Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 10 Ψήφοι

One Piece latest chapter discussion [επιτρέπονται spoilers]

• Please log in to reply
17021 replies to this topic

#7351 D.Dragon

D.Dragon

kaido worldomination loll

• Members
  • 3.599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Οκτώβριος 2011 - 21:35

Τα fighting shonen δεν είναι μόνο για τις μάχες. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα και ας έχει ο καθένας ότι προσδοκίες θέλει αλλά για τους περισσότερους το marineford ήταν το καλύτερο arc.
Και έχουμε one on one μάχη Luffy vs Hodi εδώ και 4 chapters τώρα, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει και ας παρενεμβλήθει λίγο ο Fukaboshi.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#7352 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Οκτώβριος 2011 - 21:49

Τα fighting shonen δεν είναι μόνο για τις μάχες. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα και ας έχει ο καθένας ότι προσδοκίες θέλει αλλά για τους περισσότερους το marineford ήταν το καλύτερο arc.

Οι μάχες είναι το κυριότερο συστατικό που υπάρχει σε ένα fighting shonen,και για αυτό έχει ονομαστεί και έτσι το είδος.Είτε επιλέγεις να τις έχεις σε μικρή,είτε σε πιο μεγάλη συχνότητα(εντός κάποιων ορίων πάντα) πρέπει να τις έχεις από την στιγμή που επέλεξες κάτι τέτοιο,τι να κάνουμε τώρα,η βάση των αναγνωστών σου πάνω σε αυτό χτίστηκε.Δικαίωμα σου όπως λες εσύ να το γουστάρεις και έτσι,δικαίωμα και των άλλων να μιλάνε για την κατάντια της σειράς.

Επίσης,ο λόγος που δεν βλέπουμε 1v1 τόσο καιρό είναι το ανεκδιήγητο τράβηγμα του σεναρίου και τα ανούσια τσιλιμπουρδίσματα των χαρακτήρων σε γενικό πλαίσιο,άρα δεν είναι μόνο οι ''μάχες'' η καυτή πατάτα της υπόθεσης.

Και έχουμε one on one μάχη Luffy vs Hodi εδώ και 4 chapters τώρα, δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει και ας παρενεμβλήθει λίγο ο Fukaboshi.

Tην ποιότητα αυτής της μάχης(αν μπορεί να θεωρηθεί shonen μάχη αυτό το μπουρδούκλωμα)την έχουν καταλάβει όλοι όσοι δεν βλέπουν με φανμποίστικα γυαλιά.

Anw,επειδή θα έχουμε πάλι άλλα εγώ δεν θα το συνεχίσω.

Υ.Γ:Όποιος θέλει,pm ή vm,για να μην μου πει κανείς πάλι τίποτα του στυλ ότι αποχωρώ απ την κουβέντα όποτε δεν με συμφέρει
Γεια σου και σένα Γιώργη Γουλάρα...Δημοσιευμένη  εικόνα

#7353 D.Dragon

D.Dragon

• Members
  • 3.599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Οκτώβριος 2011 - 22:28

Xωρίς σενάριο δεν μπορούν να υπάρξουν μάχες απλό δεν θα το συνεχίσω.
Υπάρχουν manga όπως το Fairy Tail όπου πλακώνονται μεταξύ τους χωρίς να υπάρχει ένας ουσιαστικός λόγος και υπόβαθρο πίσω από αυτό. Σε αυτήν την ιστορία καλώς η κακώς πάντα υπάρχει ένα build up ώστε να γίνονται σαφή τα κίνητρα των καλών και των κακών. Γιατί πάνω από όλα πρέπει να ξέρουμε γιατί αγωνίζονται.
Στην skypeia το τελικό χτύπημα στον Enel με το κουδούνι απέκτησε συμβολική σημασία μέσα από τα φλάσμπακ του Norland και τις ιστορίες του απογόνου του στην Jaya, αν ανέβαιναν εκεί και απλά πλακώνονταν και δεν υπήρχε το όλο στόρι με την περιπέτεια, την χαμένη πόλη και τους θυσαυρούς το arc θα ήταν βλακεία....

