Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ο αντίλογος του cosplay


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 25 August 2008 - 14:33

:tensai: To cosplay και οι αντιφρονούντες.
Απόψεις χρηστών, επάνω στα αρνητικά του cosplay, στο γιατί πχ. μπορεί να το θεωρεί καποιος χασομέρεια ή γιατί καποιοι ποτέ δε θα κάτσουν ν' ασχοληθούν με αυτό.
Συγκέντρωση όλων των αντίστοιχων απόψεων εδώ.

#2 gexion

gexion

    πάμε για σουβλάκια?

  • Members
  • 207 posts

Posted 03 September 2008 - 08:31

Αν κάποιος δεν μπει ποτέ στον κόπο να ντυθεί για cosplay είναι επειδή δεν έχει τα κότσια.Αυτό δεν είναι υποτιμητικό αλλά προς τιμήν τους διότι σε ένα cosplay δεν αρκεί να ντυθείς ένας anime ήρωας αλλά και να μπεις λίγο στο ρόλο του και να υιοθετήσεις τα χαρακτηριστικά του,αλλιώς είναι ατίμωση(ω ναι):P
Posted Image

Everyone has an A C E hidden,it's Hope

#3 marilena_r

marilena_r

    Pirate Queen

  • Members
  • 226 posts

Posted 03 September 2008 - 23:24

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι αν κάποιος δεν μπορεί να μοιάζει στον αγαπημένο του χαρακτήρα, δεν έχει νόημα να προσποιείται ότι μπορεί να του μοιάσει. Τα ρούχα και αξεσουάρ δεν είναι αρκετά. Και μερικές περούκες που έχω δει δεν είναι καθόλου ωραίες.
Kimi ga iru subarashi sugiru

Moderator της withoutnotice livejournal κοινότητας

#4 Tomodachi2

Tomodachi2

    Repairer of Reputation

  • Members
  • 915 posts

Posted 03 September 2008 - 23:45

Οι cosplayers δεν παθιάζονται με συγκεκριμμένους χαρακτήρες. Ουτε μεταμφιέζονται χαρακτήρες με τους οποιους έχουν κάποιου είδους μανία-που θα μπορούσε καλύτερα να εξηγήσει η ψυχιατρική.

Τους ενδιαφέρουν τα εντυπωσιακά κοστούμια, τα αξεσουάρ και να μη ξεφεύγει πολύ το φυσικό τους παρουσιαστικό από αυτό του anime character. Επιπλέον, ένα βασικό κριτήριο στην επιλογή τους είναι και το κατα πόσο συμπαθούν ένα χαρακτήρα. Ελάχιστα τους ενδιαφέρει η απόλυτη ομοιότητα με το χαρακτήρα. Αλλωστε είναι κάτι, συνήθως δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο. Εχουμε δει εικόνες, όπου ο cosplayer είναι σχεδόν σωσίας του χαρακτήρα.
Αλλά η χαρά και το "ζουμι" στο cosplay δεν είναι η επίτευξη της απόλυτης ομοιότητας. Και μη ξεχνάμε, πως μέσα σ' όλα τ' αλλα, το cosplay για εκείνους που το αγαπούν και το υποστηρίζουν, είναι μια μορφή δημιουργικότητας.

Από την άλλη μεριά, θα θέλαμε να εχουμε και τις απόψεις εκείνων που δεν υποστηρίζουν το cosplay (πράγμα το οποιο είναι και το βασικό θέμα αυτού εδώ του thread)....