Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * - - 2 votes

Bleach latest episode discussion [επιτρέπονται spoilers ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΙΜΕ]

• Please log in to reply
2204 replies to this topic

#1171 GokuSSJ3

GokuSSJ3

*Don't be like me*

• Banned
  • 96 posts

Posted 31 August 2009 - 01:06

και τώρα που σκέφτομαι με το ίδιο σκεπτικό καλύτερα να μεταφράζουν και το όνομα και να το κάνουν καθαρτικό ωραίο θα ήταν e??
ακούστε τον τίτλο: "ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ 1 Ο ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΙΣΤΡΙΑ ΨΥΧΩΝ" πολύ ωραίο ρε έτσι να το κάνουν!!

#1172 gogetasjj4

gogetasjj4

Anime Fan

• Members
  • 251 posts

Posted 31 August 2009 - 01:31

αφού αυτή είναι η σωστή μετάφραση τι να κάνανε δηλαδή? επειδή δεν σας ακούγονται cool τα ελληνικά δεν φταίνε αυτοί

#1173 Hellraider

Hellraider

Anime Elite

• Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 31 August 2009 - 01:34

και τώρα που σκέφτομαι με το ίδιο σκεπτικό καλύτερα να μεταφράζουν και το όνομα και να το κάνουν καθαρτικό ωραίο θα ήταν e??
ακούστε τον τίτλο: "ΚΑΘΑΡΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ 1 Ο ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΚΑΙ Η ΘΕΡΙΣΤΡΙΑ ΨΥΧΩΝ" πολύ ωραίο ρε έτσι να το κάνουν!!

Δεν είδα απάντηση σε αυτό που σε ρώτησα...

#1174 gogetasjj4

gogetasjj4

Anime Fan

• Members
  • 251 posts

Posted 31 August 2009 - 01:37

πιστεύω πως αυτό που ήθελε να μα δείξει ο eze είναι το κούμπο ταιτ

#1175 GokuSSJ3

GokuSSJ3

*Don't be like me*

• Banned
  • 96 posts

Posted 31 August 2009 - 01:54

Δεν είδα απάντηση σε αυτό που σε ρώτησα...

ναι φιλε πρέπει να είμαι online για σου απαντήσω!

Και πως θα το μετέφραζες εσύ περικαλώ;:orly:

γιατί να το μεταφράσω εγώ? είμαι κανένας μεταφραστής?
tespa αν έβλεπα ότι βγαίνει τόσο αστεία η μετάφραση θα το άφηνα στα αγγλικά!

αφού αυτή είναι η σωστή μετάφραση τι να κάνανε δηλαδή? επειδή δεν σας ακούγονται cool τα ελληνικά δεν φταίνε αυτοί

δεν με νοιάζει καθόλου αν είναι cool η όχι!

oo παιδιά έκανα λάθος είναι καταπληκτική η μετάφραση φανταστική... είμαι ένταξη τώρα η να πω κι αλλα??!!

Edited by GokuSSJ3, 31 August 2009 - 02:43.

#1176 Hellraider

Hellraider

Anime Elite

• Members
  • 1,348 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 31 August 2009 - 02:22

γιατί να το μεταφράσω εγώ? είμαι κανένας μεταφραστής?
tespa αν έβλεπα ότι βγαίνει τόσο αστεία η μετάφραση θα το άφηνα στα αγγλικά!

Έχω μία ακόμα καλύτερα ιδέα.Να μην τον βάλουν στα αγγλικά τον τίτλο αλλά στα ιαπωνικά μιας και είναι το original.:|

Επίσης με αυτήν την λογική δεν είσαι μεταφραστής άρα δεν έχεις γνώμη για τη μετάφραση.Σωστά;

δεν με νιαζί καθόλου αν είναι cool η όχι!

Δεν ανέφερα κάτι τέτοιο μην μπερδεύεσαι.

oo παιδιά έκανα λάθος είναι καταπληκτική η μετάφραση φανταστική... είμαι ένταξη τώρα η να πω κι αλλα??!!

Επιχειρήματα ότι η μετάφραση δεν είναι καλή ή μια δικιά σου καλύτερη μετάφραση.

