Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 5 votes

Όλα τα Anime & Manga που κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα!!!


  • Please log in to reply
407 replies to this topic

#61 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 06 October 2008 - 12:39

L,επειδή αυτά τα έχουν υποσχεθεί πριν μήνες και ακόμα δεν είδα κάποια ένδειξη για το αν τελικά θα προβληθούν,θα τα προσθέσω μόλις γίνει αυτό.Αλλωστε είναι λίστα με όσαπροβλήθηκαν ήδη οπότε δνε μπορώ να τα βάλω από τώρα.

Matu-san τώρα θέτεις επίσης το άλλο ερώτημα. Το Nine το έδειξε τελικά στην Ελλάδα ή όχι.Ή αυτό που έδειξε είναι μόνο το Kachi που παραθέτεις και το μπέρδεψαν με το Nine παλιά.Ξέρει κανείς;Αν ναι ας ενημερώσει για να κάνω τις απαραίτητες διορθώσεις.Σχετικά με το 2ο που ανέφερες δεν ξέρω αν υπάρχει ήδη στην λίστα ή όχι ή πιο μπορεί να είναι καθώς δεν μου λέει κάτι.Κανείς άλλος;


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#62 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 07 October 2008 - 00:05

Επίσης πάλι σε τοπικό Θεσσαλικό κανάλι, παιζόταν μια σειρά όπου οι κεντρικοί πρωταγωνιστές έμοιαζαν με τους χαρακτήρες του bubble bobble. Δεν θυμάμαι το όνομα της σειράς, όπως ούτε και την υπόθεση της.



μηπως λες αυτην;
http://www.planete-jeunesse.com/sources/series.php3?cle=1394&sec=1


εκτος αν εννοεις το Γκριζου το δρακοπυροσβεστη....

#63 Matu-san

Matu-san

    aoi

  • Members
  • 939 posts

Posted 07 October 2008 - 00:39

μηπως λες αυτην;
http://www.planete-jeunesse.com/sources/series.php3?cle=1394&sec=1


εκτος αν εννοεις το Γκριζου το δρακοπυροσβεστη....


Μπα.. δεν είναι αυτή η σειρά που δίνεις στο link.
Ο δεύτερος τίτλος που δίνεις σαν να μου λέει κάτι.. Σαν να θυμάμαι αμυδρά ότι ήταν πυροσβέστες.. Έχεις κάποιο screenshot από την σειρά?
Τι στο yaoi συμβαίνει?

#64 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 07 October 2008 - 21:55

στο ιδιο site που παρεθεσες υπαρχει. Μονο που δεν ειναι ιαπωνικης παραγωγης


http://www.planete-jeunesse.com/sources/show_fiche.php3?cle=759

Edited by L, 08 October 2008 - 22:40.


#65 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 08 October 2008 - 08:55

εκτος αν εννοεις το Γκριζου το δρακοπυροσβεστη....


:hahaha:.Αυτό το θυμάμαι και εγώ από την Γερμανία.Το έβλεπα μικρός.

Πάμε για ένα άλλο update.

Υποτιτλισμένα anime:
Pokemon Chronicles ( Shuukan Pokemon Housoukyoku / Pokemon Chronicle ) [ Anime-Greek ]

Μεταγλωττισμένα anime σε DVD:

Digimon: Digital Monsters ( Digimon Adventure / Digimon: Digital Monsters )

Διορθώσεις ήδη καταχωρημένων:
Kachi ( Kachi / Κάτσι ) [ Korean ] [ Junior TV ]
Strait Jacket ( Strait Jacket / Strait Jacket ) [ Subgr.com / AnimeFiury ]

Προσθήκη ελληνικών fansub groups:
*[ Anime-Greek ] - > anime-greek.forumotion.com
*[ AnimeFiury ] -> www.animefiury.com


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#66 lolopas

lolopas

    Anime Newbie

  • Members
  • 33 posts

Posted 09 October 2008 - 12:24

γειά σας παλικάρια!
θέλω να σας ρωτήσω αν ξέρει κανείς σας απο που μπορώ να κατεβάσω το Starzinger (jap audio eng subs) η απλώς αν μπορει κανείς να βρεί subs και να τα συγχρονήσει με κατι "ORIGINAL VHS" raw που έχω.

#67 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 24 October 2008 - 12:41

Μετoνομασία των fansubs του Subgr.com σε SS-Team και αλλαγή σελίδας.

