Δεν είπα ποτέ ότι πρέπει να σου αρέσει το chapter.Απλά είπα το ότι δεν αρέσει σε κάποιους,δεν σήμαινει ότι κάνει αυτό το chapter κακό.Ωραία συζήτηση έχουμε ανοίξει.Διάβασα το τελευταίο chapter και ok δεν μου άρεσε.Δεν μου άρεσε καθόλου.Όσες εξηγήσει αν μου δώσει κάποιος δεν μου αρέσει.Είναι γνώμη αυτή και δεν είναι αντικειμενική αλλα υποκειμενική.Εγώ θα ήθελα να δω το One piece να παίρνει λίγο πιο πειρατικό χαρακτήρα.Δεν λέω η strawhats να μπούν μέσα σε πόλεις και αν σφάζουν αλλα λίγη ίντριγκα λίγη πλοκή συμμαχίες.Να δω Naval Wars καλή ώρα shiki roger.Ζητω πολλά,ίσως.θέλω να μάθω τι έγινε επιτέλους μέσα στο κόσμο του one piece μετά από 2 χρονια time skip.Το να μην μας αρέσει κάτι δεν είναι κακό απλά έχουμε διαφορετική άποψη που πρέπει να είναι δεκτη και αυτή.Το πιο σημιτικό δεν υπάρχουν αντικειμενικές απόψεις αλλα υποκειμενικές αυτό πιστεύω εγώ.Καλή μέρα σε όλους.
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

One Piece latest chapter discussion [επιτρέπονται spoilers]
Posted 09 November 2012 - 14:38
Posted 09 November 2012 - 14:39
Μερικά(...) σχόλια για τα όσα είπώθηκαν παραπάνω:
1)Τα breaks του Oda. Είναι πλούσιος, πετυχημένος, έχει εκατομμύρια fans σε όλο τον κόσμο και οι συνεργάτες του πρέπει να τον έχουν στα ώπα ώπα, οπότε κάνει ό,τι θέλει και με το δίκιο του... Και εφόσον κατεβάζω/διαβάζω OP δωρεάν, δεν έχω και δικαίωμα να πω κάτι, αλλά κανείς δεν με εμποδίζει να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου σαν φαν και του Oda και του OP. Συγκεκριμένα είναι ο συνδυασμός απογοήτευσης για τα τελευταία chapter + breaks που προκαλεί εκνευρισμό... Αν κάθε chapter ήταν σαν αυτά του Marineford, ας έκανε break, αλλά όταν ειμαστε 2 χρόνια μετά το time skip, ακόμα δεν ξέρουμε τι έχει γίνει στο κόσμο του OP, τα μαθαίνουμε με το σταγονόμετρο και χαραμίζονται chapter στη Mocha, είναι λογικό να υπάρχει εκνευρισμός...
2)Chapter 688. Δεν μου άρεσε. Για τους λόγους που είπα παραπάνω αλλά και για άλλους, τους οποίους θα αναλύσω τώρα.
Τι μου αρεσει στο One Piece/Τι θέλω να δω στο One Piece:
Luffy, Zoro, Kid, Killer, Law, Drake, Hawkins, Shanks+Crew(ειδικά Ben Beckman και Yassop), Kaido+Crew, Big Mam+Crew, Blackbeard+Crew, Doflamingo+Crew, Mihawk, Υπόλοιπους Shichibukai, Admirals, Vice Admirals, (ex-)CP9, Smoker, Coby, Dragon, Underworld Brokers, Vegapunk + Νέα Pacifista, Τα τρία όπλα και μια πλοκή με μυστήριο, δράση και συναίσθημα που θα έχει όλους/όλα αυτά μέσα... ΤΙΠΟΤΑ άλλο. Πολλά ζητάω;Θα μου πείτε: Τα περισσότερα εμφανίστηκαν εκατοντάδες chapter μετά την αρχή, τι έκανες μέχρι τότε*; Απάντηση: Ε λοιπόν ναι, έβλεπα/διάβαζα OP μόνο για Luffy και Zoro και τους ενίοτε "καλούς" κακούς(Croco, Enel, Lucci), αλλά και με την ελπίδα ότι μέχρι το 688 chapter θα γινόταν κάτι πραγματικά επικό(που έγινε -> Marineford). Δυστυχώς πέρα από αυτό δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα... Το OP για μένα άρχισε να ανεβαίνει μόνο μετά το Sabaondy, τους Supernovas, κτλ., ουσιαστικά μετά την εισαγωγή του NW. Έχω βαρεθεί τους περισσότερους Straw Hats(σταυρώστε με...), έχω βαρεθεί άθλιους κακούς(Hordy) και θέλω να δω το OP του Marineford... Δυστυχώς αυτά που ζητάω υπάρχουν σε 70 το πολύ από τα 700 σχεδόν chapters του One Piece... Μόνο με τον Law και τον DD κάτι πάει να γίνει, αλλά οι ρυθμοί είναι πιο αργοί κι από το θάνατο...
Ο μοναδικός λόγος που υπομένω τα άθλια character designs(Ivankov, King Neptune, etc.), την τεράστια έλλειψη ρεαλισμού(ακόμα και για ένα shonen), τα εξοργιστικά plot armor και την σπατάλη screen time σε χαρακτήρες που δεν το αξίζουν(όλο το FI, Mocha, κτλ.) και πολλά άλλα είναι τα παραπάνω. Και όσο βλέπω ότι τίποτα από αυτά δεν συμβαίνει είμαι ένα βήμα παρακάτω στο να dropάρω το OP...
Γενικά, έχουμε φτάσει στα 688 chapters, 2 χρόνια μετά το time skip, και το OP ακόμα να ξεφύγει από τα παλιά και να αξιοποιήσει τον τεράστιο κόσμο που έχει...
