Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 4 votes

Bleach latest chapter discussion [επιτρέπονται spoilers]

• Please log in to reply
6162 replies to this topic

#3316 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 24 September 2010 - 01:07

Μα η διαφορά των 2 manga είναι χαοτική.
Το μπλιτς είναι μακράν ανώτερο σε κάθε τομέα .
Spoiler:

Posted Image

#3317 Being Of Darkness

Being Of Darkness

the last numenorian

• Members
  • 137 posts

Posted 24 September 2010 - 01:42

κοντεψα να πνιγω ρε ανθρωπε, μην τα πετας ετσι αυτα...παντως το τσαπτερ δεν μου αρεσε...ενας τοσο τουμπανος και καλα εχασε χαζα, ουτε σοβαρη μαχη ουτε τιποτα...ετσι παει ο αλλος το παιζει ποζερας με ταχυτητα φωτος σε ολα σταματαει τις επιθεσεις του αιζεν κανουν διαγωνισμο ποιος θα ανεβει πιο γρηγορα στο τελευταιο λεβελ λες και ειναι ποκεμον και μετα σκοταδι και μπουν εχασε ο αιζεν:sigh2:

#3318 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 24 September 2010 - 02:29

Ειλικρινά ελπίζω να τους πιάσουν τύψεις και να αποζημιώσουν τους φανατικούς στο άνιμε, με πολλά πατατράκ και τακατακαπίου και μπαπαμπουμ. καλα σημεία είχε, αλλά... για τελική μαχη...

για πολλές κλωτσιές.

stasou%2520mygdala.jpg

#3319 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,293 posts

Posted 24 September 2010 - 08:15

To γεγονος πως πήρατε το post μου ως σύγκριση των δύο manga με επιβεβαιώνει. Και προφανώς βάζω και τα post που διεγράφησαν μέσα. Δεν δήλωσα ότι το Bleach είναι καλύτερο. Δεν ήταν σύγκριση manga αλλά σύγκριση συμπεριφορών. Η ψυχολογιά των περισσότερων που μπαίνουν στο thread του OP είναι αυτή ενός fan. Ότι και να κάνει ο Oda είναι καλό. Αντίθετα όσοι μπαίνουν στο Bleach μπαίνουν με προδιάθεση για bashing, ανεξάρτητα του περιεχομένου του chapter. "Ο Kubo trollαρει" δεν είναι το μότο ?

Εξάλλου, αν το πάμε με το "τι λέει ο κόσμος", εγώ ξέρω πως worldwide το Bleach είναι 3ο-4ο δημοφιλέστερο shonen στον κόσμο, επομένως το bashing είναι δυσανάλογο σε σχέση με τις υπόλοιπες σειρές και δεν δικαιολογείται. Και δεν το θεωρώ κριτική όταν τα τελευταία χρόνια ο λόγος των chapter της σειράς σε σχέση με τον ρυθμό που αναφέρεται τουλάχιστον μια φορά η λέξη "trolling" για καθε ένα απο αυτά προσεγγίζει απελπιστικά το ένα.

Τώρα να σχολιάσω τα υπόλοιπα περι pokemon (το οποίο προφανώς απο εδώ και πέρα είναι το μοναδικό franchise στο οποίο επιτρέπεται το multiple evolution) ή "τελικές" μάχες καλού-κακού οι οποίες θα πρέπει να είναι πάντα στο κλασσικό στυλ : νικάει ο κακός και μετά το γυρίζει ο καλός, δεν θα το κάνω. Και ούτε πρόκειται να ξανασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα. Πείτε ότι νομίζετε.

#3320 aboumonkey

aboumonkey

I love monkeys

• Members
  • 1,385 posts

Posted 24 September 2010 - 09:08

Η ψυχολογιά των περισσότερων που μπαίνουν στο thread του OP είναι αυτή ενός fan. Ότι και να κάνει ο Oda είναι καλό. Αντίθετα όσοι μπαίνουν στο Bleach μπαίνουν με προδιάθεση για bashing, ανεξάρτητα του περιεχομένου του chapter. "Ο Kubo trollαρει" δεν είναι το μότο ?