Πρέπει να καταλάβεις ότι ο τίτλος είναι χαζός γιατί αυτό ήθελε ο δημιουργός του.Όσο χαζός είναι στα ιαπωνικά άλλο τόσο είναι και στις άλλες γλώσσες όσο και αν δεν μας φαίνεται αμέσως."The Strawberry".Ελάχιστες γνώσεις της γλώσσας να έχεις και λίγο να κάτσεις να το σκεφτείς καταλαβαίνεις πόσο άκυρο είναι αυτό.

#1177 GokuSSJ3

GokuSSJ3

*Don't be like me*

• Banned
  • 96 posts

Posted 31 August 2009 - 02:42

Έχω μία ακόμα καλύτερα ιδέα.Να μην τον βάλουν στα αγγλικά τον τίτλο αλλά στα ιαπωνικά μιας και είναι το original.:|

Επίσης με αυτήν την λογική δεν είσαι μεταφραστής άρα δεν έχεις γνώμη για τη μετάφραση.Σωστά;

Δεν ανέφερα κάτι τέτοιο μην μπερδεύεσαι.

Επιχειρήματα ότι η μετάφραση δεν είναι καλή ή μια δικιά σου καλύτερη μετάφραση.

Πρέπει να καταλάβεις ότι ο τίτλος είναι χαζός γιατί αυτό ήθελε ο δημιουργός του.Όσο χαζός είναι στα ιαπωνικά άλλο τόσο είναι και στις άλλες γλώσσες όσο και αν δεν μας φαίνεται αμέσως."The Strawberry".Ελάχιστες γνώσεις της γλώσσας να έχεις και λίγο να κάτσεις να το σκεφτείς καταλαβαίνεις πόσο άκυρο είναι αυτό.

για το cool αναφερόμουν στον gogetasjj4 (τα έκανα λίγο κουλουβάχατα με τα quotes:deadga6:)όσο για την μετάφραση αν πεις κάποιου στην ελλάδα ότι είναι φράουλα δεν νομίζω να του αρέσει στές άλλες γλώσσες μπορεί να ερμηνεύεται διαφορετικά δεν ξέρω!!:unlucky:

#1178 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 31 August 2009 - 03:05

^ Actually μιάς και η συζήτηση αυτή έχει ξαναγίνει στο παρελθόν να παραθέσω και εδώ κάποια γεγονότα.

Τίτλος από Shueisha : "THe death and the strawberry" ==> Ήδη στα αγγλικά έτσι?
Tίτλος από Viz : " Strawberry and the Soul Reapers" ===> insert facepalm here

Και καλώς ή κακώς η Anubis θεώρησε ορθολογικότερο να μεταφράσει με βάση τον τίτλο της Viz και όχι της Shueisha η οποία εξέδοσε πρώτη το manga. >_>

Aπό εκεί και πέρα σε κάποιους αρέσει ο τίτλος σε κάποιους όχι. Ας μην συνεχιστεί ολόκληρη διαμάχη πάνω σε κάτι που δεν αλλάζει.

#1179 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 03 September 2009 - 10:34

Ωραίο επεισόδιο με μια πολύ ωραία σκηνή. Για πρώτη φορά είδα τον Ichigo να σώζει τον hollow. Μέχρι τώρα μόνο το αντίθετο έβλεπα να συμβαίνει. Επίσης περιμένω μια εξήγηση για την τελευταία σκηνή του επεισοδίου. Πώς κατάφερε ο Renji να κάνει shikai;

#1180 Tsunade-sama

Tsunade-sama

Special Attack: Chombo

• Members
  • 309 posts

Posted 03 September 2009 - 11:16

Ωραίο επεισόδιο με μια πολύ ωραία σκηνή. Για πρώτη φορά είδα τον Ichigo να σώζει τον hollow. Μέχρι τώρα μόνο το αντίθετο έβλεπα να συμβαίνει. Επίσης περιμένω μια εξήγηση για την τελευταία σκηνή του επεισοδίου. Πώς κατάφερε ο Renji να κάνει shikai;

Για το Bleach μιλάμε που όλα μπορούν να συμβούν!Τα zanpakuto επαναστατούν, σε πλακώνουν στο ξύλο ενώ εσύ σκέφτεσαι ότι το όνειρο σου είναι να αποτελειώσεις τον captain σου κ παράλληλα κάνεις κ ένα release shikai χωρίς να έχεις zanpakuto έτσι γιατί είσαι μόρτης κ καραμπουζουκλής!