*: Ίσως είναι και θέμα χαρακτήρα... Ας πούμε διαβάζω Bleach μόνο για τον Aizen...
1) Αν κάθε chapter ήταν σαν το Marineford, πίστεψέ με, θα το είχες κάνει drop προ πολλού το One Piece γιατί πλέον θα σου φαινόταν "λίγο". Τα κακά chapter είναι ο λόγος που τα καλά chapters ξεχωρίζουν. Αν όλα τα chapters ήταν καλά τότε θα σου φαίνονταν όλα μέτρια γιατί δεν θα είχες μέτρο σύγκρισης. Το θέμα είναι πόσο κακά είναι το "κακά" chapters και στην περίπτωση του One Piece είναι καλά. Έχουν καλό και γεμάτο σχέδιο (το One Piece είναι btw ένα από τα ελάχιστα shonen που δίνουν τόση σημασία στον σχεδιασμό των χώρων) και ακόμα και όταν η πλοκή αναφέρεται σε κάτι "παράταιρο", όπως τα παιδιά, το κάνει χωρίς να δίνει την εντύπωση του επίτηδες filler/cliffhanger.
2) Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι (δεν πάει προσωπικά σε εσένα αλλά σε όλους με αυτή την λογική). Θέλατε ένα arc σαν το Marineford με το που μπήκαν στο New World. Δηλαδή όταν πραγματικά θα χρειαζόταν να φτιάξει ο Oda ένα chapter αντίστοιχο του Marineford προκειμένου να αφηγηθεί κάτι αντίστοιχης σημασίας, μετά από αυτό το υποθετικό We-Just-Entered-The-New-World-Marineford τι θα ζητούσατε, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η κορυφή που λεγεται Marineford έχει γίνει πλέον συνήθεια για τους αναγνώστες; Να αναστήσει ο Oda τον Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον για βοήθεια; Επίσης λέτε και ξαναλέτε πόσο λίγες πληροφορίες έχουν δώσει τα δύο τελευταία arcs για το New World. Γιατί και στα δύο πρώτα arcs στο "Paradise" (Laboon και Whiskey Peak) είχαμε καταλάβει τα πάντα για το πρώτο μισό της Grand Line, έτσι; Και πριν πείτε ότι εδώ δεν είναι Grand Line αλλά New World και η πλοκή έχει προχωρήσει από τότε, μην ξεχνάτε ότι το timeskip ήταν σχεδόν ένα μεγάλο reset button. Εννοώ, το πρώτο chapter μετά το timeskip λεγόταν "Romance Dawn for the New World"...
H πλοκή πάντα έτσι πήγαινε, αυτό είναι το στυλ του Oda. Σπανίως σου δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα του τι γίνετε στον κόσμο και προτιμάει να σου δίνει λίγες λίγες τις πληροφορίες δημιουργώντας σιγά σιγά το παζλ της μεγαλύτερης εικόνας, ώστε να μπορούμε όλοι στο τέλος να παραδεχτούμε πόσο παιχταράς mangaka και πόσο προσεκτικός και γαμιάς είναι επειδή δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Ναι καταλαβαίνω ότι είναι ενοχλητικό αυτό αλλά πάντα έτσι δούλευε.
Λες ότι θες μια πλοκή με μυστήριο, δράση, συναίσθημα κλπ κλπ. Γιατί, είδες πως θα τελειώσει το saga και ξέρεις εκ των προτέρων ότι η πλοκή δεν θα περιλαμβάνει όλα αυτά που αναφέρες; And as a matter of fact, τα arcs του Oda πάντα "μέτρια" ήταν. Το γεγονός ότι καταφέρνει πάντα να κολλήσει και να ράψει μεταξύ τους τα arcs με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες saga είναι αυτό που κάνει τον Oda τον κορυφαίο shonen mangaka.
Ούτε εμένα μου αρέσει το συγκεκριμένο arc σαν arc (σαν σύνολο δηλαδή) και μάλιστα ήμουν ο πρώτος που γκρίνιαζε για αυτό once upon a time, αλλά το θεωρώ εξαιρετικό ως το επί μέρους κομμάτι μιας μεγαλύτερης πλοκής γιατί, όπως έχω πει και στο παρελθόν, ο Oda έχει καταφέρει με αυτό το arc να δημιουργήσει υπερβολικά πολύ υλικό για την συνέχεια.
Edited by Osama Bin Laden, 09 November 2012 - 15:28.
Posted 09 November 2012 - 15:02
1) Αν κάθε chapter ήταν σαν το Marineford, πίστεψέ με, θα το είχες κάνει drop προ πολλού το One Piece γιατί πλέον θα σου φαινόταν "λίγο". Τα κακά chapter είναι ο λόγος που τα καλά chapters ξεχωρίζουν. Αν όλα τα chapters ήταν καλά τότε θα σου φαίνονταν όλα μέτρια γιατί δεν θα είχες μέσο σύγκρισης. Το θέμα είναι πόσο κακά είναι το "κακά" chapters και στην περίπτωση του One Piece είναι καλά. Έχουν καλό και γεμάτο σχέδιο (το One Piece είναι btw ένα από τα ελάχιστα shonen που δίνουν τόση σημασία στον σχεδιασμό των χώρων) και ακόμα και όταν η πλοκή αναφέρεται σε κάτι "παράταιρο", όπως τα παιδιά, το κάνει χωρίς να δίνει την εντύπωση του επίτηδες filler/cliffhanger.
2) Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι (δεν πάει προσωπικά σε εσένα αλλά σε όλους με αυτή την λογική). Θέλατε ένα arc σαν το Marineford με το που μπήκαν στο New World. Δηλαδή όταν πραγματικά θα χρειαζόταν να φτιάξει ο Oda ένα chapter αντίστοιχο του Marineford προκειμένου να αφηγηθεί κάτι αντίστοιχης σημασίας, μετά από αυτό το υποθετικό We-Just-Entered-The-New-World-Marineford τι θα ζητούσατε, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η κορυφή που λεγεται Marineford έχει γίνει πλέον συνήθεια για τους αναγνώστες; Να αναστήσει ο Oda τον Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον για βοήθεια; Επίσης λέτε και ξαναλέτε πόσο λίγες πληροφορίες έχουν δώσει τα δύο τελευταία arcs για το New World. Γιατί και στα δύο πρώτα arcs στο "Paradise" (Laboon και Whiskey Peak) είχαμε καταλάβει τα πάντα για το πρώτο μισό της Grand Line, έτσι; Και πριν πείτε ότι εδώ δεν είναι Grand Line αλλά New World και η πλοκή έχει προχωρήσει από τότε, μην ξεχνάτε ότι το timeskip ήταν σχεδόν ένα μεγάλο reset button. Εννοώ, το πρώτο chapter μετά το timeskip λεγόταν "Romance Dawn for the New World"...
H πλοκή πάντα έτσι πήγαινε, αυτό είναι το στυλ του Oda. Σπανίως σου δίνει μια ξεκάθαρη εικόνα του τι γίνετε στον κόσμο και προτιμάει να σου δίνει λίγες λίγες τις πληροφορίες δημιουργώντας σιγά σιγά το παζλ της μεγαλύτερης εικόνας, ώστε να μπορούμε όλο στο τέλος να παραδεχτούμε πόσο παιχταράς mangaka και πόσο προσεκτικός και γαμιάς είναι επειδή δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Ναι καταλαβαίνω ότι είναι ενοχλητικό αυτό αλλά πάντα έτσι δούλευε.
Λες ότι θες μια πλοκή με μυστήριο, δράση, συναίσθημα κλπ κλπ. Γιατί, είδες πως θα τελειώσει το saga και ξέρεις εκ των προτέρων ότι η πλοκή δεν θα περιλαμβάνει όλα αυτά που αναφέρες; And as a matter of fact, τα arcs του Oda πάντα "μέτρια" ήταν. Το γεγονός ότι καταφέρνει πάντα να κολλήσει και να ράψει μεταξύ τους τα arcs με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες saga είναι αυτό που κάνει τον Oda τον κορυφαίο shonen mangaka.
Ούτε εμένα μου αρέσει το συγκεκριμένο arc σαν arc (σαν σύνολο δηλαδή) και μάλιστα ήμουν ο πρώτος που γκρίνιαζε για αυτό once upon a time, αλλά το θεωρώ εξαιρετικό ως το επί μέρους κομμάτι μιας μεγαλύτερης πλοκής γιατί, όπως έχω πει και στο παρελθόν, ο Oda έχει καταφέρει με αυτό το arc να δημιουργήσει υπερβολικά πολύ υλικό για την συνέχεια.
Συμφωνώ μαζί σου. Εάν όλα τα arc ήταν τέλεια θα ήταν βαρετό. Ξαναλέω και εγώ ότι έτσι γράφει ο Oda. Μαζεύει υλικό και μετά στο τέλος σου πετάει κάντι μοναδικό...
Posted 09 November 2012 - 15:21
Αρα καμια σχεση. Εδώ φάγαμε ενα arc για το τιποτα, μη λεμε οτι θελουμε. Και ο mangaka δεν ξερει τι θελει στα τελευταια chapter και ειναι πασιφανες (πεταγεται απο το ενα θεμα στο αλλο χωρις λογο). Ποτε δεν πηγαινε ετσι η πλοκη στο OP.
Επισης αν ειναι να φαει ο Oda 30 χρονια για να δειξει το "τελειο" εργο του, μαλλον δεν ειναι και τοσο κορυφαιος.
Posted 09 November 2012 - 15:44
Μάθαμε πληροφορίες που θα χρησιμοποιηθούν ώστε να αρχίσουν αργότερα το arc του Vegapunk, το arc του DonFla, το Wanο Country arc, ένα μελλοντικό arc με τους supernovas που έχει αποκαλυφθεί ότι θα αρχίσει, ένα arc/saga εναντίον κάποιου yonkou που δεν ξέρουμε ακόμα, έχουμε την εμφάνιση πολλών νέων, ανώνυμων ακόμα, χαρακτήρων εξαιτίας της δημοπρασίας τους Ceasar, επίσης χάρη στην εμφάνιση του Smoker αποκτούμε πλέον "παράθυρο" στα δρώμενα των Marines που πιθανόν να γίνει arc αργότερα και όλα αυτά χωρίς να θυμάμαι λεπτομέρειες. Μια χαρά όγκος πληροφοριών μου φαίνεται αυτό για να είναι ένα arc που "δεν μάθαμε τίποτα".
Επίσης τα 400m bounty του Luffy, συγγνώμη αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά στα "τέρατα" του New World. Είναι αντίστοιχα των 30m που είχε όταν μπήκε στην Grand Line. Όπως όλοι είχαν τότε bounties είτε λίγο μεγαλύτερα είτε λίγο μικρότερα από το Luffy και τα τούμπανα είχαν 80+, ετσι και τώρα το "νορμάλ" είναι 400-500 και τα τούμπανα έχουν 500+ που ξέρουμε μάλιστα ότι ανεβαίνει και δύσκολα από τα 500 και πάνω. Άρα όχι, αναλογικά τίποτα σχεδόν δεν έχει αλλάξει. Τα τούμπανα που πρέπει να νικήσει ο Luffy έχουν άνετα 550+ αν λάβουμε υπόψιν μας το bounty του Ace. Επίσης όπως για τους Shickibuckai δεν ξέραμε τίποτα έτσι και τώρα για τους yonkou δεν ξέρουμε τίποτα.
edit: Και ο Τολκιν έφαγε όλη την ζωή του για να ολοκληρώσει το έργο του, δεν το ολοκλήρωσε ποτέ αλλά και πάλι θεωρείται από πολλούς, αν όχι τους περισσότερους, ως ο κορυφαίος συγγραφέας φαντασίας. Δεν συγκρίνω τον Τόλκιν με τον Oda, απλώς το γράφω για να σου δείξω ότι το επιχείρημα του χρόνου δεν στέκει. Θα πάρει όσο θεωρεί ότι χρειάζεται. 30 χρόνια χρειάζεται; 30 χρόνια it is then.
