Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
........ Η τραβηγμένη σκέψη λέει κάτι προφανές, αφού χρονικά η ιστορία του anime εξελίχθηκε χρόνια νωρίτερα, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το original story αυτό του studio και το spinoff/alternate η ιστορία του mangaka ...........
Για τελευταια φορα η ιστορια του anime ΔΕΝ εξελιχθηκε χρονια νωριτερα αλλα το αντιθετο. Το manga ηταν παντα μπροστα απο το anime, και το anime ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ σε συμβουλες και στα γενικα σχεδια του mangaka.
Η τραβηγμένη σκέψη λέει κάτι προφανές, αφού χρονικά η ιστορία του anime εξελίχθηκε χρόνια νωρίτερα, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως το original story αυτό του studio και το spinoff/alternate η ιστορία τhs mangaka
Και επαναλαμβάνω, με την ίδια λογική πρέπει τότε να θεωρήσουμε ένα σωρό manga που προϋπήρχαν των ανιμε spinoff (Δηλαδή αν είναι δυνατόν να θεωρηθεί πχ το anime του Gantz που είναι καμιά 20αρια επ με filler τέλος original και το manga που προυπήρχε και ειναι καμια 300αρια ch ongoing, spinoff)
Για μενα το πρωτο ηταν fail. Μια τοσο καλη ιστορια την κανανε μια τοσο ακυρη ιστορια.. Πρωτα διαβασα το μανγκα κι οταν ειδα την πρωτη σειρα, ειχα μεινει
Η συγκριση των δυο σειρων αυτη τι στιγμη και με λιγα επ απο την δευτερη δεν εχει νοημα αλλα και παλι μαλλον ειναι καθαρα και θεμα γουστων πια αρεσει πιο πολυ με μια προτιμηση στην δευτερη σε οσους εχουν διαβαση το μανγκα.
Εγω παλι ασχετα απο το ποσο καλη θα εξελιχθη η τωρινη ακομα θεωρω την πρωτη απο τις κορυφαιες που εχω δει.
Babba, μου δίνεις την εντύπωση ότι το συνεχίζεις επίτηδες για να εξοργίσεις τους FMA fans.
Για να προλάβω λοιπόν τα χειρότερα, εξηγώ: Αυτό που λες δεν στέκει, για τον απλό λόγο ότι το Fullmetal Alchemist είναι πνευματικό δημιούργημα της Hiromu Arakawa. Αυτή καθορίζει το τι αποτελεί original. Αυτή γράφει το originl plot. Αυτή θα γράψει το original τέλος. Οτιδήποτε άλλο αποτελεί spinoff, δεν έχει σημασία το αν προηγήθηκε ή όχι. Κάθε τι που δεν αποτελεί αποκύημα της δικής της φαντασίας είναι non-canon by default.
α ρε hughes ενας απο τους πιο γαματους χαρακτηρες αν και το ηξερα και το περιμενα μαζι με armstrong και mastang με επιασε και μενα η βροχη ..... (εβαλα μετα και το full song του intro για να κατσει για τα καλα το συναισθημα.)
Τωρα οσοι δεν εχουν διαβασει το manga, θα αρχισουν να καταλαβαινουν τη πραγματικη ιστορια του FMA και το masterplan.
Γρηγοροι αρα σταθεροι ρυθμοι, το επομενο επισοδειο θα ειναι αναλαφρο.
Ποτε πεθανε ο hughes ποτε εγινε η κηδεια του ποτε προχωρησανε ουτε που το καταλαβα δεν ξερω πως ειναι το μανγκα αλλα στο πρωτο το χειριστηκαν καλυτερα.
Loke ελπιζω να ενοεις οτι τωρα επιτελους φτασανε στο σημειο που ειχε παρεκλινη το αλλο αντε με το καλο να δουμε κατι καινουργιο και ελπιζω να πεσει καπως ο ρυθμος δεν του τους βιαζει τωρα κανεις,χωρις να υπαρχει πια η σγκριση με το παλιο τωρα θα δουμε τις πραγματικες δυνατοτητες της σειρας και μεχρι που αυτες φτανουν.