Seriously τώρα, δεν ξέρω, κ εγώ κάπως έτσι :oo: έμεινα!

x51y7-cover2_zpsaec145a1.jpg

#1181 Guest-13157

Guest-13157

Anime Fan

• Members
  • 186 posts

Posted 03 September 2009 - 12:07

:P agreed ^, παντως απο τα filler καλο ειναι. Το κακο με το bleach είναι οτι τα βάζει σε ασχετα μέρη, δεν τελειωνει το ενα action και βάζει filler...

#1182 ThePirateHunter

ThePirateHunter

Anime Fan

• Members
  • 273 posts

Posted 03 September 2009 - 12:09

Ηταν λιγο ακυρο να κανει shikai o Renji.Μαλλον ο ποιητης θελει να μας πει οτι η δυναμη του σπαθιου προερχεται και απο τα zanpakuto αλλα και απο τον shiningami.

#1183 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,293 posts

Posted 03 September 2009 - 12:23

Ηταν λιγο ακυρο να κανει shikai o Renji.Μαλλον ο ποιητης θελει να μας πει οτι η δυναμη του σπαθιου προερχεται και απο τα zanpakuto αλλα και απο τον shiningami.

Καλά μπορεί να δούμε καμία λογική εξήγηση για το πως κάλεσε shikai ο Renji στο επόμενο episode, ας μην προτρέχουμε. Αυτή η εξήγηση παίζει να είναι και η παραπάνω πάντως.

Πάντως για filler πάει καλά. Με έχει κάνει να ξεχάσω πως διέκοψέ πάνω στην επερχόμενη τιτανοτεράστια μάχη Ulquiorra - Ichigo. Η αλήθεια είναι πάντως πως θέλω να επιστρέψουμε στο canon.

#1184 stark-sama

stark-sama

The devil wants to play

• Members
  • 135 posts

Posted 03 September 2009 - 23:26

Πάντως για filler πάει καλά. Με έχει κάνει να ξεχάσω πως διέκοψέ πάνω στην επερχόμενη τιτανοτεράστια μάχη Ulquiorra - Ichigo. Η αλήθεια είναι πάντως πως θέλω να επιστρέψουμε στο canon.

^Totally agree with this. ....................Μεχρι και εξεταστικη ειμαι προθυμος να αφησω για να δω την Μαχη Ichigo/Ulquiorra:awww:.
Anyway και εγω πρεπει να πω πως το παρον filler arc ειναι unexpectedly cool. Αν παρουμε πρεφα και απο προσφατη εμπειρια απο Bounto & Shusuke Amagai arc τοτε τα συγκεκριμενα filler episodes ειναι απλα θεικα:lovulovu: (σε συγκριση παντα με τα προηγουμενα).

Παντως το μονο σιγουρο ειναι οτι ο Muramasa δν ειναι το zanpakuto του Zaraki οπως ειχε ειπωθει παλαιοτερα. Αν και ακομα να φανει αυτος και η Yachiru...... Το πιο πιθανο ειναι να τους φυλαει για το τελος ο Kubo, κανοντας ισως μια αποκαλυψη σχετικα με το rebellion των zanpakuto.

Ενα ειναι το παραπανο μου και παραλληλα η επιθυμια μου μεχρι στιγμης απο ολο το νεο arc......... Να δω το materialized zanpakuto του Yamma-jii.:awww: Παρ'ολα αυτα εχω μικρες ελπιδες γιατι ο Muramasa μου τα χαλασε λεγοντας οτι (ο Ryujin Jakka) δεν θελησε να τους ακολουθησει....

#1185 GokuSSJ3

GokuSSJ3

*Don't be like me*

• Banned
  • 96 posts

Posted 03 September 2009 - 23:52

^Totally agree with this. ....................Μεχρι και εξεταστικη ειμαι προθυμος να αφησω για να δω την Μαχη Ichigo/Ulqu
Anyway και εγω πρεπει να πω πως το παρον filler arc ειναι unexpectedly cool. Αν παρουμε πρεφα και απο προσφατη εμπειρια απο Bounto & Shusuke Amagai arc τοτε τα συγκεκριμενα filler episodes ειναι απλα θεικα:lovulovu: (σε συγκριση παντα με τα προηγουμενα).

σε σύγκριση με το Bounto arc όλα είναι θεϊκά:deadga6: