Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Αγαπώ την Χώρα μου (?)

• Please log in to reply
164 replies to this topic

#31 sgouver

sgouver

One Piece Maniac

• Members
  • 540 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 00:23

To Thread εχει γινει αρκετα ενδιαφερον...

...Είναι αυτά που μας κάνουν(υποθετικά μιλώντας,μην προσβληθεί κανείς) να αλλά ζουμε δρόμο βλέποντας έναν άνθρωπο που δεν φαίνεται να "είναι απο τα μέρη μας"?...

Δεν μιλαμε για μια δεμενη χωρα βασιμενη στην ξενοφοβια αλλα οτι η μη ελεγχομενη μεταναστευτικη αυξηση απο τους Αμερικανικους πολεμους, δημιουργει προβληματα οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και στην Ευρωπη.
Δεν ειμαι μισανθρωπος αλλα πιστευεις οτι ειναι δυνατον να ζουν με αξιοπρεπια οι μεταναστες στην Ελλαδα οταν εχουν φτασει σε τετοιο τρελο αριθμο?
(Εδω φιλε μου εμεις ζουμε στα σπιτια των γονιων μας μεχρι τα 30 με τον ελεεινο βασικο μισθο που περνουμε !! )
Εχει κορεστη απο δουλεια ακομα και η μαυρη αγορα (φαναρια,dvd κ.λ.π) σε λιγο καιρο λογικο ειναι να εχουμε ραγδαια αυξηση της εγληματικοτητας οχι επειδη ειναι κακοι ανθρωποι αλλα επειδη θα πεινανε ...

Μήπως,εν τέλει,είναι οι τάξεις που χωρίζουν τον άνθρωπο την σήμερον ημέρα?

Ασφαλως και τους χωριζουν...και σε περιπτωση που δεν το ξερεις, εσυ για να εχει τον υπολογιστη σου και το internet εκμεταλευσαι την υπεραξια του κινεζου και του Ταιλανδου εργατη που τους φτιαχνει.

You just scraped it...Και φαντάζομαι πως δεν είναι χώρες...Γιατί πίσω από τις χώρες δεν κρύβεται μόνο η Α,αλλά και η Β και η Γ εταιρεία.

Αυτο που γραφεις ειναι αφελες...

Σαουδικη Αραβια (MIG)
Ρωσια (φυσικο αεριo-gasprom)
Γερμανια (ελεγχει το 50% της χωρας μας)
Ισραιλ (...)
Γαλλια
κ.λ.π

Κοιτα δεν ερχονται τα επισημα κρατη να μας εξαγορασουν αλλα ολες οι super εταιριες τους την υπεραξια που καρπονονται απο τους Ελληνες εργαζομενους την στελνουν στην χωρα τους και απο εκει και περα επενδιεται εσωτερικα ή εξωτερικα...

Ετσι φιλε μου δυστηχως λειτουργει το συστημα που ζεις...τοσο ψυχρα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από sgouver: 13 Ιούνιος 2008 - 00:37

#32 kakashi sensei

kakashi sensei

pitsilistis

• Members
  • 746 Δημοσιεύσεις:
  • Locationplateia eleytherias

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 01:42

ωραιο thread αλλα πρεπει να γραψεις ολοκληρη εκθεση ιδεων για να μην κακο-χαρακτηρηστεις.
ετσι οσον αφορα την ιστορια της την λατρευω.
οσον αφορα τη σημερινη κατασταση ασ'το καλυτερα.

#33 Anyparktos

Anyparktos

Πρώην Me Loves Neliel

• Members
  • 694 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 01:52

Κοίταξε δεν πιστεύω ότι είναι χώρες αυτές που κάνουν κουμάντο αυτή τη στιγμή και στην τελική δεν μπορούμε να το κρίνουμε αυτό γιατί κανείς από τους δυό μας δεν είναι ο υπερκατάσκοπος των 32 χιλιάδων ηπείρων για να γνωρίζει που πραγματικά πάνε τα λεφτά,έτσι απλά...Το θέμα είναι ότι αν επρόκειτο για χώρες και όχι για ιδιωτικά συμφέροντα γιατί καν να αλλάζουν οι κυβερνήσεις αυτόν τον κρατών?Και πως επιτυγχάνεται αυτό?

Και για να το ξεκαθαρίσω έστω ότι οι χώρες που ανέφερες έχουν τον οικονομικό έλεγχο των αντίστοιχων εταιρειών που ανέφερες(που συγχώρησε με αλλά αυτό εγώ θεωρώ αφελές,το να πιστεύεις ότι με τους καλπάζοντες ρυθμούς του νεοφιλελευθερισμού παγκοσμίως οι χώρες-κυβερνήσεις έχουν τη δυνατότητα για να μην πω την ικανότητα και τα αρ****α να ελέγχουν αυτές τις γιγάντιες εταιρείες) τότε θα είχαν και τον έλεγχο συνολικά τις κοινωνίας αφού στο οικονομικοπολιτικό σύστημα που έχουμε(you know,the c word) θα μπορούσαν να αποκτήσουν άνετα τον απόλυτο πολιτικό έλεγχο αν είχαν ήδη τον (απόλυτο)οικονομικό...

