το θέμα τον human rights είναι ένα από τα αλλα θέματα που θεωρώ τελείως υποκειμενικό. (όσο και να φανεί περίεργο) ποιος είναι που καθορίζει πως η ζωή μου έχει αξια? κανεις. είναι κάτι τελείως υποκειμενικό όπως η ηθικη. η ηθική είναι κάτι που ο κάθε άνθρωπος φτιάχνει από μονος του, μεγαλώνοντας και φτιάχνοντας τις δικες του ιδέες. δεν μπορείς να εξηγήσεις σε κάποιον γιατί ας πούμε κάποιος έχει δικαίωμα στην ζωή. αυτή την συζήτηση την είχα με τον Pater που μου κάνει θρησκευτικά, και στο τέλος κατέληξα στο ότι έχει δίκιο. υπάρχει η κινεί ηθική αλλα δεν υπάρχει η σωστή. από εκεί και πέρα φυσικά υπάρχουν oi νομοι που πρέπει να ακολουθούμε αλλα στο naruto αυτά δεν μετράνεΠέρα από αυτό μιας και έπιασες την φιλοσοφία να σε πληροφορήσω ότι υπάρχει και το λεγόμενο ανθρωπιστικό δίκαιο το οποίο κρύβει από πίσω του μια ολόκληρη φιλοσοφία σεβασμού της ανθρώπινης ζωής και ειδικά αυτής του άμαχου πληθυσμού κάτι το οποίο ο Pain δεν φαίνεται να λαμβάνει υπόψιν. Μην με παρεξηγείς. Μου αρέσει πολύ που ο Pain το έχει φιλοσοφήσει το θέμα έστω και με τον δικό του ελαφρώς ανορθόδοξο (διεστραμμένο) τρόπο. Δεν είναι κακός απλά επειδή ξύπνησε ένα πρωί με νεύρα αλλά έχει ένα αρκετά ολοκληρωμένο σκεπτικό. Ο Naruto σαν ένα 17χρονο παιδί σαφώς δεν έχει την ωριμότητα του Nagato γιατί μέχρι τώρα ουσιαστικά δεν χρειάστηκε να σκεφτεί αυτά τα οποία ο Nagato σκέφτηκε από πολύ μικρότερη ηλικία.. Σε αντίθεση όμως με τον Nagato έστω και εάν δεν μπορεί να το εκφράσει με λέξεις ξέρει ενστικτωδώς ότι δεν μπορεί κάποιος να φέρει ειρήνη αν εκμηδενίζει την ανθρώπινη ζωή με τέτοιον τρόπο που σημαίνει ότι αυτομάτως έχει ξεκινήσει από πολύ σωστότερη βάση...
And thus i say, with my imbah teal color: