Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Διδασκαλία θρησκευτικών στην 1,2-βάθμια εκπαίδευση

• Please log in to reply
387 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Πότε πρέπει να ξεκινάει η θρησκευτική διαπαιδαγώγηση στα πλαίσια του σχολείου; (137 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Πότε πρέπει να ξεκινάει η θρησκευτική διαπαιδαγώγηση στα πλαίσια του σχολείου;

1. Στις πρωτες τρεις ταξεις του δημοτικου (21 ψήφοι [15.33%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 15.33%

2. Στις τρεις τελευταιες ταξεις του δημοτικου (16 ψήφοι [11.68%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 11.68%

3. Στο γυμνασιο (14 ψήφοι [10.22%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 10.22%

4. Στο λυκειο (13 ψήφοι [9.49%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 9.49%

5. Να μην υφισταται τετοια διαπαιδαγωγηση στο σχολικο περιβαλλον (73 ψήφοι [53.28%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 53.28%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#46 Maya-chan

Maya-chan

Anime Master

• Moderators
  • 1.667 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Ιούνιος 2008 - 14:43

Δεν παρεξηγούμαι αλλά κάτι τέτοιοι τύποι στο δημοτικό με ρώταγαν :από την Ελλάδα είσαι ; Λες και το γεγονός ότι δεν είμαι ορθόδοξος με κάνει λιγότερο Ελληνα από ότι αυτοί.Σίγουρα ,η ορθόδοξη πίστη είναι συνδεδεμένη άρρηκτα με την Ελληνική ιστορία αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να διδάσκεται υποχρεωτικά .

Αυτό είναι αλήθεια. Μου θυμίζει κι εμένα ένα περιστατικό στην κατασκήνωση όταν ήμουν 10 χρονών που ένα άλλο κοριτσάκι ανρωτιόταν γιατί όλο με παντελόνι κυκλοφορούσα και με ρώτησε τι φοράω την Κυριακή στην εκκλησία. Της είπα ότι δεν πάω ποτέ στην εκκλησία κι αυτή έκανε μια φάτσα κάπως έτσι :terror2: και μετά την άλλη μέρα έρχεται και με ρωτάει από πια χώρα είμαι. :oo: Τώρα λοιπόν τι κάνω? Της λέω ότι αυτά τα δύο είναι άσχετα μεταξύ τους ή πλακώνω στο ξύλο όποιον της έβαλε την ιδέα ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να πηγαίνουν εκκλησία?

BTW, οσοι παιρνουν απαλλαγη απο τα θρησκευτικα, δεν νομιζετε οτι θα επρεπε να παιρνουν απαλλαγη και απο τις θρησκευτικες αργιες και να πηγαινουν στο σχολειο να κανουν φυσικη η μαθηματικα? ;)

Μέσα είμαι. Βρες μου καθηγητή που να είναι πρόθυμος να μου κάνει μάθημα και πάω. Άσε που όταν κάνει την παράδοση στους άλλους εγώ θα ζωγραφίζω με την ησυχία μου γιατί θα τα ξέρω. :hahaha:

15fkk04.jpg

#47 tsintori

tsintori

Dmc rocks

• Members
  • 514 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2008 - 09:59

Έτσι έτσι είναι. Με τα θρησκευτικά έχουν μπερδέψει τη βούρτσα με την π..εμ.εμ...α.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από tsintori: 19 Ιούνιος 2008 - 19:05
ορθογραφία

Δημοσιευμένη  εικόνα

#48 L Lawliet

L Lawliet

Αμύνεσθαι περί πάτρις...

• Members
  • 66 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2008 - 12:51

οff topic:Χμ για ξεκολλάτε λίγο και πηγαίνετε εκκλησία λίγο γιατί φαίνεται ότι η θρησκεία για πολλούς εδώ μέσα δεν σημαίνει τίποτα.

#49 tsintori

tsintori

Dmc rocks

• Members
  • 514 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2008 - 13:10

Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την θρησκεία.
Με πειράζει ο τρόπος που την πασάρουν.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#50 PreToRiaN

PreToRiaN

Make love, NOT warcraft

• Members
  • 81 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2008 - 13:20

οff topic:Χμ για ξεκολλάτε λίγο και πηγαίνετε εκκλησία λίγο γιατί φαίνεται ότι η θρησκεία για πολλούς εδώ μέσα δεν σημαίνει τίποτα.

