Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Naruto latest chapter discussion [επιτρέπονται spoilers]
Posted 04 October 2009 - 20:01

click em και βοηθηστε να μεγαλωσουν plz

Posted 04 October 2009 - 21:24
Posted 05 October 2009 - 00:27
(σαν να εχω ξανα πει τα ιδια σε παλιοτερο ποστ... δν 8υμαμαι καλα) θυμισε μου σε ποια μαχη δεν ορμουσε να κανει τα δικα του? με τον ιτατσι παντα το εκανε με τον ντεινταρα, ξανα στον μανταρα 2η φορα οταν εμφανιστικε μπροστα του οταν πηγενε στην κονοχα δν μου ερχονται αλες μαχες του αλλα παντα ορμουσε και τα σχεδια του ηταν εμπνευσεις της στιγμης.
Στην μάχη με τους Deidara και Itachi είχε δείξει εξαιρετικά δείγματα στρατηγικής. Στην πρώτη περίπτωση χρησιμοποίησε υποδειγματικά τα affinities και βρισκόταν δύο βήματα μπροστά από τον Deidara και στην δεύτερη έκανε κάποιες πολύ έξυπνες κινήσεις (παράδειγμα το πως προετοίμασε το έδαφος για το Kirin). Τώρα το αν ο Itachi
Eξαιρετικό δείγμα εξυπνάδας είναι επίσης το γεγονός ότι μόνος του ανέπτυξε τεχνικές κάτω από την μύτη του Orochimaru και διάλεξε την καταλληλότερη στιγμή να του επιτεθεί aka όταν θα ήταν πιο αδύναμος και με λιγότερο γι αυτόν κόστος.
οχι πως εποιασε το 8tailed αλλα απορια το εχω πως 8α χρεισιμοποιουσε την δυναμη του?!
Περίπου όπως θα το χρησιμοποιούσαν και οι υπόλοιποι Akatsuki λογικά. Όχι οτι αυτό θα συνέβαινε απαραίτητα γιατί ο Madara τα θέλει για δικούς του σκοπούς, αλλά το θέμα είναι ότι ο Sasuke δεν το γνώριζε αυτό. Αρνήθηκε την δύναμη ενός tailed beast που του προσέφερε κάποιος άλλος.
Για το ότι ήταν ο Zetsu αυτός που είχε πει το expert with a stone thing έχεις δίκιο. Δική μου παρεξήγηση.
Στα υπόλοιπα όμως θα πω ότι ποτέ δεν είπα ότι η νοητική κατάσταση του Sasuke και το ότι ήταν θολωμένος δεν έπαιξε ρόλο. Ενδεικτικά i m quoting myself.
Βέβαια δεν πιστεύω ότι όλο αυτό το senseless ξύλο έπεσε μόνο και μόνο επειδή ο Sasuke υπερεκτίμησε το MS. Ας μην γελιόμαστε ο Sasuke που βλέπουμε τώρα θα μπορούσε να είναι κάλλιστα κλεισμένος σε μια πτέρυγα ψυχοπαθών. Το παληκαρι (μην ακούσω από κανέναν ειρωνικά σχόλια θα μαλλιοτραβηχτούμε xD) δεν πολεμάει έξυπνα γιατί πολύ απλά δεν του έχει μείνει και καθόλου λογική. Όπως δεν πολεμάει έξυπνα και ο Naruto όταν ο αριθμός των ουρών του αρχίζει και ανεβαίνει επικίνδυνα. Η οργή είναι κακός σύμβουλος σε μάχη.
Aπλά δεν θεώρησα ότι έπαιξε ρόλο μόνο αυτό. Να σου αναφέρω ενδεικτικά ότι ο Sasuke εκτός από το MS έχει και fire and lightning jutsus με το Kirin να είναι ανάμεσά τους (που θα μπορούσε να δημιουργήσει μεγάλη ζημιά στην earth based defence του Gaara). Είδε κανείς να χρησιμοποιεί κάτι από τα παραπάνω ή μήπως είδαμε να έχει πάρει το MS μονότερμα θεωρώντας ότι βρήκε την πανάκεια? To να χρησιμοποιείς κάτι σε βαθμό θανάτου από εξάντληση ξεφεύγει από τα πλαίσια του "θελω να το δοκιμάσω".
