Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Naruto latest chapter discussion [επιτρέπονται spoilers]

• Please log in to reply
11573 replies to this topic

#5311 RiDeLub

RiDeLub

- ΡίΝΤεΛουμπ -

• Members
  • 1,010 posts

Posted 22 August 2009 - 15:23

Λίγο άσχετο με την συζήτηση για Naruto chapter αλλά άνοιξε από αλλού η συζήτηση.

Γενικά υπάρχει η αντίληψη του διαχωρισμού των shounen ως shounen, shounen shounen και super duper extra shounen (the endless ones).
Aυτό συμβαίνει λόγω της αντίληψης που δημιουργήθηκε όταν "σοβαρά" άτομα άρχισαν να διαβάζουν shounen και τα διαχώρισαν από τα υπόλοιπα για να μην παραδεχθούν ότι οι ίδιοι διαβάζουν shounen. Έτσι χώρισαν τα shounen σε άμυαλα fighting και σοβαρά.
Ένας ριμάδης ηλικιακός προσδιορισμός έχει καταλήξει να είναι ρετσινιά σε κάποιες ιστορίες.

Όπως ειπώθηκε και παραπάνω η διαφορά είναι στο περιεχόμενο...κατά τα άλλα όλα είναι shounen στην ηλικία. Το περιεχόμενο εδώ είναι το fighting element.

Από την άλλη βέβαια όλα τα shounen έχουν κοινές ρίζες στο περιεχόμενο. Ιδιαίτερα τα manga που εκδίδονται από το ίδιο περιοδικό έχουν συχνά κοινές ιδέες προς ανάπτυξη, προφανώς γιατί το target group του περιοδικού αρέσκεται σε αυτά (το motto του WSJ πχ είναι το τρίπτυχο Friendship-Endeavor-Victory).

Στο βάθος και τα 3 μεγάλα shounen (N-O-B) έχουν αναπτύξει ή αναπτύσσουν κοινές ιδέες.
Το FMA είναι ίσως λίγο διαφορετικό είναι manga του Gan-Gan που συνηθίζει να έχει λίγο πιο "βαριά" manga (σκοτεινότερα στο περιεχόμενο).

προσπαθεί έστω και λίγο να διαφοροποιηθεί από το τριπάκι μπουνιά κλωτσιά και με νοιάζουν μόνο οι δικοί μου και οι υπόλοιποι ας πάνε να πνιγούνε.

Well σε τελική ανάλυση πάντα ξεκινάει από το μπουνιά κλοτσιά και μόνο οι δικοί μου (και εκεί καταλήγει)... άλλωστε μόνο για τους δικούς του είναι ο βασικός πρωταγωνιστής και μόνο για τους δικούς του είναι ο βασικός αντι-ήρωας (sasuke that is).

- Επέζησα και εγώ από το φαγητό του Κ.Ε.Τ.Θ Αυλώνας -

Posted Image

#5312 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 22 August 2009 - 16:00

Κοινές ιδέες υπάρχουν, δεν υπάρχει κοινή οπτική γωνία και υλοποίηση πράγμα το οποίο είναι πολύ φυσιολογικό όταν μιλάμε για διαφορετικούς δημιουργούς. Η έννοια της συντροφικότητας πχ παρουσιάζεται και στα τρία έργα του WSJ αλλά αποκτά πολύ διαφορετική χροιά στο καθένα.

Well σε τελική ανάλυση πάντα ξεκινάει από το μπουνιά κλοτσιά και μόνο οι δικοί μου (και εκεί καταλήγει)... άλλωστε μόνο για τους δικούς του είναι ο βασικός πρωταγωνιστής και μόνο για τους δικούς του είναι ο βασικός αντι-ήρωας (sasuke that is).

Ο Νaruto δεν είναι μόνο για τους δικούς του πλέον. Δεν προσπαθεί να βάλει το Konoha πάνω από όλους προσπαθεί να φέρει ισορροπία σε μια γενικότερη προβληματική κατάσταση.
Επίσης στην σειρά είδαμε αναλυτικά το theme να επιλέγει κάποιος το καθήκον και το γενικότερο καλό πάνω από την οικογένεια και να μην παρουσιάζεται αυτή του η απόφαση ως αρνητική (Ιtachi). Το αντίθετο έγινε πχ με τον White Fang. Έβαλε τους φίλους πάνω από το καθήκον και γνωρισε την αποδοκιμασία των γύρω του. Μια σειρά δεν είναι μόνο ο πρωταγωνιστής.

Eπίσης του Sasuke δεν του έχει μείνει κανένας δικός του ζωντανός για τον οποίο πολεμάει. Τα νεύρα του βγάζει το παιδί:hahaha:. He just goes with the flow που έβλεπα σε ενα χιουμοριστικό fan art προσφατα.

#5313 RiDeLub

RiDeLub

- ΡίΝΤεΛουμπ -

• Members
  • 1,010 posts

Posted 22 August 2009 - 16:33

Δεν προσπαθεί να βάλει το Konoha πάνω από όλους προσπαθεί να φέρει ισορροπία σε μια γενικότερη προβληματική κατάσταση.

Σε αυτό υπάρχει ένα "στένεμα". O Pain του εμπιστεύτηκε αυτό τον ρόλο, αλλά το μόνο που προσπάθησε μέχρι στιγμής ήταν να σώσει τον Sasuke, φέρνοντας παράλληλα την ισορροπία.
Μένει να δούμε περισσότερες πράξεις του στο μέλλον για να αποδείξει ότι άλλαξε.

Όσο για τον Sasuke...όσο τον βλέπουμε να ενεργεί με βάση την εκδίκηση θα είναι πάντα για τους δικούς του (ζωντανούς και νεκρούς).
Μπορεί προς το τέλος θα εμφανιστεί μια κρυφή αρετή (όπως και με τον Itachi) πίσω από τις πράξεις του, for the sake of humanity και έτσι. Κάτι θα μαγειρέψει και εκεί ο Kishimoto.

- Επέζησα και εγώ από το φαγητό του Κ.Ε.Τ.Θ Αυλώνας -

Posted Image

#5314 Gilmaru

Gilmaru

Daydreaming

• Members
  • 507 posts

Posted 22 August 2009 - 22:45

Μην εκτιμάτε μόνο ότι έχει περιεχόμενο με το οποίο συμφωνείτε και μην βιάζεστε να κρίνετε κάτι.

Είμαι από τους λίγους που εκτιμούν το Νaruto για το περιεχόμενο και που τυχαίνει να μ' αρέσει και να συγκλίνω προς την οπτική που παρουσιάζει και τον τρόπο που ανοίγει τα θέματα. Plzz μη με κάνετε να νιώθω χαζός.

Aν κάτι δεν σας αρέσει ή δεν συμφωνείτε είναι μια καλή ευκαιρία για κουβέντα.

Το να λέμε ότι κάτι είναι ηλίθιο, δεν βοηθάει και πολύ. Το τι είναι σωστό η λάθος δεν είναι τόσο απλό και αυτονόητο για να το κρίνεις εύκολα.
Αν από την άλλη πιστεύει κάποιος ότι είναι, ας επιχειρηματολογήσει λιγάκι. Και αν μπορεί να μου το κάνει και μένα ξεκάθαρο (:try:).

[s]
Ολλη την πορεια του manga απο την πρωτη sasukιαδα και μετα.Ο kishimoto Μπηκε σε περιοχη απαγορευμενη σε shonen και απετυχε να ανταποκριθει.
World peace crap-out
All people can understand eachother-out
διπλωματικες σχεσεις αναμεσα στα κρατη-out

Με χαλασε παααρρρααα πολυ οταν εβλεπα να πεφτουν σοβαρα ερωτηματα οπως για την εκμεταλευση των μικρων κρατων απο τα μεγαλα, και να απαντουντε με ηλιθιο τροπο.

Και λιγοτερος sasuke.Ελεος πια, δεν ειναι το κεντρο του κοσμου.

Σχετικά με την κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων, θεωρώ ότι είναι ένα θέμα που έχει ανοίξει έμεσα από πολύ νωρίς στο Naruto, και το λέω γιατί προσωπικά ήταν από αυτά που με τράβηξαν.
Η αντίληψη αυτή μου έφερε στο μυαλό έναν συγκεκριμένο ινδό διανοητή, τον Jiddu Krishnamurti.
Είναι λίγο offtopic άλλα ίσως να βοηθούσε λιγάκι στο να κατανοήσουμε την λογική του Kishi, που προσωπικά σε διάφορα σημεία θεωρώ ότι έχει κοινά, ιδιαίτερα το κομμάτι σχετικά με "τα παιδιά που θα φέρουν την επανάσταση στον κόσμο των ninja" (meaning Naruto & Nagato). Φυσικά υπάρχουν και διαφορές, αλλά ρίξτε μια ματιά σε αυτό το βιντεάκι.

μέρος 1
[media]http://www.youtube.com/watch?v=JKvz3BdB2EE[/media]
μέρος2
[media]http://www.youtube.com/watch?v=7qy6YZSseAo&feature=related[/media]

Κυρίως το πρώτο μέρος.
Σαν προειδοποίηση μόνο να πώ ότι δεν είναι ότι ποιο απλό να καταλάβει κανείς, γι' αυτό θέλει λίγο προσοχή.
Αξίζει το χρόνο σας.

Edited by Gilmaru, 23 August 2009 - 01:49.

#5315 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

名前のない怪物

• Review Team
  • 2,153 posts

Posted 23 August 2009 - 20:19

Λοιπόν ας μιλήσω και γώ μετά από τόσο καιρό.Καλώς σας βρήκα κια να τα περνάτε καλά στις διακοππές σας.
Σε όλα αυτά τα τσάπτερ που έλειπα είδε πολλές απόψεις.Τεσπά.
Chapter 456
Πολύ ωραίο τσάπτερ απλά εισαγωγικό και με αρκετές πληροφορίες.
Chapter 457
Για να μην λέω και γώ τα ίδια ο ναρούτο με εξέπληξε πολύ με την συμπεριφορά του μπροστά στο ραικάκγε και είχε απόλυτο "δίκαιο"να αντιδράσει έτσι για τον φίλο του.
Chapter 458
Το όλο θέμα που τέθικε στο συνέδριο με μπέρδεψε λιγάκι αλλά τα έβγαλα πέρα.Μου άρεσε πολύ το σημείο που ένα σχετικά μεγάλο "χάσμα γενεών"επικράτησε ανάμεσα στον τσουτσοκάγκε και στον γκάρα.Τελείως lol.Και στο θέμα τον ακατσούκι ήταν λες και τους έκαναν ότι ήθελαν αυτοί μέσω του πολέμου που γίνοταν στα χωριά.Δεν έβλεπαν ότι τους μεταχιριζόταν μέσα από αυτό και έκανα τα δικά τους συμφέροντα.Τέσπα
Ένα άλλο θέμα είναι ότι το "πρόβλημα" που εμφανίστηκε με την αγάπη του ναρούτο για την σακούρα μου την έδωσε λίγο.HINATA FOR EVER!!!Δεν θέλω να το πέξει σαπουνόπερα αυτό το θέμα.Έλεος.
Chapter 459
Σε αυτό το τσάπτερ μου άρεσε πολύ η σκηνή που έδειξε όλους τους παλιούς φίλους.(Είδε λίγο Neji το ματάκι μας.:lovulovu::unlucky:Έτσι και δεν τον ξαναβάλει θα πάω στην ιαπωνία και θα τον πλακώσω στα χαστούκια.Το καμάρι του μάνγκα και να μην τον δείχνει καθόλου.Που του(κοινώς φτύσιμο )Και τρελάθηκα με την ιδέα να πάνε να σκοτώσουν τον σάσουκε(Στο μέλλον βέβαια τον πρόλαβε άλλος αλλά οκ:hahaha:)
Και επίσης είχα μπεδεφθεί με τον ουτσίχα που σκότωσε ο ιτάτσι και τα μέρη του σώματός του που τα πήρε ο ντάνζο:blurah5:(και μόνο που το λές μπερδεύεσαι)Αλλά μετα πάλι το τέλειο μυαλό μου το διαλεύκανε.
Chapter 460
Ωραίο το ότι ο ζέτσου πρόδωσε τον σάσουκε με εντολή του μάνταρα σίγουρα(το τσιράκι).Θα μου άρεσε βέβαια περισσότερο ο ναρούτο να σκοτώσει τον σάσουκε αλλά θα προλάβει(αλλά μάλλον θα προλάβει...0-0)Αλλά ρε γαμότο πάλι σημείο που περιπλέκονται τα πράγματα.Αλλό ένα επικό σημείο όπως είπε και η tea-chan.Καραανυπομωνώ για αυτά που θα πεί ο μαντάρα στον ναρούτο,(έχει διεγερθει η φαντασία μου)και ελπίζω σε μία τέλεια συμπλοκή.
Γενικά τα τσάπτερ ήταν όλα γαμαάτα και απίστευτα.

Αλλά,,,Το τέλος του τσάπτερ μας λεεί κάτι δλδ σε αυτό που αναφερόταναι και ο σικαμαάρου.Επίσης να πώ κάτι άλλο επειδύη είδαμε τον σάσουκε να κάνει αυτά που κάνει και την εικόνα του τσάκρα του,το να λέμε ότι ο κίσι τον έκανε τελείως villain μου φαίνεται λίγο ακραίο.Σε αυτή την κατάσταση θα λέγαμε τον σάσουκε έτσι?Σε καμία περίπτωση.Μας έδειξε λίγο ματάκι και τον φοβηθήκαμε,...Αυτό που τον ωθεί σε αυτά τα πράγματα είναι,τα πραγματικα κίνητρα είναι μίσος και εγώ θα έλεγα και φόβος.Σίγουρα φόβος.Κάτι που σε αυτήν την περίπτωση ο ναρούτο θα το αντιμετώπιζε καλύτερα και μέσα από αυτά τα τσάπτερ δείχνει πόσο ώριμος είναι και ας διαφωνούνε κάποιοι μαζί μου.
Τέσπα αναμένεται ωραία συζήτση^^...

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.

#5316 Goggeta SSJ6

Goggeta SSJ6

Anime Professional

• Members
  • 742 posts

Posted 24 August 2009 - 04:28

Φιλε Night_Wizard_Seal θα συμφωνισω με το παρακατω.

Αυτό που τον ωθεί σε αυτά τα πράγματα είναι,τα πραγματικα κίνητρα είναι μίσος και εγώ θα έλεγα και φόβος.Σίγουρα φόβος.Κάτι που σε αυτήν την περίπτωση ο ναρούτο θα το αντιμετώπιζε καλύτερα και μέσα από αυτά τα τσάπτερ δείχνει πόσο ώριμος είναι και ας διαφωνούνε κάποιοι μαζί μου.

Ειναι γνωστο οτι ο φοβος διμιουργη επιθετικοτητα και εσθηματα επιβιοσεις οταν ενας ανθρωπος μαθαινει τετεια πραγματα για την φιλη του ειναι λογικο να σκευτεται για εκδικηση και να φοβατε το τι μπορει να θα γηνει με αυτον μελοντικα!!!
Η διαφορα του πρωταγωνιστη με τον συμπροταγωνιστη ειναι οτι ο μεν δεν ηξερε τπτ για το παρελθον του και δεν γνωρισε συγγενη οποτε εστειασε στο να γηνει καλος νινζα για να αποδηξει στους ανθρωπους οτι δεν ειναι σκουπιδη και οτι δεν ειναι κακος και θα τους προστατεψει απο καθε ισβολη δλδ εγωιστικα κινητρα αρχικος αλλα και μεγαλη συμπονια απο τα μαθηματα της ζωης.... Μετα εμαθε καποιους λογους αυτης της συμπεριφορας και τον πατερα του που τοσο θαυμαζαν για την δυναμη και την αγαπη για το χωριο του!!

Ενω ο συμπροταγωνιστης εζησε συγγενεις φιλους. Στο σπιτι μπορει να υπηρχε μεγαλη αυστηροτητα αλλα γνωριζε τον σεβασμο λογο φυλης ως αναγνωριση τον δυναμεων που κατηχαν!! Εζησε ομως τον θανατο των γονεων του και τον αδερφο του απο καλο φιλο και προτηπο σε εναν evil killer της ιδιας του της φυλης και των ιδιων του των γονεων!! Οποτε μπορει να τον σεβοντουσαν αλλα υπηρχε και αυτο το καποιο κλημα συμπονιας θα ελεγα για το οτι ειναι ο και καλα μοναδικος επιζον της φαμιλιας του.... Αργοτερα πολεμα τον αδερφο του ακολουθοντας τον δρομο που ο ιδιος του εδιξε εναν δρομο μισους, τον "νικα" μετα και αφοτου εχει μαθει καποια πραγματα για την φυλη τους μαθαινει για τον ηρωα αδερφο στην τελικη του εκανε το οτι καλυτερο για αυτον και για το χωριο και πηγε σαν το σκυλη στ' αμπελι!!! Ε δεν θελει και πολυ να χαζεψει ο ανθρωπος για το θεο......."εφοσον φερθικαν ετσι στον αδερφο μου σκεψου τη μπορουν να κανουν σε εμενα εδω τον ποιο δυνατο και "γεναρχη" της φυλης μας φερθηκαν σκαρτα και την φυλη μας σαν ζωα αρα εγω δεν χριζω καλυτερης αντιμετοπισης" αυτες η σκεψεις μετα απο τοσα ψεματα ειναι βασικες για να υπαρχη μεσα σου τοσο σκοταδι και φθονος....

