Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 10 votes

One Piece latest chapter discussion [επιτρέπονται spoilers]

• Please log in to reply
17009 replies to this topic

#15436 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 03 December 2017 - 19:56

Πιστεύω ότι μιλάω με fanboy αλλά θα προσπαθήσω να απαντήσω.

1) Τα arc του Oda δεν ειναι βαρετά γιατί πάει με το ρυθμό του αλλά επειδή είναι κακογραμμένα από ολές τις απόψεις, το έχω δικαιολογήσει. Αύριο μπορεί να κάνει και το Kidd D. αν θέλει και να μην πείτε τίποτα. 
2) O Oda έχει ένα πλάνο που το αλλάζει κάθε τρεις και λίγο για αυτό λέει καθε φορά σε 1 χρόνο ξεκινάει το τάδε αρκ και τελικά πάιρνει 2-3 χρόνια. Ο "άνθρωππος του πλάνου" Oda πρέπει να έχει ελληνική καταγωγή. 

3) Το ότι θα νικήσει ένα Yonkou o  Luffy (αν το νικησει) σε 2 πραγματικά χρόνια δεν τον κάνει αυτόματα PK ούτε πιο δυνατό από τους άλλους. Πρέπει να παλέψουν και τους άλλους και πρέπει να εξελιχθούν και οι άλλοι χαρακτήρες. Οι marines νίκησαν το WB. Διαλύθηκε το balance η εξαφανιστήκανε οι πειρατες ως σύνολο? Η κάθε μάχη με τους Yonkou θα είναι δύσκολη (αν κα αμφιβάλλω γιατί ο Oda μετά το timeskip δεν έχει βγάλει ένα αξιοπρεπές arc). Πάντως στο κομμάτι του Luffy και γενικά μέχρι τώρα, έχουμε δεί οτι οι SH είναι 100 μέτρα πιο μπροστά απο τους shichibukai (ισως εκτος mihawk). Τώρα φαίνεται ότι ο Luffy θα ανέβει επίπεδο νικώντας 2 commanders και άρα μένει να κοντράρει το end level. 
4)  Ο θάνατος του Ace ήταν μια καλή κίνηση του pre-timeskip Oda.

Edited by Kenobi-sensei, 03 December 2017 - 19:56.

#15437 Kaidou

Kaidou

Anime Master

• Members
  • 1,930 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 04 December 2017 - 01:24

Παντως περα απο την γελοια κοντριτσα μας, δεν  καταλαβαινω γιατι σε ξενερωνει τοσο πολυ το σεναριο να φανε τον Kaido με tag team.

image.jpg

#15438 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1,600 posts

Posted 04 December 2017 - 05:49

Γνώμη μου ότι ενάντια στον Kaidou θα βοηθήσει πέρα από τον Law και ο Kidd. Και μάλιστα με επιθέσεις επιπέδου Ganma Knife.Του Kidd παίζει να ναι πιο εντυπωσιακή η επιθεση. Aπλα ο Luffy στο τέλος αφού έχουν βοηθήσει στα μέγιστα οι προηγούμενοι 2 θα τον νικήσει. Και στο τέλος αυτή η τριάδα θα είναι οι μπροσταρηδες της worst generation με ισάξια bounties. Πριν μάλιστα από την μεγάλη μάχη αυτή με Kaidou σίγουρα ο luffy θα χει δοκιμαστεί ολομόναχος με τουλαχιστον 2 αντιπάλους επιπέδου Katakuri και ο ένας από αυτους προβλέπω να ναι ο Weevil.
Επίσης η Big Mam μετά από αυτό το arc την βλέπω για φούντο. Θα την πετύχει κανας BB ή CP0 με διαλυμένο crew. Έτσι μετά από πτώση Kaidou και Μαμάς θα έχουμε φτάσει πολύ κοντά στην αναζήτηση του θησαυρού η οποία θα οδηγήσει και στο final war...

ΥΓ:Αυτή η αναφορά του Oda περί 1-2 χρόνια για Wano έχει γίνει πριν μισό χρόνο οπότε υπολογίστε 0,5-1,5 χρόνο :-P

2po6sfa_jpg.gif

#15439 redpower1989

redpower1989

Raftel

• Members
  • 1,072 posts

Posted 04 December 2017 - 10:23

ΥΓ:Αυτή η αναφορά του Oda περί 1-2 χρόνια για Wano έχει γίνει πριν μισό χρόνο οπότε υπολογίστε 0,5-1,5 χρόνο :-P

κάντο 3 χρόνια για να είσαι μέσα

#15440 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1,600 posts

Posted 04 December 2017 - 10:29

---

Edited by zoro77, 04 December 2017 - 10:31.

