Γεμάτο chapter δεν ήταν ? Έτσι κάπως το περίμενα το aftermath της μάχης. Βέβαια 19 σελίδες δεν είναι αρκετές για να μπορέσει ο TK να ασχοληθεί με όλους τους χαρακτήρες και γι'αυτό θα πρέπει να περιμένουμε τα επόμενα για να μάθουμε τι έγινε στον Captain Commander, στον Kensei, στον Gin κλπ. Πάντως αφού τελείωσαν οι μάχες υπάρχει άπλετος χρόνος πια για character development.
Ο Mayuri κλασικός θεούλης. Με εκπλήσσει που έδωσε 10 ολόκληρα δευτερόλεπτα να αδειάσουν την πόλη. Τρία και πολλά τους ήταν. Θεούλης και ο Kenpachi, "Fight was boring as fuck". Αν δείτε στο σώμα του Yammy υπάρχει μια τεράστια κάθετη "χαρακιά", αναρωτιέμαι πόσο άντεξε ο arrancar. Είμαι λίγο απογοητευμένος που δεν έδειξε την μαχη αφού ο Yammy ήταν ο δυνατότερος espada αλλά καλύτερα αν σκεφτείς ότι δεν θα είχε νόημα να την δείξει αφότου ηττήθηκε ο Aizen
γαμώτο. Ελπίζω στο anime να βάλλουν κάποιο filler episode με αυτήν την μάχη, δεν θα με πείραζε. Επίσης, dog is arrancar's best friend. Μέχρι και με τον Yammy έκανε κάτι ο ΤΚ ώστε να έχει ένα sympathetic death.
Εγώ ήμουν σίγουρος πως ο ΤΚ θα ήθελε να μας κάνει-- μάλλον να σας κάνει να συμπαθήσετε τον Aizen στο τέλος. Μπορεί όντως ο/το Spirit King να αποδειχθεί κάτι "κακό" και να αποτελέσει τον επόμενο villain αλλά αυτό δεν δικαιολογεί τις πράξεις του Aizen με τίποτα. Εγώ πιστεύω πως ο Ichigo είδε κομμάτι του εαυτού του στον Aizen, είδε πως θα μπορούσε να είχε καταλήξει και εκείνος αν δεν είχε τους φίλους του. Μου άρεσε επίσης που "άλλαξε" κατά κάποιον τρόπο, η εξήγηση γιατί η Hougyoku εγκατέλειψε στα καλά καθούμενα τον Aizen. Δεν ήταν επειδή η πέτρα έχει τα δικά της γούστα και τον έκρινε ανάξιο αλλά επειδή ο ίδιος ήθελε βαθιά μέσα του να χάσει. Πολύ βαθιά όμως, δεν του φαινόταν ένα chapter πριν

. H αντίδραση του Urahara στα λεγόμενα του Ichigo, που κάποιοι την έκριναν "ύποπτη", είναι φυσιολογική αφού πιστεύω ότι καταλαβαίνει σε τι αναφέρεται ο Kurosaki. Μην ξεχνάμε πως ο Urahara είναι ο μόνος ο οποίος φθάνει το επίπεδο intelligence του Aizen, και δεν θα είναι έκπληξη αν μάθουμε πως και ο ίδιος ένιωθε solitude στα παιδικά του χρόνια. "Happiness in intelligent people is the rarest thing I know." είχε πει ο Ernest Hemingway. Σωστά είπε.
Πάντως ο καημένος ο Ichigo ακόμα δεν πρόλαβε να χαρεί που είδε τους φίλους του κάτι του συνέβη στο τέλος. Προφανώς αιτία είναι η απώλεια των δυνάμεων του αλλά τι ακριβώς του συμβαίνει είναι το ερώτημα ? Δεν αντέχει το reiatsu των ίδιων του των φίλων μιας και είναι πια μια απλή ψυχή ? Μήπως τώρα χωρίς τις shinigami δυνάμεις ως αντίβαρο, ο Shirosaki είπε να "αναλάβει" αυτός ? Το τελευταίο δεν το έχω και τόσο πιθανό μιας και πιστεύω πως ο Ichigo έχασε όλες τις δυνάμεις που είχε. Αυτό συμβόλιζε και ο Tensa Zangetsu που του είπε "αντίο" στο προηγούμενο μιας και ήταν μισός arrancar. Μπορεί να είναι και κάτι άλλο που να έχει σχέση με την Hougyoku, τον Αizen ή τον Urahara. Θα δείξει.
