Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 4 votes

Bleach latest chapter discussion [επιτρέπονται spoilers]


  • Please log in to reply
6162 replies to this topic

#6151 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 22 August 2016 - 09:35

δεν φταίει τελείως ο Κούμπο αν οι συντάκτες του Jump είναι τόσο ανίκανοι και άφησαν να ξεφύγει η κατάσταση.

#6152 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 22 August 2016 - 12:45

Οι Shunsui και Yamamoto απέφυγαν να κάνουν bankai για να αποφύγουν τη πρόκληση φθοράς στους συμμάχους τους αφού καί των δυο οι δυνάμεις δεν ξεχωρίζουν φίλο από εχθρό και σκοτώνουν τα πάντα στην ακτίνα δράσης τους.

Μου άρεσε πώς εξηγείται η ασθένεια του Ukitake, είχε το χέρι μέσα του όλον αυτόν τον καιρό. Λογικό να κάνει το σώμα του ασθενικό. Η θυσία του ήταν από τις μεγαλύτερες και το χειρότερο είναι πως ήταν για έναν μάταιο σκοπό, απλά έπαιξε το ρόλο του στην ιστορία του Kubo και αφανίστηκε.

 

Μεγάλο κενό όντως η απώλεια εξήγησης για τον spirit king, ο ακρογωνιαίος λίθος των τριών κόσμων υπήρχε... γιατί βόλευε την ιστορία και τίποτα άλλο.


Edited by 1451, 22 August 2016 - 12:45.


#6153 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

    Άρχοντας

  • Members
  • 1,451 posts

Posted 22 August 2016 - 15:28

δεν φταίει τελείως ο Κούμπο αν οι συντάκτες του Jump είναι τόσο ανίκανοι και άφησαν να ξεφύγει η κατάσταση.

 

Συμφωνώ αλλά πιστεύεις ότι πρέπει να είσαι ο Τσέχοφ για να αποφύγεις τέτοια λάθη.

 

Naruto spoiler

Spoiler:



#6154 SirJim

SirJim

    lurking

  • Members
  • 587 posts

Posted 22 August 2016 - 18:44

Sorry guys που αργω για τα party κάθε φορά, αλλα αυτό εδώ είναι ψόφιο.
Δε φταίω εγώ, το είχε σκοτώσει ο rori πριν πολλά χρονια...
Στο προηγούμενο party είχε πιο πολύ πλάκα.


Edited by SirJim, 22 August 2016 - 18:45.

user4670_pic4840_1219234016_zpsbe79b943.


#6155 adamsbankai

adamsbankai

    MangaReader

  • Members
  • 512 posts

Posted 23 August 2016 - 16:43

Χαίρομαι που έφτασε στο τέλος επιτέλους. Δεν το εσωζε με τίποτα.



#6156 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 31 August 2016 - 01:24

Soooooo, το Bleach τελείωσε και τώρα που έχω χρόνο και ίντερνετ επιτέλους, θα πω δυο λόγια για την σειρά συνολικά. Δεν θα αναφερθώ καθόλου στο Soul Society, ότι είναι να πούμε για αυτό το arc έχει ήδη χιλιοειπωθεί.

 

 

The Arrancar Arc

 

To arc που όσο πήγαινε γινόταν χειρότερο. Η εισαγωγή στην Karakura ήταν καλύτερη από το Hueco Mundo, που ήταν καλύτερο από το Fake Karakura, που ήταν καλύτερο από το Deicide. Εδώ ήταν που άρχισαν να φαίνονται τα προβλήματα του Kubo, οι τρύπες, οι μάχες χωρίς λογική κλπ, αλλά γενικά η φάση παλευόταν. Τα Arrancars, τόσο σαν εμφάνιση όσο και σαν θεματολογία, χαρακτήρα κλπ, είναι μακράν το αγαπημένο μου κομμάτι της σειράς. Το πρόβλημα ήταν το εξής. Αντίθετα με το Soul Society arc, όπου τον Kubo τον ένοιαζαν οι ανταγωνιστές του καθώς ήταν το προβλεπόμενο μελλοντικό περιφεριακό καστ της σειράς, εδώ ήταν προφανές ότι δεν έδινε δεκάρα για τους "κακούς". Δεν τον ένοιαζε αν έχουν άθλιες μάχες, δεν τον ένοιαζε αν έχαναν εξίσου άθλια... Οι περισσότεροι ήταν one trick ponies για να "τικάρει" στην λίστα τις προβλεπόμενες μάχες, ενώ ξεχνούσε μονίμως αυτά που τσαμπούναγε πριν για power levels μόνο και μόνο για να ξεμπερδεύει. Οι χαρακτήρες εδώ ήταν χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη είχε τους λίγους που μέτραγαν, οι άλλη αυτούς που δεν μέτραγαν. Στην πρώτη ήταν ο Ulquiorra, o Grimmjow, o Aizen, o Gin, ίιιισως ο Tousen. Στην δεύτερη ήταν όλοι οι υπόλοιποι. Το θέμα ήταν ότι πέρα από την δικιά του προσωπική προτίμηση (του Kubo), δεν υπήρχε κανένας λόγος που ο Ulquiorra και ο Grimmjow δέχτηκαν ειδικής μεταχείρησης από τους άλλους Espada. Δεν ήταν ούτε οι δυνατότεροι, ούτε οι πιο σημαντικοί από άποψη background, τίποτα. Δεν έτυχαν ειδικής μεταχείρησης επειδή ήταν fan favorites, έγιναν fan favorites επειδή είχαν ειδική μεταχείρηση... Οι μάχες τους, η μάχη του Gin και η μάχη του Tousen ήταν οι καλύτερες του arc. Του Aizen... όχι, απλώς όχι, για προφανείς λόγους:

 

Spoiler:

 

Όσο για τους υπόλοιπους, ειδικά οι τρεις πρώτοι (Starrk, Barragan, Hallibel) έμειναν απλώς ως τα πιο ενδιαφέροντα arrancar concepts της όλης ιστορίας που δεν υπήρχε σχέδιο να πάνε πουθενά. Οι μάχες τους είναι, κατά την γνώμη μου, από τις χειρότερες τις σειράς.

 

Παρ'όλα αυτά σαν σύνολο το ευχαριστήθηκα, κυρίως γιατί ο Kubo, με όλα τα προβλήματα, είπε ακριβώς την ιστορία που ήθελε να πει. Δεν βιάστηκε, έβαλε τα πάντα στην θέση τους και το αποτέλεσμα ήταν σε γενικές γραμμές καλό και ας απογοήτευε σε σημεία. Μόνο μεγάλο παράπονο το γεγονός ότι ο μεγάλος και τρανός Aizen, μακράν ο πιο σημαντικός χαρακτήρας της σειράς, με διαφορά από τους καλύτερούς της, ο μέγας δολοπλόκος που τα πάντα είναι μέρος του σχεδίου του, ο τύπος που νίκησε τους πάντες ΜΟΝΟΧΙΤΟΥΣ, παρ'όλο τον σαματά που έκανε δεν προκάλεσε στο τέλος καθόλου ζημιά. Τίποτα. Nothing. Nada. Ούτε την Momo δεν σκότωσε. Έλεος δηλαδή. Για αυτό, το βραβείο του καλύτερου ανταγωνιστή της σειράς πάει σε έναν άλλο τύπο, ντυμμένο στα μαύρα, με πυκνά μουστάκια που φαινόταν να μην δίνει δεκάρα για τίποτα, χωρίς όμως να μας το θυμίζει κάθε πέντε λεπτά... Αλλά περισσότερα για αυτόν αργότερα.

 

 

Fullbring Arc

 

Με διαφορά το χειρότερο κομμάτι της σειράς. Πιστεύω πραγματικά ότι αυτό ήταν η αιτία που έπεσε τόσο το Bleach και όχι το Thousand Year Blood War. Τι να πρωτοπώ; Οι Fullbringers δεν είχαν λόγο ύπαρξης, θα μπορούσαν απλώς να μην υπάρχουν και τίποτα δεν θα άλλαζε. Ο Kubo θα μπορούσε να εξηγήσει τις δυνάμεις του Sado με άλλον τρόπο και να βρει αλλιώς να επαναφέρει στον Ichigo τις δυνάμεις του. Οι Χcution ήταν αδιάφοροι χαρακτήρες που δεν θυμάται κανείς, η πλοκή ένα βαρετό χάλι... Το αστείο είναι ότι στο τέλος ήρθαν απλώς Deus Ex Machina οι Captains και επανέφεραν τον Ichigo. Ήταν εμμέσως σαν να παραδέχετε και ο ίδιος ο Kubo ότι όλη αυτή η ιστορία ήταν ανούσια.