Μήπως επειδή το OP δεν τους απογοήτευσε ποτέ σε αντίθεση με το Bleach;

#3321 Tea-chan

Tea-chan

Don't Lose Your Way

• Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 24 September 2010 - 09:23

Μήπως να πάτε να φάτε κανένα πρωινό;

Λοιπόν, δεν είμαι της εξουσίας, αλλά ως μέλος πιστεύω το θέμα έχει καταντήσει αηδία. Τόσο το One Piece όσο και το Bleach έχουν κατιτίς που το λένε plot twists. Είναι τεχνική αφήγησης, εισήχθηκε από τον Αριστοτέλη και είναι στοιχείο που μπορείς να το βρεις παντού. Το γεγονός ότι στην αρχή τα πράγματα φαίνονται κάπως, αλλά τελικά είναι κάπως αλλιώς είναι ακριβώς αυτό το plot twist. Γκέγκε ως εδώ; Ωραία.

Απλά, επειδή η ποζεριά δίνει και παίρνει στο Bleach, οι fans ενοχλούνται όταν οι εν λόγω ποζεράδες βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα, άσχετα με τον τρόπο που καταλήγουν να το κάνουν αυτό. Οπότε, τα plot twists τα βγάζουν άλλα, υποτιμητικά ονόματα επειδή δε τους αρέσει που κάτι έγινε έτσι και όχι γιουβέτσι ή κοτέτσι, καταπώς εκείνοι το ήθελαν. Εξού και οι ορισμοί plotkai, trolling, κλπ.

Ο Kubo όπου θέλει εκείνος θα την πάει την ιστορία του, τελεία και παύλα.

Posted Image

#3322 stark-sama

stark-sama

The devil wants to play

• Members
  • 135 posts

Posted 24 September 2010 - 10:34

Ετσι ο Urahara μονο για λιγο καιρο ξαποσταινει και ξανα προς τη δοξα τραβα!!!

Ωραιο το chapter, θα μπορουσε κατα τη γνωμη μου να ηταν ωραιοτερο κυριως στο σημειο της επιθεσης του Mugetsu.....ουσιαστικα τι ηταν το σκοταδι??....οτι ολη η περιοχη που περιεβαλλοταν απο το σκοταδι πετσοκοβε σαν super duper enhanced Getsuga Tenshou οποιον ειχε στην εμβελεια του??.....ισως αυτο να εκανε αλλα εγω ηθελα λιγο παραπανω εξηγηση της επιθεσης.....ξερετε οπως συνηθως κανουν οι characters η τουλαχιστον οι περισσοτεροι απο αυτους που λενε οτι.....η επιθεση μου ειναι αυτη, κανει αυτο και δεν θα τη γλιτωσεις και εχεις τελειωσει και ψοφα.

Τωρα οσον αφορα τον Aizen επειδη ειδα καποια post, μηπως ειναι παρατραβηγμενο να τον πουμε καλο?? Αν ηταν καλος γιατι εσφαζε μαζικα shinigamiδαιους και ητανε ετοιμος να σφαξει τοσους ανθρωπους.....ολα αυτα θα τα εκανε μονο στο βωμο του να απαλλαξει την SS απο την τυρρανια του SK και της Gotei 13? Σε περιπτωση που ο Aizen ειχε καλες προθεσεις οι σφαγες δεν αποτελουν αλλοθι....αλλα και ολος του ο χαρακτηρας δεν συναδει με οσα εχουμε δει μεχρι τωρα για αυτον.

Τωρα μενει να δουμε πως θα κλεισει το mini-arc και ποιος στο καλο θα ειναι ο arc-villain της νεας ιστοριας....Aizen?, Hogyoku?, η καποιος αλλος?

#3323 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2,574 posts

Posted 24 September 2010 - 11:04

Τωρα οσον αφορα τον Aizen επειδη ειδα καποια post, μηπως ειναι παρατραβηγμενο να τον πουμε καλο?? Αν ηταν καλος γιατι εσφαζε μαζικα shinigamiδαιους και ητανε ετοιμος να σφαξει τοσους ανθρωπους.....ολα αυτα θα τα εκανε μονο στο βωμο του να απαλλαξει την SS απο την τυρρανια του SK και της Gotei 13? Σε περιπτωση που ο Aizen ειχε καλες προθεσεις οι σφαγες δεν αποτελουν αλλοθι....αλλα και ολος του ο χαρακτηρας δεν συναδει με οσα εχουμε δει μεχρι τωρα για αυτον.