2po6sfa_jpg.gif

#15441 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1,600 posts

Posted 04 December 2017 - 10:30

Xαχα βλέπω μια δυσανασχετήση με τον Oda :-P Εγώ πιστεύω μια χαρά τα πάει. Απλά εμείς δεν συνειδητοποιούμε οτι μεγαλώνουμε..Άλλη καυλα είχαμε στα 17 μας άλλη στα 25+ μας. Το γεγονός ότι ακόμα με hypaρει και υπάρχουν στιγμές που με κάνει fanboy του βγάζω το καπέλο άσχετα αν υπάρχουν και στιγμές που ειναι meh..

2po6sfa_jpg.gif

#15442 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 846 posts

Posted 04 December 2017 - 15:00

Διαφωνώ. Πιστεύω ότι η σειρά έχει πέσει πάρα πολύ μετά το timeskip και είμαι σίγουρος ότι, για εμένα τουλάχιστον, δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι είμαι μεγαλύτερος πλέον.

Ακόμα και όταν ήμουν μικρότερος και πιο hypαρισμένος, υπήρχαν πράγματα που δεν μου άρεσαν με έκαναν να πω "meh" και δεν με hypαραν καθόλου. Παραδείγματος χάριν, δεν μου άρεσε καθόλου το πως ένιωσα ότι "διακόπηκε" απότομα η ιστορία μετά το επικό Baroque Works saga, όταν οι Strawhats αποφάσισαν να κάνουν διακοπές στα σύννεφα ενώ στον υπόλοιπο κόσμο ερχόντουσαν τα πάνω-κάτω με την δημόσια ήττα ενός τόσο σημαντικού χαρακτήρα όπως ο Crocodile και βλέπαμε major παίκτες να κινούνται επιτέλους ή να πρωτοεμφανίζονται. Και έπειτα είχαμε το έκτρωμα με τον ηλίθιο τον Foxy, που ακόμα και αν συμπεριλάβω την μετά-timeskip ιστορία είναι για εμένα το χειρότερο κομμάτι της σειράς (και για να πω την αμαρτία μου, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι το ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΠΙΚΟ arc με τον Jonathan, τον Condoriano και τους marines ήταν filler, ενώ ο Foxy ήταν canon, αλλά τελοσπάντων). Το Thriller Bark επίσης, παρότι τελείωσε επικά, σε μεγάλο μέρος του ήταν σίγουρα μέτριο και πολλοί αναγνώστες τότε το αναγνώριζαν αυτό.

Όσον αφορά την μετά-timeskip εποχή, τα πράγματα αντιστράφηκαν. Εκεί που πριν είχαμε γενικά ένα "οροπέδιο" γράψιματος για shonen με μπόλικο hype με μερικούς γκρεμούς εδώ και εκεί, τώρα έχουμε μια πεδιάδα με διάσκορπες κορυφές να μας θυμίζουν τις παλιές δόξες. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους αλλά θα πω αυτούς που με ενοχλούν περισσότερο:

1) Η παρουσίαση των κακών είναι πλέον απαράδεκτη και το development και οι μάχες τους ακόμα χειρότερα, σε σχέση με πριν το timeskip. Ο Crocodile, ο Enel, o Lucci και όλοι οι κακοί του Whitebeard War μου έχουν μείνει ακόμα, μια δεκαετία και βάλε μετά. Μετά το timeskip ποιοι μου έχουν μείνει; Σίγουρα όχι τα γιωτόμπαλα ο Hody και ο Davy Jones ή ο Ceasar. Ακόμα και τον Dofla και το πλήρωμά του κατάφερε και τους έκανε fodder (ναι, ξέρω ότι διαφωνούμε κάποιοι για τον Dofla, αλλά είναι για εμένα το μεγαλύτερο hype killing σημείο της σειράς).

Ακόμα και τα μέλη του πληρώματος της YONKO Big Mom έχουν παρουσιαστεί πολύ άχρηστα και ηλίθια και πρόκειται για ένα από τα ΤΕΛΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ. Πως να hypaριστώ όταν ο Luffy με το μισό πλήρωμα μπαίνει και κάνει τόση ζημιά στους endgame κακούς της σειράς; Τώρα όπως το πάει, θα νικήσει τον νούμερο δύο ενός yonko. Γιατί να hypαριστώ για οποιονδήποτε από το πλήρωμα του Kaido λοιπόν; Επειδή φαίνονται πιο κακομούτσουνοι; Είδα και τον Τζακ που από τότε που εμφανίστηκε τρώει μόνο ξύλο ή αποτυγχάνει.

2) ΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ TIMESKIP STRAW HATS ΕΙΝΑΙ OP ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ HYPE. Ένας από τους λόγους που είχα hypαριστεί τόσο με τους Straw Hats πριν το timeskip είναι το γεγονός ότι ήταν μικρά ψάρια σε έναν κόσμο γεμάτο καρχαρίες και ο Oda το θύμιζε μονίμως και με κάθε ευκαιρία αυτό. Είχαμε πίσω στο μυαλό μας ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί μπροστά τους ένας εχθρός που όχι μόνο δεν θα μπορούν να αγγίξουν αλλά δεν θα σταθούν τυχεροί αν τον αντιμετωπίσουν, όπως στάθηκαν εναντίον του Crocodile ή του Aokiji. Γιατί; Γιατί ο κόσμος για εμάς τους αναγνώστες που ακολουθούσαμε του Straw Hats φαινόταν μεγάλος και τρομακτικός, με δυνάμεις πολύ πιο πάνω από τους Straw Hats να καθορίζουν το μέλλον του. Μετά το timeskipe oι Strawhats έχουν πάρει στην κυριολεξία σβάρνα τα πάντα, ανεξαρτήτως τι είναι. Ακόμα και τον Doflamingo ή το πλήρωμα ττης Big Mom μου φαίνονται σκουπίδια μπροστά στους hax Straw Hats. Έχουν επίσης γίνει από πειρατές που κατά τύχη σώζουν την κατάσταση στους εκλεκτούς που σώζουν τον κόσμο και τους προσκυνάνε όλοι για αυτό.

Έχω πάθει με το One Piece πλέον αυτό που είχα πάθει όταν διάβαζα τα δυό μεγάλα arcs τους Bleach. Με το που βλέπω καινούριους ανταγωνιστές αμέσως τους συμπαθώ πολύ περισσότερο από τους πρωταγωνιστές γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού μου ξέρω ότι θα γίνουν rolfstomp από τους OP "καλούς". Πριν το timeskip ήμουν πάντα με τους underdog Straw Hats ακόμα και αν μου άρεσε απίστευτα ο κακός (ο Crocodile είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας στην σειρά fyi), μετά το timeskip απλώς δεν μπορώ να συνδεθώ με τους πρωταγωνιστές γιατί ΔΕΝ γράφονται πλέον σαν τα underdogs που νικάνε παρατρίχα. Κανείς δεν μπορεί να συμπαρασταθεί (και συνεπώς να hypαριστεί για) σε πρωταγωνιστές που είναι OP σε σχέση με όλους τους άλλους τριγύρω τους. Είναι ο ίδιος λόγος που το Nanatsu no Tazai είναι απλώς μια καλή σειρά αντί να είναι μια εξαιρετική σειρά: Δεν δίνω δεκάρα για τους OP πρωταγωνιστές του, ενώ θα έπρεπε, ακριβώς γιατί είναι στο βάθρο που γράφει "ΟP πρωταγωνιστές" πάνω. Αντιθέτως, στο Full Metal Alchemist π.χ., όσο ταλαντούχοι αλχημιστές και να είναι οι Elric, η σειρά σου δίνει να καταλάβεις πολύ καλά από την αρχή ως το τέλος ότι είναι απλώς δυο παιδιά σε έναν κόσμο ενηλίκων που δε κατανοούν πλήρως και το νιώθεις αυτό. Δεν είναι τυχαίο που εκτός από την τελική μάχη και άλλη μία κοντά στο τέλος, δεν νικάνε ΚΑΜΙΑ άλλη major μάχη κατά την διάρκεια της σειράς και συνήθως τις μάχες τις νικάνε ή τις καθαρίζουν χαρακτήρες που είναι το λογικό να τις νικήσουν ή να καθαρίσουν.

Για να ανακεφαλαιώσω: πρωταγωνιστές + φυσικό plot armor πρωταγωνιστών + overpowered = δεν δίνω δεκάρα για τα προβλήματα των πρωταγωνιστών = το hype πάει για τσιγάρα.

Καταλαβαίνω ότι έπρεπε να δυναμώσουν για να αντιμετωπίσουν αυτά που θα ερχόντουσαν. Ο Oda όμως τους δυνάμωσε υπερβολικά.

Edited by Osama Bin Laden, 04 December 2017 - 15:04.

#15443 redpower1989

redpower1989

Raftel

• Members
  • 1,072 posts

Posted 04 December 2017 - 15:26

2) ΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ TIMESKIP STRAW HATS ΕΙΝΑΙ OP ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ HYPE. Ένας από τους λόγους που είχα hypαριστεί τόσο με τους Straw Hats πριν το timeskip είναι το γεγονός ότι ήταν μικρά ψάρια σε έναν κόσμο γεμάτο καρχαρίες και ο Oda το θύμιζε μονίμως και με κάθε ευκαιρία αυτό. Είχαμε πίσω στο μυαλό μας ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί μπροστά τους ένας εχθρός που όχι μόνο δεν θα μπορούν να αγγίξουν αλλά δεν θα σταθούν τυχεροί αν τον αντιμετωπίσουν, όπως στάθηκαν εναντίον του Crocodile ή του Aokiji. Γιατί; Γιατί ο κόσμος για εμάς τους αναγνώστες που ακολουθούσαμε του Straw Hats φαινόταν μεγάλος και τρομακτικός, με δυνάμεις πολύ πιο πάνω από τους Straw Hats να καθορίζουν το μέλλον του. Μετά το timeskipe oι Strawhats έχουν πάρει στην κυριολεξία σβάρνα τα πάντα, ανεξαρτήτως τι είναι. Ακόμα και τον Doflamingo ή το πλήρωμα ττης Big Mom μου φαίνονται σκουπίδια μπροστά στους hax Straw Hats. Έχουν επίσης γίνει από πειρατές που κατά τύχη σώζουν την κατάσταση στους εκλεκτούς που σώζουν τον κόσμο και τους προσκυνάνε όλοι για αυτό.

Ενώ συμφωνώ στο γενικό νόημα των επιχειρημάτων σου, αλλά εχω μια μικρή ένστανση προσωπικά που έχει να κάνει με αυτή την παράγραφο, θεωρώ ότι θα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλό μας ότι ο Luffy σε κάποια στιγμή όντως θα πρέπει να τους ξεκεπεράσει όλους αυτούς εφόσον θεωρούμε ότι θα γίνει ο επόμενος Pirate king. Ναι πρέπει και μετά το timeskip οι εχροί να φαίνονται τέρατα για να μας hyparei αλλά και ο Luffy να τους ξεπερνάει. Προσωπικα εκεί θεωρώ ότι είναι το λάθος του Oda, το πως το παρουσιάζει όλο αυτό δηλαδή το ότι ο Luffy κάνει περίπατο, και εκεί βγαίνει η ουσία των επιχειράτων σου.

#15444 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

Confused Earl

• Members
  • 846 posts

Posted 04 December 2017 - 15:56

Ενώ συμφωνώ στο γενικό νόημα των επιχειρημάτων σου, αλλά εχω μια μικρή ένστανση προσωπικά που έχει να κάνει με αυτή την παράγραφο, θεωρώ ότι θα πρέπει να έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλό μας ότι ο Luffy σε κάποια στιγμή όντως θα πρέπει να τους ξεκεπεράσει όλους αυτούς εφόσον θεωρούμε ότι θα γίνει ο επόμενος Pirate king. Ναι πρέπει και μετά το timeskip οι εχροί να φαίνονται τέρατα για να μας hyparei αλλά και ο Luffy να τους ξεπερνάει. Προσωπικα εκεί θεωρώ ότι είναι το λάθος του Oda, το πως το παρουσιάζει όλο αυτό δηλαδή το ότι ο Luffy κάνει περίπατο, και εκεί βγαίνει η ουσία των επιχειράτων σου.

Ναι, δεν διαφωνώ. Πρέπει κάποια στιγμή να νικήσουν οι πρωταγωνιστές τα "τέρατα". Το θέμα είναι ότι έχει γίνει μέχρι στιγμής πολύ τσαπατσούλικα και στην ξεπέτα. Υπάρχει τρόπος να νικήσει ο Luffy τα τέρατα χωρίς να μειωθεί το hype και ο Oda έχει δείξει άπειρες φορές ότι μπορεί να το κάνει αυτό. Και ο Crocodile ήταν συγκριτικά τέρας όταν τον αντιμετώπισαν οι Straw Hats, αλλά κανείς δεν γκρίνιαξε για το πως έχασε.

Σύγκρινέ το αυτό με τον Cracker ξέρω γω. Τι είδαμε από το Cracker; Να περηφανεύεται σαν καραγκιόζης, να χάνει το armor του για πρώτη φορά ever, μετά offscreen η υπόλοιπη μάχη λες και είναι nameless κομπάρσος και έπειτα να χάνει επειδή η Nami σκέφτηκε να του μουσκέψει τα μπισκότα (γκασπ! Απίστευτη στρατηγική!) για το οποίο προφανώς και δεν είχε κανένα counter γιατί κανείς άλλος δεν σκέφτηκε ΠΟΤΕ να του μουσκέψει τα μπισκότα ώστε τέλος να φάει "one-shot" σε δύο πάνελ και να τελειώσει η ιστορία. Επική μάχη με ένα βετεράνο του Νέου Κόσμου του βεληνεκούς των 800 εκατομμυρίων, όχι αστεία.

Η παρουσίαση ενός κακού και μιας μάχης μετράει.

Δεν θες να συγκρίνεις τον Craker με τον Crocodile επειδή ο ένας ήταν main κακός ενώ ο άλλος όχι; Πήγαινε και ξαναδιάβασε το Little Garden με τον Mr. 3 ή την μάχη του Zoro με τον Daz Bones ή τις μάχες εναντίον των priest του Enel, ή τις μάχες των Strawhats εναντίον των υπολοίπων της CP9 για να δεις την διαφορά στην παρουσίαση "sub-boss" μαχών. Δεν θα με χάλαγε αν ο Cracker ή ακόμα και ο Karakuri έχαναν σαν κακοί των δικών τους arc πριν φτάσουν οι Straw Hats στα εδάφη της Big Mom, γιατί έτσι θα τους δινόταν η ευκαιρία να παρουσιαστούν σωστά σαν ανταγωνιστές. Τώρα ο Luffy τους έχει αντιμετωπίσει, έχει νικήσει τον έναν (και μάλλον θα νικήσει και τον άλλο) "παρεμπιπτόντως". "Παρεμπιπτόντως" και "υψηλόβαθμα μέλη ενός endgame πληρώματος" δεν θα έπρεπε να είναι ποτέ μαζί σαν έννοιες.

Edited by Osama Bin Laden, 04 December 2017 - 16:05.

#15445 redpower1989

redpower1989

Raftel

• Members
  • 1,072 posts

Posted 04 December 2017 - 17:24

Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα τώρα.

#15446 Kaidou

Kaidou

Anime Master

• Members
  • 1,930 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 04 December 2017 - 19:53

Osama αν καταλαβα καλα δεν θεωρεις κακο οτι οι πρωταγωνιστες αρχιζουν να νικανε στο OPverse, αλλα κυριως το πως παρουσιαζεται η καλη πλευρα ως η badass που δεν προκειται να χασει και η κακη πλευρα ως μελοθανατοι που ξερουμε την μοιρα τους. Συμφωνω απολυτα σε αυτο και θα ηθελα και εγω να υπηρχε αυτη η αισθηση του κινδυνου που δεν υπαρχει σε αυτον τον βαθμο πια. Αλλα σκεψου οτι και οι περισσοτεροι αναγνωστες του Oda αρχιζουν να γινονται πολυ ανυπομονοι και θελουν σιγα σιγα το manga να παιρνει το δρομο του.

Εχω αντιπαρατεθει πολλες φορες εδω μεσα για το πως δεν πρεπει να πεσει η ΒΜ σε αυτο το arc, για το πως θα επρεπε να παρουσιαστουν πιο αδιστακτοι και ανιωθοι οι comanders των Yonkou, για το πως ειναι νωρις να μιλαμε για 1 vs 1 μαχη με Yonkou συμφωνα με τα δεδομενα που υπαρχουν, για το πως δεν πρεπει να γινονται συγκρισεις pre timeskip κακων με τους Yonkou καθως ειναι εντελως διαφορετικες περιπτωσεις, για το οτι υπηρχε μια λογικη στο manga οτι οι Shs δεν θα κερδιζουν παντα απλα γιατι ειναι οι πρωταγωνιστες, για το πως το TS δεν εγινε για να κανουν τους SHs θεους του OPverse αλλα για να μπορουν απλα να επιβιωσουν στο NW και να ειναι ως εναν βαθμο ανεξαρτητοι και οι απαντησεις που παιρνω ειναι του στυλ "εχει περασει καιρος και πρεπει να προχωρησει το στορυ", "εχω βαρεθει να τις τρωνε", "αν χασουν τωρα τοτε γιατι εκαναν το TS", "αν το εκανε ο Oda για τον Crocodile μπορει να το κανει για την ΒΜ" κ.ο.κ. Αυτο που ζητας/ζηταμε περα απο πιο χρονοβορο (σε ενα ηδη endless manga) ειναι και αντιδημοφιλες. Δεν το λεω μονο απο ορισμενους σχολιαστες εδω μεσα, αν μπεις σε αλλα σχετικα forums αυτο θα δεις.

Βασικα ο Oda σε αυτο και στο προηγουμενο arc ακροβατει αναμεσα στην παλια λογικη του που ο Luffy δεν θα νικησει εναν δυνατοτερο αντιπαλο απλα γιατι ειναι πρωταγωνιστης (βλεπε την τεραστια βοηθεια που δεχτηκε με Doffla και Cracker) και στην λογικη που παει να περασει σιγα σιγα, οτι ο Luffy αρχιζει να μπαινει στο μονοπατι που θα τον βγαλει στον θρονο του PK, οχι ομως με την ομαλοτητα που υπηρχε πριν το TS (αρχιζουν να τους παιρνουν ολους σβαρνα σιγα σιγα -με τον εναν ή με τον αλλον τροπο- απλα γιατι "πρεπει").

image.jpg

#15447 OdyMonaxos

OdyMonaxos

It's nothing personal

• Members
  • 623 posts

Posted 04 December 2017 - 20:33

Δεν έχω παρακολουθήσει αυτό το αρκ απ την αρχή μέχρι το τέλος αλλά 2 πράγματα ακόμη που νομίζω πως έχουν σκοτώσει λίγο το hype:

-Δεν υπάρχει πια καλή δομή και pacing μέσα στα διάφορα sagas. Το Baroque works saga και η Dressrosa έχουν πάρα πολλά κοινά στοιχεία, μόνο που στην πρώτη τα είδαμε τακτοποιημένα νησάκι-νησάκι ή πόλη-πόλη όταν φτάσαμε με το καλό στην Arabasta, ενώ στη Dressrosa όλα ήταν ταυτόχρονα και στο ίδιο μέρος, μ αποτέλεσμα η ιστορία να φαίνεται πιο αργή, πιο χαωτική και να πρέπει να κόβονται μάχες για να τελειώσει κάποτε και το manga. 

-το armament haki δεν βοηθάει σαν battle mechanic: κάνει τις κάποτε op Logias πολύ πιο balanced αλλά στέλνει τη σειρά μακριά από το παιχνίδι ματς-απ, τεχνικών και έξυπνων εφαρμογών με τα Φρούτα και περισσότερο πιο έχει το μεγαλύτερο power level και το πιο δυνατό χάκι και αντέχει περισσότερο ξύλο. Δεν βοηθάει καθόλου στο στήσιμο ενός καλού upset, δεν προσφέρει σαν guessing game, για να είναι κάποιος μέσα στο παιχνίδι πρέπει να έχει οπωσδήποτε ένα συγκεκριμένο 'power level' αλλά αν ο αντίπαλος είναι πιο δυνατός, τότε το πράγμα κολλάει. Τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα όσο πιο έξυπνοι, δυνατοί κι έμπειροι είναι οι αντίπαλοι, γιατί μειώνει τη δημιουργία περιθωρίων να χάσουν, ενώ αν χάσουν εύκολα φαίνονται πιο αδύναμοι. Ένα καλό guessing game θα τα λυνε αυτά

Αν και δεν μ' άρεσε καθόλου σαν ιδέα, δε βγάζει και πολύ νόημα, ίσως το awakening να μας επιστρέψει στην εποχή που οι ιδιότητες και τεχνικές με βάση τα φρούτα και τις αδυναμίες τους ήταν ο τρόπος που λυνόντουσαν οι μάχες

#15448 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1,600 posts

Posted 04 December 2017 - 20:43

Καταρχήν το βασικό επιχείρημα ότι έχει χάσει το μέτρο ο oda ειναι η σύγχυση με τα power levels..
Τα power levels δεν είναι το μόνο που καθορίζει αν ένα manga είναι καλό. Είναι πολλά περισσότερα. Όπως η θεματολογία για παράδειγμα. Όταν σχεδόν όλα τα shounen έχουν ως κύρια θεματολογία την δύναμη της φιλίας ενώ ο Οda σχεδόν σε κάθε arc παρουσιάζει άριστα κάτι καινούργιο:
(fishman island-ρατσισμος/εθνικισμος, punk hazard-απαγωγες παιδιών,παράνομες ανακαλύψεις φαρμάκων και όπλων μαζικής καταστροφής στο όνομα της επιστήμης, dressrosa-πολιτικη διαφθορά/κατάχρηση εξουσίας, διαφορά πράγματικοτητας από αυτή που παρουσιάζεται στον έξω κόσμο και στις στα μέσα ενημέρωσης των μεγάλων δυνάμεων (WG) σε σχέση με αυτή που βιώνει ο λαός (dressrosa), Zou- διαφορά σε αυτά που ακούμε από την κοινή γνώμη/την ημιμαθια(οι minks ανθρωποφάγοι) σε σχέση με την μάθηση της πραγματικοτητας ύστερα από την βαθιά ανακάλυψη ενός πολιτισμού που τελικά δεν ήταν ανθρωποφάγοι αλλά έχουν ως αρχή τους να μην ρουφιανεψουν εστω και έναν φίλο τους ο οποίος τυχαίνε να ναι ανθρωπος, whole cake island - θεματολογία αληθινής/ψεύτικης οικογενειακής/μητρικής/πατρικής/αδερφικης αγάπης)
δεν μπορούμε να πούμε ότι ο mangaka έχει κουραστεί/έχει έλλειψη ιδεών.
Άλλο για το οποίο μπορούμε να κρίνουμε ένα manga είναι η πληθώρα χαρακτήρων. Ναι μπορεί για κάποιους να ναι βαρετοί οι κομπάρσοι αλλά όταν για κάθε έναν από αυτούς του κομπάρσους βγάζεις και ένα flashback και καταφέρνει να σε συγκινεί είναι τεράστιο επίτευγμα. Μπορεί ο μέσος όρος να γράφει στα τετοια τον Pound και τον κάθε Pound αλλά σε μένα έβγαλε την αγνή αγάπη ενός πατέρα (που τόσο έχει υποτιμηθεί στην καθημερινότητα μας και προβάλλεται κυρίως η μητρική και τα δικαιώματα μόνο της μανας)που έδωσε τη ζωή του γνωρίζοντας ότι δεν θα καταφέρει ποτέ η κόρη του ή ο εγγονός του ότι είχε έναν μπαμπά/παππού που τους αγαπούσε και που πάντα ήθελα να τους αγκαλιάσει αλλα στην τελική ποτέ δε τα κατάφερε. Παρ όλα αυτά όμως μέσα του ήταν χαρούμενος που έστω είδε την κορούλα του να πετυχαίνει στην ζωή της και να βρίσκει έναν καλό συζυγο και να γίνει μάνα. Όλα αυτά σε μας μπορεί ακόμα να ναι είναι ξένα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τέτοια πάραδειγματα στην πραγματικότητα. Και ειμαι σίγουρος κατά την διάρκεια της ζωής μας κάτι από αυτά θα μας τύχει το οποίο θα είναι θέμα ζωτικής σημασίας για μας. Το γεγονός ότι δείχνει την αξία του κομπαρσου(πολλες φορές του διπλανου μας που αγνοούμε) ειναι τεράστια έμπνευση του Oda που μπορεί και να δείχνει και την ποιότητα του ως άνθρωπο. Μπορεί ένας να πει τι μαλακια που ειναι το OnePiece, όμως ξαφνικα να δει ένα παράδειγμα που είναι της καθημερινότητας του και να τον καθηλώσει.Για μένα αυτό είναι που με κάνει να συγχαίρω περισσότερο τον Οda.