 

Η μεγαλύτερη όμως ζημιά που προκλήθηκε εξαιτίας του Fullbring Arc είναι το ότι το απείρως πιο σημαντικό Thousand Year Blood War arc στερήθηκε σωστής εισαγωγής και build-up. Το γεγονός ότι ο Ichigo είχε χασει τις δυνάμεις του και είχε σταματήσει να ασχολείτε με τα υπερφυσικά ήταν τέλεια ευκαιρία ώστε να πάρει τα ηνία για λίγο ο, με τιτανοτεράστια διαφορά πιο ριγμένος χαρακτήρας της σειράς, Ishida και να δούμε από την πλευρά του το πως, εξαιτίας μια αφορμής, αρχίζει να ερευνεί ώστε να ανακαλύψει ότι αυτος και ο Ryuken δεν είναι οι τελευταίοι Quincy, οι οποίοι εδώ και άπειρα χρόνια απλώς κρύβονται ετοιμάζοντας κάτι μεγάλο, και το πως ο μυστήριος αρχηγός τους έχει σχέδια για αυτόν. Έτσι, το TYBW arc θα άρχιζε όπως ακριβώς και τώρα, με τον Ishida εξαφανισμένο και τους Wandenreich να εμφανίζονται με το τελεσίγραφό τους στην Seireitei. Δεν χρειαζόταν καν να αποκαλύπτει πολλά ώστε να διατηρήσει την αίσθηση του μυστηρίου, μόνο τα απαραίτητα ώστε να φάει hype ο κόσμος για την Αόρατη Αυτοκρατορία.

 

Είναι φως φανάρι ότι ο Yhwach είναι ένας χαρακτήρας σχεδόν τόσο παλιός όσο ο Zangetsu και οι Quincy, δεν είναι δηλαδή κάτι που σκέφτηκε πρόσφατα. Γιατί δεν έκανε σωστό build-up σε ένα arc που είχε ρίξει τόση πολλή δουλειά δεν θα καταλάβω ποτέ.

 

Anyway, πάμε στο τελευταίο arc, το φοβερό και τρομερό

 

 

Thousand Year Blood War Arc

 

Θα πω, καταρχήν, ότι αυτό το arc είναι το αγαπημένο μου κομμάτι της ιστορίας. Ναι, σε σημεία ήταν ένα χάλι τεραστίων διαστάσεων, αλλά σαν σύνολο το ευχαριστήθηκα περισσότερο και από το Soul Society arc (δεν σημαίνει ότι το θεωρώ καλύτερο πάντως). Μου άρεσε που οι κακοί ήταν αποτελεσματικοί, μου άρεσε που προκάλεσαν πολλή ζημιά, μου άρεσε που ο Ichigo ήταν κομπάρσος, και κυρίως μου άρεσε το που πήγαινε συνολικά η ιστορία με τον Yhwach, τον Soul King και όλη την φάση, μέχρι που έπεσε τσεκούρι και τα πράγματα πήραν τον κατήφορο. Anyway, bullet points incoming;

 

Τα θετικά

 

- Ο Yhwach. Με διαφορά το καλύτερο στοιχείο του τελευταίου arc. Ο Yhwach δεν ήταν ο main villain που θέλαμε, αλλά ήταν σίγουρα αυτός που χρειαζόμασταν. Ναι, δεν ήταν χαρισματικός ή τρολ όπως ο Aizen, αλλά ήταν ήρεμος, μεθοδικός και πάνω από όλα, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ. Δεν τον λάτρεψα από την πρώτη στιγμη όπως είχε συμβεί με τον Aizen, αλλά με κάθε σκηνή που εμφανιζόταν τον παραδεχόμουν όλο και περισσότερο. Μου άρεσε απίστευτα το "γραμμένους όλους στα αρχίδια μου σας έχω γιατί δεν αξίζει να ασχοληθώ μαζί σας, τώρα πάρτε δρόμο γιατί θέλω να παίξω playstation 2" στυλ του πολύ περισσότερο από τον blabbermouth Aizen και είναι γενικά αρκετά σπάνιο να βλέπεις έναν main shonen κακό να είναι μονίμως αγέλαστος, μουντός και συγκεντρωμένος. Δεν είναι τυχαίο πιστεύω ότι κανείς δεν έχει να πει κάτι αρνητικό για αυτόν όταν αναφέρετε στο arc πέρα του "ο Aizen ήταν καλύτερος". Η μάχη του με τον Ichibei ήταν η καλύτερη μάχη του arc και ίσως η αγαπημένη μου της σειράς. Επίσης, θα μείνω για πάντα με την απορία για ποιον λόγο ο τύπος γερνούσε ολοένα και περισσότερο όσο προχωρούσε η ιστορία αλλά δεν βαριέσε...

 

-Το πρώτο Invasion. Το ευχαριστήθηκα όσο τίποτα άλλο και με hypάρισε τρελά για το τι θα συνέβαινε μετά. To pacing ήταν στα καλύτερά του και ήταν πολύ αναζογωονητικό να βλέπεις τους shinigami να τρώνε τόσο πολύ ξύλο για πρώτη φορά.

 

-Το κομμάτι της ιστορίας από την λήξη του δεύτερου Invasion έως το τσεκούρι (βασικά από το σημείο που ο Yhwach, ο Hashwald και οι SS ανεβαίνουν στο Royal Realm). Ναι, ήταν το κομμάτι με τα περισσότερα φάουλ, αλλά ήταν επίσης και το κομμάτι στο οποίο περίμενα πως και πως κάθε εβδομάδα να βγει τσάπτερ. O Yhwach ήταν ανίκητος και πάντα ένα βήμα μπροστά, οι καλοί έτρεχαν και δεν έφταναν και ήθελα να δω όπως-και-δήποτε τι θα γίνει.

 

-Κάποιοι από τους secondary κακούς δεν ήταν άσχημοι (Hashwald, Askin, Bazz-B κ.α.), αλλά κλασσικά δεν ασχοληθήκαμε καθόλου μαζί τους. Κάπου αχνοφενόταν ένα background ιστορίας, αλλά μέχρι εκεί.

 

-To πόσο περίπλοκη είχε γίνει ξαφνικά η πλοκή. Ο Yhwach και ο Soul King, και τα άκρα του Soul King και οι Quincys και τι ρόλο βαράνε και omg, Kubo what are you doing, omg Kubo STAHP και και... και μείναμε με τις απορίες.

 

Τα αρνητικά

 

-Το δεύτερο Invasion. Ήταν, κατά την γνώμη μου, ένα χάλι τεράστιων προδιαγραφών. Οι μάχες του, εκτός από μία (Komamura vs εκείνη με τις εκρήξεις) ήταν κακές, χαρακτήρες έγιναν fodderized απλώς για να γίνουν και γενικά δεν μου άρεσε καθόλου. Ξεφόυσκωσε αρκετό από το hype που είχαν κερδίσει οι Sternritter στο πρώτο Invasion.

 

-H Royal Guard. Με εξαίρεση τον Ichibei ήταν η απόλυτη απογοήτευση.Τέσσερις τύποι που υποτίθεται ότι ο καθένας είναι στο επίπεδο του Yamamoto έφυγαν off-panel. C'mon Kubo, that was not nice and you know it. :P

 

-Το πως ξεφορτώθηκε χαρακτήρες όπως την Unohana και τον Ukitake. Ήταν πολύ μα πολύ πρόχειρο.

 

-Το γεγονός ότι ο Byakuya δεν πέθανε.

 

- Το ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί σωστά όλο αυτόν τον όγκο χαρακτήρων (καλών και κακών). Εδώ με δέκα Espada τα ψιλοείχε κάνει μαντάρα. Τώρα έχασε την μπάλα.

 

-Τα bankais. Οι ιδέες ήταν καλές, η παρουσίαση απαράδεκτη. Επίσης, το γεγονός ότι δεν τα είδαμε όλα.

 

-Οι ηλίθια OP δυνάμεις των κακών που ήταν τόσο OP που ο Kubo ξεκάθαρα δεν μπορούσε να διαχειριστεί. Ειδική αναφορά στον Gremmy, του οποίου η δύναμη δεν είχε απολύτως καμία λογική και τους "this-isn't-even-my-final-form" elites. Α, ναι, και το Almighty του Yhwach που πολύ βολικά σταμάτησε να δουλεύει στο τέλος. Πάλι καλά που είχε φροντίσει ο Kubo και υπήρχε το Auswahlen σαν plot device, αλλιώς... κλαφ'τα...

