Διαφωνώ. Πιστεύω ότι η σειρά έχει πέσει πάρα πολύ μετά το timeskip και είμαι σίγουρος ότι, για εμένα τουλάχιστον, δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι είμαι μεγαλύτερος πλέον.
Ακόμα και όταν ήμουν μικρότερος και πιο hypαρισμένος, υπήρχαν πράγματα που δεν μου άρεσαν με έκαναν να πω "meh" και δεν με hypαραν καθόλου. Παραδείγματος χάριν, δεν μου άρεσε καθόλου το πως ένιωσα ότι "διακόπηκε" απότομα η ιστορία μετά το επικό Baroque Works saga, όταν οι Strawhats αποφάσισαν να κάνουν διακοπές στα σύννεφα ενώ στον υπόλοιπο κόσμο ερχόντουσαν τα πάνω-κάτω με την δημόσια ήττα ενός τόσο σημαντικού χαρακτήρα όπως ο Crocodile και βλέπαμε major παίκτες να κινούνται επιτέλους ή να πρωτοεμφανίζονται. Και έπειτα είχαμε το έκτρωμα με τον ηλίθιο τον Foxy, που ακόμα και αν συμπεριλάβω την μετά-timeskip ιστορία είναι για εμένα το χειρότερο κομμάτι της σειράς (και για να πω την αμαρτία μου, ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι το ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΕΠΙΚΟ arc με τον Jonathan, τον Condoriano και τους marines ήταν filler, ενώ ο Foxy ήταν canon, αλλά τελοσπάντων). Το Thriller Bark επίσης, παρότι τελείωσε επικά, σε μεγάλο μέρος του ήταν σίγουρα μέτριο και πολλοί αναγνώστες τότε το αναγνώριζαν αυτό.
Όσον αφορά την μετά-timeskip εποχή, τα πράγματα αντιστράφηκαν. Εκεί που πριν είχαμε γενικά ένα "οροπέδιο" γράψιματος για shonen με μπόλικο hype με μερικούς γκρεμούς εδώ και εκεί, τώρα έχουμε μια πεδιάδα με διάσκορπες κορυφές να μας θυμίζουν τις παλιές δόξες. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους αλλά θα πω αυτούς που με ενοχλούν περισσότερο:
1) Η παρουσίαση των κακών είναι πλέον απαράδεκτη και το development και οι μάχες τους ακόμα χειρότερα, σε σχέση με πριν το timeskip. Ο Crocodile, ο Enel, o Lucci και όλοι οι κακοί του Whitebeard War μου έχουν μείνει ακόμα, μια δεκαετία και βάλε μετά. Μετά το timeskip ποιοι μου έχουν μείνει; Σίγουρα όχι τα γιωτόμπαλα ο Hody και ο Davy Jones ή ο Ceasar. Ακόμα και τον Dofla και το πλήρωμά του κατάφερε και τους έκανε fodder (ναι, ξέρω ότι διαφωνούμε κάποιοι για τον Dofla, αλλά είναι για εμένα το μεγαλύτερο hype killing σημείο της σειράς).
Ακόμα και τα μέλη του πληρώματος της YONKO Big Mom έχουν παρουσιαστεί πολύ άχρηστα και ηλίθια και πρόκειται για ένα από τα ΤΕΛΙΚΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ. Πως να hypaριστώ όταν ο Luffy με το μισό πλήρωμα μπαίνει και κάνει τόση ζημιά στους endgame κακούς της σειράς; Τώρα όπως το πάει, θα νικήσει τον νούμερο δύο ενός yonko. Γιατί να hypαριστώ για οποιονδήποτε από το πλήρωμα του Kaido λοιπόν; Επειδή φαίνονται πιο κακομούτσουνοι; Είδα και τον Τζακ που από τότε που εμφανίστηκε τρώει μόνο ξύλο ή αποτυγχάνει.
