Η σιντριπτικη πλειοψηφεια των γονεων ειναι ορθοδοξοι και αυτο περιμενουν απο το κρατος να διδαξει στα παιδια τους. Οι περισσοτεροι γονεις θα ειχαν σοβαρο προβλημα να διδαξει το κρατος στα παιδια τους την δοξα του Αλλαχ οταν αυτοι θελουν τα παιδια τους να μεγαλωσουν ως χριστιανοι. Οταν το παιδι ωριμασει και φυγει απο την αγκαλια των γονιων του, δεν το εμποδιζει κανεις να αλλαξει δρομο. Το ιδιο φυσικα ισχυει και με τους γονεις που για οποιονδηποτε λογο δεν θελουν εξαρχης να μαθει το παιδι τους για την χριστιανοσυνη η για τα θρησκευτικα γενικοτερα. Απλα λενε στον διευθυντη του σχολειου, οτι το παιδι δεν θελουν να μαθει θρησκευτικα και τελειωνει εκει η ιστορια, δεν υπαρχει καποιος διωγμος. Η παρουσα κατασταση εξυπηρετει λοιπον τις προσδοκιες της συντριπτικης πλειοψηφιας των γονεων για την διδασκαλια των παιδιων τους απο το κρατος, και με ολες τις εξαιρεσεις παρουσες ετσι ωστε να μην υπαρχουν αδικιες.
Αυτό σου λένε σε τόσα ποστς και εσύ δεν θέλεις να το καταλάβεις.
Αν αρχίσεις να "διδάσκεις" κάτι σε ένα μικρό παιδί και αυτό συνεχίσει μέχρι και τα 18 του, τότε δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο μετά από τόσα χρόνια "πλύσης εγκεφάλου" να αλλάξει μυαλά, αφού όλα αυτά θα του φαίνονται φυσιολογικά και απολύτως πιστευτά. Αυτό γιατί το μικρό παιδί δεν μπορεί να κρίνει τι είναι σωστό και λάθος, ούτε μπορεί να διαλέξει αν του δώσεις πολλές επιλογές, εκτός αν είναι για το τι γλυκό θα πάρει.
Αυτή είναι η αρχή του "κακού" (δεν μιλάω για τον χριστιανισμό η την όποια πίστη, γενικά μιλάω).
Αν όμως ξεκινούσε ακριβώς η ίδια διαδικασία αν αυτό το παιδί ήταν 10-12 χρόνια μεγαλύτερο, τότε θα σκεφτόταν περισσότερο αυτά που του έλεγαν και δεν θα έχαφτε ότι του πετούσαν στη μάπα. Έτσι θα μπορούσε να κρίνει τι είναι σωστό και τι λάθος, με τη δικιά του προοπτική πάντα, κάτι που πρέπει να γίνεται, αφού γι αυτό έχουμε την ελευθερία της επιλογής.
Επίσης, γιατί να διδαχθεί το παιδί την πίστη που οι γονείς του θέλουν να μάθει; Δηλαδή τα παιδιά πρέπει να είναι ίδια με τους γονείς;
Αν ήταν έτσι θα είχαμε μείνει πολύυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ πίσω στην εξέλιξη, και θα μπορούσαμε κάλιστα να κάνουμε κλώνους αντί να γεννάμε παιδιά, να μη ζοριζόμαστε κιόλας με το mindfuck τους.
Θα μπορούσα να συνεχίσω αλλά μόνο που ασχολούμαι εκνευρίζομαι με τον εαυτό μου.
Έτσι τελειώνω με αυτό.
Οκ, η χριστιανοσύνη συνδέεται άμεσα με την ελληνική ιστορία. Δεκτό.
Δεν βλέπω όμως τον λόγο να διδάσκεται σε άτομα που δεν το θέλουν, ειδικά με τον τρόπο που διδάσκεται σήμερα, γιατί εγώ που δεν διαβάσω χριστιανικά (τα πραγματικά θρησκευτικά θα τα διάβαζα και με πολύ ενδιαφέρον μάλιστα) κατανοώ μια χαρά την ιστορία.