Μάλιστα, δεν ξέρω αν το συνειδητοποιήσατε αλλα ουσιαστικά με αυτό το chapter είχαμε και τον επίλογο των γεγονότων του Soul Society arc. Ο Aizen ηττήθηκε
γαμώτο. Γενικά είμαι ευχαριστημένος με όλο το Arrancar Arc το οποίο μπορεί να κράτησε 5 χρόνια αλλά είχε πολλά ωραία στοιχεία και ωραίες σκηνές. Είχαμε νέους χαρακτήρες τους Espada και τους Vizards, είχαμε κάποιες πολύ ωραίες μάχες και είδαμε νέες abilities, arrancar ressurections, shikai & bankai αλλά και νέα kido ξόρκια, μάθαμε για τον Isshin, για τα background του Gin και του Tousen, μάθαμε για την Hougyoku αλλά ιδιαίτερα μάθαμε περισσότερα για τα Hollows, μιας και το SS arc ήταν επικεντρωμένο στην αντίθετη πλευρά, στους shinigami. Το μόνο που προσωπικά δεν μου άρεσε ήταν που ηττήθηκε ο Aizen
γαμώτο γιατί πέρα απο fanboyism reasons ήθελα πολύ να δω την δημιουργία του κλειδιού και την άμεση μεταφορά της πλοκής στο Royal Realm. Βέβαια αυτό θα το κάνει eventually ο ΤΚ απλά τώρα θα πρέπει να δημιουργήσει νέα πλοκή.
Και τι έχουμε μπροστά μας ? Διάφορα, όπως η αναδιοργάνωση του Gotei13. Θα εξαρτηθεί αν έχει επιζήσει ο Old Yamma σπο το sucrificial kido #96. Απο την μία τον θέλω ζωντανό γιατί θέλω να δω το bankai του, απο την άλλη άλλο "βάρος" θα έχει ο πόλεμος αν η SS έχει χάσει τον ηγέτη της. Εξάλλου I support Unohana για την θέση του Captain Commander. Πάντως το Central 46 το ξαναφτιάξανε, δεν χάσανε χρόνο. Προφανώς η Soul Society έχει άπλετο αριθμό, ξινών και δύστροπων γερόντων που διψούν για εξουσία. Nice return back to the corrupted ways, Soul Society. Δεν θα μου είναι έκπληξη αν επ'ευκαιρίας διατάξουν και την σύλληψη των Vizards ώς Hollows. Επίσης θα μάθουμε τι θα κάνουν με τον Aizen (είναι τόσο ανόητοι οι C46 που θα επιχειρήσουν να τον δικάσουν?) και με τον Gin αν έχει επιζήσει. Επιπλέον θα δούμε και τι θα κάνουν οι Vizards, υπάρχουν μεν 3 ή 4 κενές captaincy θέσεις αλλά δεν φθάνουν για όλους. Μάλλον θα μείνουν μαζί ως Vizards. Κυρίως, στο επόμενο arc θα ήθελα να εστιάσει η πλοκή στον Isshin και στον Ichigo να μάθουμε κάποια πράγματα για το παρελθόν του πρώτου. Έχει πολλά να εξηγήσει ο χαζομπαμπάς. Α και προφανώς θα δούμε πως θα επανακτήσει τις δυνάμεις του ο Ichigo.
Λοιπόν τεράστια στροφή για το Bleach, μπαίνουμε σε νέο arc και ποια καλύτερη στιγμή να κάνω και εγώ ένα μικρό διάλλειμα απο αυτό. Θα αφήσω μερικά να μαζευτούνε πριν επανέλθω, έτσι και αλλιώς είπαμε η σειρά έχει πολύ ωραίο pacing όταν διαβάζεις πολλά μαζί. Αντε τώρα μπορείτε να spammaρετε και ελεύθερα χωρίς εμένα.

PS 1
PS 2
PS 3