2) ΟΙ ΜΕΤΑ ΤΟ TIMESKIP STRAW HATS ΕΙΝΑΙ OP ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΟ HYPE. Ένας από τους λόγους που είχα hypαριστεί τόσο με τους Straw Hats πριν το timeskip είναι το γεγονός ότι ήταν μικρά ψάρια σε έναν κόσμο γεμάτο καρχαρίες και ο Oda το θύμιζε μονίμως και με κάθε ευκαιρία αυτό. Είχαμε πίσω στο μυαλό μας ότι κάποια στιγμή θα εμφανιστεί μπροστά τους ένας εχθρός που όχι μόνο δεν θα μπορούν να αγγίξουν αλλά δεν θα σταθούν τυχεροί αν τον αντιμετωπίσουν, όπως στάθηκαν εναντίον του Crocodile ή του Aokiji. Γιατί; Γιατί ο κόσμος για εμάς τους αναγνώστες που ακολουθούσαμε του Straw Hats φαινόταν μεγάλος και τρομακτικός, με δυνάμεις πολύ πιο πάνω από τους Straw Hats να καθορίζουν το μέλλον του. Μετά το timeskipe oι Strawhats έχουν πάρει στην κυριολεξία σβάρνα τα πάντα, ανεξαρτήτως τι είναι. Ακόμα και τον Doflamingo ή το πλήρωμα ττης Big Mom μου φαίνονται σκουπίδια μπροστά στους hax Straw Hats. Έχουν επίσης γίνει από πειρατές που κατά τύχη σώζουν την κατάσταση στους εκλεκτούς που σώζουν τον κόσμο και τους προσκυνάνε όλοι για αυτό.
Έχω πάθει με το One Piece πλέον αυτό που είχα πάθει όταν διάβαζα τα δυό μεγάλα arcs τους Bleach. Με το που βλέπω καινούριους ανταγωνιστές αμέσως τους συμπαθώ πολύ περισσότερο από τους πρωταγωνιστές γιατί στο πίσω μέρος του μυαλού μου ξέρω ότι θα γίνουν rolfstomp από τους OP "καλούς". Πριν το timeskip ήμουν πάντα με τους underdog Straw Hats ακόμα και αν μου άρεσε απίστευτα ο κακός (ο Crocodile είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας στην σειρά fyi), μετά το timeskip απλώς δεν μπορώ να συνδεθώ με τους πρωταγωνιστές γιατί ΔΕΝ γράφονται πλέον σαν τα underdogs που νικάνε παρατρίχα. Κανείς δεν μπορεί να συμπαρασταθεί (και συνεπώς να hypαριστεί για) σε πρωταγωνιστές που είναι OP σε σχέση με όλους τους άλλους τριγύρω τους. Είναι ο ίδιος λόγος που το Nanatsu no Tazai είναι απλώς μια καλή σειρά αντί να είναι μια εξαιρετική σειρά: Δεν δίνω δεκάρα για τους OP πρωταγωνιστές του, ενώ θα έπρεπε, ακριβώς γιατί είναι στο βάθρο που γράφει "ΟP πρωταγωνιστές" πάνω. Αντιθέτως, στο Full Metal Alchemist π.χ., όσο ταλαντούχοι αλχημιστές και να είναι οι Elric, η σειρά σου δίνει να καταλάβεις πολύ καλά από την αρχή ως το τέλος ότι είναι απλώς δυο παιδιά σε έναν κόσμο ενηλίκων που δε κατανοούν πλήρως και το νιώθεις αυτό. Δεν είναι τυχαίο που εκτός από την τελική μάχη και άλλη μία κοντά στο τέλος, δεν νικάνε ΚΑΜΙΑ άλλη major μάχη κατά την διάρκεια της σειράς και συνήθως τις μάχες τις νικάνε ή τις καθαρίζουν χαρακτήρες που είναι το λογικό να τις νικήσουν ή να καθαρίσουν.
Για να ανακεφαλαιώσω: πρωταγωνιστές + φυσικό plot armor πρωταγωνιστών + overpowered = δεν δίνω δεκάρα για τα προβλήματα των πρωταγωνιστών = το hype πάει για τσιγάρα.
Καταλαβαίνω ότι έπρεπε να δυναμώσουν για να αντιμετωπίσουν αυτά που θα ερχόντουσαν. Ο Oda όμως τους δυνάμωσε υπερβολικά.
Edited by Osama Bin Laden, 04 December 2017 - 15:04.