 

-Το όλο Ichigo vs Ishida subplot. Παρουσιάστηκε τόσο μα τόσο τσαπατσούλικα που δεν μπόρεσα ούτε καν να απογοητευτώ όταν δεν έγινε σοβαρή μάχη.

 

-Το πόσο περίπλοκη είχε γίνει ξαφνικά η πλοκή. Όπως περίμεναμε πολλοί, ο Kubo δεν μπόρεσε να την διαχειριστεί. Είχαν μαζευτεί τόσα μα τόσα πολλά ερωτήματα που ήταν αδύνατο να απαντηθούν όλα και αντί να αρχίσει να τα απαντάει λίγο-λίγο κάθε φορά που είχε την ευκαιρία να το κάνει, προτίμησε να τα αφήσει όλα για το τέλος και... κάηκε.

 

-Το rushed φινάλε. Well, δεν θα πω κάτι παραπάνω για αυτό πέρα του ότι είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση που έχω βιώσει όσο καιρό διαβάζω manga.

 

 

Γενικά, πιστεύω ότι αυτό ο arc μάζεψε πολύ περισσότερο hate από όσο του άξιζε. Ήταν τέλειο; Ούτε καν. Ήταν καλό; Όχι, αλλά το συζητάμε. Σίγουρα δεν ήταν τόσο κακό όσο γενικά το θεωρούν. Υπήρχαν καλές ιδέες που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ και για κάθε μία τέτοια ίσως υπήρχαν δύο που δεν πετύχαιναν. Ο Kubo προσπάθησε να καταπιεί περισσότερο από όσο μπορούσε να μασήσει και αυτό το πλήρωσε.

 

Δεν βαριέσε. Yhwach rules. Μόνο το editorial τσεκούρωμα ήταν ικανό να τον νικήσει τελικά. Κάτι είναι και αυτό.

 

----------------------

 

Γενικά όλη η σειρά είχε την ατυχία να πέσει σε έναν κακό συγγραφέα όπως ο Kubo. Κατάφερε να φτιάξει ένα από τα καλύτερα settings που έχω δει ποτέ σε shonen και μετά δεν ήξερε τι να το κάνει, ντύνοντάς το με ένα χαλβά mary-sue πρωταγωνιστή και πλοκές με αρχική καλή προοπτική που κατέληγαν στον γάμο του καραγκιόζη. Μου θυμίζει πολύ τον Mashima στο ότι και οι δύο είναι πολύ καλοί στο να σετάρουν ένα arc αλλά απαράδεκτα κακοί στο να το αναπτύσσουν, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Δεν είναι τυχαίο που τα καλύτερα σημεία της ιστορίας του Bleach είναι αυτά στα οποία ο συγγραφέας κάνει set-up την πλοκή (Soul Society, Arrancars' attack on Karakura, First Invasion).

 

Τελοσπάντων, Kubo καλη ξεκούραση και αν αποφασίσεις ποτέ να αρχίσεις άλλη σειρά, εδώ είμαστε να της δώσουμε μια ευκαρία. Μετά από 15 χρόνια serialization το κέρδισες, πιστεύω. Αν έβαζες άλλον να γράφει την ιστορία ενώ εσύ ασχολείσαι με τα όμορφα σχεδιάκια σου θα ήταν ακόμη καλύτερα, αλλά ...δεν βαριέσε.

 



#6157 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 31 August 2016 - 09:28

Ο Aizen δεν αντιπαθούσε τη Momo για να τη σκοτώσει, την έβλεπε ως εργαλείο περαίωσης εκείνου του σταδίου του σχεδίου του. Ούτε και τους shinigami μισούσε απαραίτητα, τους έβλεπε απλά ως εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί.

Η διαφορά του με τον μελανοχιτώνα βρίσκεται στο κίνητρο που ήταν η δυσαρέσκεια από τη σαπίλα της Soul Society (σαν ένας Yagami Light) και όχι η εκδίκηση έστω κι αν ήταν δίκαια (σαν του Zero).

 

Η προέλευση των δυνάμεων των Sado, Inoue και Ichigo είναι ένα μεγάλο μπέρδεμα. Νόμιζα πως επειδή το hogyoku ήταν μέσα στη Rukia, εκπλήρωσε την ευχή τους να αποκτήσουν δύναμη. Όμως ο Ichigo ήταν ήδη quincy, fullbringer και shinigami οπότε ως τί του χρησίμευσε το hogyoku. Ίσως η επαφή με τη Rukia από μόνη της να ήταν αρκετή για να αφυπνιστούν οι ήδη υπάρχουσες δυνάμεις του.