Edited by Osama Bin Laden, 09 November 2012 - 15:51.
Posted 09 November 2012 - 15:56
Δεν συμφωνώ. Σαν μέτρο σύγκρισης θα υπήρχαν chapters από άλλα manga, οπότε πάλι θα καταλάβαινες πόσο επικά είναι τα chapter. Κοίτα, έχετε δίκιο όλοι ότι το OP πάντα έτσι ήταν. Η δομή των Arcs, οι περιγραφές του Oda, κτλ. Αλλά υποθέτω ότι έχω κουραστεί... Εδώ και 2 χρόνια έχω που το OP για μένα είναι ongoing(είδα το άνιμε και διάβασα το μάνγκα όταν το άνιμε ήταν στο Impel Down), και ήδη έχω βαρεθεί... Δηλαδή δεν θέλω να καταντήσει σαν το Berserk που ήδη έχει 22 χρόνια και δεν το βλέπω να τελειώνει σύντομα... Εγώ θέλω το OP να αλλάξει, να πάρει ρυθμούς γρήγορους, αλλά δεν το βλέπω και απογοητεύομαι...Αν κάθε chapter ήταν σαν το Marineford, πίστεψέ με, θα το είχες κάνει drop προ πολλού το One Piece γιατί πλέον θα σου φαινόταν "λίγο". Τα κακά chapter είναι ο λόγος που τα καλά chapters ξεχωρίζουν. Αν όλα τα chapters ήταν καλά τότε θα σου φαίνονταν όλα μέτρια γιατί δεν θα είχες μέτρο σύγκρισης.
Μα γιατί πρέπει το One Piece να έχει μια πορεία σαν τρενάκι του λούνα παρκ; Δεν μπορεί να διατηρήσει μια σταθερή πορεία;Δεν μπορώ να καταλάβω κάτι (δεν πάει προσωπικά σε εσένα αλλά σε όλους με αυτή την λογική). Θέλατε ένα arc σαν το Marineford με το που μπήκαν στο New World. Δηλαδή όταν πραγματικά θα χρειαζόταν να φτιάξει ο Oda ένα chapter αντίστοιχο του Marineford προκειμένου να αφηγηθεί κάτι αντίστοιχης σημασίας, μετά από αυτό το υποθετικό We-Just-Entered-The-New-World-Marineford τι θα ζητούσατε, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η κορυφή που λεγεται Marineford έχει γίνει πλέον συνήθεια για τους αναγνώστες; Να αναστήσει ο Oda τον Ρόμπερτ Λούις Στίβενσον για βοήθεια;
Μα αυτό ακριβώς είναι το θέμα... Έχουν περάσει χρόνια από το Grand Line και ακόμα το OP κάνει τα ίδια και τα ίδια... Ενώ μπορεί να αξιοποιήσει τόσα στοιχεία...Επίσης λέτε και ξαναλέτε πόσο λίγες πληροφορίες έχουν δώσει τα δύο τελευταία arcs για το New World. Γιατί και στα δύο πρώτα arcs στο "Paradise" (Laboon και Whiskey Peak) είχαμε καταλάβει τα πάντα για το πρώτο μισό της Grand Line, έτσι; Και πριν πείτε ότι εδώ δεν είναι Grand Line αλλά New World και η πλοκή έχει προχωρήσει από τότε, μην ξεχνάτε ότι το timeskip ήταν σχεδόν ένα μεγάλο reset button. Εννοώ, το πρώτο chapter μετά το timeskip λεγόταν "Romance Dawn for the New World"...
Δεν είπα ότι αυτό δεν θα γίνει, απλά με ενοχλεί το πόσος χρόνος θα περάσει μέχρι να γίνει...Λες ότι θες μια πλοκή με μυστήριο, δράση, συναίσθημα κλπ κλπ. Γιατί, είδες πως θα τελειώσει το saga και ξέρεις εκ των προτέρων ότι η πλοκή δεν θα περιλαμβάνει όλα αυτά που αναφέρες; And as a matter of fact, τα arcs του Oda πάντα "μέτρια" ήταν. Το γεγονός ότι καταφέρνει πάντα να κολλήσει και να ράψει μεταξύ τους τα arcs με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργήσει ένα μεγαλειώδες saga είναι αυτό που κάνει τον Oda τον κορυφαίο shonen mangaka.