Τεσπά,επειδή δεν είμαι σίγουρος από το ποστ σου δλδ δεν κατάλαβα αν μιλάς για οικονομικό έλεγχο τον μεγαλοεπιχειρήσεων-πολυεθνικών από τις κυβερνήσεις των χωρών στις οποίες έχουν την έδρα τους(και μπορεί να συμβαίνει δλδ μια μεγάλη παρεξήγηση αυτή τη στιγμή :)θα κάνω μια παράλληλη τοποθέτηση...

Δεν μιλαμε για μια δεμενη χωρα βασιμενη στην ξενοφοβια αλλα οτι η μη ελεγχομενη μεταναστευτικη αυξηση απο τους Αμερικανικους πολεμους, δημιουργει προβληματα οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και στην Ευρωπη.

Αυτοί οι πόλεμοι δεν έγιναν χωρίς λόγο,αλλά λόγω της επικράτησης των πολυεθνικών και των συμφερόντων τους ακόμα και στο μεγαθήριο της αμερικής.Θεωρείς ότι ο Bush έχει τόσο μυαλό ώστε να βγάλει όφελος από τους πολεμους αυτούς αν δεν πάρει φράγκο από αμερικάνικες εταιρείες όπλων,καυσίμων κτλ που σχετίζονται με τη βιομηχανία του πολέμου?Απεναντίας,εγώ τον θεωρώ ανίκανο να την τινάξει στην τουαλέτα...:hahaha:

Ασφαλως και τους χωριζουν...και σε περιπτωση που δεν το ξερεις, εσυ για να εχει τον υπολογιστη σου και το internet εκμεταλευσαι την υπεραξια του κινεζου και του Ταιλανδου εργατη που τους φτιαχνει.

Εννοούσα ότι μόνον αυτό τους χωρίζει...Θεωρείς ότι ο φτωχός Αμερικάνος ή και Έλληνας(ναι πέρα από τη γενιά των 700 euro στην οποία θα ενταχτώ σε μερικά χρόνια υπάρχουν και πραγματικά φτωχοί άνθρωποι) περνάει καλύτερα από τον φτωχό Αλβανό?(και δεν λέω σε άλλα μέρη του κόσμου γιατί πχ μπορεί να υπάρχουν άλλα προβλήματα που αντικειμενικά κάνουν πιο δύσκολα τα πράματα)
Τα ίδια σκατά τρώνε...Όπως και να το κάνεις...
Και όπως είπες εγώ εκμεταλλεύομαι την υπεραξία τους(αν και δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω τέτοιες λέξεις για να μη βγούμε από μερικούς-μερικούς ως indymedia) και όπως λες παρακάτω άλλοι εκμεταλλεύονται τη δικιά μου υπεραξία και πάει λέγοντας...Και καταλήγουν όλοι να τρώνε σκατά εκτός από 2-3....Για να μιλήσω και λίγο απλά δλδ γιατί είμαι φαν της λαϊκης έκφρασης (αν και καταλήγω συχνά πομπώδης).Οι κυβερνήσεις αλλάζουν και στο διάστημα που δεν βρίσκονται στην εξουσία δεν έχουν κάποια πηγή κεφαλαίου(ή έχουν αν έχουν δικές τους επιχειρήσεις :D).Παρολ'αυτά οι επιχειρήσεις παραμένουν και 15 χιλιάδες κυβερνήσεις να αλλάζουν...

Και καταλήγουμε εδώ ακριβώς...

Κοιτα δεν ερχονται τα επισημα κρατη να μας εξαγορασουν αλλα ολες οι super εταιριες τους την υπεραξια που καρπονονται απο τους Ελληνες εργαζομενους την στελνουν στην χωρα τους και απο εκει και περα επενδιεται εσωτερικα ή εξωτερικα...

Ακριβώς!!Η μαγία του καπιταλισμού...Παίρνω από το φτωχό οικονομικό πρόσωπο(αυθαιρεσία στην έκφραση είναι αυτό,σε αναλογία με νομικές εκφράσεις του π.χ νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου) είτε αυτό το πρόσωπο είναι το δημόσιο μιας χώρας είτε ιδιώτες και τα πηγαίνω στο πλούσιο...(το οποίο μπορεί να είναι οικονομικά ισχυρές χώρες ή πολυεθνικές)
Εν τέλει λοιπόν θέλω να πιστεύω ότι συμφωνούμε εμείς οι δύο και απλώς ασχολούμαστε με λεπτομέρειες:drink:
Η μόνη ίσως εξαίρεση σ'αυτό να είναι η άποψή σου ότι εμείς μονάχα είμαστε προβληματικοί σαν χώρα και εμείς μόνο υποφέρουμε ενώ στην ουσία αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο και ο κόσμος γύρω πρέπει να αντιληφθεί τι συμβαίνει επιτέλους...Απλά εκ των πραγμάτων κάποιες χώρες έχου χαμηλότερα ποσοστά φτώχειας γιατί τυχαίνει να είναι και έδρες,όπως είπαμε, μεγαλοεπιχειρήσεων.Και να βάλουμε μερικά πράματα,ξεκινώντας μεν ο καθένας απο τη χωρα του αλλα καταλήγοντας στο όλο,στη θέση τους για να μπορέσουμε να έχουμε πραγματκή ισότητα ως άνθρωποι και όχι την κοροϊδία που ζούμε αυτή τη στιγμή...
Δημοσιευμένη  εικόνα

#34 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 10:31

Me loves Neliel μην εμμενεις τοσο στο θεμα της μεταναστευσης αφου ειναι απλα ενα υποσυνολο του θεματος που συζηταμε. Επισης βλεπω οτι εχεις την εντυπωση οτι ειμαι τελειως κατα της μεταναστευσης ενω ημουν σαφεστατος στο ποστ μου οτι ειμαι μονο εναντια στην υπερβολικη και ανεξελεγκτη μεταναστευση.