Οι Chad και Inoue είναι πιο πιθανό να είναι fullbringers αν και δεν διευκρινίζεται πουθενά (εκτός κι αν ξεχνώ κάτι) αν επιτέθηκε στις μητέρες τους κάποιο hollow.

 

Ο δε Chad, κατά τη διάρκεια του Arrancar Arc, παρατηρεί πως οι δυνάμεις του μοιάζουν περισσότερο με hollow.

Η Inoue τελικά, παραμένει το μεγάλο μυστήριο αφού είναι σχεδόν σίγουρο πως απέκτησε τη δύναμή της από το hogyoku. Ή ίσως ο Ichigo να είναι σαν εκείνον τον Quincy που δίνει δυνάμεις σε όσους τις επιθυμούν σαν τον Jugram. Άραγε αυτό σημαίνει πως όταν πεθάνουν θα τις συλλέξει ξανά; Μακάβριο.


Edited by 1451, 31 August 2016 - 09:30.


#6158 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 31 August 2016 - 19:22

Συμφωνώ με τον 1451. Ο μόνος που φαινόταν να μισεί ο Aizen ήταν ο Soul King. Την Momo την επέλεγε είτε λόγω σαδισμού είτε λόγω στρατηγικής (να κάψει τον εγκέφαλο του Hitsugaya). Και οι δυνάμεις του Chad-Inoue ως fullbringers ήταν σχεδόν retcon από αυτό που είχε εξηγήσει ο ίδιος ο Aizen ως προιόν της Hougyoku όσο βρισκόταν μέσα στη Rukia στο πρώτο-πρώτο arc.

Και μιας και κάνουμε reviews ολόκληρης της σειράς, παρακάτω ακολουθεί ένα σύντομο δικό μου, ανά arc και αυτό:

 

Spoiler:


#6159 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 07 September 2016 - 16:25


(απορώ που την βρήκες πολύπλοκη, Osama :P)

 

Wait, τώρα το πρόσεξα αυτό.

 

Εννοώ ότι για πρώτη φορά στο TYBW Arc είχαμε επιτέλους περίπλοκη background πλοκή. Η ενεργή πλοκή ήταν το συνηθισμένο bloodfest, αλλά αυτό από πίσω στηριζόταν σε πάρα πολλά background plots που προσωπικά δεν είχα συνηθίσει να υπάρχουν στην σειρά.

 

1) Ο Soul King και τα άκρα του, από τα οποία μάλιστα τα περισσότερα ήταν ΕΝΑΝΤΙΟΝ του ίδιου του Soul King. Ti είναι ο Soul King; Γιατί είναι ένα φυλακισμένο ανύμπορο πράγμα;

2) Ο Yhwach, το πως και γιατί είναι γιος του Soul King. Γιατί ο Soul King χρειάζεται γιο in the first place; Γιατί ο γιος μισεί τον πατέρα; Γιατί ο γιος εμφανώς γερνάει όσο περισσότερο πλησιάζει τον πατέρα;

3) Τα γεγονότα πριν 1000 χρόνια, οι original squads. Γιατί ο Yamamoto δεν σκότωσε τον Yhwach;

4) Ο ρόλος του Ishida. Γιατί επέζησε του Auswahlen;

 

Μπορώ να συνεχίσω αλλά φαντάζομαι καταλαβαίνεις τι εννοώ.

 

Στο Arrancar Arc αντίστοιχα, τo μόνo background plot αντίστοιχης βαρύτητας που είχαμε ήταν αυτό για τους Visored. Κατά τα άλλα, τίποτα. Αυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι είχε περίπλοκη πλοκή. Όχι ότι αυτό που βλέπαμε ήταν περίπλοκο, αλλά ότι αυτό που ΔΕΝ βλέπαμε ήταν, για πρώτη φορά στην σειρά, περίπλοκο. Τόσο μυστήριο, τόσα αναπάντητα ερωτήματα, έβλεπες να γίνονται πράγματα και ρωτούσες "γιατί". Ακόμα και τον Yhwach δεν μπορούσα να τον θεωρήσω "κακό" μέχρι να εξηγηθούν κάποια πράγματα ώστε να καταλάβουμε γιατί πραγματικά συμβαίνουν όλα.

