Μια άλλη ερώτηση σχετικά με το Rinnegan: Ο Jiraya λέει ότι αυτός που το δημιούργησε (ο πατέρας όλων των shinobi) δημιούργησε και όλες τις γνωστές shinobi τεχνικές. And what about Liverpool εεεε εννοώ τεχνικές όπως το Rasengan ή το Chidori που είναι ανακαλύψεις άλλων ninja ;
Όταν λέει ότι ο Rikkudou Sennin είναι ο πατέρας του Ninjutsu εννοεί ότι από αυτόν προήλθε η γνώση πάνω στην οποία βασίστηκαν οι μετέπειτα shinobi τεχνικές. Εξηγείται αναλυτικότερα παρακάτω αλλά μέχρι στιγμής you ll have to settle with that.
Τώρα αναφορικά με το επεισόδιο εμένα μου άρεσε αναπάντεχα πολύ και ας σιχαίνομαι τον Jiraiya περισσότερο και από τηγανιτά βατραχοπόδαρα.
Πιστεύω ότι όποιος παει να το κρίνει με την λογική του manga reader και ότι το anime πρέπει να ακολουθεί πιστά το manga καρέ καρέ τότε sorry αλλά είναι χαμένος από χέρι. Καταρχάς γιατί κάποια σημεία πολύ απλά δεν μπορούν να δημιουργήσουν την ίδια ατμόσφαιρα animated και σε χαρτί. Έκατσε κανείς να σκεφτεί πώς θα γίνεται η εναλλαγή ανάμεσα σε flashback και present action στα σημεία του manga που τοποθετούνται κανονικά και αν μέσα στον κακό χαμό που βρισκόντουσαν θα τους δινότανε η απαραίτητη βάση?
Ακριβώς επειδή ήθελαν να τονίσουν την σημασία των όσων διαδραματίστηκαν σε εκείνα τα flashback αλλά και το ρόλο τους και του χαρακτήρα στην μετέπειτα εξέλιξη της σειράς τα έβαλαν ξεχωριστά με την μορφή gaiden. Πιστεύω ότι θα ξαναδούμε σκηνές στα μέρη που πρέπει, δεν νομίζω με τόσα άκυρα flashbacks που έχουμε φάει στην μούρη να τα παραλείψουν εκεί που χρειάζονται (αν και θα ήταν ωραίο trolling:hahaha:).
Eπίσης τα filler κομμάτια για ΜΙΑ φορά ήταν απόλυτα ταιριαστά με την υπόθεση και ακριβώς στο πνεύμα του manga. Θα μου πείτε γιατί το λέω αυτό? Γιατί πολύ απλά και οι ατάκες ήταν εντελώς in character και για δεύτερο λόγο τονίστηκε με πολύ όμορφο τρόπο η αναλογία ανάμεσα στις ομάδες 7 και την ομάδα Sarutobi. Φάνηκε επίσης με πάρα πολύ ωραίο τρόπο το πως διαμορφώθηκε ο χαρακτηρας του Jiraiya και με αφορμή ποιά περιστατικά (πάρα πολύ ωραίες αιτιολογήσεις) και το πως σταδιακά άλλαζε ο κόσμος γύρω του.
Θα μπορούσαν ενδεχομένως να το παρουσιάσουν λίγο αναλυτικότερα. Και συμφωνώ ότι ήταν too much info in too little time, αλλά μετά θα διαμαρτύρονταν πολλοί για fillers και για streching.