:oo:I fucking liked exactly that feeling!!! Eπισης ενα αλλο που μου αρεσε πολυ στο Thriller Bark ηταν το οτι οι μαχες δεν ηταν μακροσκελεις και δεν κρατουσαν 1000000 επς.
Παραδέχομαι(το είχα πει και παλιά)ότι οι μάχες του Thriller Bark ήταν από τα καλύτερα στοιχεία που είχε να μας προσφέρει to arc:ταιριαστές,με αρκετά καλή στρατηγική(για τα δεδομένα του One Piece πάντα) και με πιο κορυφαία την μάχη του Usopp με την Perona,που βρήκα πλήρη σε όλους τους τομείς(πέρα από την κλασική αθανασία που διέπει τους χαρακτήρες μας πάντα

Η μάχη του Zoro ήταν επίσης αρκετά έξυπνα τοποθετημένη,με καλύτερο στοιχείο να αρχίζει η μάχη όπως τελειώνει,με τον Zoro να πέφτει στο πάτωμα και να βλεπουμε τον Ryuma από πάνω του φλεγόμενο και να αναρωτιόμαστε τι είδους τεχνική χρησιμοποίησε και τον νίκησε,για να μας γυρίσει 5 λεπτά πίσω και να καταλάβουμε ότι στην ουσία το ανάποδο ισχύε και ο Zoro είχε νικήσει ουσιαστηκά,αυτή ήταν από τις fave μου σκηνές.
Τέλος,η όλη μάχη Straw Hats vs. Oz+Moria(καλά με τον Kuma δεν πιάνετε,εκείνη ήταν supar απλά!)ήταν επίσης από τις αγαπημένες μου,μιας και επιτέλους για μια φορά είδαμε συντονισμό και Team Work στην ομάδα μας.
Συγκριτικά με τα άλλα arcs είχε όντως μια από της εντυπωσιακότερες γκάμες μαχών,εκεί θα συμφωνήσω.
Εκεί που διαφωνώ είναι όμως στα υπόλοιπα:κλίμα και αστεία.
Κλίμα-Dark και Horror themed με μια δόση αστείου που κατά πάσα πιθανότητα εστίαζε στο να μιμηθεί(ανεπιτυχώς για μένα)τις ταινίες του Tim Burton,χωρίς όμως να βγάζει ένα καλό αποτέλεσμα μιας και,πέραν του ότι θεωρώ ότι OP είναι φτιαγμένο για γαλάζιες θάλασσες και ουρανούς(δες τώρα τι πανέμορφο που είναι το Shabondy Arc),ακόμη κι αν δεχτώ το σκοτεινό περιβάλλον ως μια αλλαγή κλίματος,οι "ένοικοι" του χώρου αυτού ήταν αρκετά απογοητευτικοί για μενα.
Είχαμε τα κλασικά ζωάκια του ζωολογικού κήπου που ήδη έχουμε παρατηρήσει στο παρελθόν(Gaimon,CP9)με τις ενοχλητικές φωνές και παρουσιαστικά,τον τρελογιατρό με την επίσης ενοχλητική φωνή και αστεία...για να μην αναφέρω τον Moria και τα ζόμπι του(ο πρώτος ειδικά ήταν ΤΟ fail φωνής και εμφάνισης,ήταν και Schichibukai τρομάρα του και ποτε δεν μας εξήγησε ο Oda για τι "είδος" πρόκειται-γίγαντα ή δεν ξέρω κι εγώ τι).

Αστεία-οh c'mon,πες μου ποιά σου άρεσαν;
To "toilet humor" του Brook ή τα Kishishishi και Foshfoshfosh των άλλων 2;
Πολύ λίγα αστεία βρήκα ικανοποιητικά σε αυτό το arc και κι αυτά ήταν κατά βάση αστεία κατά την διάρκεια των μαχών που,όπως ήδη εξήγησα,ήταν το δυνατό σημείο της σειράς(Tactics 15-Big Emperor ή μερικά από τα αστεία που έκανε ο Oz).
Το όλο αυτο arc,αν και στόχευε ακριβώς σε αυτό,να δημιουργήσει μια κωμικοτρομακτική ατμόσφαιρα,πιστεύω απέτυχε και στους 2 τομείς,στο συνολό του και "έσπασε" την legacy που θέλει το κάθε arc του OP να είναι καλύτερο από το προηγούμενο του,όπως έιχε παρατηρηθεί ως τώρα.
Στο CP9 arc είχαμε την Kalifa,στο TB την Perona και τώρα έχουμε την Camie...και θα ακολουθήσουν ακόμη πολλές κορασίδες,αλλά,όσες και να εμφανιστούν,σαν αυτήν δεν θα είναι ποτέ καμία(Perona sama
)

Τα 379 και 380 ήταν από τα καλύτερα επεισόδια που είδα τον τελευταίο καιρό,ειδικά το τέλος του 390 με έκανε να θυμηθώ τις εποχές που ανυπομονούσα να δω με αγωνία τι μας επιφύλασσε το επόμενο επεισόδιο.

Πολύ φαντασία,suspense και καλά αστεία,τι άλλο να ζητάμε εμείς οι fans;

Edited by Zoro, 26 February 2009 - 13:55.