Τελείωσε ο πόλεμος και άρχισαν τα κακά. Αρχικά περιμέναμε ότι από δω και πέρα κάθε arc μετά τον πόλεμο θα είναι ίδιου ή κοντινού επιπέδου και η πραγματικότητα μας γείωσε, με το δίκιο της κιόλας. Από τότε είχαμε Sabo arc (όπου, ακριβώς όπως είχε γίνει στο Naruto pre-skip με το Kakashi Gaiden περίμενα κάτι αντίστοιχο αλλά ούτε καν κοντά imo, ένα μέτριο χαλαρό arc πήραμε), Fake Strawhats arc (μετριότατο), FI arc (μετριότατο στην καλύτερη) και τώρα PH που so far μπορώ να πω ότι παρουσιάζει μια βελτίωση συγκριτικά με τα άλλα, αλλά δεν πάει για το epic που τόσο καιρό περιμένουμε, αλλά απλά για καλό.
Εδώ και καιρό όποτε γκρίνιαζα προσωπικά ή άκουγα γκρίνιες για την πορεία του OP στο κάθε arc μετά το WB war η απάντηση ήταν πάντα: "Δεν γίνεται όλα τα arcs να είναι επιπέδου Marineford, χρειάζονται και κάποια arcs για χαλάρωση και build up για να φτάσουμε στου WB (που κι αυτό indeed είχε build up από πολύ πιο πριν). Υπομονή!"
Το θέμα είναι ότι ο πόλεμος τελείωσε κάπου μέσα στον Αύγουστο του 2010 αν θυμάμαι καλά, από τότε έχουν περάσει σχεδόν 2 χρόνια RL (δεν μπορούμε να πούμε, τα βιώσαμε σχεδόν σαν τους SHs)!!
Και ενώ πέρασαν αρκετά arcs ένα καλό προς epic ή έστω ένα πολύ καλό arc δεν είδαμε.. πόση υπομονή πρέπει να έχουμε δλδ; Εγώ πιστεύω ότι όσοι είναι πιστοί στον Oda και έχουν υπομονή και την βρίσκουν με ότι και να βγάλει καλά κάνουν,
αλλά είναι εξίσου δικαιολογημένοι με εμάς που δεν το βρίσκουμε τόσο καλό όσο παλιά και περιμένουμε εδώ και πολύ καιρό να ανέβει, ακόμη δίχως επιτυχία.
Να τονίσω και ότι και παλιά που είχαμε build up για WB μας πέταξε πιο πριν CP9, Sabaody, Impel Down (μην αναφέρω και Arabasta και Skypiea)... όλα καλά προς πολύ καλά arcs! Οπότε το να γράφεις ωραία arcs στην αναμονή των epic ones
ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ φαίνεται!
Μετά το skip όμως σαν να το έχασε λίγο ο Oda και να δυσκολεύεται να ξαναβρεί τους ρυθμούς του... την μια μας πετάει breaks συνεχώς, την άλλη το humor έχει στερέψει κατά πολύ συγκριτικά με παλιά imo και την παραάλλη τα arcs δεν είναι ενδιαφέροντα-πορωτικά όσο παλιά... έχουμε άδικο που παραπονιόμαστε; (προσοχή, όχι απαιτούμε, αλλά παραπονιόμαστε, σχετικά με την πτώση ποιότητας).
Προσωπικά θα πω και ότι ενώ παλιά ήταν το top shonen που διάβαζα, τώρα το έχω πιο κάτω από Naruto και FT.
DISCLAIMER (γιατί ίσως πέσει βαρύ αυτό σε κάποιους)
: Δεν εννοώ ότι ποιοτικά είναι κατώτερο το OP, μια χαρά άρτια chapters και arcs βγάζει, μάλιστα πιο καλά σεναριακά και με λιγότερες τρύπες από των άλλων 2 θεωρώ (τόσο που όταν θα είναι ολοκληρωμένο έργο θα βαραίνουν λιγότερο αυτά τα arcs, γιατί θα φεύγουν γρήγορα), αλλά...