Παντως η ιδια η Arakawa ειχε πει οτι δεν θελει να μοιαζει το ανιμε και να μην την ενοχλουν χαχαχ (btw η Panini ανεβαζει στο γιου-τιουμπ επεισοδια με ελληνικους (και αλλους) υποτιτλους καθε τεταρτη και σε ποιοτητα dvd και HD)
Πραγματικα ενα απιστευτο επισοδειο,που λυπηθηκα πραγματικα παρα πολυ οταν πεθανε ο χιουγκς,ειδικα στην σκηνη της κηδειας του που αρχιζε να φωναζει η κορη του και εκλεγαν και ολοι οι αλλοι(πολυ συγκινητικη σκηνη)+τοτε που εκλαψε ο ρόι(απιστευτη ατακα)Κατα τα αλλα η ιστορια αποκτα ενδιαφερον και μπορω να πω οτι σαν συνολο μεχρι τωρα ειναι πολυ καλη σειρα και τελεια δοσμενη.
Επισης υπαρχει μια διαφωνια αναμεσα στις δυο σειρες.Τωρα να σας πω και εγω την γνωμη μου πανω στο θεμα.Επιδη εχω δει λιγο απο την πρωτη σειρα και εχω διαβασει λιγο απο το μανγα,ελεγα με την 1η WTF??? Ενα πραγμα που μπορει να μπαινει στην μεση για να διαλεξομε καλυτερη σειρα ειναι και πως εκτιμησαμε την καθεμια.Μπορει καποια παιδια εδω μεσα να διαφωνουνε ,αλλα δεν μπορουμε να συγκρινουμε κατι το οποιο εχει σχεση με τον μανγα(αρκετα μεγαλη) και κατι που εχει ελαχιστη.Ολοι μπορει να δουμε κατι και να μας αρεσει,οτοιδηποτε ,ασχετα αν ειναι του μανγα.Αν καποιος δν ηξερε για το μανγα θα ελεγε τι ωραια σειρα η πρωτη.Αλλα οταν ερχετε αυτη η σειρα και διαψευδει την αλλη,δν εχει νοημα.Για τα χαρακτηριστικα του μανγκα η 2η σειρα ειναι σαφως καλυτερη.Αλλα και σε θεματα αποδοσης και κατανοησης του ανιμ η 1η σειρα εχει πολλες ελειψεις και εδω ειναι που δεν μπορουμε να την συγκρινουμε την 2η με την 1η.Το 1ο επισοδειο και στις δυο σειρες ειναι τελειως αλαγμενο και της 2ης σειρας σου δινει πολυ περισσοτερες πληροφοριες,εμενα δν μου αρεσε το αλλο επισοδειο.Το κυριο σημειο ειναι οτι εχουν αφερεσει πολλα πραματα στην 1η ενω στην αλλη ο οποισδηποτε δεν θα ψαχνοταν σε κατι παρομοιο....
They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.
Τέλεια απόδοση του επεισοδίου Και επιτελους εκτίμηση σε 5 επεισόδιο περιπου θα είμαστε σε manga έδαφος
Γιατι δεν ειμασταν τοσο καιρο ?(δεν διαβαζω το manga)
Παντως η σειρα ειναι τελειως διαφορετικη και εχει αλλη ατμοσφαιρα απο την παλια.
Αυτο που μου την εσπαγε κατα κορον και στο παλιο και στο καινουργιο FMA ειναι τα χαζοαστεια και οι γκριματσες τους...ακομα και σοβαρες στιγμες. Νομιζω στο καινουργιο εχει παραγινει.
Παρολαυτα η σειρα τα σπαει !!!! (για αλλη μια φορα...)
Πολλης λογως βλεπω να γινεται για το ποια σειρα ειναι καλυτερη με τους μανγα αναγνωστες να τασονται υπερ της τωρινης και κατα της παλιας κατι απολυτως λογικο αφου βλεπουν την αγαπημενη τους σειρα να μεταφερετε πιστα στο καινουργιο.
Εγω παλι εχοντας δει την παλια σειρα πρωτα και πιανοντας το μανγκα προσφατα λογω ανιμε(αν και για να μην σπολεριαστο το βλεπω σε συναρτηση με το καινουργιο)νομιζω οτι δεν τιθεται καν θεμα συγκρισης παρολο που και τα δυο βασιζονται στο ιδιο υλικο εχουν διαλεξει διαφορετικους τροπους παρουσιασης της ιστοριας ενω το πρωτο αναγκαστικα λογω χρονικου περιθοριου δεν μπορουσε να ακολουθηση το μανγκα και ετσι καποια στιγμη πηρε διαφορετικη κατευθηνση και απο πλευρα ιστοριας.