For the Greater Good.

Posted Image

#3324 kelborn3

kelborn3

Toki

• Members
  • 2,054 posts

Posted 24 September 2010 - 11:26

For the Greater God.

Fixed

Posted Image

#3325 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 24 September 2010 - 11:32

Μήπως να πάτε να φάτε κανένα πρωινό;

Λοιπόν, δεν είμαι της εξουσίας, αλλά ως μέλος πιστεύω το θέμα έχει καταντήσει αηδία. Τόσο το One Piece όσο και το Bleach έχουν κατιτίς που το λένε plot twists. Είναι τεχνική αφήγησης, εισήχθηκε από τον Αριστοτέλη και είναι στοιχείο που μπορείς να το βρεις παντού. Το γεγονός ότι στην αρχή τα πράγματα φαίνονται κάπως, αλλά τελικά είναι κάπως αλλιώς είναι ακριβώς αυτό το plot twist. Γκέγκε ως εδώ; Ωραία.

Απλά, επειδή η ποζεριά δίνει και παίρνει στο Bleach, οι fans ενοχλούνται όταν οι εν λόγω ποζεράδες βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα, άσχετα με τον τρόπο που καταλήγουν να το κάνουν αυτό. Οπότε, τα plot twists τα βγάζουν άλλα, υποτιμητικά ονόματα επειδή δε τους αρέσει που κάτι έγινε έτσι και όχι γιουβέτσι ή κοτέτσι, καταπώς εκείνοι το ήθελαν. Εξού και οι ορισμοί plotkai, trolling, κλπ.

Ο Kubo όπου θέλει εκείνος θα την πάει την ιστορία του, τελεία και παύλα.

Όχι το πρόβλημα έγκειται στο ότι στο Bleach απέχει η λογική από οποιοδήποτε twist, και εκεί κολλάνε όροι τύπου plotkai και trolling, ο mangaka κάνει ότι θέλει και δημιουργεί νέους κανόνες στην ιστορία με τους οποίους καταρίπτει τους προηγούμενους από το πουθενά, και στο Naruto κερδίζει ο ένας ποζεράς και χάνει ο άλλος αλλά το manga συμβαδίζει με ορισμένους λογικούς κανόνες που έχουν τεθεί. Και για αυτό οι πωλήσεις του Μπλιτς που ήταν κάποτε 3ο πάνε από το κακό στο χειρότερο, πέρα από την παντελή έλλειψη πλοκής.
Posted Image

#3326 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 24 September 2010 - 11:38

Έχετε ξεχάσει μου φαίνεται, οτι η Σινιγάμηδες έσφαξαν τους Quincy για το «κοινό καλό». Οταν τα κάνει η Soul Society είναι καλά ενώ οταν τα κάνει ο Aizen είναι λάθος;
Μου κάνει εντύπωση που ο Urahara σφραγίζει αλλα Δημοσιευμένη  εικόναδεν σκοτώνει τον Aizen. Μήπως ηταν αδύνατο να σκοτωθεί ο Aizen; Είχε γίνει τόσο δυνατός; Και μη μου πείτε οτι ο Ichigo νίκησε, γιατί κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μετά το final getsuga είχε χάσει τις δυνάμεις του και ο Aizen ηταν ακόμα όρθιος.

#3327 DoB

DoB

Gintamaniac

• Members
  • 875 posts

Posted 24 September 2010 - 11:40

For the Greater Good.

No, for the Greater God. (=Aizen sama):ureshii:

Πρώτα απ' όλα, ο Aizen δεν έχει ψοφήσει ακόμα τελείως. Ναι, ξέρουμε, καμπούμ και εκρήξεις, αλλά δεν ήταν το τελευταίο που είδαμε από εκείνον, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει, ούτως η άλλως. Τουλάχιστον ένα φλασμπακ θα μας κάνουν την τιμή να γίνει! Εδώ έγινε για τον Gin και τον Tousen, δε θα γίνει για τον ΑΙΖΕΝ?

