Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Συμβουλές φωτογραφίας


  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 25 August 2008 - 17:36

Νομίζω πως καλό θα ήταν να δώσουμε και κάποιες συμβουλές για τα παιδιά που θέλουν να βγάλουν φωτογραφίες τους cosplayers αφού όσο σημαντικό είναι το μοντέλο, άλλο τόσο σημαντικός είναι ο φωτογράφος!!

*Καταρχήν ρωτάμε αν ο cosplayer θέλει να φωτογραφηθεί και αν θέλει να δημοσιευτούν οι φωτογραφίες του!

*Όταν ζητάτε να βγάλετε φωτογραφία κάποιον cosplayer, δώστε του το χρόνο να φτιάξει λίγο τη στολή του και να πάρει την κατάλληλη πόζα που να ταιριάζει στον χαρακτήρα που έχει ντυθεί. Μην πατάτε απλά ένα κουμπί μόλις σας πει οτι είναι οκ με τις φωτογραφίες! Αφήστε του λίγο χρόνο να στηθεί!!

*Μην αφήνετε όμως το μοντέλο σας στη τύχη του! Βρείτε κι εσείς ποια γωνία "δουλεύει" καλύτερα για το μοντέλο αλλά και ποια γωνία ταιριάζει και στον χαρακτήρα αν σκέφτεστε συγκεκριμένη πόζα από κάποιο artbook, κάποια σκηνή κλπ!Στο κάτω-κάτω, τραβήξτε 2-3 φωτογραφίες και διαλέξτε την καλύτερη.

*Αυτό που είδα να κάνουν πολλοι στα cosplay party είναι να βγάζουν φωτογραφίες απ'το πλάι, δηλαδή ενώ ο cosplayer ποζάρει για άλλον. Έτσι βγαίνουν απίστευτα μη κολακευτικές φωτογραφίες! Αφού δέχτηκε να τον βγάλει φωτογραφία κάποιος άλλος, θα δεχτεί να ποζάρει και για εσάς, οπότε περιμένετε, ζητήστε και μην βγάζετε φώτος που μοιάζουν λες και τις έχει τραβήξει stalker, δεν κολακεύουν κανένα :wet2:

* Επειδή τα περισσότερα cosplays μας γίνονται βράδυ, αφού είναι parties και όχι conventions, προσοχή στο φλας!! Οι φωτογραφίες μπορούν να βγουν πολύ χάλια και τα πρόσωπα πολύ "σκληρά" εξαιτίας του φλας, γι αυτό βρείτε κάποιο ήπιο σχετικά setting! Ιδανικά θα έπρεπε να έχουμε κάποιο χώρο με φως για να μπορούν να βγαίνουν καλές φωτογραφίες όταν κάνουμε cosplay, όπως είχε γίνει τον Νοέμβρη αλλά τι να κάνουμε! Μ'ότι έχουμε δουλεύουμε κάθε φορά!! :emptyonexg1:


#2 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 25 August 2008 - 17:55

ακομα νομιζω οτι καλο θα ειναι να μελετανε φωτογραφιες καλων cosplayers για να δουν τι "δουλευει" και τι οχι απο αποψη φωτισμου/οπτικης γωνιας:thatsit:

Posted Image


#3 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 25 August 2008 - 18:07

Καλά αυτό είναι το δεδομένο!! Πρέπει να μάθει κανείς να παρατηρεί!!
Το καλύτερο tutorial για φωτογράφους και cosplayers που ξέρω είναι αυτό εδώ. Τα λέει απλά και όμορφα με εξαιρετικά παραδείγματα!

http://behindinfinity.deviantart.com/journal/16401555/