Και έχει και άλλα καλά το manga που θα μου πάρει χρόνο να τ αναλύσω. Μπορεί ναι να μην εντυπωσιάζει τόσο στις μάχες και πολλές φορές να μας απογοητεύει(αν κι έχω κάποιες ενστάσεις που δεν έχω τον χρόνο ν αναλυσω) αλλά σίγουρα το One Piece ειναι κάτι πολύ περισσότερο από fighting shounen και αυτό για να το επιτύχει κάποιος θέλει τρελή δουλειά και πάνω απ' όλα έμπνευση. Οπότε θα επιμεινω στην άποψη μου ότι ο Oda τα πάει πολύ καλά.

Edited by zoro77, 04 December 2017 - 20:49.

2po6sfa_jpg.gif

#15449 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1,451 posts

Posted 04 December 2017 - 20:54

Παντως περα απο την γελοια κοντριτσα μας, δεν  καταλαβαινω γιατι σε ξενερωνει τοσο πολυ το σεναριο να φανε τον Kaido με tag team.

Γιατι θα ειναι το επόμενο κακό πράγμα στο OP μετά τους bejesus SH. Οταν ο πρωταγωνιστης σου θελει να γίνει καλύτερος απο το Shanks που έχασε το χέρι του για να τον σώσει, τοτε το κάνει μόνος του με το πληρωμά του όχι με παρέα απο το περιστέρι. 

Osama αν καταλαβα καλα δεν θεωρεις κακο οτι οι πρωταγωνιστες αρχιζουν να νικανε στο OPverse, αλλα κυριως το πως παρουσιαζεται η καλη πλευρα ως η badass που δεν προκειται να χασει και η κακη πλευρα ως μελοθανατοι που ξερουμε την μοιρα τους. Συμφωνω απολυτα σε αυτο και θα ηθελα και εγω να υπηρχε αυτη η αισθηση του κινδυνου που δεν υπαρχει σε αυτον τον βαθμο πια. Αλλα σκεψου οτι και οι περισσοτεροι αναγνωστες του Oda αρχιζουν να γινονται πολυ ανυπομονοι και θελουν σιγα σιγα το manga να παιρνει το δρομο του.

Αν όλη η πλοκή περιστρέφεται γύρω από ένα κεικ και μετά το nosebleed του Sanji, θα έχουμε και τα blackouts της κοπέλας του, τοτε ναι να τελειώνει. 

