Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Κλασική Μουσική
Posted 03 August 2012 - 14:28
Α, η αλήθεια είναι ότι δεν είχα προσέξει το avatar.
Από Charles Ives ίσως το πιο αγαπημένο μου κομμάτι:
The Unanswered Question (χρησιμοποιήθηκε και σε μια από τις πιο αγαπημένες μου ταινίες, το Thin Red Line, τροποποιημένο όμως χωρίς τα ξύλινα πνευστά)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kkaOz48cq2g[/youtube]
Posted 03 August 2012 - 14:35
This must be fixed nao!
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.
Posted 27 August 2012 - 00:14
Μην ξεχνάμε ότι το πιάνο (πλήρης ονομασία pianoforte = απαλό/δυνατό) κατασκευάστηκε ακριβώς για να προσφέρει σε συνθέτες και ερμηνευτές alike περισσότερη ελευθερία σε θέματα dynamics από τον ξερό, μεταλλικό και πάντα στην ίδια ένταση ήχο του τσέμπαλου.
Ένα ενδιαφέρον βίντεο:
Posted 27 August 2012 - 03:45

http://www.youtube.com/watch?v=PZ307sM0t-0 -> Το "χιτάκι"... μέγας έρωτας αυτό το κομμάτι, ίσως το all time favorite από κλασσική!
Επίσης τσεκάρετε τον Giuseppe Tartini (Το στόρυ πίσω από το The Devil's Trill είναι κορυφαίο, όπως και το ίδιο το κομμάτι!).
Aνήκει και αυτός στην μπαρόκ εποχή (BEST EVAH!!! αλλά όταν έχεις Μπαχ και Βιβάλντι πως να μην είναι??? οκ, η αντικειμενικότητα μου τελειώνει εδώ!) αλλά ποτέ δεν έφτασε τα επίπεδα φήμης άλλων συναδέλφων του...!
Edited by Jcenawl, 27 August 2012 - 03:49.
Posted 27 August 2012 - 04:27
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.
Posted 27 August 2012 - 16:37
Mπορείτε να μου προτίνετε κομμάτια σαν το Can can του offenbach? Δεν έχω πολλή πείρα για να ψάξω.
Οι πόλκες του Johann Strauss (όχι μόνο αυτές οι 2, υπάρχουν και άλλες)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u5yr-r3GkW4[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=-qESekH-Z1E[/youtube]
Edited by filmmusic, 27 August 2012 - 16:38.
Posted 30 August 2012 - 21:50
Πραγματικά συγκλονιστικό έργο. Τεντώνει τα όρια της τονικότητας μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο.
Speaking of which, αρέσει σε κανέναν εδώ μέσα η ατονική μουσική; Πείτε με απαίδευτο και απολίτιστο, αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσω το δομημένο χάος. Καταλαβαίνω τι ήθελαν να επιτύχουν ο Schönberg και οι ομοϊδεάτες του, εκτιμώ ειλικρινά την προσπάθειά τους για να δημιουργήσουν κάτι το ριζικά διαφορετικό, αλλά κατ' εμέ το πείραμα απέτυχε.
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 30 August 2012 - 21:56
Speaking of which, αρέσει σε κανέναν εδώ μέσα η ατονική μουσική; Πείτε με απαίδευτο και απολίτιστο, αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να εκτιμήσω το δομημένο χάος. Καταλαβαίνω τι ήθελαν να επιτύχουν ο Schönberg και οι ομοϊδεάτες τους, εκτιμώ ειλικρινά την προσπάθειά τους για να δημιουργήσουν κάτι το ριζικά διαφορετικό, αλλά κατ' εμέ το πείραμα απέτυχε.
Add drugs to the experiment and rerun.
To να ακούς Webern για παράδειγμα ξενέρωτος is an exercise in futility. Από την άλλη βέβαια, και μόνο το γεγονός πως θα πρέπει να είσαι ντιρλα για να γουστάρεις strict atonality μάλλον σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά από την αρχή...
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.
Posted 30 August 2012 - 22:39
Από την άλλη βέβαια, και μόνο το γεγονός πως θα πρέπει να είσαι ντιρλα για να γουστάρεις strict atonality μάλλον σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά από την αρχή...
Και κάπου εδώ νομίζω ότι κρύβεται η αλήθεια. Προσωπικά συμφωνώ με τον Βernstein, ο οποίος έλεγε ότι η ατονικότητα είναι μία λίαν ενδιαφέρουσα ιδέα "as a brief vacation from tonality". Με άλλα λόγια, είναι μάταιο να προσπαθούμε να ξεφύγουμε τελείως από την τονικότητα (κυριολεκτικά μάταιο, BTW, sooner or later υποννοούμενες τονικές σχέσεις ξεφυτρώνουν από παντού, όσο κι αν προσπαθεί ο συνθέτης να "μαγειρέψει" τις νότες), άλλα έχει ενδιαφέρον nonetheless από μουσικής άποψης να απομακρυνόμαστε για λίγο απ' αυτήν.
Συνεπώς, τα αυστηρώς ατονικά έργα ναι μεν παρουσίαζαν μια καινοτόμο ιδέα, αλλά they were doing it wrong.
Για όσους τους ακούγονται κινέζικα όλα αυτά BTW, ας παραθέσω μερικά αυστηρώς ατονικά έργα.
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 21 January 2013 - 23:35

Αχεμ... REVIVE!
Και don't worry, αυτό που ακολουθεί περιέχει μελωδία. Ακούστε το!
Posted 20 June 2013 - 00:25
Κρίμα που δεν μπορώ να βρω την εξαιρετική εκτέλεση αυτού του έργου από τους Rubinstein/Heifetz/Piatigorsky στο YouTube, αλλά για την ώρα κι αυτή καλή είναι.
Posted 20 June 2013 - 00:44
Η οποια (jacqueline), δυστυχως, δεν το ειχε η μοιρα της να παιξει για πολυ, ουτε και να ζησει βασικα.
Ευτυχως ομως, οι υπεροχες και θρυλικες ηχογραφησεις παραμενουν.
" On life's vast ocean diversely we sail. Reasons the card, but passion the gale. ,,
Alexander Pope
Posted 20 June 2013 - 00:55
Αρκετά γνωστά, παρδόν αν έχουν ξαναμπεί.
Posted 20 June 2013 - 01:52

Posted 20 June 2013 - 03:11