Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Αγαπώ την Χώρα μου (?)

• Please log in to reply
164 replies to this topic

#1 sgouver

sgouver

One Piece Maniac

• Members
  • 540 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2008 - 20:18

Επειδή πιστεύω ότι το ''Αγαπώ την Χώρα μου'' έχει γίνει μια πολύ παρεξηγήσιμη έννοια στην σημερινή εποχή και θα ήθελα αν είναι δυνατόν να κάναμε μια παραγωγική συζήτηση πάνω σ'αυτο το θέμα...

Τι σημαίνει αρχικά το ότι αγαπώ την χώρα μου ?
Για εμένα που γνωρίζω μόνο τα βασικά πράγματα από την ιστορία της σημαίνει το εξής :

• Σέβομαι τους πολίτες της χώρας μου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαξιω για τους πολίτες μιας άλλης ή τους μετανάστες της δικιας μου.

• Σέβομαι το περιβάλλον της και βάζω αυτό πάνω από όλα.

• Βοηθώ τους γύρο μου και συνεργάζομαι παράγοντας ιδέες, υπηρεσίες ή προϊόντα που δεν την κάνουν να φαίνεται άσχημη, γιατί κανείς το σπίτι του δεν θέλει να είναι άσχημο.

Άσχετα δηλαδή με το παρελθόν, με κοινή λογική κάποιος μπορεί να νιώσει κάποιες βασικές αρχές αλληλοσεβασμού ή αλλιώς κάποιες αξίες.

Ξέχωρα από τους Αρχαίους Έλληνες…εδώ πριν 50 χρόνια υπήρχαν ενδεικτικά άτομα όπως π.χ. ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Καβάφης, ο Χατζιδάκις , η Μελίνα και η λίστα προχώρα…
Όλα αυτά τα άτομα ήταν άξιοι εκπρόσωποι του πνεύματος και μιας βαθιάς κουλτούρας η οποία γεννούσε αστείρευτη σοφία σε όλο τον Ελληνικό λαό.
Ολο αυτο το ιδεολογικο κυμα εδενε τον λαο και εκανε την εννοια ενος ενωμενου εθνους ποιο κοντινη οσο ποτε.

Πως ολοι τους χαθηκαν ? Τι εγινε ξαφνικα ?
και εν τελει
το ερώτημα είναι πως έχουμε καταφέρει να μπερδευτούμε τόσο πολύ?
Όσο και να σκεφτώ καταλήγω στο οτι ολα αυτά θυσιαστήκαν :
  • Στο βωμό του γρήγορου χρήματος το οποίο δεν έχει σκοπό να παράγει πολιτισμό παρά μόνο να πολλαπλασιάζεται.

• Στην δραματική αλλαγή του τρόπου διασκέδασης που πλέον έχει γίνει ο αυτοσκοπός όλων, δηλαδή κάνω οποιαδήποτε λαμογιά προκειμένου κάθε Σάββατο να τα σπάω στα σκυλάδικα.

• Στο ότι Δεξιά και Αριστερά ρεύματα σφετερίζονται και εμπορεύονται αυτή την τόσο αγνή έννοια με σκοπό την ψηφοθηρία και μόνο…

• Στο ότι καταλήξαμε εμείς ως απλοί πολίτες να φαγωνόμαστε μεταξύ μας χωρίς να έχουμε συνείδηση το ότι αυτό που κάνουμε είναι πάνω από όλα εναντίων μας…

Τι κάνουμε όμως τώρα για να τα μαζέψουμε όλα αυτά που εχουν γινει πλεον μερος της κουλτουρας μας ?

Εδώ θα ήθελα την γνώμη σας, πως θα μπορούσαμε δηλαδή να ξαναγαπησουμε αυτό τον τόπο και τους ανθρώπους του.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από sgouver: 12 Ιούνιος 2008 - 11:17

#2 Harlock_24

Harlock_24

Anime Amateur

• Members
  • 66 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2008 - 21:03

