Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
One Piece latest chapter discussion [επιτρέπονται spoilers]
Posted 31 October 2009 - 01:15
Posted 31 October 2009 - 02:27
The boss spoke!αντε να πω μια κουβεντα να τελειωνει και εδω η υπο8εση.
Καθόλου, μα τόσες φορές το ανέφερα από πάνω: Haki =/= Yami Yami no Mi, απλά έχουν ομοιότητες.Η ολη ουσια αυτου του διαλογου ειναι αν το χακι καταφερνει να απενεργοποιησει την ιδιοτητα του φρουτου που εχει φαει ο αντιπαλος με λιγα λογια να κανει αυτο ακριβως που κανει και το φρουτο του bb.
Το ίδιο λέμε. Όταν είπα το haki απενεργοποιεί (το ξεκαθάρισα αρκετές φορές τι εννοούσα βέβαια, όσο ασαφές κι αν ήταν) εννοούσα στο σημείο που χτυπάνε τον Devil Fruit user και μόνο εκεί... ο Smoker ήταν όντως "μη στερεός" εκείνη την στιγμή αλλά με το που τον ακούμπησε το μπούτι της Hancock πήγε πίσω... γιατί; Γιατί τα σημεία του που άγγιξε δεν ήταν logia εκείνη την στιγμή, το υπόλοιπο σώμα ενώ ναι... αφού τον άφησε ξαναέγινε κανονικός.Για την συγκεκριμενη λοιπον διαμαχη ο οντα το εχει διευκρινισει κα8αρα.Το πλεον κλασσικο παραδειγμα οτι το χακι δεν απενεργοποιει το φρουτο ειναι ξεκα8αρο στην μαχη του smoke με την hancock οπου η δευτερητον χτυπαει οταν ειναι ο ιδιος σε μορφη καπνου και ο ιδιος διερωταται πως με χτυπησες ενω δεν ημουν στερεος...
Ιδου και η πικ για του λογου το αλη8εςSpoiler:
Εδώ σε έχασα κάπως, ποιο μάγουλο; ποιο αίμα; (δεν θυμάμαι να είδαμε καθόλου)Ενα αλλο βεβαια και πιο χτυπητο παραδειγμα ειναι η μαχη του rayleigh me ton kizaru.Στην διαρκεια της μαχης οταν ο ιδιος ειναι φως o dark king χρησιμοποει το χακι του και απλα χτυπαει το φως.Αμα στην περιπτωση που το χακι εκει απενεργοποιουσε το φρουτο λογικο δεν 8α ηταν ο kizaru να γινοταν αν μερει αν8ρωπος και να εμφανιζοταν το μαγουλο του ενω τα υπολοιπα μελη του σωματος του να παρεμεναν φως αν το χακι ειχε τετοια ικανοτητα.Αυτο προκυπτει με βαση την λογικη οτι το φρουτο του κιζαρου του δινει την ικανοτητα να ειναι σε μια μη στερεη κατασταση αρα οποιαδηποτε απενεργοπιηση του 8α σημαινει ταυτοχρονα οτι γινεται ξανα στερεος κατι τετοιο που δεν φανηκε που8ενα.Και Αν 8υμασαι σωστα ο dark κοβει το φως και μονο οταν ο κιζαρου φαινεται ξανα ως αν8ρωπος φαινεται το κοψιμο.Αρα το αιμα του εκεινη την στιγμη ηταν φως και αυτο.
Εγώ απλά θυμάμαι ότι, πέρα από την μονομαχία με τα σπαθιά, ο Rayleigh του έδωσε και μια "κλωτσιά" στο πόδι του, αγγίζοντας τον... πως τον ακούμπησε στο πόδι αν δεν του απενεργοποίησε το φρούτο σε εκείνο το σημείο; (και μόνο εκεί)
Συνεχώς είδαμε να απενεργοποιούν φρούτα... το να ακουμπάς logia user και να χτυπάς λαστιχένιο άνθρωπο αν δεν ανήκει στο παράδειγμα, τότε τι είναι;Γενικα ποτε δεν ειδαμε το χακι να απενεργοποιει κανενα φρουτο απλα το χακι δινει την δυνατοτητα στον χρηστη του να καταφερνει να αντικρουει με καποιο τροπο τα μειονεκτιματα που εχει εναντιων καποιου με φρουτο με λιγα λογια του δινει την ικανοτητα να βλεπει στα ισα τον αντιπαλο του.Για αυτο και ο Luffy οταν χτυπη8ηκε με τις αδελφες ενιω8ε κανονικα τα χτυπηματα που του εδιναν επειδη οι ιδιες τον αντιμετωπιζαν ως ισο.
Ξαναλέω ότι απενεργοποίηση εννοώ μόνο τοπική και όχι όλικη, όπως τον BB, και μόνο στο σημείο που αγγίζονται, μόνο για το διάστημα που αγγίζονται.
Btw αυτό που είπες ότι το haki δεν απενεργοποιεί το DF αλλά σε κάνει να βλέπεις τον άλλο ως ίσο δεν πολυκατάλαβα τι σημαίνει... ίσο ως προς ποια άποψη;
Σίγουρα, αλλά ο Luffy θα μπορούσε έτσι να είχε αντεπιτεθεί... πχ να μάκραινε τον λαιμό ή τα πόδια και κάπως να ξεφύγει ή να επιτεθεί... πιο πολύ ανήμπορος μου φάνηκε όμως.Και αυτο παει για τον ζορο το παραδειγμα που λες για το κρατημα ειναι κομματι ακυρο γτ το γεγονος οτι αν κραταω εγω ενα κομματι λαστιχο στο χερι μου δεν σημαινει οτι σωνει και καλα 8α ξεφυγει απο την λαβη μου αν η δυναμη που του ασκω εγω ειναι μεγαλυτερη απο την ελαστικοτητα του.
Ίδια περίπτωση είναι όλοι βασικά (Smoker, Kizaru, Marco, Ace, Luffy κλπ)... εγώ λέω με haki πεθαίνει/είναι τρωτός όπως όλοι, ενώ με normal επίθεση αναγεννάει οποιοδήποτε μέρος του σώματός του.Η ιδια απορια υπαρχει νομιζω και με την λειτουργια του φρουτου του Marco, ποναει? δεν ποναει? αν τον ακρωτηριασουν θα επανελθει? πεθαινει με καποιο τροπο?
Amen!Ο ορος "απενεργοποιω" το φρουτο ισως να μην ειναι σωστος (τον χρησιμοποιω συνηθως και εγω) γιατι δεν απενεργοποιεις το φρουτο αλλα το αγνοεις στο σημειο επαφης (π.χ ο Rayleigh αγγιζει την ακτινα φωτος και σε εκεινο το σημειο αγνοει το φρουτο του Admiral και τον χτυπα κανονικα).
Edited by Zoro, 31 October 2009 - 02:36.
Posted 31 October 2009 - 08:44
The boss spoke!
![]()
Καθόλου, μα τόσες φορές το ανέφερα από πάνω: Haki =/= Yami Yami no Mi, απλά έχουν ομοιότητες.Το ίδιο λέμε. Όταν είπα το haki απενεργοποιεί (το ξεκαθάρισα αρκετές φορές τι εννοούσα βέβαια, όσο ασαφές κι αν ήταν) εννοούσα στο σημείο που χτυπάνε τον Devil Fruit user και μόνο εκεί... ο Smoker ήταν όντως "μη στερεός" εκείνη την στιγμή αλλά με το που τον ακούμπησε το μπούτι της Hancock πήγε πίσω... γιατί; Γιατί τα σημεία του που άγγιξε δεν ήταν logia εκείνη την στιγμή, το υπόλοιπο σώμα ενώ ναι... αφού τον άφησε ξαναέγινε κανονικός.Εδώ σε έχασα κάπως, ποιο μάγουλο; ποιο αίμα; (δεν θυμάμαι να είδαμε καθόλου)
Εγώ απλά θυμάμαι ότι, πέρα από την μονομαχία με τα σπαθιά, ο Rayleigh του έδωσε και μια "κλωτσιά" στο πόδι του, αγγίζοντας τον... πως τον ακούμπησε στο πόδι αν δεν του απενεργοποίησε το φρούτο σε εκείνο το σημείο; (και μόνο εκεί)
Συνεχώς είδαμε να απενεργοποιούν φρούτα... το να ακουμπάς logia user και να χτυπάς λαστιχένιο άνθρωπο αν δεν ανήκει στο παράδειγμα, τότε τι είναι;
Ξαναλέω ότι απενεργοποίηση εννοώ μόνο τοπική και όχι όλικη, όπως τον BB, και μόνο στο σημείο που αγγίζονται, μόνο για το διάστημα που αγγίζονται.
Btw αυτό που είπες ότι το haki δεν απενεργοποιεί το DF αλλά σε κάνει να βλέπεις τον άλλο ως ίσο δεν πολυκατάλαβα τι σημαίνει... ίσο ως προς ποια άποψη;
Σίγουρα, αλλά ο Luffy θα μπορούσε έτσι να είχε αντεπιτεθεί... πχ να μάκραινε τον λαιμό ή τα πόδια και κάπως να ξεφύγει ή να επιτεθεί... πιο πολύ ανήμπορος μου φάνηκε όμως.Ίδια περίπτωση είναι όλοι βασικά (Smoker, Kizaru, Marco, Ace, Luffy κλπ)... εγώ λέω με haki πεθαίνει/είναι τρωτός όπως όλοι, ενώ με normal επίθεση αναγεννάει οποιοδήποτε μέρος του σώματός του.Amen!Αυτό ακριβώς εννοώ κι εγώ με το απενεργοποιώ... ίσως δεν είναι ο σωστότερος όρος, αλλά το εξήγησα πολλές φορές πως το εννοούσα.
Eπειδη βαριεμαι να κανω μερικα quote στο κανω ολο.8α καταλαβεις.Το παραδειγμα που εδωσα με τον rayleigh ειναι γενικα το ολο 8εμα το οποιο φαινεται κα8αρα μεσα στο ανιμε.Δεν ειμαι στον πειραια για να σου δωσω το ακριβως επεισοδιο αλλα ξερω οτι 8α ψαξεις να το βρεις.Η σκηνη που σου λεω ειναι οταν ο kizaru γινεται φως και παει να κυνηγησει τους αλλους και τον κοβει με το σπα8ι ο rayleigh ειναι το χτυπητο παραδειγμα.Aμα απενεργοποιουσε το φρουτο 8α βλεπαμε ενα μαγουλο να εμφανιζεται στο φως πραγμα που δεν εγινε...Οσο για την κλωτσια εδω παει αυτο που ειπα πιο πριν.Το χακι δεν το κανει πανω στον kizaru για να τον χτυπησει.To xρησιμοποιει ο ιδιος για να μπορεσει να δυναμωσει τον εαυτο του με αποτελεσμα να εχει την δυνατοτητα να χτυπαει τον λογκια με λιγα λογια ειναι power up του χρηστη.Για αυτο και την συγκεκριμενη στιγμη που το χρησιμοποιει χτυπαει τον kizaru και ας ειναι ο ιδιος φως.To ιδιο συμβαινει και με τον σμοκε.Η boa και γενικα οσες μαχες εχουμε δει με χακι κανενας δεν το πηρε να το σκασει στον αντιπαλο περα απο τον rayleigh σε ενα γενικο πλανο που εκανε μια μαζικη ψυχικη επι8εση μεσα στο auction και τον shanks μεσα στο πλοιο του wb.Απο κει και περα σε ολες τις μαχες ολοι οι χαρακτηρες χρησιμοποιουν το χακι για να δυναμωσουν τον εαυτο τους και οχι για να αποδυναμωσουν τον αντιπαλο.Και λογικο ειναι αφου αμα το χακι μπορουσε να εξουδετερωσει εστω και τοπικα την ιδιοτητα των φρουτων δεν 8α υπηρχε νοημα στο ολο παιχνιδι.
Περα απο κει επειδη δεν βλεπω να πει8εσαι στην μαχη με τον λουφι γινεται το εξης.Οταν η φιδου τον κραταει του ασκει πανω του τονους πιεσης με την ουρα της και επειδη ακριβως το χακι την κανει να εχει ιση δυναμη και παραπανω απο τον λουφι στην συγκεκριμενη κατασταση ο luffy αισ8ανεται κανονικα ολο την πιεαση και τον πονο που σου ερχεται οταν σου συν8λιβουν τα κοκκαλα.Λογικο ειναι λοιπον να μην μπορει να αντιστα8ει αφου νιω8ει πονο που δεν τον εχει ξανανιωσει.Το ιδιο γινεται και με τον παπου του.Του σκαει την μπουνια με την δυναμη του που εκεινη την στιμγη ειναι πιο πολυ απο αυτη του luffy και να σου τα καρουμπαλα.
Γενικα απενεργοποιηση ειναι ακυρο να το σκεφτεσαι γτ στην περιπτωση των logia users 8α επρεπε να βλεπαμε σωματικα μελη να ενφανιζονται στο που8ενα και μετα να επανερχονται στην κατασταση που ηταν πραγμα που δεν εγινε στο ανιμε ουτε και που8ενα στο μανγκα.Απο και περα αμα καποιο μελος του σωματος τους επανερχοταν στο κανονικο ολοκληροι μαντραχαλεοι δεν 8α το επαιρναν χαμπαρι?Εκει ειναι ολο το 8εμα

Posted 31 October 2009 - 08:57
επισιης δεν κτλβα κατι σε αυτη την σελ.http://www.onemanga.com/One_Piece/562/04-05/ στην τερμα πανω αριστερα εικονα που ειναι ολοι οι px μαζι και ειναι καποιοι λιγο πιο πανω δεν καταλαβα πετανε?
Edited by S.T.P.K., 31 October 2009 - 09:20.
Posted 31 October 2009 - 22:15
Ελπίζω πως συμφωνείς με αυτό.
Η σκηνη που σου λεω ειναι οταν ο kizaru γινεται φως και παει να κυνηγησει τους αλλους και τον κοβει με το σπα8ι ο rayleigh ειναι το χτυπητο παραδειγμα.Aμα απενεργοποιουσε το φρουτο 8α βλεπαμε ενα μαγουλο να εμφανιζεται στο φως πραγμα που δεν εγινε...
Δεν χρειάστηκε να το ψάξω, θυμήθηκα την σκηνή (αν και ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω ποιο μάγουλο λες
Όντως είχα ξεχάσει να αναφέρω την συγκεκριμένη, αλλά την στιγμή που την είχα δει είχα υποθέσει το εξής (αυτό που θα πω είναι ακόμη πιο υποθετικό και από αυτά που λέμε):
Αν θυμηθούμε το περιστατικό με Boa και Smoker, όταν αυτή τον κλώτσησε ήταν μεν "μη στερεός", αλλά η "σιλουέτα" του παρέμενε ορατή... το ίδιο και όσες φορές επιτέθηκε στο παρελθόν στον Luffy, πάντα μέσα στον καπνό βλέπαμε το κεφάλι ή κάποιο χέρι του. Αυτό που πάω να πω είναι ότι όταν οι logias μετατρέπονται στο στοιχείο τους, ένα κομμάτι του στοιχείου "περιέχει" αυτό που απομένει από το σώμα τους και μπορεί να χτυπηθεί με haki, ένα άλλο όμως είναι καθαρά το στοιχείο που απλά το ελέγχουν αυτοί (πχ ο Crocodile όταν έκανε τις επιθέσεις του με άμμο δεν σημαίνει πως αν ο Luffy τις χτυπούσε με βρεγμένα χέρια θα πετύχαινε και αυτόν, γιατί πολύ απλά το "πραγματικό" του σώμα ήταν κρυμμένο αλλού μες στην άμμο).
Έτσι και ο Kizaru λοιπόν. Την στιγμή που έγινε φως για να κυνηγήσει τους άλλους είχε μεταμορφωθεί εξ' ολοκλήρου στο στοιχείο του και επομένως ο Rayleigh δεν χρησιμοποίησε haki με το σπαθί του, αλλά απλά διέκοψε την μετάδοση του φωτός (άλλωστε τα σπαθιά αντανακλούν το φως) και έτσι τον εμπόδισε από το να φύγει. Δεν τον τραυμάτισε, αλλά τον εμπόδισε από το να φύγει.
Οσο για την κλωτσια εδω παει αυτο που ειπα πιο πριν.Το χακι δεν το κανει πανω στον kizaru για να τον χτυπησει.To xρησιμοποιει ο ιδιος για να μπορεσει να δυναμωσει τον εαυτο του με αποτελεσμα να εχει την δυνατοτητα να χτυπαει τον λογκια με λιγα λογια ειναι power up του χρηστη.
Power-up ξεPower-up, πως καταφέρνει να τον αγγίξει αφού είναι ικανότητα τον logias να μην είναι "απτοί";
Νομίζω λέμε το ίδιο πράγμα αλλά με άλλα λόγια.
Απο κει και περα σε ολες τις μαχες ολοι οι χαρακτηρες χρησιμοποιουν το χακι για να δυναμωσουν τον εαυτο τους και οχι για να αποδυναμωσουν τον αντιπαλο.
Πάλι το ίδιο νομίζω λέμε: το να αποδυναμώσεις τον εχθρό δεν ισούται με το να δυναμώσει ο εαυτός σου;
Συγγενικές έννοιες μου φαίνονται εμένα.
Και λογικο ειναι αφου αμα το χακι μπορουσε να εξουδετερωσει εστω και τοπικα την ιδιοτητα των φρουτων δεν 8α υπηρχε νοημα στο ολο παιχνιδι.
Γιατί δεν θα υπήρχε νόημα; Πάντως το να μπορείς να αγγίξεις κάποιον που είναι φτιαγμένος από φως δεν ξέρω πως το αποκαλείς ή εξηγείς εσύ, αλλά τοπική απενεργοποίηση μου μοιάζει εμένα, με ότι λόγια και αν θες να στολίσεις τον τρόπο που γίνεται (power-up του εαυτού κλπ).
Περα απο κει επειδη δεν βλεπω να πει8εσαι στην μαχη με τον λουφι γινεται το εξης.Οταν η φιδου τον κραταει του ασκει πανω του τονους πιεσης με την ουρα της και επειδη ακριβως το χακι την κανει να εχει ιση δυναμη και παραπανω απο τον λουφι στην συγκεκριμενη κατασταση ο luffy αισ8ανεται κανονικα ολο την πιεαση και τον πονο που σου ερχεται οταν σου συν8λιβουν τα κοκκαλα.
[...]
Το ιδιο γινεται και με τον παπου του.Του σκαει την μπουνια με την δυναμη του που εκεινη την στιμγη ειναι πιο πολυ απο αυτη του luffy και να σου τα καρουμπαλα.
Λογικο ειναι λοιπον να μην μπορει να αντιστα8ει αφου νιω8ει πονο που δεν τον εχει ξανανιωσει.
Καθόλου λογικό για έναν rubber man που μπορεί να αντισταθεί σχεδόν άπειρη πίεση πάνω του, εκτός κι αν δεν λειτουργούσε η ικανότητά του.
Για να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ σου θυμίζω την μάχη Moria-Luffy στο thriller bark, όπου, σε μια φάση (τσέκαρε αν δεν θυμάσαι), ο "μη haki user" Moria παγιδεύει τον Luffy με το Black Box (η επίθεση με τις νυχτερίδες από σκιά που τον βάζουν μέσα σε μια κούτα) και, ενώ είχε γίνει τεράστιος από όλες τις σκιές που είχε πάρει μέσα του, άρχισε να τον πατάει αρκετές φορές και όλοι νόμισαν ότι τον σκότωσε. Λίγο μετά ο Luffy σπάει την κούτα και εντελώς ήσυχος του λέει: I'm rubber.