Επισης ειπωθηκε, απο τον Περση νομιζω, οτι ειναι θετικο να αφομοιωνουμε στοιχεια των μεταναστων που εισερχονται στη κοινωνια μας και οτι δεν υπαρχει κιδυνος γκετοποιησης αν τους φερομαστε εμεις καλα. Σε αυτο εχω να πω οτι αμα εννοει πχ να μαθουμε να αγαπαμε το κινεζικο φαγητο η να χαιρομαστε με τους δρακους που βγαζουν στην πρωτοχρονια τους, δεν εχω κανενα προβλημα. Αλλα απο τη στιγμη που οι Κινεζοι ηρθαν σε εμας, εχουν την υποχρεωση να αφομοιωθουν στην δικια μας κοινωνια και ηθη. Και με αυτο εννοω να μαθουν τουλαχιστον την γλωσσα μας, και να ακολουθουν τους κανονες της δικιας μας κοινωνιας. Παρολα αυτα, αν ο αριθμος τους ειναι μεγαλος, μονοι τους θα γκετοποιηθουν χωρις να φταιμε εμεις. Γιατι απλα ετσι ειναι η ανθρωπινη φυση.. Θα μενουν σε συγκεκριμενες συνοικιες οπου μενουν κινεζοι, θα μιλανε κινεζικα, θα παντρευονται μεταξυ τους, γιατι απλα ετσι αισθανονται πιο ανετα, ετσι αισθανονται στο σπιτι τους. Ειναι η ανθρωπινη φυση που λεγαμε οτι οι ανθρωποι φτιαχνουν κοινωνικες ομαδες με τους ομοιους τους!! Και εφερα ενα παραδειγμα τους Κινεζους οπου δεν με πολυπειραζει και να φτιαξουν γκετο, γιατι απλα σε οποια χωρα και να εγκατασταθηκαν δεν δημιουργησαν προβλημα. Βεβαια αμα η μιση Ελλαδα Ελλαδα γινοταν Κινα, τοτε θα ητανε προβλημα. Αμα ομως στη θεση των Κινεζων βαλεις π.χ. τους Αλβανους τοτε υπαρχουν και αλλα πραγματα που πρεπει να λαβουμε υποψην. Νομιζω οτι τα εχω ξαναπει σε πολλα threads οποτε καταλαβαινετε τι εννοω.

Επισης θελω να πω οτι ο μεγαλυτερος εχθρος των πολυεθνικων και του ιμπεριαλιστικου καπιταλισμου ειναι τα συνορα. Αν υπαρχει κατι που φοβουνται οι πολυεθνικες, ειναι οι εθνικα ομοιομορφες χωρες με δυνατη εθνικη οικονομια. Τα πολυεθνικα καρτελ που ελεγχουν σημερα την οικονομια χρησιμοποιουν την παγκοσμιοποιηση ως το υπερτατο οπλο για να φτιαξουν μια παγκοσμια γη φτηνου εργατικου δυναμικου. Μια δυνατη χωρα μπορει να ελεγξει την οικονομια της και την ευημερια των πολιτων της. Το να θελουμε να υποβαθμισουμε τα συνορα και να φτιαξουμε ασυνορες πολυπολιτισμικες κοινωνιες, μονο το κεφαλαιο βοηθαμε και οχι τους εαυτους μας...

Και καλα θα ηταν να μην βλεπετε τα πραγματα τοσο μαυρα οσον αφορα τη δικη μας χωρα. Ναι ειμαστε μπουρδελο, αλλα οχι στο βαθμο που θελουν να περασουν τα δελτια ειδησεων. Υπαρχουν πολυ μεγαλυτερα μπουρδελα στον πλανητη απο εμας.. Θελουν να σας κανουν να πιστευετε οτι δεν διορθωνεται η κατασταση οσο και να προσπαθησετε κατι που δεν ισχυει. Θελουν να σας κανουν να γκρεμισετε αυτη τη χωρα για τους λογους που ανεφερα πιο παραπανω.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#35 Sora of the wind

Sora of the wind

The apostasy canticlE

• Members
  • 396 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 10:54

Αμα ομως στη θεση των Κινεζων βαλεις π.χ. τους Αλβανους τοτε υπαρχουν και αλλα πραγματα που πρεπει να λαβουμε υποψην. Νομιζω οτι τα εχω ξαναπει σε πολλα threads οποτε καταλαβαινετε τι εννοω.

Aμόλα τα αλλη μία άμα δε σου κάνει κόπο.

#36 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 11:07

Επισης θελω να πω οτι ο μεγαλυτερος εχθρος των πολυεθνικων και του ιμπεριαλιστικου καπιταλισμου ειναι τα συνορα. Αν υπαρχει κατι που φοβουνται οι πολυεθνικες, ειναι οι εθνικα ομοιομορφες χωρες με δυνατη εθνικη οικονομια. Τα πολυεθνικα καρτελ που ελεγχουν σημερα την οικονομια χρησιμοποιουν την παγκοσμιοποιηση ως το υπερτατο οπλο για να φτιαξουν μια παγκοσμια γη φτηνου εργατικου δυναμικου. Μια δυνατη χωρα μπορει να ελεγξει την οικονομια της και την ευημερια των πολιτων της. Το να θελουμε να υποβαθμισουμε τα συνορα και να φτιαξουμε ασυνορες πολυπολιτισμικες κοινωνιες, μονο το κεφαλαιο βοηθαμε και οχι τους εαυτους μας...