Ναι, αλλα πότε θα τα αξιοποιήσει επιτέλους;;; Πιστέυεις ότι θα έχουμε DD ή Big Mam το 2013; Εγώ πιστεύω ότι θα φάνε κανα δυο arc στο Wano Country και ποιός ξέρει πού αλλού* και θα δούμε πραγματική δράση από 2014-2015 και μετά...Μάθαμε πάρα πολλά πράγματα που θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο αργότερα. Μάθαμε πληροφορίες που θα χρησιμοποιηθούν ώστε να αρχίσουν αργότερα το arc του Vegapunk, το arc του DonFla, το Wanο Country arc, ένα μελλοντικό arc με τους supernovas που έχει αποκαλυφθεί ότι θα αρχίσει, ένα arc/saga εναντίον κάποιου yonkou που δεν ξέρουμε ακόμα, έχουμε την εμφάνιση πολλών νέων, ανώνυμων ακόμα, χαρακτήρων εξαιτίας της δημοπρασίας τους Ceasar, επίσης χάρη στην εμφάνιση του Smoker αποκτούμε πλέον "παράθυρο" στα δρώμενα των Marines που πιθανόν να γίνει arc αργότερα και όλα αυτά χωρίς να θυμάμαι λεπτομέρειες. Μια χαρά όγκος πληροφοριών μου φαίνεται αυτό για να είναι ένα arc που "δεν μάθαμε τίποτα".
*Που δεν το θεωρώ κακό, αφού με ενδιαφέρει το θέμα με Samurai, αλλά όχι να σπαταλάει ο Oda chapters με ανούσιους χαρακτήρες πάλι. Επίσης καλό θα ήταν να δούμε σε flashbacks ή περιγραφές(π.χ. Jimbei για Akainu-Aokiji) ή σε cuts σε άλλα μέρη(π.χ. Brokers) το τι παίζεται στο NW...
Ναι, δεν θα με πείραζε αν γεννιόμουν το 2050 όταν ο Oda είχε τελειώσει το OP, να το διάβαζα, κι ας είχε κάνει 57 χρόνια... Αλλά όταν είναι ongoing, δεν έχεις υπομονή...Και ο Τολκιν έφαγε όλη την ζωή του για να ολοκληρώσει το έργο του, δεν το ολοκλήρωσε ποτέ αλλά και πάλι θεωρείται από πολλούς, αν όχι τους περισσότερους, ως ο κορυφαίος συγγραφέας φαντασίας. Δεν συγκρίνω τον Τόλκιν με τον Oda, απλώς το γράφω για να σου δείξω ότι το επιχείρημα του χρόνου δεν στέκει. Θα πάρει όσο θεωρεί ότι είναι χρειάζεται. 30 χρόνια χρειάζεται; 30 χρόνια it is then.
Posted 09 November 2012 - 15:58
Μάθαμε πάρα πολλά πράγματα που θα παίξουν πολύ μεγάλο ρόλο αργότερα.
Μάθαμε πληροφορίες που θα χρησιμοποιηθούν ώστε να αρχίσουν αργότερα το arc του Vegapunk, το arc του DonFla, το Wanο Country arc, ένα μελλοντικό arc με τους supernovas που έχει αποκαλυφθεί ότι θα αρχίσει, ένα arc/saga εναντίον κάποιου yonkou που δεν ξέρουμε ακόμα, έχουμε την εμφάνιση πολλών νέων, ανώνυμων ακόμα, χαρακτήρων εξαιτίας της δημοπρασίας τους Ceasar, επίσης χάρη στην εμφάνιση του Smoker αποκτούμε πλέον "παράθυρο" στα δρώμενα των Marines που πιθανόν να γίνει arc αργότερα και όλα αυτά χωρίς να θυμάμαι λεπτομέρειες. Μια χαρά όγκος πληροφοριών μου φαίνεται αυτό για να είναι ένα arc που "δεν μάθαμε τίποτα".
Αναφερομουνα στο fishman island.
Επίσης τα 400m bounty του Luffy, συγγνώμη αλλά δεν είναι τίποτα μπροστά στα "τέρατα" του New World. Είναι αντίστοιχα των 30m που είχε όταν μπήκε στην Grand Line. Όπως όλοι είχαν τότε bounties είτε λίγο μεγαλύτερα είτε λίγο μικρότερα από το Luffy και τα τούμπανα είχαν 80+, ετσι και τώρα το "νορμάλ" είναι 400-500 και τα τούμπανα έχουν 500+ που ξέρουμε μάλιστα ότι ανεβαίνει και δύσκολα από τα 500 και πάνω. Άρα όχι, αναλογικά τίποτα σχεδόν δεν έχει αλλάξει. Τα τούμπανα που πρέπει να νικήσει ο Luffy έχουν άνετα 550+ αν λάβουμε υπόψιν μας το bounty του Ace.
Μια χαρα ειναι το bounty του Luffy. Ελαχιστοι εχουν το ΗοΗ, βαλε οτι εχει δειξει το potential του στο Marineford. Δεν υπαρχουν απιστευτα δυνατοτεροι αντιπαλοι απο το luffy, καλως η κακως. Αυτη τη στιγμη ποολεμαει στα ισια ενα shichibukai (αν οχι τον νικαει) και σε αυτο το arc φαινεται οτι δεν δυσκολευεται και τοσο σε σχεση με τους αλλους. Ο Ace ειχε 550 και ηταν απο τους δυνατοτερους εκει περα.
edit: Και ο Τολκιν έφαγε όλη την ζωή του για να ολοκληρώσει το έργο του, δεν το ολοκλήρωσε ποτέ αλλά και πάλι θεωρείται από πολλούς, αν όχι τους περισσότερους, ως ο κορυφαίος συγγραφέας φαντασίας. Δεν συγκρίνω τον Τόλκιν με τον Oda, απλώς το γράφω για να σου δείξω ότι το επιχείρημα του χρόνου δεν στέκει. Θα πάρει όσο θεωρεί ότι είναι χρειάζεται. 30 χρόνια χρειάζεται; 30 χρόνια it is then.
Ναι αλλα απο το Tolkien εχουμε και 4 βιβλια να διαβασουμε ολοκληρωμενα/αυτοτελη. Τωρα αν ειναι να πεθανουμε εμεις, o Oda για να το απολαυσουν οι μελλοντικες γενιες τι να πω...ok.
Κατι ακομα το Fi ανετα μπορουσε να μην υπαρχει τοσα chapter για το τιποτα αυτο το arc στο συνολο ειναι καλο αλλα και παλι ο συγγραφεας πεταει αχρειαστα πραγματα (βλεπε τα παιδια).
Posted 09 November 2012 - 16:37
Δεν συμφωνώ. Σαν μέτρο σύγκρισης θα υπήρχαν chapters από άλλα manga, οπότε πάλι θα καταλάβαινες πόσο επικά είναι τα chapter. Κοίτα, έχετε δίκιο όλοι ότι το OP πάντα έτσι ήταν. Η δομή των Arcs, οι περιγραφές του Oda, κτλ. Αλλά υποθέτω ότι έχω κουραστεί... Εδώ και 2 χρόνια έχω που το OP για μένα είναι ongoing(είδα το άνιμε και διάβασα το μάνγκα όταν το άνιμε ήταν στο Impel Down), και ήδη έχω βαρεθεί... Δηλαδή δεν θέλω να καταντήσει σαν το Berserk που ήδη έχει 22 χρόνια και δεν το βλέπω να τελειώνει σύντομα... Εγώ θέλω το OP να αλλάξει, να πάρει ρυθμούς γρήγορους, αλλά δεν το βλέπω και απογοητεύομαι...
Το Οp ποτέ δεν είχε γρήγορους ρυθμούς. Γιατί θα αλλάξει τώρα, που δεν είμαστε καν κοντά στο τέλος ακόμα; Καταλαβαίνω ότι είναι κουραστικό, διαβάζω το manga από το τέλος του Enies Lobby σχεδόν και ναι όντως το παρατραβάει κάποιες φορές. Αλλά έτσι ξέρει/μπορεί/του αρέσει να γράφει, τι να κάνουμε; Το pacing του Oda θυμίζει session του DnD. Είναι βασανιστικά αργό ώρες ώρες αλλά όταν κάνει το μπαμ αξίζει και το θυμάσαι για καιρό.
Μα γιατί πρέπει το One Piece να έχει μια πορεία σαν τρενάκι του λούνα παρκ; Δεν μπορεί να διατηρήσει μια σταθερή πορεία;
Μα διατηρεί μια σταθερή πορεία. Διηγείται μια ιστορία κάνοντας παράλληλα focus σε δευτερεύοντες χαρακτήρες. Καμιά φορά αυτά τα focus κουράζουν (όπως εδώ) αλλά δεν μπορείς να ξέρεις ακόμα πόσο σταθερή θα είναι αυτή η πορεία αν δεν τελειώσει το saga, αν δηλαδή δεν τελειώσει το παζλ που έχει βαλθεί να φτιάξει τώρα ο Oda πριν αρχίσει το επόμενο. Εκ των υστέρων θα δούμε αν όντως έκανε κοιλιά εδώ ή όχι και θα μιλάμε για αυτό ανάλογα. Όπως δεν μπορείς να πεις ότι το CP9 Saga έκανε κοιλιά επειδή ξεκίνησε με τα βλακώδεις Dave Back Fights (και ας ήταν τα Fights ένα απαράδεκτο arc), έτσι και εδώ δεν μπορείς να πεις ότι έκανε κοιλιά ένα saga, που φαίνεται ότι θα είναι πολύ μεγάλο, επειδή τα δύο πρώτα arcs είναι κουραστικά ή/και έκαναν κοιλιά. Είπαμε ο Oda ακολουθεί σφαιρική συλλογιστική. Τα πάντα θα ταιριάξουν κάπου.
Ναι, αλλα πότε θα τα αξιοποιήσει επιτέλους;;; Πιστέυεις ότι θα έχουμε DD ή Big Mam το 2013; Εγώ πιστεύω ότι θα φάνε κανα δυο arc στο Wano Country και ποιός ξέρει πού αλλού* και θα δούμε πραγματική δράση από 2014-2015 και μετά...
*Που δεν το θεωρώ κακό, αφού με ενδιαφέρει το θέμα με Samurai, αλλά όχι να σπαταλάει ο Oda chapters με ανούσιους χαρακτήρες πάλι. Επίσης καλό θα ήταν να δούμε σε flashbacks ή περιγραφές(π.χ. Jimbei για Akainu-Aokiji) ή σε cuts σε άλλα μέρη(π.χ. Brokers) το τι παίζεται στο NW...
Ναι, δεν θα με πείραζε αν γεννιόμουν το 2050 όταν ο Oda είχε τελειώσει το OP, να το διάβαζα, κι ας είχε κάνει 57 χρόνια... Αλλά όταν είναι ongoing, δεν έχεις υπομονή...
Που θες να ξέρω το πότε; Μισό λεπτό να πάρω το Oda να τον ρωτήσω. Σκατά, δεν μπορώ, δεν έχω κάρτα

Όλα θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα να μας τα δείξει. Ο Oda είναι πολύ καλός στο να δείχνει αυτό που πρέπει την στιγμή που πρέπει. Ναι ίσως δυσανασχετίσουμε μέχρι τότε αλλά... υπομονή, γιατί τα καλύτερα έρχονται. Και εμένα με έχει κουράσει αυτό το αργό-στα-βγάζω-με-το-τσιγκέλι αλλά έχω συνηθίσει πλέον. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο γράφει ο Oda.