Προσθήκη στα fansubs:
Kurozuka ( Kurozuka / Kurozuka ) [ SS-Team ]
Samurai 7 ( Samurai 7 / Samurai 7 ) [ SS-Team ]

Προσθήκη στα ελληνικά manga:
Warcraft: Legends ( Warcraft: Θρύλοι / Warcraft: Legends ) [ Manhwa ]


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#68 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 25 November 2008 - 02:36

Off to Spazio Eterno


δεν γραφω για να προσθεσω τιτλους αλλα για οσους αναρωτιουνται γιατι τοτε στην Ελλαδα εδειχνε τοσους τιτλους που στην πλειοψηφια τους δεν εχουν καμια σχεση με αυτα που παιζονται τωρα βρηκα ενα ενδιαφερον αρθρο για το πως εγιναν γνωστα τα ανιμε στην Ιταλια. Καποιες ομοιοτητες με την Ελλαδα υπαρχουν

Απο τον επισημα αναγνωρισμενο νουμερο ενα Ευρωπαιο fan του Matsumoto . Το πως εγινε νουμερο 1 διαβαστε και θα καταλαβετε.

Ομως εστιαζω την προσοχη στο πρωτο μισο. Στην Ιταλία στο τηλεοπτικο τοπιο η αποκρατικοποίηση έγινε νωριτερα απο οτι στην Ελλαδα. Διαφοροι τοπικοι σταθμοι ξεπηδησαν οταν αρθηκε ο νομος περι μονοπωλιου απο την RAI. Τοτε, οπως και στην Ελλαδα, η χωρα βρισκοταν σε οικονομικη αναπτυξη και ο κοσμος αγοραζε τηλεορασεις, ασπρομαυρες και εγχρωμες, σα τρελος (και μερικοι αγοραζαν και βιντεο και ακομα λιγοτεροι και βιντεοκαμερες).

Ομως οι σταθμοι αυτοι παρολο που τους επετραπει η εκπομπη, δεν ειχαν το δικαιωμα να μπουν σε ενα εθνικο δικτυο, δηλ να εκπεμπουν πανεθνικως, αυξανοντας ετσι τα εσοδα τους. Και στην Ελλαδα ακομα και με την ψηφιακη μεταβαση ακομα να ξεκαθαρισει το τοπιο με τις αδειες. Πολλα καναλια βρισκονται σε καθεστως ομηριας, είτε απο το κράτος είτε από το συνδρομητικο πακετο. Τα νεοφωτιστα τοπικα καναλια λοιπον θελαν τη μεγιστη τηλεθεαση με το μικροτερο δυνατο κοστος και για αυτο αρχισαν να εισαγουν σειρες απο την Ιαπωνια. Απο οτι γνωριζω συνολικα εκει θα πρεπει να εχουν προβληθει καμια 500 σειρες και ταινιες, δηλαδη τριπλασιος αριθμος απο οτι εδω. Κατι αναλογο ειχε γινει και στη Γαλλια με την ιδιωτικοποιηση σταθμων οπως του TF1. Στην Ευρωπη μετα τη δεκατια του 70 ειχαμε χαλαρωση των κρατικων μονοπωλιων. Για αυτο βλεπαμε (και βλεπουμε) στην ΕΡΤ τοσες διαφημισεις. Μπορει η αποκρατικοποιηση στην Ελλαδα να εγινε μια δεκαετια αργοτερα, ομως η ΕΡΤ ακολουθουσε τα εμπορικα προτυπα των ιδιωτικων καναλιων του εξωτερικου.

Και μιας και μιλαμε για ανιμε, παρολο που στην Ιαπωνια απευθυνονταν σε μεγαλυτερο κοινο, στην Ιταλια το πλασαρανε σα παιδικα κινουμενα σχεδια. Ετσι αρκετες σειρες με βια προβληθηκαν χωρις λογοκρισια. ΠΧ στη Γαλλια τα παιδια βλεπανε τη σειρα Fist of the North Star με κεφαλια να σκανε......στην Ιταλια βλεπανε τη σειρα Tiger Mask.

Ετσι αυτοι οι σταθμοι προσελκυαν ενα μεγαλο αριθμο παιδιων (τοτε δεν ειχαν ολοι VHS) και δειχαν μεχρι και 4 ωρες ανιμε. Δηλ, οτι εβλεπαν στην Ιαπωνια το εβλεπαν και στην Ιταλια. Εκτιμαται πως μετα την Ιαπωνια τη μεγαλυτερη αναλογια πληθυσμου otaku την εχει η Ιταλια και οχι οι ΗΠΑ .

Τοτε ηταν που οπως και στην Ελλαδα αρχισαν να διακρινονται οι διαφοροι ηθοποιοι που δανεισαν τις φωνες τους στους χαρακτηρες καρτουν. Ομως επειδη στην Ελλαδα το ντουμπλαρισμα δεν χρησιμοποιειται παρα μονο σε καρτουν και ντοκυμαντερ, δεν τους δοθηκε η ευκαιρια για περαιτερω διακριση.

Ηταν η εποχη που σε πολλες οικογενειες αρχισαν να εργαζονται και τα δυο μελη εκτος σπιτιου και ετσι τα παιδια μεναν μονα τους με την τηλεοραση.

Μαζι με τα ανιμε ηρθαν και τα διαφορα αλλα εμπορευματα , πχ αυτοκολλητα, παιχνιδια, παζλ, τσαντες. Οτι ειχε γινει και σε μεγαλυτερο βαθμο με τα αμερικανικα καρτουν

Κατι αναλογο λοιπον εγινε και στην Ελλαδα. Παρολο που η ΕΡΤ εδειχνε αρκετα ανιμε που ισως παραηταν εμπορικα για το προγραμμα της (μαζι με αλλες αμερικανικες εκπομπες), με την ελευση των ιδιωτικων καναλιων ακολουθησε οτι ειχε γινει στις αλλες χωρες πριν 10 χρονια και ο καθε σταθμος, τοπικος και μη, προσπαθησε με τον ιδιο τροπο να προσελκυσει τους μικρους θεατες, πλασαροντας ως παιδικα τα ανιμε. Πολλες φορες βεβαια αλλαζαν μερικους χαρακτηρες, πχ κανοντας το Χαρλοκ πιο αλτρουιστη απο οτι ηταν. Μιλαμε μπρος στο κερδος δεν βαλθηκαν πουθενα να συμβουλευτουν ψυχολογους αν μερικες απο τις εκπομπες αυτες ηταν καταλληλες ωστε να μην τις πλασαρουν μαζι με σειρες για μικροτερες ηλικιες.

Για αυτο και εδω το πρωτο ανιμε σε σινεμα ηταν του Studio Ghibli.

Για αυτο τα ανιμε πριν 20-25 χρονια ηταν πιο γνωστα απο οτι ειναι σημερα και υπηρχαν και τοτε πολλα fanclubs. Στα καρναβαλια πολλοι ντυνονταν ανιμε χαρακτηρες.

Αυτο βεβαια δεν μπορουσε να κρατησει για παντα με τοσο μικροπροθεσμα κερδη. Για αυτο αντι για καρτουν τα καναλια προτιμαν τις φθηνοτερες κουτσομπολιστικες εκπομπες ή ανακυκλωμενες σειρες ή αθλητικα που δεν εμπεριεχουν σοβαρο ρισκο. Για καρτουν τωρα βλεπεις να υπαρχουν συνδρομητικα καναλια που δειχνουν καρτουν (ανακυκλωμενα και εδω) ολο το 24ωρο.

Κσι απο οτι καταλαβα, τα καναλια στην Ελλαδα εχουν κανει ενα ειδους καρτελ μεταξυ τους. Το ALTER, STAR θα βαζει παιδικα και ξενες σειρες ενω τα υπολοιπα επενδυουν στα αθλητικα.

Μονο τα κρατικα κρατουν μια ισορροπια με την ΕΡΤ Ψηφιακη και το Καναλι της Βουλης

Τωρα χαρις στην ψηφιακη τεχνολογια, το Internet και τα fansubs γνωριζουμε ενα δευτερο κυμα που ομως δεν ειναι τοσο εκτεταμμενο οσο το πρωτο. Και αυτο γιατι απαιτειται να ξερεις ενα δυο πραγματα και δευτερον υποτιτλισμενα κινουμενα σχεδια δε βλεπουν ολοι.

Παρολο που η Ελλαδα ανηκει στο μπλοκ των χωρων που υποτιτλιζουν ταινιες, στα παιδικα ακολουθα και αυτη το ντουμπλαρισμα στην πλειοψηφια των τιτλων. Ισως αν βλεπαμε παιδικα με υποτιτλους απο μικροι να ηταν αλλιως. Βεβαια θα μου πειτε πως πολλα παιδια (και μεγαλοι) δυσκολευονται να διαβασουν υποτιτλους ακομα και στη γλωσσα τους. Ποσο μαλλον στα Αγγλικα.

Απλα με το καθετι υπαρχει μια ανθηση που φτανει στο ζενιθ και μετα ακολουθει η παρακμη.

Ωστοσο είναι γεγονός πως εκτός Ιαπωνίας και Ρωσίας η επένδυση σε παιδικά προγράμματα βρισκεται σε παρακμη με τους περισσοτερους σταθμους, εκτος των κρατικων, να αρεσκονται σε εισαγωμενα.

#69 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 28 November 2008 - 17:36

Update!!!Ας βοηθήσει κανείς με τα fansubs αν παρέλειψα κάτι plz:congrats:.