Ο Moria εκείνη την στιγμή ήταν αρκετές φόρες πιο τεράστιος από τις αδερφές τις Boa. Τα συμπεράσματα δικά σου, αλλά εγώ θα πω ότι, αν δεν απενεργοποιηθεί το φρούτο του, οποιαδήποτε επίθεση πίεσης δεν έχει δράση πάνω του.
Δεδομένου ότι οι logia users είτε είναι στην ανθρώπινη μορφή τους είτε σε αυτή του στοιχείου τους δεν αλλάζει η εμφάνισή τους (πχ ο Kizaru δεν γίνεται διάφανος ή ο Smoker γκρι... την στιγμή που θα τους επιτεθούν είναι αδύνατο να καταλάβει κανείς αν θα τους ακουμπήσουν ή όχι, όπως όταν 2 πειρατές πυροβόλησαν τον Kizaru στο κεφάλι και πέρασε από μέσα του ή όταν ο Luffy πήγε να μπει σε ένα εστιατόριο στην Arabasta και χτύπησε τον Smoker στην πλάτη γιατί δεν το είχε ενεργοποίησει εκείνη την στιγμή και δεν πέρασε μέσα του) αυτό που λες δεν στέκει. Σε όποια μορφή και αν είναι τα ίδια μέλη βλέπουμε.Γενικα απενεργοποιηση ειναι ακυρο να το σκεφτεσαι γτ στην περιπτωση των logia users 8α επρεπε να βλεπαμε σωματικα μελη να ενφανιζονται στο που8ενα και μετα να επανερχονται στην κατασταση που ηταν πραγμα που δεν εγινε στο ανιμε ουτε και που8ενα στο μανγκα.Απο και περα αμα καποιο μελος του σωματος τους επανερχοταν στο κανονικο ολοκληροι μαντραχαλεοι δεν 8α το επαιρναν χαμπαρι?Εκει ειναι ολο το 8εμα
Αν πάλι εννοούσες όταν ήταν partially μεταμορφωμένοι στο στοιχείο τους (όπως πχ η επίθεση white snake του Smoker στην Arabasta), εδώ έρχεται αυτό που είπα πιο πάνω ότι κάποιο κομμάτι είναι καθαρά καπνός και κάποιο άλλο περιέχει το σώμα τους μέσα.
Αυτό ακριβώς λέω κι εγώγια το θεμα των φρουτων και του χακι εγω νμζ πως απενεργοποιει τις αμυντικες ικανοντητες του φρουτου μονο...π.χ. ο kizaru μπορουσε να χρησιμοποιει κανονικα το df για να επιτεθει απλα δεν βαραγε σκετο φως ο rayleigh...και με το fist of love δεν βαραγε τσαμπα ο garp αλλα μπορουσε να τεντωθει κανονικα ο luffy
Γι' αυτό και ο Buggy σε επίθεση με σπαθί+haki θα έπρεπε να κοπεί. Άσχετα που ο Oda δεν θα μας το δείξει ποτέ.
επισιης δεν κτλβα κατι σε αυτη την σελ.http://www.onemanga.com/One_Piece/562/04-05/ στην τερμα πανω αριστερα εικονα που ειναι ολοι οι px μαζι και ειναι καποιοι λιγο πιο πανω δεν καταλαβα πετανε?
Αυτό που υπέθεσα είναι ότι είχαν πηδήξει στον αέρα για να μπορούν να κάνουν όλοι επίθεση με τα λέηζερ!
Edited by Zoro, 31 October 2009 - 22:47.
Posted 31 October 2009 - 22:42
Αυτό που ήθελα να αναφέρω είναι ότι, ως τώρα, ξέρουμε υπάρχουν 2 κατηγορίες haki: το απλό haki και το king's haki, που είναι πολύ πιο δυνατό και σπάνιο.
Οι αμαζόνες μπορούσαν να χρησιμοποιούν μόνο το απλό haki, ενώ Shanks, Rayleigh, Boa και λίγο ο Luffy ξέρουμε ότι έχουν το πιο δυνατό.
Η ερώτηση τώρα είναι: το απλό haki απενεργοποιεί φρούτα ή απλά είναι μια πιο δυνατή επίθεση; (άλλωστε, αν πετύχαιναν τον Luffy, τα βέλη είναι ήδη μυτερά και και χωρίς haki θα τον τρυπούσαν, οπότε δεν θα μπορούσαμε να ξέρουμε αν του απενεργοποίησαν το φρούτο ή όχι)
Όλοι οι haki users που ανέφερα πιο πριν είχα το πιο δυνατό, του βασιλιά και κυρίως σε αυτούς αναφέρομαι όταν λέω ότι απενεργοποιούν τοπικά ένα φρούτο.