Ακριβως για αυτο το λογω δεν μπορουμε να τα συγκρινουμε και να πουμε πιο ειναι καλυτερο η οχι το πρωτο παρουσιαζει μια ξεχωριστη ιστορια βασισμενη στο μανγκα ενω το δευτερο την ακολουθη πιστα απο κι και περα ειναι θεμα γουστου πια αρεσει περισοτερο η οχι ενω και η καινουργια πρεπει να προχωρηση λιγο ακομα για να βγαλουμε καποια συμπερασματα τουλαχιστον αυτοι που εχουν δει την πρωτη οι υπολοιπη δεν νομιζω να εχουν τετοιο προβλημα μιας και φαινεται ηδη προς τα που πανε(πιστοτητα στο μανγκα)για τους υπολοιπους θα φανει στην πορεια.
Spoiler:
Οσον αφορα τον θανατο του hughes δεν τιθεται καν θεμα πιο εκδοση ειναι καλυτερη η πρωτη σειρα λογω της ελευθεριας που ειχε πηρε ενα δευτερευοντα χαρακτηρα του μανγκα που ειναι συμπαθεις και του εδωσε παραπανω χρονο(σχεδον μεχρι τα μισα της σειρας επ 25)και δημιουργησε ενα σημαντικο χαρακτηρα ενω και τον θανατο του τον εκαναν με αυτη την λογικη αφιερωνοντας του μεγαλο χρονο(1 επ)γι'αυτο και στην παλια σειρα αυτο ηταν σημαντικο γεγονος και κατι που πολυ αναφερουν και τους εχει μεινη οπως και εγω.
Αντιθετα στην καινουργια σειρα και κατεπεκταση στο μανγκα ειναι δευτερευον χαρακτηρας και γι'αυτο ο θανατος του αντιμετωιζεται περισοτερο σαν μεσο για να προχωρηση η πλοκη και να δωση κηνιτρο στον Roy για το μελλον το γεγονος οτι ειχε στα τελευταια δυο επ λιγο παραπανω χρονο ηταν για να εχει λιγο περισοτερη σημασια ο θανατος του.
Δεν καταλαβαινω τις αντιδρασης καποιον με τον θανατο του ο συγκεκριμενος χαρακτηρας μεχρι στιγμης εχει παιξει ελαχιστα στην σειρα και δεν εχει παρει τον απαιτουμενο χρονο για να μπορεσουμε να δεθουμε μαζι του,οχι πως δεν ειναι συγκηνιτικος αλλα περισοτερο μοιαζει με τον θανατο της nina ειαι αρκετος για να προκαλεσει λυπη αλλα(χωρις να θελω να προσβαλω κανενα) οχι και για τις αντιδρασης που προκαλη τωρα νομιζω οτι πολλοι λογω του αρχικου εχουν δωσει τοση σημασια σε αυτον τον χαρακτηρα,εδω ειναι ενας αρκετα συμπαθης χαρακτηρας αλλα τιποτα το ιδιαιτερο.
Στο επομενο βλεπω εχουμε και την εμφανιση χαρακτηρα που δεν τον ειχαν δειξη στο προηγουμενο αντε με το καλο να προχωρηση η σειρα σε μανγκα chapters εγω σε αυτο προσβλεπω εγω.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από melkior: 08 Ιούνιος 2009 - 15:07
Ψιλοαδιαφορος μου φανηκε ο θανατος του Maes.Πεθανε απο το 10ο επισοδιο κιολας, και ουτε που τον ειχε δειξει καθολου, ελαχιστο screen time ειχε, και γενικα που φανηκε πως βιαστηκαν πολυ να τον ξεπεταξουν.
κι εγω πιστευω οτι βιαστικαν να τον πεθανουν τον hughes, αλλα και παλι ηταν δευτερευοντας χαρακτήρας γιαυτο και δεν με πειραξε και πολυ ο θανατος του....
οσο αφορα το anime τρεχει παρα πολυ γρηγορα σε συγκριση με το πρωτο και ελπιζω τωρα που θα μπει στην καινουρια υποθεση να γινει λιγο πιο αναλυτικο.
παντος προτιμω πολυ περισσοτερο το δευτερο απο το πρωτο anime:wooi2:
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από yuuki21: 09 Ιούνιος 2009 - 14:34
spoiler tag inserted... IN THE NAME OF RA PPL WATCH THE FREAKIN SPOILERS