Εχω αντιπαρατεθει πολλες φορες εδω μεσα για το πως δεν πρεπει να πεσει η ΒΜ σε αυτο το arc, για το πως θα επρεπε να παρουσιαστουν πιο αδιστακτοι και ανιωθοι οι comanders των Yonkou, για το πως ειναι νωρις να μιλαμε για 1 vs 1 μαχη με Yonkou συμφωνα με τα δεδομενα που υπαρχουν, για το πως δεν πρεπει να γινονται συγκρισεις pre timeskip κακων με τους Yonkou καθως ειναι εντελως διαφορετικες περιπτωσεις, για το οτι υπηρχε μια λογικη στο manga οτι οι Shs δεν θα κερδιζουν παντα απλα γιατι ειναι οι πρωταγωνιστες, για το πως το TS δεν εγινε για να κανουν τους SHs θεους του OPverse αλλα για να μπορουν απλα να επιβιωσουν στο NW και να ειναι ως εναν βαθμο ανεξαρτητοι και οι απαντησεις που παιρνω ειναι του στυλ "εχει περασει καιρος και πρεπει να προχωρησει το στορυ", "εχω βαρεθει να τις τρωνε", "αν χασουν τωρα τοτε γιατι εκαναν το TS", "αν το εκανε ο Oda για τον Crocodile μπορει να το κανει για την ΒΜ" κ.ο.κ. Αυτο που ζητας/ζηταμε περα απο πιο χρονοβορο (σε ενα ηδη endless manga) ειναι και αντιδημοφιλες. Δεν το λεω μονο απο ορισμενους σχολιαστες εδω μεσα, αν μπεις σε αλλα σχετικα forums αυτο θα δεις.

Εγώ προσωπικά δεν είχα θέμα να μη πέσει η Big Mom, μέχρι που ο Oda φορσαρε εναν assassination ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟ. Να έγραφε καλύτερα το arc. Οταν βάζει το πρωταγωνιστής σου σε αυτή τη θέση πρέπει και ο ανανγνώστης να σκεφτεί ολες τις επιλογές. 

Ο Oda γράφει χάλια εδώ και καιρό. Το γράψιμο δεν έχει να κάνει με τη θεματολογία. 

Zorro77: Ο θάνατος του Pound αν έχει γίνει είναι ο πιο αδιάφορος του OP. Τον έδειξε σε μια φάση τραγική στο δάσος. Μετα δεν έκανε τίποτα αι ξαφνικά εμφανίζεται να δώσει μια καρπαζιά. Πως να δεθείς μαζι του? Ο Perl θα ήταν ένας σωστός και τίμιος θάνατος που δεν έγινε. Αυτά ξεχωρίζουν ένα καλό βιβλίο ή μια καλή ταινία. Όχι μόνο τα υλικά αλλά και το στήσιμο.

#15450 Kaidou

Kaidou

Anime Master

• Members
  • 1,930 posts
  • LocationΑθηνα

Posted 04 December 2017 - 21:13

1. Νομιζω οτι ο Λουφι απο την αρχη του manga μοιραζει ηττες ολομοναχος και εναντια σε πιο εμπειρους και εξυπνους αντιπαλους. Δεν με ενδιαφερει να δεχεται βοηθεια αν αντιμετωπιζει πολυ δυνατοτερους αντιπαλους. Το εχω ξαναπει, αυτο ειναι ενα χαρακτηριστικο του One Piece που οσο και να σε ξενερωνει θα υπαρχει. Ο Λουφι θα πλακωσει μονος του εναν Yonkou (και κατα πασα πιθανοτητα τον δυνατοτερο, για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις μετα) οταν το αξιζει. Αν αρχιζει να νικαει απο τωρα τους Yonkou θα χαθει ο ενθουσιασμος μας για τους επομενους, αφου ξερουμε οτι οι Yonkou ειναι πανω κατω στο ιδιο επιπεδο. Με την λογικη σου θα επρεπε να κερδισει τον Kuma, τον Aokiji, τους Admirals και τον Son Goku στο crossover ολομοναχος, γιατι "πρεπει".

2. Εγω μιλησα για τις μαχες και την αισθηση του κινδυνου για τους πρωταγωνιστες που με την αποψη "αντε να τελειωνουμε" και "αφου σηκωσαν βαρακια για δυο χρονια, τωρα τους εχουν σε δυναμη" δεν μπορει να συνυπαρξει.

3. Ελα ρε Kenobi που λογω του σχεδιου δολοφονιας θεωρουσες οτι η δολοφονια της ΒΜ ηταν μονοδρομος. Η ολη φαση εγινε προφανως για να δωσει στο ολο arc εναν μαφιοζικο χαρακτηρα. Το θεμα δεν ειναι τι ενδεχομενα σκεφτηκες, αλλα ποσες πιθανοτητες ειχε το καθε ενδεχομενο να συμβει και αυτες ηταν απο την αρχη μηδενικες. Δεν χρειαζεται να στηριζεσαι σε απιθανα σεναρια γιατι δεν συμφωνεις με το πιθανο. Μανιατικο του το κρατας του Oda που δεν εφαγαν την ΒΜ η "παρεα απο το Περιστερι".

Συμφωνω οτι θα μπορουσε να ηταν ανωτερο το arc.

ΥΓ: Δεν πηγαινε μονο σε εσενα το σχολιο, μην αρπαζεσαι με το παραμικρο.

Edited by Kaidou, 04 December 2017 - 21:20.

image.jpg