Και ούτε εγώ θα ήθελα ν' αρχίσω σύγκριση One Piece και Bleach, απλά θα πω περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, και η δική μου κολοκυθόπιτα προτιμάει Bleach! :canthelp:

Edit: Kelborn με πρόλαβες!!!!!

#3328 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 24 September 2010 - 13:30

Λοιπόν, δεν είμαι της εξουσίας, αλλά ως μέλος πιστεύω το θέμα έχει καταντήσει αηδία. Τόσο το One Piece όσο και το Bleach έχουν κατιτίς που το λένε plot twists. Είναι τεχνική αφήγησης, εισήχθηκε από τον Αριστοτέλη και είναι στοιχείο που μπορείς να το βρεις παντού. Το γεγονός ότι στην αρχή τα πράγματα φαίνονται κάπως, αλλά τελικά είναι κάπως αλλιώς είναι ακριβώς αυτό το plot twist..

THIS

Τις μισές και βάλε φορές που διαμαρτύρεται κάποιος είναι όχι επειδή οι εξελίξεις δεν ήτανε καλες αλλά επειδή δεν έγινε αυτό που εκείνος ήθελε στη σειρά ( Ι mean όσοι περιμένατε ότι θα νικήσει ο Aizen και ξενερώσατε που έφαγε ήττα μάλλον δεν έχετε καταλάβει σε τι είδους σειρά βρισκόμαστε, no offense. Και ναι με την αλαζονεία που τον διακατείχε ήταν αναμενόμενο ότι θα ξεφτιλιστεί). Τις αλλες μισές φορές έχει όντως δίκιο γιατί ούτε καμιά τρομερή σειρά είναι το bleach και ο Kubo όντως τρολλάρει (όποιος αμφιβάλλει ας αναλογιστεί ότι τον τελευταίο 1 χρόνο+ ζούμε την ίδια μέρα).

Πραγματικά όσο και να το θεωρώ οverhyped χωρίς λόγο το συγκεκριμένο manga άλλο τόσο το θεωρώ και overhated με την λογική ότι αποτελεί μια καινούρια, βελτιωμένη και πιο γυαλιστερή έκδοση του DB (στου οποίου το ονομα πίνει νερό η πλειοψηφία των shonen fans) χωρίς τους ανησυχητικά buffed up σφιχτερmen.

Btw από το λίγο που έχω παρακολουθήσει/διαβάσει Οne piece μου φαίνεται ότι ο Οda κάνει πιο "safe" επιλογές στα twist του (αλλά αυτό το λέω με επιφύλαξη καθότι δεν το έχω προχωρήσει πολύ ακόμη).

Btw some posts were deleted και ξεκινάω και ένα μίνι ξεκαθάρισμα στο thread.

Edited by iristella, 24 September 2010 - 13:41.

#3329 DarkElf

DarkElf

ラブレス

• Members
  • 611 posts

Posted 24 September 2010 - 15:34

Btw some posts were deleted και ξεκινάω και ένα μίνι ξεκαθάρισμα στο thread.

Δεν ξέρω αν θα'ναι όντως μίνι ή extra large..:hehehe:
Στα του chapter:Δικαιώνομαι!Μια μέρα πριν βγει το chapter (και χωρίς να έχω δει τα spoilers) έλεγα με απόλυτη σιγουριά οτι ο Aizen δε θα πεθάνει(την πιθανότητα του seal η αλήθεια είναι δεν την είχα σκεφτεί) αφού Bleach χωρίς Aizen δεν πουλάει και ο Kubo δεν είναι χαζός να το τελειώσει τώρα.
Βέβαια δε μπορώ να πω οτι μ'ενθουσίασε που τελείωσαν όλα τσακ μπαμ (αν και η εμφάνιση του Urahara ήταν ένα θετικότατο στοιχείο) και αναμένω με ανησυχία τη συνέχεια:
Θα ξαναβρεί τις δυνάμεις του ο Ichigo?Κι αν ναι(που ναι..) πότε?Τί νέο power up πάνω απο το final getsuga θα σκαρφιστεί ο Kubo(αφού κάποια στιγμή θα ξανασυναντηθούν οι δρόμοι του Ichigo και του Aizen...)?Πώς θα εμφανιστεί στο προσκήνιο ο spirit king(γιατί θα εμφανιστεί)?
Αυτά για τώρα.:hihi2:

Posted Image
Does this darkness have a name?