Και καλα θα ηταν να μην βλεπετε τα πραγματα τοσο μαυρα οσον αφορα τη δικη μας χωρα. Ναι ειμαστε μπουρδελο, αλλα οχι στο βαθμο που θελουν να περασουν τα δελτια ειδησεων. Υπαρχουν πολυ μεγαλυτερα μπουρδελα στον πλανητη απο εμας.. Θελουν να σας κανουν να πιστευετε οτι δεν διορθωνεται η κατασταση οσο και να προσπαθησετε κατι που δεν ισχυει. Θελουν να σας κανουν να γκρεμισετε αυτη τη χωρα για τους λογους που ανεφερα πιο παραπανω.

Στις πολυεθνικές τα σύνορα δεν είναι ο μεγαλύτερος εχθρός, αντίθετα είναι σύμμαχος. Επειδή σε μερικές χώρες μπορούν να βρούν φτηνά εργατικά χέρια, ενώ σε άλλες δεν μπορούν. Λόγω νόμων, λόγω κεκτημένων δικαιωμάτων. Οπότε στην βουλγαρία, Κίνα κλπ θα τους κοστίζουν 10 εργάτες όσο ένας στην Ελλάδα ή την Ιταλία! Εαν όμως καταργηθούν τα σύνορα, και οι νόμοι αλλάξουν, δεν πρόκειται να αλλάξουν "προς την μεριά των κινέζων" αλλά "προς την μεριά των ευρωπαίων"... Οπότε οι πολυεθνικές τους συμφέρει να έχουν σύνορα, για να μπορούν να ελέγχουν το εργατικό δυναμικό σε κάθε περιοχή.

Όσο για την δεύτερη παράγραφο, συμφωνώ απόλυτα Ayu. Υπάρχουν και χειρότερα, και σίγουρα μπορούμε να καλυτερέψουμε και την Ελλάδα και κάθε τόπο που μένουμε, ή που πάμε με το να φερόμαστε σωστά και στην δουλειά και στην προσωπική μας ζωή. να μην παρασυρόμαστε έυκολα με το κάθετί και να ελέγχουμε οποιαδήποτε πληροφορία θέλουν να περάσουν ιδίως από την τηλεόραση όπου τοι κάθε δελτίο ειδήσεων παρουσιάζει κάτι το ασήμαντο ως το πιο σημαντικό πράγμα στον κόσμο και το αντίθετο. Είναι και ο λόγος που έχω σταματήσει σχεδόν να βλέπω ειδήσεις, αν δώ οι μόνες ειδήσεις που αντέχω είναι στην ΝΕΤ. (Δεν έχω δεί ειδήσεις στο ΣΚΑΙ να πώ την αλήθεια).

Όσο για την μετανάστευση είναι αρκετά πολύπλοκο θέμα, και πράγματι χρειάζεται κάποιος έλεγχος. Και αυτό γιατί οι παράνομοι μετανάστες δεν κάνουν κακό μόνο στην Ελλάδα γενικά αλλά κυρίως στον εαυτό τους. Και αυτό επεδή όντας παράνομοι, δεν μπορούν να έχουν ασφάλιση. Νομίζω καταλαβαίνεται τι μπορεί να γίνει, εαν πάθει κάτι ένας από αυτούς, έτσι; Μπορεί ακόμα και να μην τον πάνε σε νοσοκομείο επειδή θα φοβούνται μην απελαθούν όλοι μαζί, κλπ.

Εγώ αυτή την στιγμή έχω προσλάβει έναν Ουκρανό, ο οποίος βρίκεται νόμιμα στην Ελλάδα. Είναι δηλωμένος κανονικά σε ΟΑΕΔ και όλες τις σχετικές υπηρεσίες. Δεν θα προσλάμβανα ποτέ κανέναν λαθρομετανάστη. Αν κάτι πάθει στην δουλειά έστω και από απροσεξία δική του, τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση που δεν είναι δηλωμένος πουθενά;

#37 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 11:31

Aμόλα τα αλλη μία άμα δε σου κάνει κόπο.

Με λιγα λογια..

1) Συνορευουμε με την Αλβανια. Ανεξελεγκτη εισροη μεταναστων.
2) Η Αλβανια εχει αποδεδειγμενες επεκτατικες βλεψεις.
3) Το 1 και το 2 σημαινει οτι αυτοι οι μεταναστες μεταονομαζονται ανα πασα στιγμη σε "μειονοτητα".

Οποτε βλεποντας το τι εγινε στο Κοσσοβο τα επικυνδινα σεναρια ειναι διστυχως πολλα. Δεν θελει πολυ φαντασια να καταλαβουμε οτι ο κινδυνος κατευθυνομενων θερμων επεισοδιων με επικεντρο την μειονοτητα ειναι παραπανω απο ορατος. Αυτο θα οδηγησει σε τεκμηριωμενες εδαφικες και αυτονομιστικες διεκδικησεις που φυσικα θα "ευαισθητοποιησουν" τα κεντρα της παγκοσμιοποιησης που θελουν μικρα αδυναμα και ελεγχομενα κρατη. Βλεποντας το τι εγινε με το Κοσσοβο οπου νομοι και ευρωπαικες συνθηκες αγνοηθηκαν παντελως, δεν θα ενιωθα πολυ ανετα αμα ημουν κατοικος του νομου Ιωαννινων.