Τώρα ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψη του, διαφωνώ εντελώς με τα περί μαύρης σελίδας στο marineford ... αντιθέτως είχε τρομερή αγωνία, ανατροπές, character development (που είναι δείγματα καλού storytelling), είδαμε πολλούς τοπ χαρακτήρες να δείχνουν τι μπορούν να κάνουν, στρατηγικές, θυσίες.. ο Oda δεν χρειάστηκε kαν να θέσει μακροσκελείς μάχες ένας εναντίον ενός για να το τραβήξει, επικεντρώθηκε στην ιστορία και πέτυχε για μένα όπως και για τους περισσότερους. Θα έλεγα πως είναι η χρυσή σελίδα του One Piece. (Και βάση πωλήσεων και ας μην έχουν σχέση με την ποιότητα της ιστορίας).
Δημοσιευμένη  εικόνα

#7354 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Οκτώβριος 2011 - 22:49

@Zane etc.
No,no, τίποτα δεν παρεξήγησα. Το 2ο πληθυντικό στο "νομιζω χανετε τις λεπτομερειες" πήγαινε σε όσους όντως τις χάσαν, όχι σε όσους έχουν τελειως άλλη οπτικη γωνία. Π.χ. δεν μπορω να μπω σε κουβέντα για το αν οταν παλεύει ένας πειρατής στη θάλασσα είναι αυτονόητο ή "τέχνασμα" όπως επίσης δεν τα πάω και καλά με τις ταμπέλες (yaoi shonen mecha) και ότι περιλαμβάνουν οπότε και τα υπόλοιπα δε νιωθω να με αφορούν.

Δεκτη και η άλλη άποψη ουτε να την αλλάξω θέλω ούτε τίποτα (εξάλλου από αυτές μαθαίνουμε συνήθως) αλλά αν κάποιος δεν το φχαριστήθηκε λόγω υπερσυσσώρευσης δεδομένων (εκεί εγώ επιμένω :P ) ή μετάφρασης επιπέδου google, αν μπορώ να βοηθήσω λίγο, χαρά μου.

να προσθέσω μόνο, ότι πλέον τον συνήθισα αρκετά τον όντα, ωστε να μην "χτυπάω το κούτελο μου" ούτε εγώ, αλλά εξακολουθώ να πιστέυω οτι ζούμε μια δεύτερη Alabasta (ή έστω, Skypeia). Νομίζω πως το χω ξαναδει το έργο (με την καλή έννοια) και μπορει να είχαν καθυστερήσει τότε οι μάχες, αλλά τα hints που δώθηκαν, ακόμα βγαίνουν.

stasou%2520mygdala.jpg

#7355 Kaidou

Kaidou

Anime Master

• Members
  • 1.933 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΑθηνα

Καταχωρήθηκε 05 Οκτώβριος 2011 - 23:21

Hints υπηρχαν,μαχες δεν υπηρχαν.Και εννοω σοβαρες (οπως ειπε ο zane)μαχες.Εχουν περασει παρα πολλα chapters απο την επανενωση των SH.Το προβλημα μου δεν ειναι οτι δινονται πολλες πληροφοριες,ουτε εχω κατι με το ολο story του FI arc(ισα ισα το περιμενα εδω και πολυ καιρο).
Το προβλημα μου ειναι οτι θα μπορουσε να το ειχε χειριστει καλυτερα ο Oda,χωρις να το τραβαει τοσο πολυ.Και στο οτι το τραβαει παρα πολυ νομιζω ολοι λιγο πολυ συμφωνησαμε κατα την διαρκεια του FI arc.Εεε λοιπον,αυτο το τραβηγμα θα προτιμουσα να μην το ειχα δει...