 

 

Όσο για την Momo αναφέρομαι στο γεγονός ότι όταν o Aizen απόκαλύφθηκε ως ο κακός πίσω στο SS arc, την διαπέρασε με το σπαθί του στο στήθος και φαινομενικά την σκότωσε μόνο και μόνο για να την δούμε αργότερα μια χαρά.



#6160 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

    Άρχοντας

  • Members
  • 1,451 posts

Posted 08 September 2016 - 01:13

Osama και τα 4 που ειπες τα ειχα ξεχάσει. Και αυτό είναι το κρίμα. 

Πάντως η πλοκή στο τελευταίο arc φαίνοταν ενδιάφερουσα που φοβάμαι μήπως ήταν απλό bait. 
Δυστυχώς πάντως δεν ολοκληρώθηκε.



#6161 valadorn

valadorn

    Fantasiac

  • Members
  • 378 posts

Posted 09 September 2016 - 01:17

 

Θα μου λείψουν και οι συζητήσεις που είχα για την σειρά και εδώ και αλλού. Και αυτό το thread έχει μια ιστορία. Κάποτε έπεφτε τρομερό bashing εναντίον της σειράς και επιλήφθηκε του θέματος ένα Τσάι, άλλοτε έγραφα μόνος μου άλλοτε -όποτε γινόταν κάτι κουλ και ενδιαφέρον- έγραφαν πολλά άτομα ωραίες θεωρίες.

Ωραια λογια. Για κατι τετοια ειχε νοημα το forum για μενα, ειδικα τα χρονια που ημουν νεργος και τα manga της πανω-κατω γενιας μας ηταν στα πανω τους.

 

 

 

Άσχετο και το Bleach και το Naruto βάλανε το τελευταίο chapter να έχει ίδιο με το πρώτο. :P

Ναι εμετικο, μη χασει ο Kubo σχεδιο διαφυγης #2

 

 

 

Τα αρνητικά

 

-Το δεύτερο Invasion. Ήταν, κατά την γνώμη μου, ένα χάλι τεράστιων προδιαγραφών. Οι μάχες του, εκτός από μία (Komamura vs εκείνη με τις εκρήξεις) ήταν κακές, χαρακτήρες έγιναν fodderized απλώς για να γίνουν και γενικά δεν μου άρεσε καθόλου. Ξεφόυσκωσε αρκετό από το hype που είχαν κερδίσει οι Sternritter στο πρώτο Invasion.

 

-H Royal Guard. Με εξαίρεση τον Ichibei ήταν η απόλυτη απογοήτευση.Τέσσερις τύποι που υποτίθεται ότι ο καθένας είναι στο επίπεδο του Yamamoto έφυγαν off-panel. C'mon Kubo, that was not nice and you know it. :P

 

-Το πως ξεφορτώθηκε χαρακτήρες όπως την Unohana και τον Ukitake. Ήταν πολύ μα πολύ πρόχειρο.

 

-Το γεγονός ότι ο Byakuya δεν πέθανε.

 

- Το ότι δεν μπορούσε να διαχειριστεί σωστά όλο αυτόν τον όγκο χαρακτήρων (καλών και κακών). Εδώ με δέκα Espada τα ψιλοείχε κάνει μαντάρα. Τώρα έχασε την μπάλα.

 

-Τα bankais. Οι ιδέες ήταν καλές, η παρουσίαση απαράδεκτη. Επίσης, το γεγονός ότι δεν τα είδαμε όλα.

 

-Οι ηλίθια OP δυνάμεις των κακών που ήταν τόσο OP που ο Kubo ξεκάθαρα δεν μπορούσε να διαχειριστεί. Ειδική αναφορά στον Gremmy, του οποίου η δύναμη δεν είχε απολύτως καμία λογική και τους "this-isn't-even-my-final-form" elites. Α, ναι, και το Almighty του Yhwach που πολύ βολικά σταμάτησε να δουλεύει στο τέλος. Πάλι καλά που είχε φροντίσει ο Kubo και υπήρχε το Auswahlen σαν plot device, αλλιώς... κλαφ'τα...

 

-Το όλο Ichigo vs Ishida subplot. Παρουσιάστηκε τόσο μα τόσο τσαπατσούλικα που δεν μπόρεσα ούτε καν να απογοητευτώ όταν δεν έγινε σοβαρή μάχη.