Αυτα ειναι που με κανει να ανησυχω για τους συγκςκριμενους μεταναστες. Οχι οτι δεν υπαρχουν και αλλα προβληματα οπως των ναρκωτικων και της εγκληματικοτητας απο τους συγκεκριμενους, αλλα δεν ειναι επι του παροντος.

Στις πολυεθνικές τα σύνορα δεν είναι ο μεγαλύτερος εχθρός, αντίθετα είναι σύμμαχος. Επειδή σε μερικές χώρες μπορούν να βρούν φτηνά εργατικά χέρια, ενώ σε άλλες δεν μπορούν. Λόγω νόμων, λόγω κεκτημένων δικαιωμάτων. Οπότε στην βουλγαρία, Κίνα κλπ θα τους κοστίζουν 10 εργάτες όσο ένας στην Ελλάδα ή την Ιταλία! Εαν όμως καταργηθούν τα σύνορα, και οι νόμοι αλλάξουν, δεν πρόκειται να αλλάξουν "προς την μεριά των κινέζων" αλλά "προς την μεριά των ευρωπαίων"... Οπότε οι πολυεθνικές τους συμφέρει να έχουν σύνορα, για να μπορούν να ελέγχουν το εργατικό δυναμικό σε κάθε περιοχή.

Σε αυτο κανεις πιστευω λαθος. Το ειπες και μονη σου οτι σε καποιες χωρες υπαρχουν κεκτημενα δικαιωματα. Η παγκοσμιοποιηση και η πολυεθνικοτητα θα χτυπησει αυτα τα δικαιωματα γιατι απλουστατα ειναι το συμφερον των πολυεθνικων. Η παγκοσμιοποιηση φερνει τους φτηνους εργατες εντος εδρας και στο ονομα της "ανταγωνιστικοτητας" θα χτυπηθουν τα κεκτημενα και ολοι θα υποφερουν. Και δεν μιλαω μονο για τους εργατες.. Μιλαω για πτυχιουχους επαγγελματιες. Το "outsourcing" ξερεις τι ειναι φανταζομαι? Οταν ερωπαικα προτζεκτ καταληγουν σε Ινδους προγραματιστες που δουλευουν για ενα κομματι ψωμι... Και επειδη τωρα αρχισε να ανεβαινει το βιοτικο επιπεδο στην Ινδια (συν το προβλημα του να ελεγξεις ενα προτζεκτ οταν αυτο γινεται εκτος εδρας), αλλαζει η τακτικη στο να φερνουν τους Ινδους εντος εδρας με βιζες στην Αγγλια και στο ονομα της ανταγωνιστικοτητας να πεφτουν οι απολαβες ολων των επαγελματιων με μονους κερδισμενους ξερετε ποιους. Ειδατε προχθες που η Ενωση εδωσε το ελευθερο στην καταργηση του οχταωρου, παλι στο ονομα της ανταγωνιστικοτητας... Στην εποχη των δυνατων εθνικων κρατων με στοιβαρες οικονομιες δεν τα ειχαμε αυτα... Και τουλαχιστον οσο υπαρχουν κρατη, μπορει να ελεγθει η κατασταση. Αμα γινουμε Βαβελ, τοτε δεν τους σταματαει κανεις.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#38 Omorfandras

Omorfandras

Starting...

• Members
  • 23 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 11:38

Εγω παντως αγαπω την χωρα μου!!!! Πως να το κανουμε μου αρεσει η ελλαδίτσα. Βεβαια θα την εγκαταλειψω με την πρωτη ευκαιρια. Πως να το κανουμε δεν ειναι και ευρωπη....

Spoiler:

.....Whatever...

#39 Sponis

Sponis

Despair-Ridden Heart...

• Retired Staff
  • 2.291 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 11:43

Spoiler:

#40 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 11:43

[...] τα "συνορα" ειναι αποτελεσμα της προσπαθειας των ανθρωπων να στησουν κοινωνιες οι οποιες δεν μαστιζονται απο συρραξεις και πολεμους. Και αυτο οφειλεται στην ανθρωπινη φυση. Ο ανθρωπος απο τη φυση του ειναι κοινωνικο ον που ομως συναναστρεφεται με αλλους ανθρωπους με τους οποιους εχει καποια κοινα χαρακτηριστικα. Φυλη, γλωσσα, θρησκεια, ιστορια, νοοτροπια... Ανθρωποι που μοιραζονται αυτα τα χαρακτηριστικα ειναι σε θεση να φτιαξουν μια κοινωνια η οποια μπορει να προοδευσει χωρις προβληματα, και αυτο ειναι βασικο χαρακτηριστικο του οντος που λεγεται ανθρωπος. [...]

Κατηγόρησέ με όσο θες ότι το πάω σε προσωπικό θέμα, αλλά...