Ωραίο thread!!!!
Καταρχήν να πω ότι η ενοια "χώρα" δεν υπάρχει για εμένα.
Υπάρχει η ενοια του σπιτιού μου,της οικογένειας μου,των φίλων μου και γενικά οτι αφορά εμένα προσωπικά (βαριά βαριά βάζω και την πόλη μου).
μάλλον θα πιστεύεις οτι είμαι από τους παρτακηδες που εν μέρη φταίνε που έγινε έτσι η χωρά.
Δεν είναι ότι είμαι παρτακιας απλά οταν κάποιος αδιαφορεί για εμένα αδιαφορώ κι εγώ γι'αυτον.
Δεν του κάνω κάτι κακό απλά αδιαφορώ και η αδιαφορία είναι καλύτερη από το να κάνεις κακό σε κάποιων,όπως επίσης είναι καλύτερο το να κοιτάζεις την πάρτη σου παρά να ασχολείσαι με το τι κάνει ο άλλος.
Απο κει και πέρα άμα βρισκόταν κάποιος που να δημιουργούσε ένα καινούριο κίνημα που αποδεδειγμένα θα καλυτέρευε την ζωή στην ελλαδα θα τον υποστήριζα.
Στο κάτω κάτω αμα βελτιωθεί η ζωή στην χώρα θα βελτιωθεί και η δική μου.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#3 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2008 - 21:12

Χαιρομαι που καποιος αλλος το ανοιξε αυτο το thread... :hahaha:

Συμφωνω απολυτα οτι υπαρχουν πολλες παρεξηγησεις πανω στο θεμα... Θα αρχισω με λιγα γενικα πραγματα για το πως αντιλαμβανομαι εγω την αγαπη μου για αυτη τη χωρα...

1) Αγαπω την Ελλαδα ως τοπο. Ειναι ο τοπος που γεννηθηκα και μεγαλωσα και αγαπησα. Ειναι ο τοπος που τον θεωρω δικο μου, και τον πιο ομορφο. Οπως μια μανα θεωρει το παιδι της το πιο ομορφο, λογικο ειναι και εμεις να εχουμε τετοιο δεσιμο με τον τοπο στον οποιο μεγαλωσαμε. Ετσι γινεται παντου.

2) Αγαπω τους Ελληνες. Μας συνδεει μια κοινη γλωσσα, φυλη, παραδοση και ιστορια. Εχουμε κοινα χαρακτηριστικα. Μοιαζουμε στη φατσα και το μυαλο. Ειναι η επεκταση της οικογενειας μου. Αποδεχομαι και τα καλα και τα κακα των Ελληνων. Οπως δεν μπορω να διαλεξω τα τυχον αδερφια μου και τους γονεις μου, ετσι δεν μπορω να διαλεξω και τους συμπατριωτες μου. Αποδεχομαι απλα τα μειονεκτηματα των αλλων Ελληνων και τα δικα μου, και προσδοκω μεσω μιας συλλογικης προσπαθειας να καλυτερευσουμε τους εαυτους μας και την ελληνικη κοινωνια.

Αυτα ειναι η βαση της αγαπης μου για το ελληνικο εθνος. Οταν λεω εθνος εννοω αυτο το συνολο που περιλαμβανει αυτη την γη και τους πολιτες της που συνδεονται με την ελληνικη παραδοση και ιστορια. Αυτο εννοω με το εθνος. Οταν λεω εθνος δεν εννοω την εκαστοτε κυβερνηση αλλα την συνολικη κοινωνια μας με τα καλα και τα κακα της. Θεωρω συνολικο καθηκον μας να καλυτερευσουμε την κοινωνια μας για να πετυχουμε καλυτερη ζωη για μας και τους συμπολιτες μας.

Για την επιτευξη αυτου του επιχειρηματος θεωρω βασικη αρχη την διατηρηση ολων αυτων των χαρακτηριστικων που κανουν αυτη την κοινωνια αναγνωρισιμη ως ελληνικη. Για αυτο αντιστεκομαι σε φαινομενα οπως εθνικισμους γειτονικων χωρων, υπερβολικη μεταναστευση, εξαφανιση αξιων και παραδοσεων προς χαρην της παγκοσμιοποιησης, κτλ.

Ξερω ομως οτι υπαρχουν και καποιοι συμπολιτες μου που δεν πιστευουν καν στην εννοια του εθνους και υποστηριζουν οτι η καλυτερεση της κοινωνιας θα επιτευχθει μεσω της εξαφανισης της "έλληνικοτητας" της. Σε αυτο διαφωνω καθετα, αφου πιστευω οτι η ελληνικοτητα ειναι αυτη που κραταει αυτη την κοινωνια ενωμενη. Η ελληνικοτητα δεν ειναι μονο τα μειονεκτηματα μας οπως νομιζουν μερικοι. Η εξαφανιση της ελληνικοτητας θα επιφερει μια χαωτικη Βαβελ με πολυ χειροτερα προβληματα.