Οι αμαζόνες τώρα δεν μπορώ να ξέρω στα σίγουρα αν θα τρυπούσαν και τον Buggy γιατί δεν έχουμε δει αρκετό από το απλό haki, οπότε προς το παρών δεν θα δώσω απάντηση.
Posted 31 October 2009 - 23:59
π.χ. εδω zoro http://www.onemanga.com/One_Piece/544/08/
Οταν o blackbeard λεει οτι το χακι του luffy εχει βελτιωθει...αυτο τι σημαινει?
Πως το καταλαβε απο μια μπουνια αφου υποτιθεται οτι παλευει μονο με απλη δυναμη.
Διοτι αν ο luffy που εχει kings haki το βαζει και στις μπουνιες του (ασυνειδητα), τοτε συμφωνα με την θεωρια σου θα πετυχεναι κανονικα τον smoker.
Posted 01 November 2009 - 00:38
Ναι, δεν διαφωνώ πως έχει ακόμη πολλά να μας εξηγήσει ο Oda. Αν δεις πάνω πάνω στο προτελευταίο post μου ξεκαθάρισα ότι αυτά που λέω είναι απλά θεωρίες, που στο τέλος ίσως και να μην ισχύουν καν.
Για το συγκεκριμένο που έδειξες το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι ότι ίσως με το φρούτο του μπορεί να μετράει και την δύναμη του αντιπάλου και, την πρώτη φορά που συναντήθηκαν με τον Luffy παλιά στην Jaya, είχε καταφέρει να δει πόση είχε (κάπως). Για μπουνιές στον Smoker το πες και μόνος σου, το κάνει ασυνείδητα και ίσως απλά επειδή "τα πήρε" με τον BB στην σκηνή, χρησιμοποίησε και haki (ασυνείδητα).
Edited by Zoro, 01 November 2009 - 01:19.
Posted 01 November 2009 - 00:43
Ισως υπαρχει hakometer και πρεπει να ξεπερασεις ενα επιπεδο για να σταματησεις συγκεκριμενους αντιπαλους!Παιδια το ζητημα του Χακι θελει πολυ εξηγηση απο τον oda.
Πως το καταλαβε απο μια μπουνια αφου υποτιθεται οτι παλευει μονο με απλη δυναμη.
Διοτι αν ο luffy που εχει kings haki το βαζει και στις μπουνιες του (ασυνειδητα), τοτε συμφωνα με την θεωρια σου θα πετυχεναι κανονικα τον smoker.
Posted 01 November 2009 - 00:58
Παιδια το ζητημα του Χακι θελει πολυ εξηγηση απο τον oda.
Απλά ο Λούφι χρησιμοποιεί το χάκι ασυνείδητα όταν είναι συναισθηματικά φορτισμένος... Είχε κάθε λόγο να θυμώσει απίστευτα με τον Μαυρογένη ενώ για τον Σμόκερ δε τρέφει ανάλογο μίσος.
Επίσης, το χάκι πέρα από την ιδιαίτερη επίδραση του στους ντέβιλ φρουτ γιούζερς επηρεάζει αρκετά και τους απλούς ανθρώπους (λιποθυμία κτλ.) ενώ ενισχύει και γενικότερα τις ικανότητές κάποιου στη μάχη. Άρα μπορεί να το καταλάβει κάποιος λόγκια γιούζερ και ας έχει την υλική του μορφή εκείνη τη στιγμή. (Η περίπτωση του Μαυρογένη βέβαια είναι μοναδική γιατί η δύναμη του λειτουργεί με αρκετά διαφορετικό τρόπο απ'ότι άλλες λόγκια δυνάμεις)
Ο Λούφι έχει τεράστιο χάκι και όσοι ξέρουν να το χρησιμοποιούν το καταλαβαίνουν και εύκολα.
Posted 01 November 2009 - 09:25
Oπωσδηποτε σε αυτο δεν διαφωνω με την καμια.Ετσι το βλεπω εγω και ετσι το βλεπεις και εσυ.Σιγουρα δεν μπορουμε να συμφωνουμε σε ολα@kelborn, πριν πω αυτά που θέλω, θα πω και ότι αυτά που λέμε είναι καθαρά δικές μας θεωρίες, που δεν έχουν πουθενά κάποια έγκυρη βάση. Εσύ έχεις την δική και εγώ την δική μου θεωρία για το τι γίνεται, αλλά όσο ισχύει η δική μου τόσο ισχύει και η δική σου. Στο τέλος μπορεί να όντως ισχύει μια από τις 2, ίσως και καμία όμως.
Ελπίζω πως συμφωνείς με αυτό.