εσύ που βλέπεις anime
εσύ που βλέπεις j-doramas
εσύ που ακούς j-pop
εσύ που ασχολείσαι με τις ενδυματολογικές μόδες της Ιαπωνίας
εσύ που γνωρίζεις ουκ ολίγες γειτονιές του Τόκυο (και τι θα βρεις εκεί)
εσύ που έχεις μελετήσει για τους Samurai
εσύ που λατρεύεις τα ιαπωνικά φαγητά
κι εσύ που θα ήθελες να κάνεις σχέση με μια γιαπωνέζα

πόσο "έλληνας" είσαι και πόσο "ιάπωνας"; Πόσο ταιριάζεις εδώ και πόσο εκεί;

Επίσης, προς Namida: ο όρος "εθνισμός" δεν υπάρχει.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#41 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 11:55

Κατηγόρησέ με όσο θες ότι το πάω σε προσωπικό θέμα, αλλά...

εσύ που βλέπεις anime
εσύ που βλέπεις j-doramas
εσύ που ακούς j-pop
εσύ που ασχολείσαι με τις ενδυματολογικές μόδες της Ιαπωνίας
εσύ που γνωρίζεις ουκ ολίγες γειτονιές του Τόκυο (και τι θα βρεις εκεί)
εσύ που έχεις μελετήσει για τους Samurai
εσύ που λατρεύεις τα ιαπωνικά φαγητά
κι εσύ που θα ήθελες να κάνεις σχέση με μια γιαπωνέζα

πόσο "έλληνας" είσαι και πόσο "ιάπωνας"; Πόσο ταιριάζεις εδώ και πόσο εκεί;

Επίσης, προς Namida: ο όρος "εθνισμός" δεν υπάρχει.

Μα φιλτατε αυτο δεν λεμε τοση ωρα?? Ειμαι περηφανος Ελληνας αλλα αυτο δεν με εμποδιζει να θαυμαζω τον ιαπωνικο πολιτισμο και κουλτουρα.. Ειπαμε αλλο πατριωτης, αλλο ρατσιστης. Και το οτι εχω μαθει τοσα πολλα για αυτους δεν με κανει λιγοτερο Ελληνα. Οπως εχω γραψει αρθρα για τους Σαμουραι θα μπορουσα καλλιστα να γραψω και για τον Μεγα Αλεξανδρο που ειναι και δικο μας παιδι!

Οσο για σχεση με γιαπωνεζα, φανταζομαι εννοεις το αυξανεστε και πλυθυνεστε... και μενα με εχει προβληματισει αυτο... Σε τελικη αναλυση δεν χρειαζεται να την παντρευτω κιολας... Βεβαια αν μου κατσει κανα idol (λεμε τωρα) ειναι αλλη αλλη ιστορια. Σε εκεινη την περιπτωση θα το παιξω Angelina Jollie και θα υοθετησω και κανα ορφανο ελληνοπουλο..

:hahaha:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#42 Darkchilde

Darkchilde

Jedi Master

• Members
  • 915 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 12:48

Σε αυτο κανεις πιστευω λαθος. Το ειπες και μονη σου οτι σε καποιες χωρες υπαρχουν κεκτημενα δικαιωματα. Η παγκοσμιοποιηση και η πολυεθνικοτητα θα χτυπησει αυτα τα δικαιωματα γιατι απλουστατα ειναι το συμφερον των πολυεθνικων. Η παγκοσμιοποιηση φερνει τους φτηνους εργατες εντος εδρας και στο ονομα της "ανταγωνιστικοτητας" θα χτυπηθουν τα κεκτημενα και ολοι θα υποφερουν. Και δεν μιλαω μονο για τους εργατες.. Μιλαω για πτυχιουχους επαγγελματιες. Το "outsourcing" ξερεις τι ειναι φανταζομαι? Οταν ερωπαικα προτζεκτ καταληγουν σε Ινδους προγραματιστες που δουλευουν για ενα κομματι ψωμι... Και επειδη τωρα αρχισε να ανεβαινει το βιοτικο επιπεδο στην Ινδια (συν το προβλημα του να ελεγξεις ενα προτζεκτ οταν αυτο γινεται εκτος εδρας), αλλαζει η τακτικη στο να φερνουν τους Ινδους εντος εδρας με βιζες στην Αγγλια και στο ονομα της ανταγωνιστικοτητας να πεφτουν οι απολαβες ολων των επαγελματιων με μονους κερδισμενους ξερετε ποιους. Ειδατε προχθες που η Ενωση εδωσε το ελευθερο στην καταργηση του οχταωρου, παλι στο ονομα της ανταγωνιστικοτητας... Στην εποχη των δυνατων εθνικων κρατων με στοιβαρες οικονομιες δεν τα ειχαμε αυτα... Και τουλαχιστον οσο υπαρχουν κρατη, μπορει να ελεγθει η κατασταση. Αμα γινουμε Βαβελ, τοτε δεν τους σταματαει κανεις.

Βλέπεις το λές μόνος σου. Βιοτικό επίπεδο. Εαν σε μία χώρα το βιοτικό επίπεδο είναι Α δεν μπορεί εύκολα να κατέβει στο Ω... Μπορεί να κατέβει μέχρι το Β ή το Γ αλλά ποτέ δεν θα κατέβει πολύ. Και επίσης θυμίσου ότι οι περισσότερες πολυεθνικές έχουν πελάτες τους ίδιους τους εργάτες κλπ. Οπότε από την μία θέλουν να είναι φτηνοί αλλά μέχρι ένα σημείο, γιατί αλλιώς δεν θα έχουν αρκετούς πελάτες.
Και δεν καταργεί ακριβώς το οχτάωρο αλλά κάνει άλλη πατέντα. Υποτίθεται ότι δουλέυουμε 40 ώρες την εβομάδα με άλλες 8 επιτρεπόμενες ως υπερωρία. Δηλαδή ο εργοδότης μπορεί να σου πεί να δουλέψεις άλλες 8 ώρες την εβδομάδα (με την κατάλληλη πληρωμή φυσικά) χωρίς εσύ να μπορείς να πείς όχι. Αυτές τις 8 ώρες θέλουν να αυξήσουν...
Αυτό βέβαια είναι ένα μεγάλο λάθος επειδή ο κάθε εργοδότης τώρα δεν θα καθίσει να προσλάβει άλλον εργαζόμενο για να κάνει αυτή την έξτρα δουλειά που χρειάζεται αλλά θα πεί να κάτσει αυτός που ήδη έχει περισσότερες ώρες. Κι έτσι δεν μειώνεις την ανεργία αντίθετα την αυξάνεις και φυσικά η οικονομία πάει στο μπιπ.

#43 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 13:22

Παρεξηγήσεις, παρεξηγήσεις. Τι πάει να πει «αγαπάω την χώρα μου;» Πώς να αγαπάς κάτι αν σου φέρεται αυτό το κάτι άσχημα;

Δεν είμαι κατά της Ελληνικότητας. Απλά ποτέ μου δεν θα έβαζα στο ίδιο επίπεδο με εμένα άτομα που είναι παρτάκηδες και βλαχαδερά. Δεν με νοιάζει αν ο άλλος είναι Έλληνας ή Αλβανός. Με νοιάζει το τι κάνει και το τι προσφέρει στον τόπο που ζω.

Για παράδειγμα, στο χωριό που ζω, μια τρύπα στη μέση του πουθενά, έχω πολύ άσχημη γνώμη για τους περισσότερους συγχωριανούς μου. Όχι μόνο είναι αμόρφωτοι, όχι μόνο αναλώνονται σε χαζομάρες αντί σε ουσιαστικές ασχολίες, όχι μόνο είναι παρτάκηδες, όχι μόνο είναι κλεφτοκοτάδες… αλλά με κοροϊδεύουνε κι όλας που δεν είμαι σαν αυτούς. Που δηλαδή δεν είμαι φανατικός με το ποδόσφαιρο ή τα πολιτικά ρουσφέτια και που ασχολούμαι με «Μίκυ Μάους» και με κόμιξ κοτζάμ μαντράχαλος. Και φυσικά, όταν τους εξηγώ ότι δεν είναι για παιδιά όλα αυτά, μπαινάκης, βγαινάκης είναι όλοι τους. Πώς να δείχνεις σεβασμό προς κάτι τέτοια άτομα;

Την παγκοσμιοποίηση την έχει πάρει κανείς σας χαμπάρι; Το internet και η τηλεόραση έχει φέρει τον κόσμο πολύ πιο κοντά. Εγώ για παράδειγμα προτιμώ να ανταλλάσσω μηνύματα με ανιμετζήδες σε φόρουμ της Αμερικής παρά να ανέχομαι τις σαχλαμάρες των συγχωριανών μου. Εγώ φταίω που «έχασα την Ελληνικότητα μου»;

Όλοι αυτοί οι διάσημοι ποιητές και ηθοποιοί που αναφέρονται πριν 50 χρόνια, ήταν διάσημοι στην Ελλάδα του 50’. Σε μια χώρα που ακόμα δεν ήξερε καλά τι παιζόταν στην γειτονική χώρα. Αλλά πόσες άλλες χώρες παραδέχονται ότι είναι αξιόλογοι όλοι αυτοί; Ή πόσο μάλλον πόσους τέτοιους ποιητές και ηθοποιούς του 50’ από άλλες χώρες γνωρίζουμε εμείς και παραδεχόμαστε ότι αξίζουνε; Για παράδειγμα, ξέρετε κανέναν παλιό αξιόλογο Τούρκο ποιητή; Γιατί δε μπορεί, θα υπάρχει έστω και ένας. Γιατί αν δεν ξέρουμε αν υπάρχει, πως έχουμε την απαίτηση να γνωρίζουνε και οι Τούρκοι ή οποιοιδήποτε άλλοι τους δικούς μας ποιητές;

Και άλλωστε, όλα αυτά τα ποιητικά και τα θεατρικά κοπήκανε όταν ήρθε το Χόλιγουντ και η τηλεόραση. Οι κουλτουριάρηδες Έλληνες ποιητές δεν είχανε το ίδιο απίαλ με τους εξωτικούς Αμερικάνους και τις ταινίες δράσης τους. Και ως ένα σημείο, μπορούμε να το δικαιολογήσουμε αυτό. Τι θα προτιμήσει για διασκέδαση ο μέσος Έλληνας, απόφοιτος Λυκείου; Τον Καβάφη και τα μυστήρια κείμενα του στην καθαρεύουσα ή τον Ιντιάνα Τζόουνς; Είναι εύκολο να λέμε ότι ο Καβάφης είναι αξιόλογος συγγραφέας / ποιητής. Αλλά πόσοι πραγματικά έχουνε διαβάσει Καβάφη; Γιατί πλάκα, πλάκα, αν δεν μας λέγανε στο σχολείο ότι «ο Καβάφης είναι αξιόλογος», δεν θα τον θυμόταν κανείς. Οι μορφωμένοι και οι κουλτουριάρηδες αναδείξανε και τον Καβάφη και τους λοιπούς. Οι «κοινοί» πολίτες δεν είχανε άποψη επί του θέματος.