Για αυτο πιστευω οτι πρεπει να μεινουμε ενωμενοι κατω απο αυτα που μας ενωνουν, και να αγωνιστουμε για το δικο μας μελλον και των παιδιων μας. Ουτε δεξια, ουτε αριστερα, ουτε πολιτικοι που βλεπουν την δουλεια τους ως καριερα και δεν νοιαζονται για το πως θα ειναι ο τοπος σε 50 χρονια. Αμα δουλεψουμε ομαδικα και με πειθαρχια θα πετυχουμε. Αλλα πρεπει να ειμαστε ενωμενοι...

Το προβλημα ειναι οτι δεν ειμαστε ενωμενοι αφου ο καθενας εχει την δικια του αντιληψη για το πως θα παρουμε παλι τα πανω μας... Επισης ειναι λαθος επειδη μισουμε τους πολιτικους μας να μισουμε και την χωρα. Αμα μισουμε την χωρα μισουμε και τους εαυτους μας. Αμα λεμε οτι θα τους εχουμε γραμμενους επειδη μας εχουνε γραμμενους δεν αλλαζει τιποτα αφου ετσι μενουν στασιμα τα πραγματα και παραμενει η προβληματικη νοοτροπια.

Υ.Γ Δεν προκειται να σωσουμε την Ελλαδα με αυτο το thread, απλα κανουμε μια κουβεντα κοινωνικου περιεχομενου και ανταλασουμε αποψεις.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#4 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1.790 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2008 - 21:14

• Σέβομαι τους πολίτες της χώρας μου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαξιω για τους πολίτες μιας άλλης ή τους μετανάστες της δικιας μου.

• Σέβομαι το περιβάλλον της και βάζω αυτό πάνω από όλα.

• Βοηθώ τους γύρο μου και συνεργάζομαι παράγοντας ιδέες, υπηρεσίες ή προϊόντα που δεν την κάνουν να φαίνεται άσχημη, γιατί κανείς το σπίτι του δεν θέλει να είναι άσχημο.

Αν όντως αυτό σημαίνει να αγαπώ τη χώρα μου, τότε ναι, την αγαπώ χωρίς 2η σκέψη (όπως και κάθε άλλη χώρα, επειδή η Ελλάδα υποτίθεται οτι είναι η χώρα μου, δεν σημαίνει οτι "αγαπώ", με τον ορισμό που δίνει ο Σγκούβερ, μόνο αυτή).

Αυτό που μπερδεύει τα πράγματα είναι η λέξη "πατρίδα", αν και θα ήθελα να ακούσω απόψεις για το τί σημαίνει η πατρίδα (όχι για τον καθένα μας ξεχωριστά, αλλά τι σημαίνει ακριβώς σαν όρος), και μετά θα εκφράσω το πως νιώθω για αυτή.

EDIT:
αφού διάβασα το ποστ του Άγιου, θέλω και τον ορισμό του "έθνους".

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Rushifazu Airu: 11 Ιούνιος 2008 - 21:20

HnH5aB0.jpg

#5 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2008 - 21:36

EDIT: αφού διάβασα το ποστ του Άγιου, θέλω και τον ορισμό του "έθνους".

για μενα "εθνος" και "πατριδα" ειναι συνωνυμα. Δεν νομιζω οτι υπαρχει διαφορα. Τα (1) και (2) του ποστ μου συνοψιζουν το πως τα αντιλαμβανομαι εγω και οι περισσοτερες κλασσικες ερμηνειες. Ειναι τα χαρακτηριστικα που ενωνουν (identity) ενα συγκεκριμενο γεωκοινωνικο συνολο.

Υπαρχουν βεβαια και αλλες αντιληψεις για το πως οριζονται αυτα, οι οποιες εχουν προκυψει τα τελευταια 100 χρονια παραλληλα με τα αναλογα κοινωνικοπολιτικα ρευματα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#6 Zauk-Lain-

Zauk-Lain-

*Don't be like me*

• Banned
  • 734 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2008 - 21:43

