Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Casshern


  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 17 July 2008 - 14:57

Casshern

Posted Image


Μόλις τελείωσα αυτή την ταινία. Την βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα και το λοιπόν είπα να ανοίξω ένα thread γι'αυτο το έπος.


Posted Image




λίγα λόγια για το Casshern λοιπον.
Casshern 2004
Eμπνευσμενο απο την anime σειρά του 1973 Shinzō Ningen Kyashān που έγινε και γνωστή ώς Casshan. Κόστος περίπου στα ¥5,000,000,000.

Directed by
Kazuaki Kiriya

Writing credits
(in alphabetical order)
Kazuaki Kiriya screenplay
Dai Sato writer
Shotaro Suga writer
Tatsuo Yoshida characters

Cast
Yusuke Iseya ... Tetsuya Azuma / Casshern
Kumiko Aso ... Luna Kozuki
Akira Terao ... Dr. Kotaro Azuma
Kanako Higuchi ... Midori Azuma
Fumiyo Kohinata ... Dr. Kozuki
Hiroyuki Miyasako ... Akubon
Mayumi Sada ... Sagurê
Jun Kaname ... Barashin
Hidetoshi Nishijima ... Lieutenant Colonel Kamijo
Mitsuhiro Oikawa ... Kaoru Naito
Susumu Terajima ... Sakamoto
Mayu Tsuruta ... Burai's wife
Ryô ... San Ikegami
Tetsuji Tamayama ... Sekiguchi
Youko Moriguchi ... Luna's mother
Hideji Otaki ... General Kamijo
Tatsuya Mihashi ... Dr. Furoi
Toshiaki Karasawa ... Burai
Ei Morisako ... Runa
Gorô Naya ... Narrator

Posted ImagePosted ImagePosted Image


λίγα λόγια για την πλοκή.

Τοποθετημένη στο μέλλον η ταινία εισάγεται με κυρίως θέμα ένα μεγάλο πόλεμο μεταξύ Ασίας και Ευρώπης που κρατάει 15 χρόνια. Ενα πόλεμο βίαιο, καταστροφικό προς τους ανθρώπους και τον πλανήτη στον οποίο χρησιμοποιούνται πυρηνικά, χημικα και βιολογικά όπλα και όλες οι διαθέσιμες τεχνολογίες όπλων.


Στην ταινία παρουσιάζονται ο Tetsuya (ο κυριος χαρακτήρας), ο πατέρας του Dr. Azuma, η μνηστή του Luna, ο πατέρας της Dr. Kozuki, και η μητέρα του Tetsuya η Midori.

O Tetsuya κάποια στιγμή φεύγει παρά την θέληση του πατέρα του για να πάει στον πόλεμο, ενώ ο πατέρας του Dr. Azuma προσπαθεί να βελτιωσει τις μελέτες του πάνω στην ανακάλυψή του, τα λεγόμενα Neo Cells. O Dr. Azuma κιερδίζει την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης εξηγώντας ότι τα Neo Cells ειναι το μέλλον της ανθρωπότητας καθώς με τα κύτταρα αυτά μπορούν να αναπλαστούν κάθε είδους ιστοί για το ανθρώπινο σώμα και έτσι μπορούν να καταπολεμηθούν όλων των ειδών οι αρρώστιες και φθορές. Το όνειρο του Dr Azuma ειναι να σώσει την άρρωστη γυναίκα του η οποία αργοπεθαίνει..

Η υπόθεση περιπλέκεται όταν κατα την προσπάθεια της επιστημονικής ομάδας του Azuma να καλλιεργήσει ανθρώπινα μέλη για τα πειράματά τους σε εφαρμογες με τα Neo Cells γίνεται ένα ατύχημα με αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη ανάπλαση ιστών απο τα ανθρώπινα μέλη και την καταλάθος δημιουργία ανθρώπων από αυτά. Παρόλη την επέμβαση του στρατού να τους σκοτώσουν όλους πριν διαφύγουν μια μικρή ομάδα επιβιώνει και διαφεύγει. Αποδεικνύεται ότι αυτοί οι άνθρωποι αποτελούν δείγμα μιας νέας oργανικά ανώτερης φυλής ανθρώπων (αυτοαποκαλούμενοι ως Neo Sapiens). Γενιμένοι από την πρώτη τους στιγμή που είδαν φως μέσα σε περιβάλλον μίσους και πολέμου, αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα δικό τους πόλεμο έναντι των άλλων ανθρώπων.