Πως να το κάνουμε δεν μου κάνει το ίδιο κλίκ που μου έκανε παλιά, δεν με καίει κάθε βδομάδα τι θα γίνει όπως παλιά... το διαβάζω, ΟΚ, δεν λέω ότι είναι χάλια, θέλω να δω τι θα γίνει παρακάτω, αλλά καθαρά επειδή το άρχισα, όχι επειδή με καίει (Naruto πάλι βρίσκεται στα τελειώματα οπότε το βρίσκω πολύ πιο entertaining με τις μάχες που έχει atm με final bosses και το FT ενώ είναι atm σε ένα από τα καλύτερα arcs του, so far τουλ, οπότε κάθε βδομάδα με ενδιαφέρουν πιο πολύ τι θα δείξουν <--- ξανά, μιλάω από άποψη entertainment και twists μόνο, όχι ποιότητας! μην ακούσω για "το OP την έχει μεγαλύτερη ποιοτηκά").
Δεν είναι ότι είναι κακό, απλά δεν μου βγάζει το αίσθημα που μου έβγαζε παλιά... κι ούτε θεωρώ πως είναι μόνιμο αυτό,
ΚΑΠΟΙΑ στιγμή θα ξαναγίνει καλό, ειδικά αφού μπουν Admirals, Yonkou, Dragon, BB, Schichibukai, Supernova κλπ στο παιχνίδι. Έχει φτιάξει τόσους ανταγωνιστές που θα τα σπάει όταν μας τους πετάξει, το ξέρω!
Αλλά ως τότε, με το νέο "τα ζώα μου αργά" πάσο που υιοθέτησε ο Oda τώρα που στρογγυλοκάθισε με την επιτυχία που γνώρισε η σειρά (αλήθεια πόσο θέλουμε για να τελειώσει ακόμα η σειρά; Γιατί αυτό το 10 χρόνια που είχε πει ότι θέλουμε όταν είμασταν στην μέση έχω την εντύπωση ότι δεν μειώνεται πια και μένει στάσιμο) και όσο θα μας πετάει Fake Straw Hats και Hody-s τι να πω, εμένα δεν θα μου ανάβει το ενδιαφέρον όσο παλιά και μετά από 2 RL χρόνια νομίζω μπορώ δικαίως να πω ότι το έχω βαρεθεί κιόλας, at times τουλ... και αυτή την πτώση την παρατηρώ και στο humor και στις ανατροπές, πέρα από το ενδιαφέρον.
Και παρατηρώ ότι δεν είμαι ο μόνος (ίσως σε αυτό το επίπεδο βέβαια είμαι ο μόνος) που δεν το διασκεδάζει τόσο όσο παλιά και δεν θεωρεί ότι το "υπομονή" αρκεί για να καλύψει το pace της σειράς... είναι τυχαίο; Αυτό σημαίνει ή ότι όντως ο Oda το πάει (πολύ) πιο αργά και ενίοτε βαρετά συγκριτικά με παλιά ή ότι όλοι εμείς όσοι παραπονιόμαστε αλλάξαμε γούστα. Εσείς πείτε μου.
Τέλος, όσο αφορά Smoker, κι εκεί συμφωνώ ότι τον ρεζίλεψε άδικα. Ήταν ο πρώτος logia που είχε εμφανιστεί, όταν τον είχε δείξει αρχικά νόμιζα ήταν ο δυνατότερος χαρακτήρας σε όλη την σειρά, μου είχε αρέσει πολύ πως είχε παρουσιαστεί... και δες πως έχει καταντήσει τώρα, ξεφτίλα... και ναι, μιλάμε για χαρακτήρα που μας δείχνει αρκετά σε όλη την σειρά: σοβαρό, με καλή ικανότητα, που δεν φοβάται να την πει σε κυβέρνηση και κανέναν, με δική του ηθική... και τώρα κατάντησε τραβέλι, με στήθος τσιτσίδι και (ακόμα πιο) αδύναμος... riiight.