Σειρές
Blassreiter ( Blassreiter / Blassreiter ) [ SS-Team ]
Devil May Cry ( Devil May Cry / Devil May Cry ) [ TzaTziki ]
Ef: A Tale of Memories ( Ef: A Tale of Memories / Ef: A Tale of Memories ) [ Anime.Awmn ]
Fate/Stay Night ( Fate/Stay Night / Fate/Stay Night ) [ NTG Subs ]
Mouryou no Hako ( Mouryou no Hako / Mouryou no Hako ) [ SS-Team ]
Nabari no Ou ( Nabari no Ou / Nabari no Ou ) [ Anime.Awmn ]
Persona: Trinity Soul ( Persona: Trinity Soul / Persona: Trinity Soul ) [ AnimeFiury ]
Tales of the Abyss ( Tales of the Abyss / Tales of the Abyss ) [ AncientMariner ]
The Melancholy of Haruhi Suzumiya ( Suzumiya Haruhi no Yuuutsu / The Melancholy of Haruhi Suzumiya ) [ NTG Subs ]
Utawaremono ( Utawaremono / Utawaremono ) [ AncientMariner ]

OVA
Tales of Symphonia ( Tales of Symphonia / Tales of Symphonia ) [ AncientMariner ]

Manga
Starcraft: Frontline ( Starcraft: Γραμμή Πυρός / Warcraft: Frontline ) [ OEL Manga ]
Beta [ Anathemanga ]
Children can't Choose their Parents [ Anathemanga ]
My Balls-Chapter 1 [ Anathemanga ]
The Forest Bear [ Anathemanga ]
Vampire Knight-Chapter 1-2 [ Anathemanga ]


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#70 jimilegolas

jimilegolas

    ハア?

  • Members
  • 344 posts

Posted 29 November 2008 - 17:09

Update!!!Ας βοηθήσει κανείς με τα fansubs αν παρέλειψα κάτι plz:congrats:.

One Piece Manga Chapters 1-4 TzaTziki Fansubs

TzaTziki FanSubs | Greek Fansubbing group - One Piece Manga :: Details
ヤクザ   あいしてる!

#71 Nomis Tnomleb

Nomis Tnomleb

    crimson rose-kun

  • Members
  • 5 posts

Posted 29 November 2008 - 17:48

σαν χρονιος fan twn anime εχω δει μερικα απο αυτα μεσα στα χρονια...
θυμαμαι οταν για προτη φορα παρουσιαστηκε το sailormoon ston ant1 και μετα καποια αλλα στο junior tv!
oraies epoxes...:if:

Edited by Nomis Tnomleb, 30 November 2008 - 01:20.

Posted ImageLove can be cruel and beautiful as crimson rose,only a knight will stand by the lady's tears till the end of sorrows and all joys....
Rip darkness with a white rose!!!

#72 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 18 December 2008 - 23:10

αλλη μια ξεχασμενη σειρα και μαλιστα μια απο τις ιστορικοτερες.

την εδειξε η ΕΡΤ την περιοδο 1980-85.

Goku`s Great Adventures

http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=1517

Ναι ρε παιδια, υπαρχει και η προ-Dragonball,Pokemon, Sailormoon εποχη. Δεν προηλθαν απο παρθενογενεση τα ανιμε στην Ελλαδα.

Μια απο τις εμπνευσεις του Dragonball

[media]http://www.youtube.com/watch?v=bbw7Bs67nCM[/media]
http://www.youtube.com/watch?v=yuBy_5LqQQA&feature=related

Edited by Petran79, 18 December 2008 - 23:16.


#73 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 20 December 2008 - 20:22

Ωραία οπότε το προσθέτω ως εξής.

Goku's Great Adventures ( Gokuu no Daibouken / Goku's Great Adventures ) [ ET1 ]

Thanks Darcia/L/Petran79:nod2:!


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#74 Cassiel

Cassiel

    Hardcore 天使

  • Members
  • 1,604 posts

Posted 03 January 2009 - 12:35

Προσθήκη στα fansubed OVA
G-9 ( G-9 / Ga-nime: G-9 ) [ SS-Team ]

Thanks Kingmob for the info:kakashithumbup:


sigpic1127_9.gif
Watching the events of the cosmos unfold in tears and solitude

Greek Otaku's Essential Thread
Όλα τα Anime & Manga της Ελλάδας

My Contacts
Website || Page || E-Mail


#75 Matu-san

Matu-san

    aoi

  • Members
  • 939 posts

Posted 06 January 2009 - 11:33

Όσο ήμουν πάνω στα Τρίκαλα πέτυχα σε έναν τοπικό σταθμό , το Θεσσαλία TV, ένα anime το οποίο δεν έχει μπεί (μάλλον) στην λίστα. Πρόκειται για αυτή την σειρά: http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=anime&aid=3081
Το προβάλουν με τον τίτλο "το μαγικό βιβλίο".
Τι στο yaoi συμβαίνει?