Eδω αυτο που λες δεν ειναι απολυτος σωστος.Οταν τρως ενα logia φρουτο ολο το σωμα σου μετατρεπεται στο φρουτο.Δεν υπαρχει σημειο που να μην ειναι μερος του φρουτου.Στη μαχη ace vs smoke ειδαμε οτι και οι 2 μεταμορφωθηκαν εξ ολοκληρου στο στοιχειο του φεουτου που ειχαν φαει και πλακωνονταν σε αυτη την μορφη.Δεν ειδαμε κανεναν χερι η οποιαδηποτε αλλο μερος του σωματος να κρυβεται οπως το λες.Γενικα το λογκια δεν λειτουγει κρυβοντας το σωμα αφου το ιδιο το σωμα ειναι το φρουτο.Ο σμοκερ πχ οταν επιτι8εται με το χερι του δεν κρυβει το μπρατσο του μεσα στον καπνο.Ειναι καπνος και αν θελει να μπορει να τον κανει στερεο και με αυτο τον τροπο να πιασει τον αλλο.Παραλληλα μπορουν να παραγουν την ικανοτητα των φρουτων τους πχ ο crocodile να ριχνει αμμο κ.ο.κ.Δεν χρειάστηκε να το ψάξω, θυμήθηκα την σκηνή (αν και ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω ποιο μάγουλο λες
).
Όντως είχα ξεχάσει να αναφέρω την συγκεκριμένη, αλλά την στιγμή που την είχα δει είχα υποθέσει το εξής (αυτό που θα πω είναι ακόμη πιο υποθετικό και από αυτά που λέμε):
Αν θυμηθούμε το περιστατικό με Boa και Smoker, όταν αυτή τον κλώτσησε ήταν μεν "μη στερεός", αλλά η "σιλουέτα" του παρέμενε ορατή... το ίδιο και όσες φορές επιτέθηκε στο παρελθόν στον Luffy, πάντα μέσα στον καπνό βλέπαμε το κεφάλι ή κάποιο χέρι του. Αυτό που πάω να πω είναι ότι όταν οι logias μετατρέπονται στο στοιχείο τους, ένα κομμάτι του στοιχείου "περιέχει" αυτό που απομένει από το σώμα τους και μπορεί να χτυπηθεί με haki, ένα άλλο όμως είναι καθαρά το στοιχείο που απλά το ελέγχουν αυτοί (πχ ο Crocodile όταν έκανε τις επιθέσεις του με άμμο δεν σημαίνει πως αν ο Luffy τις χτυπούσε με βρεγμένα χέρια θα πετύχαινε και αυτόν, γιατί πολύ απλά το "πραγματικό" του σώμα ήταν κρυμμένο αλλού μες στην άμμο).
Έτσι και ο Kizaru λοιπόν. Την στιγμή που έγινε φως για να κυνηγήσει τους άλλους είχε μεταμορφωθεί εξ' ολοκλήρου στο στοιχείο του και επομένως ο Rayleigh δεν χρησιμοποίησε haki με το σπαθί του, αλλά απλά διέκοψε την μετάδοση του φωτός (άλλωστε τα σπαθιά αντανακλούν το φως) και έτσι τον εμπόδισε από το να φύγει. Δεν τον τραυμάτισε, αλλά τον εμπόδισε από το να φύγει.
Στην περιπτωση του rayleigh ξαναλεω οταν κοβει το φως δεν το αντανακλα με καποιο τροπο.Κα8αρη σπα8ια του δινει και τον κοβει σε αυτη την μορφη.
Oxi αλλο πραγμα ειναι να δυναμωσεις εσυ και αλλο να αποδυναμω8ει ο εχ8ρος σου.Το να νικας επειδη εσυ εχεις την ικανοτητα να νικησεις δεν ειναι το ιδιο με το να νικας επειδη ο αλλος ειναι αναπηρος.Εχει καποια διαφορα οπως και να το κανουμε.Οσοι για την ικανοτητα να χτυπας τον αλλο οταν ειναι σε logia μενει ακομα να εξηγη8ει απο τον oda.Power-up ξεPower-up, πως καταφέρνει να τον αγγίξει αφού είναι ικανότητα τον logias να μην είναι "απτοί";
Νομίζω λέμε το ίδιο πράγμα αλλά με άλλα λόγια.
Πάλι το ίδιο νομίζω λέμε: το να αποδυναμώσεις τον εχθρό δεν ισούται με το να δυναμώσει ο εαυτός σου;
Συγγενικές έννοιες μου φαίνονται εμένα.
Σε αυτο εχω αναφερ8ει πολλες φορες κα8ως για το τι σημαινει απενεργοποιηση του φρουτου ακα εμφανιση στερεου σωματοςΓιατί δεν θα υπήρχε νόημα; Πάντως το να μπορείς να αγγίξεις κάποιον που είναι φτιαγμένος από φως δεν ξέρω πως το αποκαλείς ή εξηγείς εσύ, αλλά τοπική απενεργοποίηση μου μοιάζει εμένα, με ότι λόγια και αν θες να στολίσεις τον τρόπο που γίνεται (power-up του εαυτού κλπ).
