Kαι μένα μου άρεσε πάρα πολύ το ότι επιτέλους συναντήθηκαν τα δύο αδέρφια με όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί. Ο Sasuke και αυτήν την φορά του μιλάει με την αυτοπεποίθηση του "I can see through your genjutsu" πράγμα που εν μέρη με κάνει να πιστεύω ότι ίσως και να υπάρχουν και άλλα πράγματα τα οποία δεν έχουμε δει. Εν πάση περιπτώση η βεβαιότητα με την οποία ο Sasuke διακυρήσσει κάθε φορά ότι ξέρει τι βλέπει και τι πιστεύει είναι διασκεδαστική και δίνει έντονη την αίσθηση της ειρωνίας. Όπως full of irony ήταν και το comment "Δεν μου είπες να έρθω να τα πούμε όταν θα έχω τα ίδια μάτια με σένα? Λοιπόν τα έχω...κυριολεκτικά XD".
Από εκεί και πέρα ο χαρακτήρας του Itachi είχε δεχτεί κριτική στο παρελθόν για τον τρόπο με τον οποίο διάλεξε να "ενθαρρύνει" τον αδελφό του, κριτική την οποία στο συγκεκριμένο σημείο φαίνεται να δέχεται. Το ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του ως άγγελο τιμωρό είναι άλλο ένα + για μένα. Όλες οι ενοχές και η αναγνώριση των λαθών από μέρους του έδιναν μια συγκινητική ατμόσφαιρα. Αν και θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό ο Sasuke παραλογίζεται με το "θέλω να καταστρέψω το χωριό για πάρτη σου" δεν μπορώ να αναγνωρίσω ότι είναι πλήρως δικαιολογημένα κάποια ερωτήματα (και κάποια παράπονα) που του θέτει. Νομίζω τα παράλληλα flashbacks μεταδίδουν αρκετά καλά την οπτική γωνία και των δύο αδερφών. In fact νομίζω ότι ήταν ο πιο ανθρώπινος Sasuke που έχουμε δει εδώ και πάρα πολύ καιρό, με την τελευταία φορά να αφορά πάλι τον αδερφό του.
Τέλος απαντώντας σε αυτό το οποίο ειπώθηκε πιο πάνω, δεν νομίζω ότι ήταν "σε φάση έχω σημαντικότερες δουλειές να κάνω, χέσε μας" αυτό που του έλεγε ο Itachi του Sasuke. Nαι μεν υπάρχουν πράγματα τα οποία επείγουν και ξέροντας τον Itachi δεν πρόκειται να βάλει τις προσωπικές του υποθέσεις πάνω από το γενικό συμφέρον, αλλά παράλληλα δεν νομίζω ότι θεωρεί τον εαυτό του αξιο να δώσει συμβουλές στον Sasuke από την στιγμή που αναγνωρίζει την ευθύνη του για τν κατασταση στην οποία βρίσκεται τώρα (πέρα από τις προσωπικές επιλογές που όντως έκανε). Άσχετο όλο αυτό βέβαια με το αν είναι το μοναδικό άτομο που ίσως και να ακούσει.
Και κάπου είχαμε και τον μισογυνιστικό λόγο του Madara και την βλάμμενη την Tsunade που το δέχτηκε.

Go die in a fire pls ρε Tsunade..
Για να καταλάβω θα έχουμε Madara Sasuke Itachi στην ιδια περιοχή σε λίγο? XD That's nice. Θέλω να δω με ποιανού το μέρος θα πάει ο καθένας.