@ilovel: άψογη για τη Tori ^^ αλλά για τη διασκευή σε Depeche Mode θα διαφωνίσω. Τώρα την ακούω καθώς γράφω και δεν μου έκανε καμιά τρομερή εντύπωση. Πολύ καλά δεύτερα φωνιτικά βέβαια, αλλά κάπως κενό σαν κομμάτι, αν με πιάνεις.
Πάντως γενικά, οι
Depeche Mode πρέπει να είναι απο τις πιο εύκολες μπάντες για διασκευές, μιάς και τους έχουν διασκευάσει απο τους In flames και τη Tori Amos μέχρι electro μπάντες και συγκροτήματα σαν τους Callenish Circle. Ειλικρινά, μόνο ρεμπέτικη διασκευή σε αυτούς δεν πρέπει να υπάρχει.
Για τη διασκευή των Nirvana, απλά έχω τσακωθεί απίστευτα με σωρό άτομα που την υποτιμούν λόγο Cobain. Έλεος πια.
Λέω να πούμε μερικά λόγια και για metal διασκευές
Όσοι ακούτε metal, ξέρετε λογικά και τον
Dio. Ίσως λοιπόν στους πιο σοβαροφανείς οπαδούς του να μην άρεσε πολύ, αλλά σε όλους τους υπόλοιπους, δηλαδή και εμένα, η διασκευή στο
Holy diver απο
Killswitch Engage απλά τα έσπασε και μάλιστα πολύ άσχημα. Τέλειες κιθάρες, η φωνή του τραγουδιστή τους σκίζει (αν και λίγο φλωρέ τα πιο σκληρά φωνιτικά) και γενικά οι τύποι είναι λατρεία

. Βάλε μέσα και ένα videoclip που το βλέπεις και πέφτεις κάτω απο τα γέλια, και απλά έχεις βρεί το παράδεισο.
Άλλο κομμάτι που έχει υποστεί σωρό διασκευές, το
Fear of the dark απο τους
Iron Maiden. Αν οι τύποι πέρνανε ένα δολλάριο για κάθε διασκευή θα είχαν τα διπλάσια απο όσα έχουν τώρα.
Κλασσική διασκευή του κομματιού, αυτή των
Cradle of filth. Είχε γίενι αν θυμάμαι καλά για το ''From the cradle to escape'' ep και είχε κάνει πολύ κόσμο να τους μισήσει (όπως και για τη διασκεύ στο Hell awaits, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία). Αν θέλετε τη γνώμη μου, το σκοπό τους τον πετύχαν στο έπακρο. Πήραν ένα τρομερό κομμάτι, του αλλάξαν τα φώτα (πραγματικά όμως) χωρίς να χάσει την αξία του, κερδίσαν φήμη απο αυτό. Τι άλλο να ζητήσει κανείς?
Πάρτε το με βιντεάκι απο Dragonball
άλλη διασκευή αυτή των Graveworm, αν θυμάμαι σωστά κατά το 2004 και αυτή, για το τότε δίσκο που είχαν βγάλει. Ιδιαίτερη περίπτωση και αυτή, αν και ο κομμάτι σίγουρα άξιζε καλύτερη υποδοχή. Το περίεργο είναι ότι, υπάρχει διαμάχη, μιάς και οι Graveworm είναι κατά κύριο λόγο επηρεασμένοι απο Cradle of filth, υπάρχει μια διαφωνία στο ποια διασκευή ανήκει σε ποιον, μιάς και στο διαδύκτυο πολύς κόσμος μπερδεύει τη διασκευή των μεν με τους δε, και πάει λέγοντας. Κανείς να βοηθήσει υπάρχει?
Βέβαια, οι
Graeworm θα μείνουν αξέχαστοι και για μια άλλη διασκευή, αυτή στο
Loosing my relligion των
R.E.M. Είμαι σίγουρος ότι αν οι R.E.M. το ακούσουν ποτέ, οι Graveworm την επόμενη μερα θα φάνε μια υπέροχη μύνηση, όλη δικιά τους.
υ.γ δυστηχώς το youtube δεν μου φορτώνει τώρα οπότε δνε μπορώ να δώσω link, ίσως αργότερα