Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Anime & manga στην ελληνική βικιπαίδεια


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 kon_nos

kon_nos

    Starting...

  • Members
  • 3 posts

Posted 06 July 2008 - 11:37

Κατ' αρχάς γεια σε όλους. Είναι η πρώτη μου ανάρτηση εδώ και δεν ξέρω αν έχω κάνει βλακεία αναρτώντας την σε αυτό το σημείο.

Θέλω λοιπόν να ζητήσω το εξής από την κοινότητα. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε ακουστά την βικιπαίδεια, αλλά είναι μια ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια διαθέσιμη σε όλους στο διαδίκτυο. Γιατί λοιπόν να μην δημιουργήσουμε εκεί μερικά ωραία άρθρα των σειρών που βλέπουμε/διαβάζουμε για να τα γνωρίσει και ο λοιπός κόσμος;

Κατά την (ταπεινή) γνώμη μου, εκτός από το να περνάς την ώρα σου, είναι και πολύ εποικοδομητικά καθώς δεν αρκούνται μόνο σε μια τυπική πλοκή που απλά βλέπεις και σ' αρέσει, αλλά σε βάζει σε σκέψεις/όνειρα κυρίως σχετικά με κοινωνικά θέματα, αντίθετα από την πλειοψηφία των άλλων κινουμένων σχεδίων. Είναι μια υψηλή μορφή τέχνης τελείως διαφορετική απ' ότι έχουμε συνηθίσει.

Ως narutofan, έχω ασχοληθεί λίγο με το αντίστοιχο άρθρο αλλά σίγουρα οι γνώσεις μου δεν είναι αρκετές αφού δεν ανήκω σε αυτούς που θέλουν να μάθουν τα πάντα. Έχω αρχίσει λίγο να επεξεργάζομαι και άλλα άρθρα όπως Bleach, και Full Metal Alchemist αλλά δεν έχω φτιάξει κάτι μεγαλειώδες μέχρι στιγμής.

Θα ήθελα λοιπόν την βοήθειά σας, να δημιουργήσουμε κάτι πραγματικά ωραίο. Για κάθε ερώτηση μπορείτε να ρωτήσετε εδώ ή στην (ελληνική) βικιπαίδεια στον χρήστη με το όνομα konsnos.

#2 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

    Anime Professional

  • Members
  • 1,005 posts

Posted 06 July 2008 - 12:27

Νομίζω ότι έχει ξανασυζητηθεί περίπου το θέμα, αν και δεν είμαι απόλυτα σίγουρος. Εγώ από την άλλη θα έλεγα να γίνει μία ελληνική ξεχωριστή Anime Wiki. Και τώρα, εντάξει, για να λέμε την αλήθεια το anime.gr θα ήταν το καταλληλότερο μέρος για κάτι τέτοιο. Νομίζω ότι είχε γίνει κάποια κίνηση στο παρελθόν, αλλά μάλλον ξεχάστηκε. :blurah5:

Edit: Μόλις κοίταξα το άρθρο σου για τον Naruto. Θα επέβαλα
πρότεινα να σβήσεις το:

Spoiler: Crazy Naruto Spoilers


καθώς είναι τρελά spoilerάτο... :frozen:

oR4yYRl.gif


#3 kon_nos

kon_nos

    Starting...

  • Members
  • 3 posts

Posted 06 July 2008 - 12:46

Ευχαριστώ για την απάντηση Ash_Pokemaster. Το συγκεκριμένο spoiler που είπες δυστυχώς δεν μπορώ να το σβήσω γιατί είναι στο κουτί πληροφοριών. Όταν υπάρχουν spoilers βάζουμε ένα ενδεικτικό τίτλο που γράφει "Προειδοποίηση αποκάλυψης πλοκής" αλλά δεν είναι δυνατόν να το βάλω σε αυτό το σημείο. Απλά θα σβήσω τον υπερσύνδεσμο για να μην υπογραμμίζεται και κάνει μπαμ.

Βασικά το κουτί πληροφοριών το πήραμε από εδώ: Naruto Wiki - Narutopedia , και μπήκε για τον ίδιο λόγο που υπάρχει στο naruto wiki. Στην αγγλική wikipedia δεν αναφέρονται τέτοιες λεπτομέρειες.

#4 Adventurer

Adventurer

    Αιώνιος φοιτητής

  • Members
  • 2,983 posts

Posted 07 July 2008 - 10:22

Κοιτα να βγαλεις αυτο που αναφερει ο Ash_Pokemaster (στο wikipedia τα παντα μπορεις να αλλαξεις) γιατι αν ειναι να μυησεις καποιον Ελληνα στα ανιμε δινοντας του τεραστια spoilers για τη μετεπειτα πλοκη ζητω που καηκαμε. Εμενα ηδη με αποθαρρυνες απο το να τα διαβασω.

Κατα τ'αλλα αν περασεις μια βολτα απο αυτο το μερος του φορουμ, θα δεις οτι υπαρχουν παιδια που εχουν ηδη καταβαλλει αξιεπαινες προσπαθειες να κανουν reviews απο ενα σωρο ανιμε.

ΥΓ:Thread moved from ADN section.
Posted Image

#5 Loke

Loke

    ~Moe Mio Moe~

  • Channel Operators
  • 3,927 posts

Posted 07 July 2008 - 10:33

δε καταλαβαινω γτ να φτιαχτει στη wiki οταν υπαρχουν site που ειναι μονο για αυτο πχ www.anidb.net και Organize, Discuss, Discover - MyAnimeList.net και τα 2 εχουν σχεδον ολα τα ανιμε, επιτρεπουν reviews απο users, βαθμολογιες κτλπ

#6 kon_nos

kon_nos

    Starting...

  • Members
  • 3 posts

Posted 07 July 2008 - 13:59

Παίδες η βικιπαίδεια είναι εγκυκλοπαίδεια. Σε αυτή γράφονται εγκυκλοπαιδικές γνώσεις ή δημοφιλη γεγονότα. Δεν είναι κάποιο σάιτ που γράφονται reviews.

Ένα ενδεικτικό άρθρο είναι αυτό της temari (Temari - Βικιπαίδεια) που αναφέρει την προειδοποίηση για spoilers. Τα spoilers είναι και αυτά εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και πρέπει να γράφονται στην βικιπαίδεια και το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να τοποθετηθεί η προειδοποίηση όπως εμφανίζεται σε αυτό το άρθρο.

@Loke, οι συνδέσεις που αναφέρεις είναι στα αγγλικά.
Δεν έχει σημασία που έχουν γραφθεί. Στόχος στην βικιπαίδεια είναι να γίνει μια πλήρης εγκυκλοπαίδεια που να περιέχει απλά τα πάντα. Εάν κάποιος θέλει να δει εάν θα τον ενδιαφέρει ένα anime ή μάνγκα, θα κοιτάξει ένα review από περιοδικό, και όχι εγκυκλοπαίδεια.


Τέλος να αναφέρω πως δεν χρειάζεται να γράφεται για κάποια σειρά ειδικότερα, αλλά μπορείτε απλά να γράφεται γενικές πληροφορίες anime, manga, ή και για τους δημιουργούς τους (και αυτό εγκυκλοπαιδική πληροφορία είναι).