η απλα σημαινει κατι διαφορετικο απο αυτο που σημαινει για σενα :) :) :)
Spoiler:
Αυτή η υπογραφή δεν ξεπερνά σε καμία περίπτωση τα 250 pixels ύψος.( who am i kidding : :. my beautiful and intelligent sign is ruined ).

#51 psofia

psofia

Retired troll

• Members
  • 395 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2008 - 18:34

[ξενέρωτο-private-school-mode on]
Εμείς έχουμε εκκλησία μέσα στο σχολείο! :deadga6:
[/ξενέρωτο-private-school-mode off]

#52 karkas

karkas

Μελλοντικός Μονοσάνδαλος

• Members
  • 261 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2008 - 18:47

Με τίποτα....:redcard2::redcard2::redcard2:
[URL="http://roarus.mybrute.com/"]
[/URL]

#53 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2008 - 20:35

Με τίποτα....:redcard2::redcard2::redcard2:

Ποιο ειναι το προβλημα? Αν δεν σου αρεσει, μην μπαινεις μεσα, ετσι δεν ειναι? Αυτο ελειπε να μας ενοχλουνε και τα κτιρια τωρα.. Υπαρχει μεγαλη αποσταση απο το να μην συμφωνουμε απλα με τα θρησκευτικα και στο να ειμαστε εχθρικοι απεναντι σε μια συγκεκριμενη θρησκεια μονο και μονο επειδη για καποιους ειναι και καλα το "κατεστημενο" στη χωρα...

Σοφια, εισαι η Σοφια που ηταν στο μαγαζι του Κονατα την προηγουμενη δευτερα?

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Mr Ayu-Mania: 15 Ιούνιος 2008 - 20:47

Δημοσιευμένη  εικόνα

#54 Animesuki

Animesuki

Black Butler Lover.

• Members
  • 379 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2008 - 22:57

Tελεια!Εμενα θα μου αρεσε να ειχαμε εκκλησια μεσα στο σχολειο.(Πειτε οτι θελεται δεν με ενδιαφερει.)
Επιτελους αλλα 2 μαθηματα εμειναν και πρωτα ο Θεος τελος!:drink::wooi2::hahaha::bath::wis:

#55 Ephialtes

Ephialtes

Ashigaru

• Members
  • 570 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2008 - 23:21

:oo:Δεν υπαρχει αυτο... θα συμφωνησω με τον karka

Δημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόνα

#56 psofia

psofia

Retired troll

• Members
  • 395 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Ιούνιος 2008 - 23:52

Μr. Ayu> Ναι εγώ είμαι!

Ναι είναι αισχρό αυτό το πράγμα. Τουλάχιστον στο δημόσιο περπατούσαμε κανα χιλιόμετρο μέχρι την εκκλησία και χάναμε περισσότερη ώρα!

#57 karkas

karkas

Μελλοντικός Μονοσάνδαλος

• Members
  • 261 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2008 - 02:09

Ποιο ειναι το προβλημα? Αν δεν σου αρεσει, μην μπαινεις μεσα, ετσι δεν ειναι? Αυτο ελειπε να μας ενοχλουνε και τα κτιρια τωρα.. Υπαρχει μεγαλη αποσταση απο το να μην συμφωνουμε απλα με τα θρησκευτικα και στο να ειμαστε εχθρικοι απεναντι σε μια συγκεκριμενη θρησκεια μονο και μονο επειδη για καποιους ειναι και καλα το "κατεστημενο" στη χωρα...

Ελα ρε συ απλά νόμιζα οτι έκανε πλάκα η κοπέλα και έβγαλα κάρτα σε αυτήν!

Πάντως τώρα που το ξανακοιτάω μάλλον δεν κάνει πλάκα το Σοφάκι μας. Είναι σίγουρα κάτι που δε βλέπεις κάθε μέρα!
[URL="http://roarus.mybrute.com/"]
[/URL]

#58 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1.535 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2008 - 09:42

Υπαρχει μεγαλη αποσταση απο το να μην συμφωνουμε απλα με τα θρησκευτικα και στο να ειμαστε εχθρικοι απεναντι σε μια συγκεκριμενη θρησκεια μονο και μονο επειδη για καποιους ειναι και καλα το "κατεστημενο" στη χωρα...

Δεν θες να καταλαβεις οτι δεν ενοχλει η ιδια η θρησκεια,αλλα το γεγονος της κατηχησης/προσυλητισμου απο μικρη ηλικια.Εξ'αλλου και για αυτο κανεις δεν διαμαρτυρηθηκε για καμια εκκλησσια σε νοσοκομειο οπου δεν τιθεται θεαμ προσυλητισμου,αλλα για την θρησκευτικη ''διαπαιδαγωγιση'' στις μικρες ηλικιες που λαμβανει χωρα στα σχολεια μεσω των θρησκευτικων και την υποχρεωτικης παρακολουθησης της λειτουργειας.

Ποιο ειναι το προβλημα? Αν δεν σου αρεσει, μην μπαινεις μεσα, ετσι δεν ειναι? Αυτο ελειπε να μας ενοχλουνε και τα κτιρια τωρα..

Εγω παντως ξερω παρα πολυ κοσμο που θα ενοχλουνταν απο την υπαρξη ενος τζαμιου στην Αθηνα.Ειδες τι κλειστομυαλος και τι οπισθοδρομικος που ειναι ο κοσμος:orly:?

Κουραγιο,εδω εχουμε εκκλησια μεσα στο Πολυτεχνειο FFS:roar:

ΥΓ.Δεν θα κανω τον κοπο να εξηγησω ποσο αταιραστη ειναι η υπαρξη ενος (και μονο ενος!) δογματος μεσα στον χωρο γεννησης της γνωσης,της κριτικης σκεψης και του πλουραλισμου των ιδεων:deadga6:

#59 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2008 - 09:51

Φαντάζομαι ένα παιδάκι σ'αυτό το σχολείο να είναι μουσουλμάνος(διόλου απίθανο)
το πως θα νιώθει!Από άλλον πλανήτη!
Δημοσιευμένη  εικόνα

#60 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούνιος 2008 - 11:02

Οκ, επειδη βγαινει λιγο off-topic το θεμα ας κανω μια τελευταια παρενθεση για τα Θρησκευτικα, με βαση τα λογια του Odin.

Ειμαστε σε μια χωρα οπου η συντριπτικη πλειοψηφεια ειναι χριστιανοι ορθοδοξοι. Επισης η συγκεκριμενη θρησκεια εχει παιξει καταλυτικο ρολο στην ιστορια αυτου του εθνους. Για αυτους και μονο το λογους επιβαλεται να διδασκεται αυτη η πιστη στα σχολεια μας και να χρηματοδοτειται η διδασκαλια της.

Η σιντριπτικη πλειοψηφεια των γονεων ειναι ορθοδοξοι και αυτο περιμενουν απο το κρατος να διδαξει στα παιδια τους. Οι περισσοτεροι γονεις θα ειχαν σοβαρο προβλημα να διδαξει το κρατος στα παιδια τους την δοξα του Αλλαχ οταν αυτοι θελουν τα παιδια τους να μεγαλωσουν ως χριστιανοι. Οταν το παιδι ωριμασει και φυγει απο την αγκαλια των γονιων του, δεν το εμποδιζει κανεις να αλλαξει δρομο. Το ιδιο φυσικα ισχυει και με τους γονεις που για οποιονδηποτε λογο δεν θελουν εξαρχης να μαθει το παιδι τους για την χριστιανοσυνη η για τα θρησκευτικα γενικοτερα. Απλα λενε στον διευθυντη του σχολειου, οτι το παιδι δεν θελουν να μαθει θρησκευτικα και τελειωνει εκει η ιστορια, δεν υπαρχει καποιος διωγμος. Η παρουσα κατασταση εξυπηρετει λοιπον τις προσδοκιες της συντριπτικης πλειοψηφιας των γονεων για την διδασκαλια των παιδιων τους απο το κρατος, και με ολες τις εξαιρεσεις παρουσες ετσι ωστε να μην υπαρχουν αδικιες.

Ποιο ειναι το προβλημα λοιπον? Το να θελουν οι "προοδευτικες" δυναμεις να εξαφανισουν την ορθοδοξη πιστη απο τα σχολεια, ειναι απλα αντιδημοκρατικο αφου γραφουν στα παπουτσια την συντριπτικη πλειοψηφεια που θελει να μεγαλωσει το παιδι τους ως χριστιανος. Το μονο που θα δεχομουν ως καλο μετρο ειναι να γινουν τα θρησκευτικα η προαιρετικα στο γυμνασιο και περα, η να μην βαθμολογουνται. Ολα τα αλλα που ονειρευονται καποιοι ειναι απλα αντιδημοκρατικα.
Δημοσιευμένη  εικόνα