Οπότε πριν αρχίσουμε να λέμε ότι χάσαμε την Ελληνικότητα μας, γιατί πρώτα δεν λέμε ότι χάσαμε την εθνικιστική προπαγάνδα μας; Γιατί έπεφτε μπόλικη από αυτήν μέχρι πρόσφατα. «Εμείς, οι τρανοί Έλληνες και οι μαλάκες οι Τούρκοι» ήταν το ρητό που μας πασάρανε στο Δημοτικό. Και μετά βγαίνουμε στην αγορά και βλέπουμε τους ίδιους τους συμπατριώτες μας να μας δίνουνε 600 ευρώ χωρίς ένσημα και τους Τούρκους να έχουνε πάρει όλα τα φασόν με την άδεια της Ελληνικής κυβέρνησης και να βγάζουνε χρήμα με ουρά. Ποιος κοροϊδεύει ποιανού την Ελληνικότητα έτσι;

Και τώρα για το ότι πολλά θυσιάζονται στον βωμό του εύκολου χρήματος και ότι υπάρχουν πολλοί εκμεταλλευτές, ας μη κοροϊδευόμαστε. Πάντοτε γινόταν αυτό και πάντοτε υπήρχαν τέτοιοι. Και αν έχει παραγίνει τον τελευταίο καιρό, κατηγορήστε την παγκόσμια πολιτική που βίασε την αγνή έννοια του καπιταλισμού. Γιατί κανονικά, ο καπιταλισμός προωθεί την αξιοκρατία και την ανταλλαγή πλεονάσματος προϊόντων με άλλες χώρες που τα έχουνε ανάγκη. Από την στιγμή όμως που μπήκανε οι πολυεθνικές στην μέση και βάζουνε Κινεζάκια να δουλεύουνε όλη μέρα για να αγοράζουνε φθηνά κινητά τα Αμερικανάκια, το μοντέλο αυτό έχασε την αξιοκρατία του και πήρε την κάτω βόλτα.

Mr. Ayu-Mania: Για αυτο πιστευω οτι πρεπει να μεινουμε ενωμενοι κατω απο αυτα που μας ενωνουν

Αυτό μπορεί να γίνει όχι με Έλληνες γενικά αλλά με ιδεολογίες. Ας έχουμε μια ιδεολογία και ας την ακολουθήσουμε μαζί με όσους την συμμερίζονται. Όπως γράφεις και ο ίδιος, δεν ξέρουμε τι θέλουμε.

Υπενθυμίζω ότι δεν μισώ την χώρα μου ή τους συμπατριώτες μου. Αντιπαθώ την στενοκεφαλιά τους και απορρίπτω κάθε φθηνή πολιτική / εθνικιστική / προπαγανδιστική προσέγγισή τους.

#44 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 13:42

Μην κινδυνολογειτε ρε παιδια ....
ηρθαν οι μεταναστες , και τι εγινε ?
δεν τους θες ? ανακαλεσε την πολιτικη σου , τους μεταναστες σου κ.ο.κ.
μην αναγφερομαστε σε ιδεολογιες και θεματα οταν μονο μας συμφερει .
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#45 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούνιος 2008 - 13:52

Ρορικον, δεν νομιζω οτι εχεις χασει την "έλληνικοτητα" σου... Και το οτι οι συγχωριανοι σου ειναι λιγο "καραβλαχοι" δεν σημαινει οτι φταιει η ελληνικοτητα για αυτο, η οτι η ημιμαθεια τους ειναι συννωνυμο με την ελληνικοτητα. Οπως ειχα πει στο πρωτο μου ποστ, η ελληνικοτητα ειναι ολα τα χαρακτηριστικα του λαου μας και οχι μονο τα κακα. Το προβλημα της παιδειας σε αυτο το κρατος ειναι παλιο, και ειναι στο χερι μας να το διορθωσουμε για να αυξηθει το "επιπεδο" των πολιτων μας ειτε ειναι κατοικοι Αθηνας η Ανω Κολοπετινιτσας. Ειναι ενα απο τα καθηκοντα που εχουμε ως νεα γενια των Ελληνων πολιτων για να αναπτυξουμε σωστα τη χωρα μας.

Και επίσης θυμίσου ότι οι περισσότερες πολυεθνικές έχουν πελάτες τους ίδιους τους εργάτες κλπ. Οπότε από την μία θέλουν να είναι φτηνοί αλλά μέχρι ένα σημείο, γιατί αλλιώς δεν θα έχουν αρκετούς πελάτες.

Darkchilde, εγω το ξερω αυτο, αλλα μερικες φορες αναρωτιεμαι αν το εχουν διαπιστωσει οι ιδιοι... Ισως να σκεφτονται και αυτοι σαν καποιους πολιτικους και να λενε οτι "μεχρι να φτασουμε στο σημειο να εχει παει τελειως κατα διαολου ο κοσμος και να μην μπορουμε να βγαλουμε κερδη απο τα προιοντα/υπηρεσιες μας, εμεις θα εχουμε πεθανει προ πολλου οποτε δεν μας νοιαζει.."
Δημοσιευμένη  εικόνα