@Kenobi Μια χαρά αρκετοί υπάρχουν, τουλάχιστον περισσότεροι από όσοι νομίζουμε. Μην ξεχνάς ότι ο Kid με 470m bounty και δεν ήταν παρά ένας "brat", ανάξιος σχεδόν αναφοράς για τους Big Mom Pirates. Θέλει σάσπενς η σειρά. Σιγά μη τα πάρουν όλα σβάρνα μέχρι το Raftel. To Fishman Island μου άρεσε σαν arc, οπότε δεν έχω να πω πολλά. Μπορεί να μην είπε πολλά για το New World αλλά έκλεισε όλα τα ανοιχτά θεματικά μέτωπα που υπήρχαν από το Paradise, όπως οι Fishman, η επανάσταση του Tiger κλπ. Παρότι θεωρείται κομμάτι του New World Saga, θεματολογικά είναι περισσότερο δεμένο με το Paradise. Η παρουσίαση του ήταν κακή αλλά η σημασία του στην ιστορία πολύ μεγάλη, γιατί έκοψε κάθε tie που είχε η ιστορία με το προηγούμενο μισό της.
Posted 09 November 2012 - 17:10

Συμφωνω μαζι σου αν οχι σε ολα στα περισσοτερα.
Παντως αλλο το 400million του luffy προ time skip(γιατι τοτε το πηρε), αλλο τωρα. Τοτε και με αυτο το bounty ετρωγε ξυλο απο τους παντες, τωρα αυτοι που τον δερνουν υπαρχουν ακομα αλλα με πολυ περισσοτερη δυσκολια. Συμφωνω σε αυτο που λεει ο kenobi οτι το επιπεδο δυναμης απο τα πιο τουμπανα εχει μειωθει αρκετα. Οχι οτι δεν θα χασει στο μελλον, αλλα τετοιο ξεφτιλισμα απο ολους οπως πχ στο marineford δεν το ξαναδεχεται
Edited by zoro77, 09 November 2012 - 17:10.
Posted 09 November 2012 - 17:10
Ναι, αλλα πότε θα τα αξιοποιήσει επιτέλους;;; Πιστέυεις ότι θα έχουμε DD ή Big Mam το 2013; Εγώ πιστεύω ότι θα φάνε κανα δυο arc στο Wano Country και ποιός ξέρει πού αλλού* και θα δούμε πραγματική δράση από 2014-2015 και μετά...
Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα μεταβατικό arc με κάποιον κακό. Μετά θα είναι ή Dofla ή o yonkou που έχουν βάλει στο μάτι.
osama αλλαξες μερικες γνωμες ή μου φαινεται??
Συμφωνω μαζι σου αν οχι σε ολα στα περισσοτερα.
Παντως αλλο το 400million του luffy προ time skip(γιατι τοτε το πηρε), αλλο τωρα. Τοτε και με αυτο το bounty ετρωγε ξυλο απο τους παντες, τωρα αυτοι που τον δερνουν υπαρχουν ακομα αλλα με πολυ περισσοτερη δυσκολια. Συμφωνω σε αυτο που λεει ο kenobi οτι το επιπεδο δυναμης απο τγα πιο τουμπανα εχει μειωθει αρκετα. Οχι οτι δεν θα χασει στο μελλον, αλλα τετοιο ξεφτιλισμα απο ολους οπως πχ στο marineford δεν το ξαναδεχεται
Το μοναδικό ξεφτίλισμα άρχιζε να το τρώει ο Luffy μετά το sabaody. Πριν θα έχανε στην αρχή αλλά στο τέλος θα έβρισκε τρόπο να κερδίσει τους αντιπάλους. Από τότε που άρχιζε να μπαίνει πιο συχνά και επίσημα η έννοια haki τότε άρχιζε να ξεφτιλίζεται ο Luffy. Και αυτό για να μας δείξει ο Oda ότι δεν είναι έτοιμος ακόμα για το NW. Οπότε οι αντίπαλοι από εδώ και πέρα σαφώς θα είναι δυνατότεροι από τον Luffy αλλά όχι ξεφτίλισμα. Θα είναι του παλιού στυλ. Δηλαδή τρώμε ξύλο στην αρχή αλλά στο τέλος νικάμε με μια υπέρβαση των δυνάμεων μας. Γιατί όλα τα haki που χρησιμοποιεί ο Luffy δεν είναι έτοιμα ακόμα και θέλουν προπόνηση. Δεν πιστεύω ότι ο Dofla θα τον ξεφτιλίσει αλλά ούτε ούτε θα τον νικήσει χαλαρά.
Edited by redpower1989, 09 November 2012 - 17:16.
Posted 09 November 2012 - 17:23
Συμφωνω τα ιδια περιπου εννοω, και αυτο πιστευω θα ισχυει απο οποιοδηποτε αντιπαλο. Καλα νταξει με κανα yonku στην αρχη μπορει να φαει ενα ξεφτιλισματακι μικρο υπαρχουν οι εξαιρεσεις , απλα αυτους θα τους βλεπει οπως πχ εβλεπε τους shichibukai πριν 2 χρονια και στο τελος με πολυ πολυ υπερβαση θα κερδισει εστω εναν σε αυτην την φαση μετα απο καποια αρcs. Τωρα για τον dofla δεν ξερω φιλε μου πολυ επικινδυνος. Εχει κατι πανω του που προκαλει περισσοτερο φοβο απο πχ Shanks.. Δεν λεω οτι ειναι πιο δυνατος αλλα ο τυπος δεν θα αφησει να περασει τιποτα στην τυχη, ουτε λυπαται κανεναν, Πολυ αιμα θα χυθει και γιατι οχι μην βγει κανενας με κομμενο χερι-ποδι οπως ειπα και να τον γιατρεψει ο chopper.Το μοναδικό ξεφτίλισμα άρχιζε να το τρώει ο Luffy μετά το sabaody. Πριν θα έχανε στην αρχή αλλά στο τέλος θα έβρισκε τρόπο να κερδίσει τους αντιπάλους. Από τότε που άρχιζε να μπαίνει πιο συχνά και επίσημα η έννοια haki τότε άρχιζε να ξεφτιλίζεται ο Luffy. Και αυτό για να μας δείξει ο Oda ότι δεν είναι έτοιμος ακόμα για το NW. Οπότε οι αντίπαλοι από εδώ και πέρα σαφώς θα είναι δυνατότεροι από τον Luffy αλλά όχι ξεφτίλισμα. Θα είναι του παλιού στυλ. Δηλαδή τρώμε ξύλο στην αρχή αλλά στο τέλος νικάμε με μια υπέρβαση των δυνάμεων μας. Γιατί όλα τα haki που χρησιμοποιεί ο Luffy δεν είναι έτοιμα ακόμα και θέλουν προπόνηση. Δεν πιστεύω ότι ο Dofla θα τον ξεφτιλίσει αλλά ούτε ούτε θα τον νικήσει χαλαρά.