#3330 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 posts

Posted 24 September 2010 - 15:34

Όχι το πρόβλημα έγκειται στο ότι στο Bleach απέχει η λογική από οποιοδήποτε twist, και εκεί κολλάνε όροι τύπου plotkai και trolling, ο mangaka κάνει ότι θέλει και δημιουργεί νέους κανόνες στην ιστορία με τους οποίους καταρίπτει τους προηγούμενους από το πουθενά, και στο Naruto κερδίζει ο ένας ποζεράς και χάνει ο άλλος αλλά το manga συμβαδίζει με ορισμένους λογικούς κανόνες που έχουν τεθεί. Και για αυτό οι πωλήσεις του Μπλιτς που ήταν κάποτε 3ο πάνε από το κακό στο χειρότερο, πέρα από την παντελή έλλειψη πλοκής.

x2

Γενικά η συνεχόμενη γκρίνια ειναι κουραστική, παρόλα αυτά σε καποιες περιπτωσεις ειναι δικαιολογημένη.

ενδεικτικά θα πω 1ον, οτι οι μαχες με ulquiorra και grimmjaw παιζονται πολύ περισσότερο στο youtube από ότι οι τελευταίες (και ο λόγος δεν είναι μονο επειδή ειναι ο Ιτσιγκο).

και βεβαια οσον αφορά τα κενα σεναριου και το τι ειναι λογικό/παράλογο ολες οι αποψεις σωστες ειναι γιατι μιλάμε για μανγκα. αλλα νομίζω οτι υπάρχει ενα όριο.

Ειναι αλλο π.χ. να βλέπεις μια ταινία οπου περιμενεις να παρεις απαντησεις, υπαρχει μια κλιμακωτη δραση μια ενταση και ξαφνικα:

α) πεθαινει ο υπέροχος πρωταγωνιστης απο ενα τσιρακι που εστειλε το @ της ταινιας να τον μαχαρώσει πισοπλατα. Ή

β) πανω στο ζενιθ της ταινιας γινεται ενα μπουμ και ψοφησαν όλοι.:Crying2:

Στο πρωτο βγαινεις απο το σινεμα εχοντας μια πικρή αίσθηση, αλλα παρόλα αυτα μπορει να εχεις δει μια πολυ καλή ταινία. Στο δεύτερο εχεις μια ανεξηγητη επιθυμια να βαλεις φωτιά στο πανί και να σπάσεις τα καθισματα. :mador2:
και το bleach τελευταία εχει αρχισει αν πλησιάζει επικινδυνα το δεύτερο.

Με δυο λόγια, η διαφωνιά μου με Iριstella & Tea-chan (αν μπορεις να το πεις ετσι) ειναι οτι ναι, γενικά και τα δύο "δεν έγινε αυτό που εκείνος ήθελε στη σειρά" λέγονται, αλλα δεν είναι το ίδιο. Δυστυχώς δεν έχω όμως καλύτερο ορισμό.

Τα περαιτέρω ισως να ανηκουν σε άλλο thread.

Ωραιο το chapter, θα μπορουσε κατα τη γνωμη μου να ηταν ωραιοτερο κυριως στο σημειο της επιθεσης του Mugetsu.....ουσιαστικα τι ηταν το σκοταδι??....οτι ολη η περιοχη που περιεβαλλοταν απο το σκοταδι πετσοκοβε σαν super duper enhanced Getsuga Tenshou οποιον ειχε στην εμβελεια του??.....ισως αυτο να εκανε αλλα εγω ηθελα λιγο παραπανω εξηγηση της επιθεσης.

μπα, νομίζω ήταν πιο απλό. :thatsit: για να ξεκουραστούν τα ματάκια μας απο το γαλάζιο του ουρανου τοσους μήνες :hahaha:

(παρόλα αυτά δεν θα σταματήσω να θαυμαζω ανθρωπους που πέρα απο το γενικό σεναριο τους απαιτείται να εχουν εμπνευση κάθε βδομάδα για χρ'όνια...):ureshii:

Edited by Lord Leon, 24 September 2010 - 15:43.

stasou%2520mygdala.jpg