Κοίταξε δεν πιστεύω ότι είναι χώρες αυτές που κάνουν κουμάντο αυτή τη στιγμή και στην τελική δεν μπορούμε να το κρίνουμε αυτό γιατί κανείς από τους δυό μας δεν είναι ο υπερκατάσκοπος των 32 χιλιάδων ηπείρων για να γνωρίζει που πραγματικά πάνε τα λεφτά,έτσι απλά...Το θέμα είναι ότι αν επρόκειτο για χώρες και όχι για ιδιωτικά συμφέροντα γιατί καν να αλλάζουν οι κυβερνήσεις αυτόν τον κρατών?Και πως επιτυγχάνεται αυτό?
Και για να το ξεκαθαρίσω έστω ότι οι χώρες που ανέφερες έχουν τον οικονομικό έλεγχο των αντίστοιχων εταιρειών που ανέφερες(που συγχώρησε με αλλά αυτό εγώ θεωρώ αφελές,το να πιστεύεις ότι με τους καλπάζοντες ρυθμούς του νεοφιλελευθερισμού παγκοσμίως οι χώρες-κυβερνήσεις έχουν τη δυνατότητα για να μην πω την ικανότητα και τα αρ****α να ελέγχουν αυτές τις γιγάντιες εταιρείες) τότε θα είχαν και τον έλεγχο συνολικά τις κοινωνίας αφού στο οικονομικοπολιτικό σύστημα που έχουμε(you know,the c word) θα μπορούσαν να αποκτήσουν άνετα τον απόλυτο πολιτικό έλεγχο αν είχαν ήδη τον (απόλυτο)οικονομικό...
Τεσπά,επειδή δεν είμαι σίγουρος από το ποστ σου δλδ δεν κατάλαβα αν μιλάς για οικονομικό έλεγχο τον μεγαλοεπιχειρήσεων-πολυεθνικών από τις κυβερνήσεις των χωρών στις οποίες έχουν την έδρα τους(και μπορεί να συμβαίνει δλδ μια μεγάλη παρεξήγηση αυτή τη στιγμή

)θα κάνω μια παράλληλη τοποθέτηση...
Δεν μιλαμε για μια δεμενη χωρα βασιμενη στην ξενοφοβια αλλα οτι η μη ελεγχομενη μεταναστευτικη αυξηση απο τους Αμερικανικους πολεμους, δημιουργει προβληματα οχι μονο στην Ελλαδα αλλα και στην Ευρωπη.
Αυτοί οι πόλεμοι δεν έγιναν χωρίς λόγο,αλλά λόγω της επικράτησης των πολυεθνικών και των συμφερόντων τους ακόμα και στο μεγαθήριο της αμερικής.Θεωρείς ότι ο Bush έχει τόσο μυαλό ώστε να βγάλει όφελος από τους πολεμους αυτούς αν δεν πάρει φράγκο από αμερικάνικες εταιρείες όπλων,καυσίμων κτλ που σχετίζονται με τη βιομηχανία του πολέμου?Απεναντίας,εγώ τον θεωρώ ανίκανο να την τινάξει στην τουαλέτα...

Ασφαλως και τους χωριζουν...και σε περιπτωση που δεν το ξερεις, εσυ για να εχει τον υπολογιστη σου και το internet εκμεταλευσαι την υπεραξια του κινεζου και του Ταιλανδου εργατη που τους φτιαχνει.
Εννοούσα ότι
μόνον αυτό τους χωρίζει...Θεωρείς ότι ο φτωχός Αμερικάνος ή και Έλληνας(ναι πέρα από τη γενιά των 700 euro στην οποία θα ενταχτώ σε μερικά χρόνια υπάρχουν και πραγματικά
φτωχοί άνθρωποι) περνάει καλύτερα από τον φτωχό Αλβανό?(και δεν λέω σε άλλα μέρη του κόσμου γιατί πχ μπορεί να υπάρχουν άλλα προβλήματα που αντικειμενικά κάνουν πιο δύσκολα τα πράματα)
Τα ίδια σκατά τρώνε...Όπως και να το κάνεις...
Και όπως είπες εγώ εκμεταλλεύομαι την υπεραξία τους(αν και δεν ήθελα να χρησιμοποιήσω τέτοιες λέξεις για να μη βγούμε από μερικούς-μερικούς ως indymedia) και όπως λες παρακάτω άλλοι εκμεταλλεύονται τη δικιά μου υπεραξία και πάει λέγοντας...Και καταλήγουν όλοι να τρώνε σκατά εκτός από 2-3....Για να μιλήσω και λίγο απλά δλδ γιατί είμαι φαν της λαϊκης έκφρασης (αν και καταλήγω συχνά πομπώδης).Οι κυβερνήσεις αλλάζουν και στο διάστημα που δεν βρίσκονται στην εξουσία δεν έχουν κάποια πηγή κεφαλαίου(ή έχουν αν έχουν δικές τους επιχειρήσεις

).Παρολ'αυτά οι επιχειρήσεις παραμένουν και 15 χιλιάδες κυβερνήσεις να αλλάζουν...
Και καταλήγουμε εδώ ακριβώς...
Κοιτα δεν ερχονται τα επισημα κρατη να μας εξαγορασουν αλλα ολες οι super εταιριες τους την υπεραξια που καρπονονται απο τους Ελληνες εργαζομενους την στελνουν στην χωρα τους και απο εκει και περα επενδιεται εσωτερικα ή εξωτερικα...
Ακριβώς!!Η μαγία του καπιταλισμού...Παίρνω από το φτωχό οικονομικό πρόσωπο(αυθαιρεσία στην έκφραση είναι αυτό,σε αναλογία με νομικές εκφράσεις του π.χ νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου) είτε αυτό το πρόσωπο είναι το δημόσιο μιας χώρας είτε ιδιώτες και τα πηγαίνω στο πλούσιο...(το οποίο μπορεί να είναι οικονομικά ισχυρές χώρες ή πολυεθνικές)
Εν τέλει λοιπόν θέλω να πιστεύω ότι συμφωνούμε εμείς οι δύο και απλώς ασχολούμαστε με λεπτομέρειες

Η μόνη ίσως εξαίρεση σ'αυτό να είναι η άποψή σου ότι εμείς μονάχα είμαστε προβληματικοί σαν χώρα και εμείς μόνο υποφέρουμε ενώ στην ουσία αυτό είναι παγκόσμιο φαινόμενο και ο κόσμος γύρω πρέπει να αντιληφθεί τι συμβαίνει επιτέλους...Απλά εκ των πραγμάτων κάποιες χώρες έχου χαμηλότερα ποσοστά φτώχειας γιατί τυχαίνει να είναι και έδρες,όπως είπαμε, μεγαλοεπιχειρήσεων.Και να βάλουμε μερικά πράματα,ξεκινώντας μεν ο καθένας απο τη χωρα του αλλα καταλήγοντας στο όλο,στη θέση τους για να μπορέσουμε να έχουμε πραγματκή ισότητα ως άνθρωποι και όχι την κοροϊδία που ζούμε αυτή τη στιγμή...