Καποια περιοδο,σας ελεγα να μην υποτιματε τον Hody τοσο πολυ.Αυτο που εννοουσα ηταν οτι,μην περιμενετε να βγει εκτος μαχης με 1-2 hits.Εδω,ο τυπος εχει δεχτει σοβαρα χτυπηματα και ουτε καν εχει λυγισει(και αυτα με μικρα διαλειματα,τουλαχιστον ας τα εδειχνει ολα μαζι σε μια ενναια μαχη)Δηλαδη ελεος...Και τωρα μαλλον,θα μας πλασαρει και το πονεμενο παρελθον του:nanana:.Και καλα για να μας δειξει γιατι μισουσε τοσο τους ανθρωπους.Ο λογος θα μπορουσε να ηταν απλως.Ειχε τα λαθος προτυπα απο πιτσιρικας,τιποτα αλλο απο εναν αντιπαλο που ειναι μονο για εξασκηση,πριν την εισοδο τους στο NW...

image.jpg

#7356 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1.600 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Οκτώβριος 2011 - 23:50

sorry που διακοπτω την συζητηση αλλα μολις διαβασα το τσαπ.
Εμενα χωρις πλακα με ενθουσιασε. Ημουν στην τσιτα συνεχεια και γενικα μ αφησε με παρα πολλες αποριες για την συνεχεια. Το χειριστο ηταν οτι απο την 14 σελιδα και μετα δεν καταλαβα τι εγινε. Ενιωσα λες και οι σελιδες ηταν μπερδεμενες(παιζει και αυτο-δειτε λιγο τις εικονες μεταξυ 15-16 σελ που ο luffy εχει το den den mushi στην 15 ενω το παιρνει στην 16...). Ποτε πηρε το den den mushi ο Luffy, τι εκανε ο o Hody στον fukaboshi και το αντιστροφο... Δεν το πιασα. Σιγουρα θα το ξαναδιαβασω.

λετε ο hody να ναι ανθρωπος..?

εγω οταν δεν βγαζω ακρη περιμενω το ανιμε..

+1 xD

EDIT :

Το μυστηριο παντως ειναι εδω..(οπως διεκρινε και ο φιλος Stam)
http://mangastream.com/read/one_piece/59032007/14

Ο Fukaboshi τον πιανει απο τον λαιμο ή απο τα μαλλια και ΤΟΤΕ κατι βλεπει στο σωμα του Hody..

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από zoro77: 06 Οκτώβριος 2011 - 00:10

2po6sfa_jpg.gif

#7357 Nikos21

Nikos21

Soul King

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2011 - 00:04

Hints υπηρχαν,μαχες δεν υπηρχαν.Και εννοω σοβαρες (οπως ειπε ο zane)μαχες.Εχουν περασει παρα πολλα chapters απο την επανενωση των SH.Το προβλημα μου δεν ειναι οτι δινονται πολλες πληροφοριες,ουτε εχω κατι με το ολο story του FI arc(ισα ισα το περιμενα εδω και πολυ καιρο).

οντως εχει περασει κανενας χρονος απο το ριγιουνιον και ακομα να δουμε μαχη της προκοπης...γενικα σοβαρη μαχη των στροου χατς εχουμε κυριολεκτικα χρονια να δουμε (!) μιας και ηταν χωρια αλλα δυο χρονια...
:thatsit: Have a nice day! :)

#7358 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1.451 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2011 - 00:10

λετε ο hody να ναι ανθρωπος..?

ναι να και ενας συγγενης του

Spoiler:

περα απο την πλακα δεν καταλαβα τα chapters που εδειχναν το Fukaboshi να κοιταει ..αυτο..και οταν λεω δεν καταλαβα εννοω ως προς το σκοπο. Το ιδιο κανει και ο Kishi λεει κατι για καποιον που θα κανει στο επομενο chap ..ελεος

#7359 zoro77

zoro77

Anime Master

• Members
  • 1.600 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2011 - 00:13

παιδια πρεπει να χουν μπερδεψει τις σελιδες τελικα..^ το γραφω στο πανω ποστ μου με μαυρα γραμματα.

2po6sfa_jpg.gif

#7360 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2011 - 01:38

@D.Dragon,όπως περίμενα,ή δεν κατάλαβες (σχεδόν) τίποτα απ όσα έγραψα,ή τα κατάλαβες και απλά δίνεις μια εντελώς άσχετη απάντηση.'Ημουν σίγουρος ότι δεν θα συννενοηθούμε και γι αυτό είπα ότι αποχωρώ κιόλας.
Θα κάνω μόνο κάποια διευκρινιστικά σχόλια στο post του Leon και θα αφήσω την συγκεκριμμένη κουβέντα,οριστικά αυτή την φορά.