Edited by zoro77, 09 November 2012 - 17:32.
Posted 09 November 2012 - 18:55
Συμφωνω τα ιδια περιπου εννοω, και αυτο πιστευω θα ισχυει απο οποιοδηποτε αντιπαλο. Καλα νταξει με κανα yonku στην αρχη μπορει να φαει ενα ξεφτιλισματακι μικρο υπαρχουν οι εξαιρεσεις , απλα αυτους θα τους βλεπει οπως πχ εβλεπε τους shichibukai πριν 2 χρονια και στο τελος με πολυ πολυ υπερβαση θα κερδισει εστω εναν σε αυτην την φαση μετα απο καποια αρcs. Τωρα για τον dofla δεν ξερω φιλε μου πολυ επικινδυνος. Εχει κατι πανω του που προκαλει περισσοτερο φοβο απο πχ Shanks.. Δεν λεω οτι ειναι πιο δυνατος αλλα ο τυπος δεν θα αφησει να περασει τιποτα στην τυχη, ουτε λυπαται κανεναν, Πολυ αιμα θα χυθει και γιατι οχι μην βγει κανενας με κομμενο χερι-ποδι οπως ειπα και να τον γιατρεψει ο chopper.
Καλά με Yonkou και εγώ πιστεύω ότι πρέπει να φάει ξεφτιλισματάκι κάτι σαν Crocodile να φτάσει πολλές φορές τον θάνατο. Με τον Dofla το έχουμε πει πολλές φορές: ο τύπος είναι πραγματικά evil. Σίγουρα θα υπάρξει πολύ πόνος και μίσος από τον Luffy εναντίον του Dofla γι αυτά που κάνε που θα έχει κάνει..
Posted 09 November 2012 - 21:25
Posted 09 November 2012 - 21:29
Καταρχήν γιατί υπάρχουν εκει?
Πολλοί λόγοι.
Πρώτον, γιατί να υπάρχει ο Ceazar απομονωμένος στην Grand Line? Κρύβεται? Μπορεί να το κάνει καλύτερα, θα πρέπει να κάνει κάτι παράνομο. Τώρα λοιπόν το ερώτημα, θα ήθελε κανείς να κάνει ένα τυχαίο πέιραμα? Αν υπήρχε ένα τυχαίο πείραμα και όχι τα παιδιά, δε θα υπήρχε ο Kinemon, γιατί πήγε εκεί να βρει τον γιο του. Ο Kinemon είναι ο σύνδεσμος των strawhats με την Wano country, που θα επισκευτούν στο μέλλον και υποψήφιος nakama, ο ίδιος ή ο γιος του. Όλλα αυτά χώρια της συμβολής τους στην εμπλοκή του doflamingo.
Υπάρχει λοιπόν λογική σύνδεση με το υπόλοιπο arc.
Πάμε όμως στην κρίσιμη ερώτηση. Γιατί να παίρνουν τόσο χρόνο? Η απάντηση είναι, γιατί όχι? Ναι θα μπορούσαν να κάθονται εκεί και να λειτουγούν σαν μοχλοί της πλοκής περιμένωντας να σωθούν, γιατί να γίνει όμως έτσι? Είναι άνθρωποι, οι άνθρωποι έχουν συναισθήματα, σκοπούς, μετέχουν στην πλοκή και επηρεάζονται από αυτήν. Τα παιδιά αποκτούνε χαρακτήρα, κάθε χαρακτήρας που υπάρχει στο manga αποκτά προσωπικότητα, προκαλεί και συναισθήματα και όταν παυει να υπάρχει μόνο για να εξυπηρετηθούν οι σκοποί του συγγραφέα, αυτό ειναί πραγματικά δείγμα μεγάλου συγγραφέα και καλού γραψίματος.
Δεν τελιώνει εδώ το πράγμα. Η προσωπικότητα των παιδιών δεν είναι τυχαία. Έχουν ακριβώς το ίδιο παιδικό όνειρο που είχε ο Luffy, ο Roger και οι άλλοι τόσοι πειρατές του manga, να αλλωνίσουν τις θάλασσες. Ακριβώς το νόημα του One Piece δηλαδή, γιατί αυτό δεν είναι ούτε να ρίξουμε την World Goverment, ούτε να πλουτίσουμε, ούτε να κάνουμε ιδεαλιστικές φιλανθρωπίες/peace for all αλλά η περιπέτεια. Στον Luffy βρέθηκε ένας Shanks που του έδωσε δύναμη, σε αυτούς βρέθηκε ένας Ceazar που τους την πήρε. Θα μπορούσαν κάλιστα τα πράγματα να ήταν αντίστροφα.
Επομένως υπάρχει και νοηματική σύνδεση με το υπόλοιπο manga.
Τέλος και άσχετο με τα παραπάνω, μια από τις καλύτερες ατάκες του arc.
http://www.mangareader.net/one-piece/688/15
Posted 09 November 2012 - 22:14