 

-Το πόσο περίπλοκη είχε γίνει ξαφνικά η πλοκή. Όπως περίμεναμε πολλοί, ο Kubo δεν μπόρεσε να την διαχειριστεί. Είχαν μαζευτεί τόσα μα τόσα πολλά ερωτήματα που ήταν αδύνατο να απαντηθούν όλα και αντί να αρχίσει να τα απαντάει λίγο-λίγο κάθε φορά που είχε την ευκαιρία να το κάνει, προτίμησε να τα αφήσει όλα για το τέλος και... κάηκε.

 

-Το rushed φινάλε. Well, δεν θα πω κάτι παραπάνω για αυτό πέρα του ότι είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση που έχω βιώσει όσο καιρό διαβάζω manga.

 

 

Γενικά, πιστεύω ότι αυτό ο arc μάζεψε πολύ περισσότερο hate από όσο του άξιζε. Ήταν τέλειο; Ούτε καν. Ήταν καλό; Όχι, αλλά το συζητάμε. Σίγουρα δεν ήταν τόσο κακό όσο γενικά το θεωρούν. Υπήρχαν καλές ιδέες που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ και για κάθε μία τέτοια ίσως υπήρχαν δύο που δεν πετύχαιναν. Ο Kubo προσπάθησε να καταπιεί περισσότερο από όσο μπορούσε να μασήσει και αυτό το πλήρωσε.

 

Δεν βαριέσε. Yhwach rules. Μόνο το editorial τσεκούρωμα ήταν ικανό να τον νικήσει τελικά. Κάτι είναι και αυτό.

 

----------------------

 

Γενικά όλη η σειρά είχε την ατυχία να πέσει σε έναν κακό συγγραφέα όπως ο Kubo. Κατάφερε να φτιάξει ένα από τα καλύτερα settings που έχω δει ποτέ σε shonen και μετά δεν ήξερε τι να το κάνει, ντύνοντάς το με ένα χαλβά mary-sue πρωταγωνιστή και πλοκές με αρχική καλή προοπτική που κατέληγαν στον γάμο του καραγκιόζη. Μου θυμίζει πολύ τον Mashima στο ότι και οι δύο είναι πολύ καλοί στο να σετάρουν ένα arc αλλά απαράδεκτα κακοί στο να το αναπτύσσουν, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους. Δεν είναι τυχαίο που τα καλύτερα σημεία της ιστορίας του Bleach είναι αυτά στα οποία ο συγγραφέας κάνει set-up την πλοκή (Soul Society, Arrancars' attack on Karakura, First Invasion).

 

Τελοσπάντων, Kubo καλη ξεκούραση και αν αποφασίσεις ποτέ να αρχίσεις άλλη σειρά, εδώ είμαστε να της δώσουμε μια ευκαρία. Μετά από 15 χρόνια serialization το κέρδισες, πιστεύω. Αν έβαζες άλλον να γράφει την ιστορία ενώ εσύ ασχολείσαι με τα όμορφα σχεδιάκια σου θα ήταν ακόμη καλύτερα, αλλά ...δεν βαριέσε.

Ειναι σαν να εχεις καθαρογραψει τις σκεψεις μου. Εξαιρετικο ποστ μπομπερ!


Posted Image
"Life is spherical, investigate the other side..."

#6162 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 09 August 2021 - 18:56

Bleach - Special One-Shot Chapter - New Breathes from Hell

 

Oh come on, now we want more. Αποκλείεται να είναι one-shot και τέλος. Το chapter ήταν ξεκάθαρα το 1ο ενός νέου arc, τόσα πολλά νέα πράγματα σε 70+ σελίδες.

Spoiler:

 

Edit: Feels like necroposting :P


Edited by Black Kaiser, 09 August 2021 - 19:04.


#6163 MPVNsf123

MPVNsf123

    Anime Fan

  • Members
  • 140 posts

Posted 09 August 2021 - 23:40

Οι περισσότεροι περίμεναν ένα slice of life chapter και ήρθε απ' το πουθενά ολόκληρο arc. Εγώ διατηρώ χαμηλές προσδοκίες, αλλά βλέπω τον Kubo αρκετά ορεξάτο, ειδικά αν έχει όσο χρόνο θέλει και βγάζει chapters μηνιαία (ή και λιγότερα συχνά).