Τελος να πω οτι αντε να δουμε Neji γιατι σαν πολυ τον εχουν αφησει στην απεξο και ειναι και απο τους πολυ αγαπη τους μου ηρωες και οχι αδικα αλλωστε!!
Posted Image
Στα 20 μου εγηνα και αδερφος.... ο παλιογερος.... τι επαθα ο αμοιρος με τους γεροντοερωτες!!!

#5317 Hatake Kakashi

Hatake Kakashi

Anime Professional

• Members
  • 985 posts

Posted 24 August 2009 - 15:03

Hello guys and girls

Μεταφραση απο αυτο που εγραψε ο Κισι στο 47 vol cover flap

「ラストに向けての構想も確実に進み、それに向かって全力で描いていってます!
『NARUTO‐ナルト‐』を最後までお楽しみください!!」
"The plot is making steady progress towards the ending; facing this, I'm pouring all my energy into drawing! Please enjoy Naruto until the very end!!"

Βεβαια αυτο ειναι κατι που πιστευω ολοι το ειχαμε καταλαβει,προσωπικη μου αποψη ειναι οτι απομενουν 2-3 arcs μεχρι το τελος.

#5318 Goggeta SSJ6

Goggeta SSJ6

Anime Professional

• Members
  • 742 posts

Posted 24 August 2009 - 23:51

Κατι τετειο πιστευω και εγω Hatake Kakashi αλλα πιστευω οτι ισως να το τραβιξουν και παραπανω γιατι ας μην ξεχναμε το marteting που πευτη και νταξ δεν θα αποχωριστη τοοοσο ευκολα το manga που τον ανεδιξε ασε που εχουμε ακουσει και διαφορα κατα καιρους...
Ελπιζω να συμφωνης μαζι μου!!
Posted Image
Στα 20 μου εγηνα και αδερφος.... ο παλιογερος.... τι επαθα ο αμοιρος με τους γεροντοερωτες!!!

#5319 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 24 August 2009 - 23:58

Τώρα που επέστρεψα από διακοπές θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες και θα πω πως το κεφάλαιο τα σπασε απλά, και δυστυχώς ο Raikage δεν έχει τύχη με τον Sasuke.
Posted Image

#5320 Pain_GodRealm

Pain_GodRealm

against the odds.

• Members
  • 187 posts

Posted 25 August 2009 - 07:39

συμφωνω στο οτι το μανγκα πρεπει να φτανει στο τελος του. Βλεπουμε για πρωτη φορα να μαζευονται "σχεδον ολοι" σε μια περιοχη. σε 2-3 αρκς και εγω πιστευω θα εχει τελειωσει .

Ελπιζω ομως να μας κανει αλλη μια εκπληξη ο κισι και να συνεχιστει για παντα :P
"A ninja who couldn't save his friend can never be hokage. Isn't that right, Sasuke?"
Posted Image
click em και βοηθηστε να μεγαλωσουν plz :)

#5321 Nobody

Nobody

Anime Fan

• Members
  • 195 posts

Posted 25 August 2009 - 14:51

Τώρα που επέστρεψα από διακοπές θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες και θα πω πως το κεφάλαιο τα σπασε απλά, και δυστυχώς ο Raikage δεν έχει τύχη με τον Sasuke.

μην το λες,η Karin χ*****κε πάνω της από το chakra του..
Posted Image

#5322 Mad_Hatter

Mad_Hatter

xyz scum

• Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 25 August 2009 - 16:52

Spoiler:

Spoiler:

qzMHWHd.png

#5323 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,292 posts

Posted 25 August 2009 - 17:02

Spoiler:

Spoiler:

#5324 Zanza

Zanza

*Don't be like me*

• Banned
  • 75 posts

Posted 25 August 2009 - 17:14

Spoiler:

χαχα σωστός ο παίχτης.....πολύ μελό κατάντησε το πράγμα όμως παιδιά και ξενερώνω ούτε γκόμενα του να ήταν χαχαχα ολο κλαιγετε ο sasuke μου και ο sasuke μου και ο αλλος τον εχει γραμμενο.... ε ρε ερωτας που πέφτει:lovulovu:χαχαχα

#5325 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3,599 posts

Posted 25 August 2009 - 17:23

Spoiler:

Posted Image