Ο Sasuke είχε αρκετή ψυχραιμία για να πει αρχικά ότι του αρκεί να παρακολουθεί τον Danzo και να χτυπήσει σε φάση που θα ήταν συμφέρουσα γι αυτούς για να μην τα βάλει και με τους υπόλοιπους Kages. Ξαφνικά όμως όλο αυτό ανατρέπεται και βλέπεις τον Sasuke να ορμάει χωρίς να σκεφτεται τίποτα. Έπαιξε ρόλο το rage σαφώς και έπαιξε. Ποιός μπορεί να αμφισβητήσει όμως ότι για να διαλέξει αυτήν την στάση δεν πίστευε ότι τους είχε και τους 5 Kages?
Other than that το γεγονός ότι ο Μadara του έδειξε μια κατεύθυνση δεν αναιρεί την ευθύνη του Sasuke και το στοιχείο της προσωπικής επιλογής γι αυτην του την απόφαση. I actually like the character και πιστεύω ότι έχει τα δίκια του για τα νεύρα που έχει αλλά δεν έχει το ελαφρυντικό του puppet. Δεν έχει την αυταπάτη ότι το κάνει για το καλό του κόσμου, για την φουκαριάρα την μάνα του. Ξέρει ότι είναι καθικιά αυτό που κάνει και παρόλαυτά επιμένει. Έχει πλήρη συναίσθηση των πράξεών του, ο ίδιος ο Madara του τις εξήγησε και επιμένει. Και νομικά να το πάρει κανείς με αυτά τα στοιχεία δεν στοιχειοθετείται μειωμένη αντίληψη.
Posted 05 October 2009 - 00:49
Εγώ βλάκα τον λέω για άλλους λόγους: Για το ότι παράτησε το χωριό, τους φίλους του, και οποιαδήποτε πιθανότητα για ευτυχία, με την δικαιολογία ότι πρέπει να γίνει δυνατός για να πάρει εκδίκηση, το οποίο θα μπορούσε να καταφέρει μια χαρά και στο χωριό. (Μπορεί να περνούσε περισσότερος καιρός αλλά θα μπορούσε με το μυαλό και τις δυνατότητες του να φτάσει σε εξίσου καλό επίπεδο για να αντιμετωπίσει τον Itachi. )
Η οποία εκδίκηση εντέλει ήταν και μάταιη, όπως οποιαδήποτε εκδίκηση βέβαια, αλλά αυτή ήταν κυριολεκτικά μάταιη αφού τελικά άδικα μισούσε τον αδερφό του. Aσε που δυνατός-δυνατός πάλι τις έτρωγε στην μάχη τους, οπότε μάταιο και το που έφυγε από την Konoha.
Και τώρα πάλι συνεχίζει τις βλακείες. Επειδή δεν έχει που να κατευθύνει το μίσος του, το ρίχνει το σφάλμα στην Konoha:5 άτομα από την Konoha φταίνε όχι όλο το χωριό. Ευτυχώς που η Konoha είναι ερείπια ακόμα, έτσι δεν μπορεί να την καταστρέψει. Πάλι καλά που κυνηγάει μόνο τον Danzo(για την ώρα).
Posted 05 October 2009 - 01:10
Με λιγότερα λόγια, αν είχε μείνει στην Konoha ο Sasuke, και τις τεχνικές του με ρεύμα και φωτιά θα είχε αναπτύξει και μέσω Kakashi θα αποκτούσε το mangekyou, το οποίο σίγουρα θα ήταν πιο βολικό από το second stage του cursed seal του Orochimaru (θα είχε το 1st stage ούτως ή άλλως) και αν το εκπαίδευε αρκετά, μιας και έχει ειπωθεί ότι τα μάτια του έχουν την δυνατότητα να ξεπεράσουν του Itachi, θα τον είχε νικήσει με το σπαθί του, ίσως...