Εκει η ιστορία ξεκινάει με την είδιση στον Dr Azuma για τον θάνατο του γιού του στον πόλεμο και την άφιξη της σορού του. Ο Azuma αποφασίζει να φέρει στην ζωη τον νεκρό γιό του xρησιμοποιώντας τα Neo Cells.

Ο Tetsuya ξεκινά μια νέα ζωή. Αναζητόντας το νόημα και την διαφορά μεταξύ καλού και κακού, μεταξύ σωστού και λάθους.. μεταξύ ζωης και θανάτου... Θα προβληματιστεί για το νόημα των πολέμων που καταστρέφουν τους ανθρώπους και θα αγωνιστεί για να βρει απαντήσεις στα ερωτήματα που τον βασανίζουν καθως και θα προσπαθήσει να βρει τρόπο να σταματήσει τον πόλεμο..


Posted ImagePosted Image

σκηνοθεσία ηχος και φωτογραφία.

O Kazuaki Kiriya πρωτοτυπεί. Δημιούργησε μια ταινία στην οποία έβαλε επιστημονική φαντασία scifi, σουρεαλ στοιχεία και πολλά χαρακτηριστικά 30s και 40s δημιουργόντας ένα περιβάλλον που απο την μια θυμίζει τους παγκόσμιους πολέμους που είχε περάσει ο πλανήτης μας παλιά αλλά και απο την άλλη χρησιμοποιεί όλη του την φαντασία για να εμπνεύσει και να δημιουργήσει ενα φουτουριστικό κόσμο με εντυπωσιακά κτίρια, τεράστια ρομπότ, μεγάλα επιβλητικά οχήματα.
Τα εφέ δεν ειναι τόσο τέλεια όσο στα matrix, αλλά ειναι πάρα πολύ προσεγμένα. Εντυπωσιακές εκρήξεις, οχήματα που διαλύονται, εντυπωσιακές πολεμικές σκινές και φοβερές μάχες που θα σας αφήσουν με τον στόμα ανοιχτό. Ειναι φάσεις που θα έλεγε κανεις ότι έχουν βγει μέσα απο manga.
Posted Image
Ο ηχος ειναι φοβερός, μπάσα που σου τρίζουν τα κόκαλα σε ήχους κατα την διαρκεια σκηνών μάχης. Επίσης η μουσική επένδυση ειναι πολύ καλή χρισημοποιόντας κομμάτια άλλοτε δυναμικά και άλλοτε απαλά ανάλογα την φάση στην ταινία.

Posted Image

Η φωτογραφία ειναι εκπληκτική. επιβλητικές θέες, φοβερές τοποθεσίες. θέαμα σε όλο του το μεγαλείο. Τα χρώματα που επικρατούν ειναι ή πολύ σκουρα ή πολυ φωτινά. Ένα πάρα πολύ ωραίο χαρακτηριστικό της ταινίας ειναι ότι σε κάποιες σκηνες ειναι ασπρομαυρη δίνοντας μια άλλη διάσταση στο περιβάλλον στο οποιο μπαίνει ο θεατής.

Posted Image



γενικά για όσα ειπα η τανία αξίζει, αν δεν την έχετε δει.

τώρα τα αρνητικά

Ενα ειναι ο χρόνος της ταινίας. Μιλάμε για σχεδόν ενα 3-ωρο που κάπου κάπου καντε κανενα διάλειμμα γιατί ή θα κουραστήτε ή θα βαρεθήτε.
Τωρα θα μου πείτε εσεις 'γιατι να κουραστούμε ή να βαρεθούμε. εδω ο lotr ήταν 3 ώρες κ ήταν μια χαρά'
(δεν συγκρίνω τις ταινίες, αναφορικά για την διάρκεια μιλάω)
Βασικά το πρόβλημα με την ταινία ειναι ότι αναλύονται πολύ σιχνά προβληματισμοί και σκέψεις. Επίσης έχει πολλούς διαλόγους (αν και σημαντικούς πολλές φορες). Τέλος η εικόνα ειναι τόοοοσο λεπτομερεις στα τοπία, στα εφε και στις σκηνές που αν δεν ειναι κάποιος μαθημένος ίσος κουραστεί. Αυτό επιρέασε τις γνώμες πολλών. Εμένα όμως μου άρεσε.


Posted Image


poster:
Spoiler:


imdb info
wiki einfo
official site

Edited by zweistein, 17 July 2008 - 15:21.