Γενικα για το χακι δεν ξερουμε ποσο μπορει να δυναμωσει τον χρηστη οποτε δεν μπορουμε να εξαγουμε λογικ συμπερασματα.Σου φερνω για παραδειγμα τον Mihawk ο οποιος ειναι και shichibukai και δεν εχει φαει κανενα φρουτο και ειναι φοβος και τρομος στον νεο κοσμο.Γενικα το χακι ειναι μια προβλεπτη δυναμη και σιγουρα το power up που σου δινει ειναι τουμπανο.Και για αυτο το συγκρινω οτι η δυναμη του ειναι πολυ πιο τεραστια απο τον μορια.Τωρα για τα υπολοιπα τα εχω ξαναπει σε παραπανω ποστ ξανα για την απενεργοποιηση.Αν το χακι δουλευε ετσι σιγουρα ο buggy θα ειχε κοπει.Αν και σε ολα που κοβει τον buggy δεν νομιζω να χρησιμοποιειε χακι παρα μονο brutal srength.Καθόλου λογικό για έναν rubber man που μπορεί να αντισταθεί σχεδόν άπειρη πίεση πάνω του, εκτός κι αν δεν λειτουργούσε η ικανότητά του.
Για να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ σου θυμίζω την μάχη Moria-Luffy στο thriller bark, όπου, σε μια φάση (τσέκαρε αν δεν θυμάσαι), ο "μη haki user" Moria παγιδεύει τον Luffy με το Black Box (η επίθεση με τις νυχτερίδες από σκιά που τον βάζουν μέσα σε μια κούτα) και, ενώ είχε γίνει τεράστιος από όλες τις σκιές που είχε πάρει μέσα του, άρχισε να τον πατάει αρκετές φορές και όλοι νόμισαν ότι τον σκότωσε. Λίγο μετά ο Luffy σπάει την κούτα και εντελώς ήσυχος του λέει: I'm rubber.
Ο Moria εκείνη την στιγμή ήταν αρκετές φόρες πιο τεράστιος από τις αδερφές τις Boa. Τα συμπεράσματα δικά σου, αλλά εγώ θα πω ότι, αν δεν απενεργοποιηθεί το φρούτο του, οποιαδήποτε επίθεση πίεσης δεν έχει δράση πάνω του.
Δεδομένου ότι οι logia users είτε είναι στην ανθρώπινη μορφή τους είτε σε αυτή του στοιχείου τους δεν αλλάζει η εμφάνισή τους (πχ ο Kizaru δεν γίνεται διάφανος ή ο Smoker γκρι... την στιγμή που θα τους επιτεθούν είναι αδύνατο να καταλάβει κανείς αν θα τους ακουμπήσουν ή όχι, όπως όταν 2 πειρατές πυροβόλησαν τον Kizaru στο κεφάλι και πέρασε από μέσα του ή όταν ο Luffy πήγε να μπει σε ένα εστιατόριο στην Arabasta και χτύπησε τον Smoker στην πλάτη γιατί δεν το είχε ενεργοποίησει εκείνη την στιγμή και δεν πέρασε μέσα του) αυτό που λες δεν στέκει. Σε όποια μορφή και αν είναι τα ίδια μέλη βλέπουμε.
Αν πάλι εννοούσες όταν ήταν partially μεταμορφωμένοι στο στοιχείο τους (όπως πχ η επίθεση white snake του Smoker στην Arabasta), εδώ έρχεται αυτό που είπα πιο πάνω ότι κάποιο κομμάτι είναι καθαρά καπνός και κάποιο άλλο περιέχει το σώμα τους μέσα.Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ, εννοείται πως μετά μπορούν να χρησιμοποιούν τις ικανότητές τους, απλά δεν μπορούν να κάνουν "άμυνα" από το haki (σε αντίθεση με την ικανότητα του BB που τους αφαιρεί και ικανότητα).
Γι' αυτό και ο Buggy σε επίθεση με σπαθί+haki θα έπρεπε να κοπεί. Άσχετα που ο Oda δεν θα μας το δείξει ποτέ.
Αυτό που υπέθεσα είναι ότι είχαν πηδήξει στον αέρα για να μπορούν να κάνουν όλοι επίθεση με τα λέηζερ!
Τελος για τα πασιφιστα πλεον δεν εκπλησσομαι.Τοσα εχουν δει τα ματιας εκει σας παραξενεψε
Edited by kelborn3, 01 November 2009 - 12:25.

Posted 01 November 2009 - 10:58
Δλδ θες να πεις πως αν ο Buggy δεχόταν επίθεση από βέλη των Αμαζόνων δεν θα μπορούσε να χωριστεί
? (Επιμένω πως το χάκι δεν μπορεί να του κάνει τπτ....)
χμμ,αυτο το χακι το χρησιμοποιουσαν οι kuja για να κανουν πιο δυνατο το χτυπημα τους και οχι για να αφεραισουν απο τον luffy την ικανοτητα... αρα ο buggy θα μπορουσε να χωριστει πιστευω
Posted 01 November 2009 - 12:08
Posted 01 November 2009 - 12:21
οσο για το χακι..γιατι δεν κανουμε ενα αλλο thread να μιλησουμε για αυτο?? ..και καποιος mod να παρει τα last posts να τα βαλει εκει..