Π.χ. δεν μπορω να μπω σε κουβέντα για το αν οταν παλεύει ένας πειρατής στη θάλασσα είναι αυτονόητο ή "τέχνασμα" όπως επίσης δεν τα πάω και καλά με τις ταμπέλες (yaoi shonen mecha) και ότι περιλαμβάνουν οπότε και τα υπόλοιπα δε νιωθω να με αφορούν.

Ο όρος συγγραφικό τέχνασμα αναφέροταν στο ότι ενώ ο Luffy θα μπορούσε να αφήσει παράλυτο τον Hody σε 10 sec,αντ αυτού μετά από αλλεπάλληλες σουρεάλ καταστάσεις φτάσαμε εδώ.Εγώ το αντιλήφθηκα σαν ο Oda να προσπαθεί να δώσει χρώμα σε μια άχρωμη μάχη(λόγω της τεράστιας διαφοράς δυναμικότητας)και παράλληλα να επιμηκύνει το σενάριο,εσύ μπορεί να το αντιλήφθηκες αλλιώς και να σε ικανοποίησε το αποτέλεσμα,δεκτό.

Οι ταμπέλες όταν φτάνουν σε εξευτιλιστικά εξειδικεύμενο βαθμό ούτε εμένα μ αρέσουν.Παρ όλα αυτά είναι απαραίτητοι οι προσδιορισμοί αλλιώς θα βαδίζαμε στα τυφλά και σε γενικό επίπεδο,και σε ειδικό(βλ. mang/anim)αφού δεν θα είχαμε ιδέα τι να περιμένουμε από κάποια σειρά.
Λες δεν σε αφορούν αυτά και έχεις άλλη οπτική,οκ δεν θα προσπαθήσω να σε μεταπείσω.

λόγω υπερσυσσώρευσης δεδομένων

Τότε χρησιμοποίησες λάθος όρο,καθ' ότι άλλο υπερσυμπήκνωση και άλλο υπερσυσσώρεση δεδομένων.Συμπήκνωση είναι η σμίκρυνση και στην καλλιτεχνική γλώσσα μεταφράζεται σε λιτότητα,αμεσότητα και straight to the point χωρίς πολλά διακοσμητικά ή πρόσθετα.
Συσσώρευση δεδομένων μεταφράζεται σε μεγάλο όγκο πληροφοριών,όπου btw συμφωνώ ότι υπάρχει στο OP.

να προσθέσω μόνο, ότι πλέον τον συνήθισα αρκετά τον όντα, ωστε να μην "χτυπάω το κούτελο μου" ούτε εγώ, αλλά εξακολουθώ να πιστέυω οτι ζούμε μια δεύτερη Alabasta (ή έστω, Skypeia). Νομίζω πως το χω ξαναδει το έργο (με την καλή έννοια) και μπορει να είχαν καθυστερήσει τότε οι μάχες, αλλά τα hints που δώθηκαν, ακόμα βγαίνουν.

Φίλε καμία σχέση το κενό των σοβαρών μαχών στην Arabasta,με τα τελευταία 2 χρόνια ''ξηρασίας''.Κατ' αρχήν στην Arabasta είχαμε πριν καμιά 20αριά chapters την μάχη με τον Mr.3 και την ζωγράφος.Για την Skyipea(που είναι και το αγαπημένο μου αρκ),ούτε λόγος,με το καλήμερα Sanji+Luffy vs Priest.

Τhat's from me fellas,όποιος μου απευθήνει τον λόγο μην περιμένει απάντηση,εκτός αν το κάνει σε vm....