#2 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 17 July 2008 - 16:38

nosebleed

#3 SirJim

SirJim

    lurking

  • Members
  • 587 posts

Posted 17 July 2008 - 16:59

nosebleed

w00t?

Την είχα δει πριν καιρό αλλά δεν τη βρήκα και πολύ ενδιαφέρουσα...

Ως προς το σκηνικό :thumbup:
Ως προς την υπόθεση :thumbdown:
Και πολύ κουραστική ρε παιδί μου...Δηλαδή σε ένα σημείο έλεγα πότε θα τελειώσει? Δεν άντεχα άλλο...Και πολύ σουρεάλ επίσης...
Πάντως, αυτό που με τράβηξε μια φορά ήταν ο main char.
Αυτά.

Έρεβος το έχουν μεταφράσει αν δεν κάνω λάθος, ε?

user4670_pic4840_1219234016_zpsbe79b943.


#4 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 17 July 2008 - 17:17

Ακολουθούν οι εντυπώσεις μου απο την ταινία, οσοι δεν την "τιμήσατε" ενδέχεται να spoilεριαστείτε...
Spoiler:


#5 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 17 July 2008 - 17:52

Ακολουθούν οι εντυπώσεις μου απο την ταινία, οσοι δεν την "τιμήσατε" ενδέχεται να spoilεριαστείτε...

Spoiler:



pretty "spoiling" spoiler follows.

Spoiler:




Έρεβος το έχουν μεταφράσει αν δεν κάνω λάθος, ε?



Ναι ερεβος το είχαν βγάλει!

#6 a2a

a2a

    두부사랑해요!

  • Members
  • 1,058 posts

Posted 18 July 2008 - 22:40

Looks cool! Τα εφέ φαντάζουν πολύ ωραία σε σχέση με τις περισσότερες ιαπωνικές ταινίες που έχω δει και βασίζονται σε manga (πχ το Dororo) και μοιάζουν με tokusatsu (στυλ Super Sentai aka Japanese Power Rangers). Εδώ φαντάζουν ρεαλιστικά! Άσε που μου θυμίζει video game!:congrats:
Βέβαια με ανεβασμένο το κασέ γίνεται καλή δουλειά!
Θα την ψάξω και για την υπόθεση (και τα γραφικά) αλλά και για το καστ!
Yusuke Iseya is coolness impersonated! I also see Kumiko Aso, Akira Terao, Fumiyo Kohinata, Mayumi Sada, Jun Kaname, Mitsuhiro Oikawa, Susumu Terajima, Mayu Tsuruta.
Ryô, Tetsuji Tamayama! Great cast!
(Don't mind me... Ξέρω και αναγνωρίζω πάνω από 500 Ιάπωνες ηθοποιούς οπότε λογικό να μου έκαναν κλικ όλοι αυτοί...)

#7 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 19 July 2008 - 09:35

Ρε αφήστε την γκρίνια για την ταινία. Τόσα υπέροχα μηνύματα και εικόνες μας πρόσφερε, στην μεγάλη και παράξενη πλοκή κολλήσατε; Εδώ το Matrix και ο Άρχοντας τριλογία ταινιών ήταν και πάλι λιγότερα ένοιωσα ότι είχανε να πούνε στη συνολική διάρκεια που είχανε.

Οκ, δεν είχε τα σούπερ, μούπερ, ντούπερ γραφικά. Δεν ήταν ταινία του Χόλιγουντ. Και για τον ίδιο λόγο απέφυγε κάποια κλισέ που μαστίζουν οτιδήποτε βγαίνει από εκεί. Το ότι είχε και πολλά Αμερικάνικα κλισέ γενικότερα, παραδέχομαι ότι ήταν το αρνητικό της και όχι η διάρκεια. Στην τελική, ούτε τον παραμυθένιο Μανιχαϊσμό του Άρχοντα είχε (οι καλοί άνθρωποι και τα καλά Ξωτικά ενάντια στα κακά Όρκ και τους μεγαλομανείς Απέθαντους), ούτε τις μεταξωτές κορδέλες του Matrix που μας πετούσε τρέντυ ρούχα και πολεμικές τέχνες ανάμεσα σε μια φιλοσοφική βαβούρα 6 ωρών.

Και το τέλος είναι υπέροχο αν καταλαβαίνετε τι σημαίνει η μετενσάρκωση για τους Ιάπωνες.

