Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

One Piece latest episode discussion [Επιτρέπονται spoilers ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΙΜΕ]
#1607
Posted 22 June 2009 - 15:05
Το νέο φιλεράκι από ότι φαίνεται, το χουν γραμμένο όλοι !
Οχι ρε συ, απλα οι περισσοτεροι οπως και γω μιας και δεν εχουν αγονια να το δουν επειδη ειναι filler περιμενουν να το δουν σε καλη ποιοτητα απο κανα yibis ή kubusubs και οχι απο τους ACSF με ποιοτητα λες και βλεπεις stream.

#1608
Posted 22 June 2009 - 17:58

#1610
Posted 22 June 2009 - 19:35
[FONT="]Δεν αρνούμαι ότι είναι το καλύτερο σούνεν όλων των εποχών. Απλά έχω φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο που ο ρεαλισμός παίζει μεγάλο ρόλο στο να απολαύσω έναν ανιμέ και δυστυχώς τα σούνεν δεν το κατέχουνε. Και δεν κάνω [/FONT][FONT="]switch[/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="]off[/FONT][FONT="] [/FONT][FONT="]την λογική μου όταν το παρακολουθώ.
Άντε τώρα να υποστούμε κι άλλα άθλια φίλλερ στην Ιαπωνία. [/FONT]
#1611
Posted 22 June 2009 - 20:24
[FONT="] Και δεν κάνω [/FONT][FONT="]switch[/FONT][FONT="]off[/FONT][FONT="] την λογική μου όταν το παρακολουθώ.
[/FONT]
την ποια σου...?

μεχρι ενα σημειο το πηγαινες καλα... μετα το εχασες...
εδωσες μονος σου την απαντηση... shounen... αν υπαρχει κατι για το οποιο δεν κρινουμε τα battle shounen ειναι ο ρεαλισμος τους...
1000μυρια κενα και αρνητικα υπαρχουν... αλλα η αναζητηση ρεαλισμου και η υπεραναλυση... δεν... δεν...
#1612
Posted 22 June 2009 - 20:49

Όταν βλέπεις τους δικούς σου να χάνονται από το πουθενά εξαιτίας κάποιου που θεωρείς εχθρό, δεν μπορείς να κάνεις υποθέσεις πως αυτός μπορεί και να δουλεύει για λογαριασμό σου...
#1613
Posted 22 June 2009 - 22:11
#1614
Posted 22 June 2009 - 22:16
Αλλά είναι αλήθεια ότι έχουνε "ΤΑ" κονέ, αφού όλοι οι ούμπερ τρέχουνε να τους σώσουνε συνέχεια.
Σε ολλα τα endless shonen ετσι δεν ειναι?Τι ηθελες, να μη τους σωσει κανεις?
Το one piece εχει το πιο σφιχτο σεναριο με τα λιγοτερα plotholes απο ολλα τα αλλα anime του ειδους του, αλλα δε παυει να ειναι endless shounen.Μην απαιτεις υπερβολικα απο αυτο, απλα ηρεμησε και απολαυσε το.
#1615
Posted 23 June 2009 - 00:42
Τα filler δεν θα τα δω οπότε αναμένω το καινούργιο arc. Ωραία, πλησιάζουμε το σημείο που σταμάτησα να διαβάζω το manga.

#1616
Posted 23 June 2009 - 09:05


#1617
Posted 23 June 2009 - 10:12
Σχετικά με το θέμα "λογικής" του OP έχω ήδη ξεκαθαρίσει αρκετές φορές πως το βλέπω το θέμα, γι' αυτό και παραθέτω το link του αγαπημένου μου post (σε αυτή την σελίδα) από την "ιστορική" συζήτηση που είχε γίνει αρκετό καιρό πιο πριν για το ίδιο θέμα, όπου είχα απαντήσει με τον εξής τρόπο:
Δεν θελω καμια εξηγηση φυσικης/βιολογιας,απλα μια εξηγηση ταιριαστη για τον κοσμο του One Piece....
... και ομοίως απαντάω και εδώ.
Δεν έχω πρόβλημα να γίνονται εξωπραγματικά γεγονότα στην σειρά, ίσα ίσα είναι κι αυτό που με τράβηξε και ακόμη με τραβάει να την δω, αλλά ενώ στην αρχή ο Oda μας έδινε ικανοποιητικές εξηγήσεις σχεδόν για τα πάντα και μάλιστα πολλές φορές θαύμαζα τον έξυπνο τρόπο που μας τα παρουσίαζε (ειδικά Skypiea, όπου πολεμάνε πρώτα όλοι τον Enel και χάνουν, ενώ ο Luffy δεν μπορεί να βοηθήσει γιατί είναι παγιδευμένος μέσα στο φίδι και, εκεί που φαινομενικά δεν υπάρχει τρόπος να νικηθεί, να που μας πετάει στην οθόνη κάτι που είχα εντελώς παραβλέψει!), από την εμφάνιση του Franky και μετά, πέρα από τα αστεία της σειράς που για μένα χάλασαν επίσης και έγιναν αρκετά επαναλαμβανόμενα και, αν και δεν αντιλέγω ότι συνεχίζουν να παραμένουν σε καλό επίπεδο, δεν συγκρίνονται με τα αρχικά, σε αρκετά πράγματα δόθηκε πολύ λιγότερη προσοχή και εξήγηση συγκριτικά με παλιά, σαν να λέει ο Oda έχω πια το κοινό μου, shonen φαντασίας είναι και βάζω ότι θέλω μέσα.

Δεν πάει έτσι, ακόμη και στην πιο φανταστική ιστορία υπάρχουν κάποιοι κανόνες που ο ίδιος ο δημιουργός φρόντισε να μας παρουσιάσει με το πέρασμα της διήγησης. Αν η δικαιολογία ότι είναι shonen φαντασίας και επομένως οτιδήποτε κουφό μας πουν αμέσως ισχύει σας ικανοποιεί με γειά σας με χαρά σας, εγώ το αντιλαμβάνομαι σαν ελλειπή δουλειά συγκριτικά με τα arcs από την αρχή μέχρι Skypiea πάνω κάτω.
Δείτε το κι έτσι, Peter Pan, μια από τις πιο γνωστές ιστορίες φαντασίας που υπάρχει, αν στο τέλος ο Captain Hook, δεν το πάω στο θεότρελο να ρίχνει laser από το χέρι του, αλλά και μόνο άρχιζε να πετάει στο αέρα, εκεί που είχαμε δει σε όλη την ιστορία ότι δεν μπορούσε, και δεν μας έδιναν καν μια ικανοποιητική εξήγηση, θα ήταν ΟΚ για τον καθένα σας να μείνει έτσι;
Και όχι, όσο νεανικό κι αν είναι το κοινό για το οποίο προορίζεται προορίζεται κάποια σειρά/ταινία φαντασίας, αν η ιστορία είναι καλή φροντίζει να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις σχεδόν καθ' όλη την διάρκειά της, όσο τρελά πράγματα και αν γίνονται.
Αν στο έργο αυτό δεν γίνει κάτι τέτοιο έχουμε την περίπτωση του Pokemon όπου κάποιος μπορεί να γίνει πέτρινος χωρίς λόγο (ενώ τον έχουν πετύχει 1002 beams στοιχείων της φύσης) και με κάποια δάκρυα γίνεται κανονικός πάλι... το θέμα είναι σε ποιους άρεσε το θέαμα αυτό.

Και πριν απαντήσει κανείς πως και συνεχίζω να την παρακολουθώ, θα πω ότι η σειρά συνεχίζει να μου αρέσει, δεν είπα ποτέ το αντίθετο και ούτως ή άλλος αν δεν μου άρεζε νομίζω δεν θα πόσταρα τόσο συχνά στα threads της. Προσθέτω επίσης ότι όσο προχωράει η ιστορία, αν και μεν χάνει στους τομείς που περιέγραψα, κερδίζει από πλευρά ενδιαφέροντος και suspense μιας και μαθαίνουμε όλο και περισσότερα για τον κόσμο της, εμφανίζονται όλο και πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες και οι ανατροπές πολλαπλασιάζονται επίσης... εκεί κερδίζει συγκριτικά με την αρχή η σειρά.
Απλώς σε κάποια σημεία πιστεύω ότι χάνει "από βλακεία" κατά την γνώμη μου, με την έννοια ότι κρίμα να καταφέρνει ο Oda να σκεφτεί τόσο έξυπνες ιστορίες και να κολλάει σε μικροπράγματα όπως να δώσει μια καλύτερη εξήγηση για τις ιστορίες των Brook και Franky ή να μην βάζει παντού γελοίους χαρακτήρες όπως Fukuru, Kumadori από CP9 ή Apoo από Supernova πχ. Πιστεύω ότι αν δεν "μπεμπέκιζε" τόσο υπερβολικά τις ιστορίες του θα είχαμε μια ακόμη καλύτερη σειρά στα χέρια μας, αλλά αυτό είναι απλά η άποψή μου.
Still, ότι μιλάμε για μια σειρά με 406 επεισόδια η οποία, όχι μόνο δεν χάνει από πλευρά ενδιαφέροντος αλλά μάλιστα βελτιώνεται στον τομέα αυτό είναι κάτι αξιοθαύμαστο και που λίγοι θα μπορούσαν να καταφέρουν με τόσα πολλά επεισόδια στην διάθεσή τους και άλλα τόσα να αναμένονται να κυκλοφορήσουν. Σχεδόν οποιοσδήποτε άλλος θα είχε ήδη αποτύχει και χάσει αρκετούς fans πιθανώς γκουχμπλήτςγκουχ.

Χάνεις, μιλάμε για 2 επεισόδια μόνο και μάλιστα 2 από τα καλύτερα fillers imo, με τον Luffy Oyabun, δηλαδή τον αστυνομικό στην μεσαιωνική ιαπωνία... αν έχεις δει και τα προηγούμενα, αυτό είναι must, αν όχι, θα ήταν μια καλή ευκαιρία να αρχίσεις.Τα filler δεν θα τα δω οπότε αναμένω το καινούργιο arc. Ωραία, πλησιάζουμε το σημείο που σταμάτησα να διαβάζω το manga.

Στο θέμα μας τώρα, τυχαία ανακάλυψα αυτό το release σήμερα και το αμέσως σούφρωσα!

Με την μικρή λεπτομέρεια ότι... είναι στα Ιταλικά! Ναι, απ' όσο φαίνεται ένα ιταλικό group που πρώτη φορά ακούω, οι BKT, έβγαλαν πρώτοι το επεισόδιο αυτή τη φορά, lucky me who knows the language, οπότε και το είδα.

Το επεισόδιο το κατατάσσω λίιιιιγο πιο κάτω από τα προηγούμενα specials, αλλά still great nonetheless, κατάφεραν να βάλουν πάρα πολλούς χαρακτήρες από τα τελευταία arcs μέσα στην ιστορία και μάλιστα να συνδυάσουν τις ιστορίες τους απίστευτα καλά, ώστε να επιτευχθούν αρκετά γέλια!
Μοναδικό μειονέκτημα: δεν μας έφτανε το άλλο cliffhanger από το 405, είχαμε κι εδώ cliffhanger (μικρότερο μεν) για το 407!

(επίσης, έλειπε ο Buggy στο επεισόδιο, missed him T^T)
Άντε άλλη μια βδομάδα για να δω πως τελειώνει και αυτή η ιστορία!

Edited by Zoro, 23 June 2009 - 11:03.
#1618
Posted 23 June 2009 - 10:48
Και όσο για το ότι υπάρχει ασάφεια στις εξηγήσεις της σειράς, άλλοι μπορεί να το βρίσκουν αρνητικό και άλλοι να το βρίσκουν κάτι σαν μυστήριο που ανεβάζει το σασπένς. Εγώ είμαι στην πρώτη κατηγορία.
Και περί ασάφειας, είχαμε μια πολύ ενδιαφέρον συζήτηση σε άλλο φόρουμ που εξηγεί πολύ ωραία διάφορα θέματα. Διαβάστε μήπως και θέλετε να μάθετε δύο πραματάκια.
http://www.sff.gr/forums/index.php?showtopic=8803
#1619
Posted 23 June 2009 - 12:50
Τι εννοω?
Ναι, ειδικα στο τελευταιο arc υπηρξαν στιγμες, ή μαλλον την περισσοτερη ωρα που δεν σου εδινε εστω και ενα τιπ γιατι γινεται οτι γινεται. Το κραταμε αυτο.
Επισης οσοι απο σας παρακολουθειτε σχολαστικα τη σειρα (που για να μιλατε για σεναριακα κενα, θα το κανετε) θα εχετε παρατηρησει οτι και παλιοτερα ειχαμε μεινει με την απορια για καποια πραγματα και η εξηγηση δοθηκε πολυ μετα. Το κραταμε κι αυτο.
Απο αυτα τα δυο εγω προσωπικα κατεληξα οτι στο συμπερασμα οτι αυτα τα κομματια του παζλ που λειπουν, λειπουν ωστε να συμπληρωθουν την καταλληλη στιγμη.
Εγω θα ηθελα να κανω μια παρατηρηση πανω σ'αυτο. Σε αυτο το arc ολα εγιναν πολυ γρηγορα.
Πανε, κανουνε τον τσαμπουκα τους, χανουν και ολα αυτα μπαμ μπαμ. Δεν ειχε το σουξου μουξου που ειχε παλια με ολους τους αλλους αντιπαλους, ποιος ειναι, τι θελει να κανει και τετοια.
Δηλαδη ελεος δεν βλεπετε ποσο προφανες ειναι?
Εγιναν ολα σκοπιμα τοσο γρηγορα. Και μην βιαστει κανεις να το σχολιασει χωρις να το σκεφτει.
Ο ρυθμος με τον οποιο συναντουσαν οι ηρωωες μας καινουργιους χαρακτηρες εκτιναχτηκε στα υψη. Εγω προσωπικα δεν θυμαμε τα ονοματα ολων. Εγινα Ο ΧΑΜΟΣ στο νησι. Και ολα πολυ γρηγορα. Γιατι αυτο που ηθελε ο Oda να νιωσουμε ειναι το ιδιο με το πληρωμα. Εκει που ηταν ολα μια χαρα μεσα σε μια μερα τους πηρε ολους ο διαολος και τους σηκωσε

Ξαφνικα εμφανιστηκαν 11 ανθρωποι στο ιδιο νησι(ας το πουμε) με bounty πανω απο 100.000.000, εμφανιστηκε το ναυτικο, γνωρισαν το δεξι χερι του Roger, και πολλα αλλα, και στο τελος σκανε μυτη οι Pacifista με εναν Admiral και κατι αλλους τυπους που δεν ξερω τι ρολο βαρανε. Χανει η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα....
Και εσεις μου λετε για κενα. Χαλαρωσε δικε μου... Το ξερω οτι ολοι μειναμε αρκετες φορες

αλλα υπομονη. Ολα θα ξεκαθαρισουν. Ολα ειναι στο μυαλο του Oda και μας εχει αποδειξει οτι οι επιλογες του μακροπροθεσμα μετρνε.
Εγω προσωπικα πιστευω οτι αυτο θα αυξησει το suspense στη συνεχεια.
Τωρα οσο για το κατα ποσο ξενερωνουν τον καθενα τα shounen στοιχεια της σειρας, δεν εχει νοημα να το συζηταμε αφου ο καθενας εχει την αποψη του.
Εγω το One piece το αντιμετωπιζω σαν ενα ομορφο παραμυθι και δινω σημασια στους χαρακτηρες και τις επιλογες τους. Και πιστευω οτι αυτες οι συζυτησεις μεσα απο φορουμ ειναι δυσκολες γιατι εχει τοσα πολλα να πει ο καθενας....
#1620
Posted 23 June 2009 - 12:51
Εδώ είμαι μαζι σου και εγώ είμαι στην δευτερη κατηγορία:drink:thanks 4 spoting thisΚαι όσο για το ότι υπάρχει ασάφεια στις εξηγήσεις της σειράς, άλλοι μπορεί να το βρίσκουν αρνητικό και άλλοι να το βρίσκουν κάτι σαν μυστήριο που ανεβάζει το σασπένς. Εγώ είμαι στην πρώτη κατηγορία.