#7361 D.Dragon

D.Dragon

• Members
  • 3.599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2011 - 02:15

Και δεν έχει ονομαστεί fighting shonen το είδος απορώ ποιός το βγαλε αυτό... shonen σκέτο είναι και σε όποιον αρέσει.
Και το 1ο chapter του manga δεν ήταν για ξύλο και η κεντρική ιδέα του manga δεν είναι το ξύλο και όσοι το διαβάζουνε δεν αρχίσανε μόνο επειδή έχει ξύλο άλλα για διάφορους λόγους.
Τρολλάρισμα μπορείς να κάνεις και αλλού...
Sorry αλλά μάλλον δεν καταλαβαίνεις τι πράγμα διαβάζεις.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από D.Dragon: 06 Οκτώβριος 2011 - 02:22

Δημοσιευμένη  εικόνα

#7362 Kenobi-sensei

Kenobi-sensei

Άρχοντας

• Members
  • 1.451 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2011 - 02:24

πραγματικα τι ωραιο βρισκετε το να βλεπετε μια ιστορια που εχει μονο μαχες? Το κακο που εχει το One Piece ειναι οτι εχει να δειξει παρα πολυ καιρο 1vs1 αλλα παραλληλα μα εχει κανει να φαντασιωνομαστε 10αδες μελλοντικα 1vs1 οπως Zoro mihawk etc. Δε θεωρω το Fishman Island μαυρη σελιδα στο One Piece ουτε οτι δεν εχει καλες στιγμες απλα ο Oda θα ηθελα να μη περιπλεκει τοσο τα πραγματα δε σου λεω να βρισκει τη παρμικρη αφορμη για ξυλο αλλα ουτε το αναποδο.

#7363 D.Dragon

D.Dragon

• Members
  • 3.599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2011 - 02:30

Όσο για τον Χόντι ο τύπος έχει γίνει υπερτούμπανο με τα χάπια που χει πάρει, έχει και το ψαρανθρωποδέρμα και δεν γίνεται να τις φάει σε 10 δευτερόλεπτα από τον Luffy, κοινή λογική. Δεν ξέρω από που το έβγαλες αυτό το συμπέρασμα μάλλον ούτε πως λειτουργούν τα power levels έχεις καταλάβει. Το ότι έκανε 2 χρόνια προπονήσεις ο Luffy δεν σημαίνει ότι μπορεί να βιάσει αυτό το υπερπειραματόζωο σε μάχη. Τις έτρωγε ο Hodi έρχεται η άρκτος και οι 2 τους αναλαμβάνουν δράση... που τις είδες τις σουρεάλ καταστάσεις ? επειδή δεν τις τρώει όπως θες εσύ.
Πως να το πούμε είναι tank δεν νιώθει από μερικά κλωτσομπουνίδια, θέλει πολύ ξύλο.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#7364 Zane

Zane

Anime Fan

• Members
  • 251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2011 - 02:33

@D.Dragon
E μα είπα δεν θα ξαναποστάρω αλλά εσύ παιδί μου σκας και γάιδαρο.
Ποιος σου είπε βρε εξυπνοπούλι ότι όσοι θέλουν να υπάρχει μια σεβαστή συχνότητα στα 1v1 αυτομάτως δεν δίνουν δεκάρα για το σενάριο?Και γιατί εσύ που κόπτεσαι τόσο για το σενάριο δεν έχεις πάρει χαμπάρι ότι επιμηκύνεται με κάθε τρόπο?
Μα καλά,ντιπ για ντιπ?

Όσο για το τρολλάρισμα,πάνε λίγο στην γωνία να δεις αν έρχομαι...γατάκι...

#7365 D.Dragon

D.Dragon

• Members
  • 3.599 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 06 Οκτώβριος 2011 - 02:44

Μα από την τελευταία σου φράση αποδυκνύεις την θέση μου, ότι τρολλάρεις.
Τώρα λες πως νοιάζεσαι για το σενάριο και αναφέρεις το marineford ως την μαύρη σελίδα του One Piece... που σεναριακά είναι δυναμίτης.
Μας τα έχεις κάνει τσουρέκια για την έλλειψη των ένας εναντίον ενός. Nigga please. Αυτό το chapter στην μάχη αφιερώθηκε δεν σου άρεσε. Δεκτό και εμένα μου κακοφάνηκε σχεδιαστικά. Αλλά σεναριακά ήταν λογικό, δεν αποτελεί καμία υπερβολή ότι ο Luffy δυσκολεύεται να νικήσει έναν υπερχαπακωμένο ψαράνθρωπο στην θάλασσα.
Δημοσιευμένη  εικόνα