#8 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 19 July 2008 - 10:17

πεστα ρε roriconfan!!!!

#9 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 19 July 2008 - 20:23

Αφού δε βλέπω να λέει κανείς άλλος τίποτα, ας ανοίξω θέμα.

Σε όλους εσάς που δεν άρεσε, υπάρχει παρόμοια ταινία που πιστεύετε ότι την ξεπερνάει; Εγώ έχω δει εκατομμύρια και με τόσο πλούσια θεματολογία δεν γνωρίζω ή θυμάμαι άλλη.

Σε όλους εσάς που άρεσε, ποια άλλη παρόμοια ταινία προτείνετε;

#10 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 20 July 2008 - 11:41

σε μας που άρεσε
μιλάς για japanese παραγωγή? ή γενικά?

#11 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 20 July 2008 - 21:37

Γενικώς, από παντού. Αν είναι να μείνουμε μόνο στα Ιαπωνικά και ρατσιτσικό και περιορισμένο θα είναι. Βάλτε και graphic novel μέσα, σαν ταινίες είναι κι αυτά άλλωστε.

Αν δεν το καταλάβατε, άνοιξα αυτό το θέμα για να συνειδητοποιήσετε ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ σαν αυτό. Πρέπει να το ξεχωρίσουμε και για την σπανιότητα του στο είδος του.

#12 zweistein

zweistein

    ¢razÿ supεR Sнøø†εR

  • Members
  • 528 posts

Posted 20 July 2008 - 22:51

πλάκα πλάκα δε μπορώ να σκεφτώ κάτι απο ρεπερτοριο οποιασδήποτε χώρας που να έχει τόσα θέματα προς ανάλυση, ούτε τόσα ερωτήματα ως προς την φύση του ανθρώπου σε θέση....

ίσος ταινίες με τέτοιους υπαρξιακά θέματα προς αναλυση να υπάρχουν πολύ λίγες που να συνδυάζουν τόση δράση...
Εμένα μου έρχεται κατα νου η τριλογία του matrix που θετει σε πολλά σημεία το θεμα της πραγματικότητας στην οποία ζούμε, τον κόσμο που εμεις δημιουργούμε, σχετικούς προβληματισμούς όσων αφορα την διαφορά σωστού λάθους, το νόημα του να κανεις επιλογές, ερωτήματα για την ανθρώπινη φύση και άλλα τέτοια σε συνδιασμό με δράση και εφέ.
Που και πάλι εκει χρειάστηκαν 3 ταινίες για να τα αναλύσουν αυτά (για καθαρά εμπορικούς λόγους πιο πολύ)
Εδώ έχουμε μια ταινία μόνη της. με επίσης ερκετές σκηνοθετηκες πρωτοτυπίες, σιγουρα ο καθένας με τον τρόπο του, και με πολύ θέαμα, παλι ο καθενας με τον τροπο του :P ...

#13 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 21 July 2008 - 13:16

Spoiler:


#14 Yurishizu

Yurishizu

    Anime Newbie

  • Members
  • 36 posts

Posted 18 November 2010 - 22:18

δε το ξερα οτι υπαρχει ηδη θεμα στο φορουμ...

αυτη ειναι η δευτερη αγαπημενη μου απο ολα τα sci-fi (πρωτο βαζω το Matrix) που εχουν κυκλοφορησει!

οτι κι αν πουμε ειναι λιγο γι'αυτη την επικων διαστασεων ταινια! ο Kazuaki Kiriya ειναι απ'τους πιο πολλα υποσχομενους director (ειδικα μετα το Goemon)...

η διαρκεια δεν ειναι αρνητικο για μενα, ισα ισα το αντιθετο οταν γουσταρω καποια ταινια κι εχει νοημα αλλα ειναι και καλογυρισμενη, απαιτειται να ειναι πανω απο δυο ωρες για να ειναι χορταστικη!

γι'αυτους που τη ψαχνουν πιο βαθεια τη φαση, υπαρχει και το φιλοσοφικο μηνυμα στη ταινια, περι αθανασιας και μετα-θανατο ζωης...

μακαρι να υπηρχαν κι αλλες παρομοιες, στυλιστικα αλλα και με τοσο νοημα. τουλαχιστον εγω δε βρηκα καμια ακομα που να τη πλησιαζει...

#15 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 19 November 2010 - 01:34

δες τότε και το Goemon αν και δεν ειναι sci fi
εγώ την λατρεύω το cashern