Πέραν αυτού, τώρα που επιτέλους διάβασα και είδα όλη την σειρά, θα μπορώ να ασχολούμαι κάθε βδομάδα με ότι έχει απομείνει από την ιστορία, καλώς σας βρήκα, έκανα και το πρώτο μου post εδώ!

Σχετικά με το chap θα πω μόνο ότι πάω πολύ την Mizukage <3 κι εγώ, ενώ αναρωτιέμαι τι θα τους πει ο Madara (πάλι).
Posted 05 October 2009 - 01:18
Eντούτοις στα υπόλοιπα που λες θα αρκεστώ να απαντήσω ότι πρόκειται απλά για θέμα οπτικής γωνίας. Ενδεχομένως κάποιος να μπορούσε να ξεπεράσει τα γεγονότα που βίωσε ο Sasuke κάποιος άλλος πάλι όχι. Τα συναισθήματα και η ανάγκη για closure πολλές φορές δεν υπακούουν σε αξιολογήσεις για έξυπνο/χαζό. Δεν ξέρουμε αν ο Sasuke θα είχε όντως την ίδια εξέλιξη αν παρέμενε στο Konoha ούτε καν αν θα παρέμενε ζωντανός δεδομένου ότι ο Danzou θα τον είχε βάλει στο μάτι ως survivor της uchiha clan και ενδεχόμενη απειλή. (η απόπειρα δολοφονίας του Sasuke μέσω του Sai μου φάνηκε ότι είχε περισσότερο σαν αφορμή το ότι ήταν με τον Orochimaru παρά σαν κανονικό λόγο)
Δεκτό και θεμιτό το να μην συμφωνεί κάποιος με το concept της εκδίκησης. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ίδια η παρόρμηση να εκδικηθείς κάποιον είναι αφελής. Υπάρχουν πάρα πολύ όμορφες ιστορίες πάνω σε αυτό το theme που δεν μπορούμε να τις απαξιώσουμε. Πχ το να πεις ότι είναι χαζό το ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για την οικογένειά του είναι σαν να αποκαλείς τον Oρέστη χαζό που θέλησε να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του Αγαμέμνωνα από τους Αίγισθο και Κλυταιμνήστρα. (δεν παραλληλίζω το naruto με αρχαία ελληνική τραγωδία <αν και υπάρχουν κοινά στοιχεία> απλά μιλάω γενικά για την εκδίκηση σε ιστοριογραφικό επίπεδο.
Edited by iristella, 05 October 2009 - 01:42.
Posted 05 October 2009 - 01:39
Το ξέρω. Ούτε εγώ στο δικό σου, αλλά στα προηγούμενα ποστ.@ Nighteyes δεν νομίζω ότι μπορούμε να κρίνουμε τον Sasuke για το ότι άδικα ζητούσε εκδίκηση από τον Itachi καθότι δεν ήταν σε θέση να το ξέρει. Πριν δεν αναφερόμουν στο δικό σου σχόλιο btw.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα, όντως είναι θέμα οπτικής. Θεωρώ μεγάλη βλακεία που έβαλε την αναζήτηση δύναμης, για οποιονδήποτε λόγο, πάνω από τους φίλους του. Το ότι του πέρασε από το μυαλό η ιδέα να σκοτώσει τον φίλο του για να αποκτήσει επιπλέον δύναμη.
Εγώ αυτά και άλλα παρόμοια δεν του τα συγχωρώ. Πιστεύω ότι θα γινόταν "αληθινά" δυνατός αν έμενε στο χωριό και είχε ανθρώπους που τον νοιάζονται δίπλα του. Εκτός από τις τεχνικές κτλ θα είχε και την βοήθεια τους. Εκτός των άλλων, όταν έχεις να προστατέψεις κάτι, ανακαλύπτεις τις πραγματικές σου δυνατότητες. Αν νοιαζόταν για κάποιους θα είχε πολύ μεγαλύτερο ένστικτο αυτοσυντήρησης.
Ναι, δεν ξέρουμε τι μπορεί να γινόταν αν έμενε εκεί. Μπορεί να τον σκότωνε ο Danzo, μπορεί όμως κι όχι, που εγώ πιστεύω το 2ο. Δεν θα το μάθουμε όμως ποτέ, γιατί προτίμησε μια ζωή κόλαση από μια φυσιολογική ζωή. Όσον αφορά την εκδίκηση, θα μπορούσε να εκδικηθεί χωρίς να φύγει από το χωριό.
Posted 05 October 2009 - 09:16
Αφού έμαθε την αλήθεια για τον αδερφό του κάνει ότι να ναι και δεν ξέρει τι του γίνεται, εξαιτίας του "λεγόμενου" σκότους που έχει κυριεύσει την ψυχή του...
Posted 05 October 2009 - 15:58
Edited by Hatake Kakashi, 05 October 2009 - 16:10.
Posted 05 October 2009 - 16:39
Posted 05 October 2009 - 23:33
Posted 05 October 2009 - 23:39
Εμένα αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση ήταν ότι και ο Kakashi απέκτησε mangekyou τελικά, ενώ ακόμη δεν ξέρουμε πως, αν δεν κάνω λάθος. Σίγουρα δεν τον είχε στην 1η, αλλά και 2η μάχη που έκανε με τον Itachi, οπότε σημαίνει ή ότι σκότωσε κάποιον κοντινό του φίλο αργότερα (που νομίζω μπορούμε να το αποκλείσουμε με σιγουριά) ή ότι βρήκε εναλλακτικό τρόπο για να το αποκτήσει.
Δεν νομίζω ότι αυτή η θεωρία ισχύει στην περίπτωση του Kakashi. Κατ'αρχάς το sharingan δεν είναι δικό του, αλλά είναι δανεικό από τον Obito. Υποτείθεται ότι η θεωρία το να αποκτήσεις δυνατότερο sharingan πρέπει να σκοτώσεις τον καλύτερο σου φίλο, είναι τελείως ουτοπική και έχει απλά βαθύτερο νόημα. Η άποψη μου είναι ότι ο πόνος που δημιουργείται από την απώλεια του καλύτερου σου φίλου ή της οικογένειας απλά σε δυναμώνει περισσότερο. Σε όλη την διάρκεια της ιστορίας του Naruto το level up στο sharingan έγινε σε στιγμές πόνου. Για αυτό θεωρείτε και η κατάρα των Uchihas.. Στην περίπτωση του kakashi, απλά προπονήθηκε τρελά και ήδη κουβαλούσε αρκετά μεγάλο φορτίο με την οικογένεια του και τον Obito..
Σχετικά με το chap θα πω μόνο ότι πάω πολύ την Mizukage <3
Mizukage FTW!

Για να μην κουράσω παρακάτω είναι η άποψη μου για τον Sasuke και η μέχρι τώρα πορεία του.