Φυσικα και σεβομε την Χωρα μου Σε Αντιθεση με Τους Περισσοτερους που ειναι στα @@ τους...Απο μικρος εχω πολυ καλη σχεση με την φυση και πραγματικα με λυπει το γεγονος οτι Σε μια χωρα τοσο Πλουσιας Φυσικης Ομορφιας οσο η Ελλαδα Οι Ακτες Ειναι Γεματες Σκουπιδια και τα Δαση Γεματα Απο Χρεισιμοποιημενα Χαρτια τα Οποια Εξηπυρετουσαν στην Καθαρση του προκτου πολων Ανεγκεφαλον
Spoiler:
...Επισης Πρεπει καποτε να κατανοησουμε σαν λαος οτι Η Ανακυκλωση ειναι ΖΩΗ και ΟΧΙ ΧΑΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟΥ οπως πιστευουν οι Περισσοτεροι λεγοντας χαρακτιριστικα΅που να τα ξεχοριζω τωρα μορε..Δεν προλαβαινω κιολας Αστο΅Ελεος Δηλαδη...

ΥΓ.
Πολυ Ωραιο Topic:thatsit:
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:

#7 Harlock_24

Harlock_24

Anime Amateur

• Members
  • 66 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2008 - 21:45

Ναι αν θυμάμαι καλά από το δίκαιο του πρώτου έτους έθνος είναι μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή όπου οι κάτοικοι της έχουν κοινή γλωσσά,πολιτισμό,παραδώσεις,ήθη,ιστορία κτλ.
τώρα ο όρος πατρίδα δεν ξέρω κατά πόσο διαφέρει.έμενα παντός μου ακούγετε πιο "στρατιωτικός" όρος και πιο εθνικιστικός.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#8 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2008 - 21:51

Βασικά αυτό που κάποιοι ονομάζουνε πατρίδα - έθνος τα μισώ θανάσημα είναι ένα μαύρο χάλι (στο οποίο σίγουρα κάπου έχω βάλει και εγώ το λυθαράκι μου για να γίνει έτσι) και βελτίωση δεν βλέπω ο σταρχιδισμός του ¨Ελληνα είναι ότι χειρότερο έχει να δείξει η ανθρωπώτητα μετά τους αμερικάνους , ψυχωμαμά που σκωτώνει τα παιδιά της.

Η γενέτηρα της δημοκρατίας που στο ονομά της έχουμε κάνει τα χειρότερα
υποστοδρομικοί καραγκιόζηδες που επειδή η Ελλάδα και οι ¨Ελληνες ήαν κάποτε κα΄τι νομίζουν ότι έχουν και το δικαίωμα να καυχιώντε γι αυτό ενώ ουσιαστικά αυτή την στιγμή περνάμε έναν ακόμα σκοτεινό αιώνα. Με τον τοπικησμό(σε εθνικό επίπεδο) να μας κάνει 3 φορές χειρότερους από τους βαρβαρους 100000 χρόνια πριν ... πες μου τι ακριβώς να μου αρέσει ?:df13952b:
"[FONT="]Αφού η μ@λακια πάει σύννεφο ας μοιραστούμε ομπρέλες" [/FONT]
[FONT=Arial Black]ΚΑΡΙ0ΛΗΣ[/FONT]
Δημοσιευμένη  εικόνα

#9 sgouver

sgouver

One Piece Maniac

• Members
  • 540 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2008 - 22:22

Απο κει και πέρα άμα βρισκόταν κάποιος που να δημιουργούσε ένα καινούριο κίνημα που αποδεδειγμένα θα καλυτέρευε την ζωή στην ελλαδα θα τον υποστήριζα.

Δυστηχως θεωρω ματαιο να περιμενουμε τον μεσσια να μας σωσει...

ο όρος πατρίδα δεν ξέρω κατά πόσο διαφέρει.έμενα παντός μου ακούγετε πιο "στρατιωτικός" όρος και πιο εθνικιστικός.

Πατριδα, εθνος ,χωρα τι σημασια εχει? Ολα το ιδιο εννοουν ,ολα ειναι λεξεις φτιαγμενες απο ανθρωπους...μονο εμεις εχει σημασια τι πιστευουμε και πως τις οριζουμε.
Ας μην κολλαμε λοιπον σ'αυτα.

Με τον τοπικησμό(σε εθνικό επίπεδο) να μας κάνει 3 φορές χειρότερους από τους βαρβαρους 100000 χρόνια πριν ... πες μου τι ακριβώς να μου αρέσει ? .

Ουτε σε μενα μου αρεσει αλλά παρατηρησε κάτι απλο :
Πως ένα δεξιο κομμα εκμεταλλευται αυτόν τον ηλιθιο πατριωτισμο και αντιστοιχα πως ένα αριστερο εκμεταλλευται την δυσαρεσκια αυτου του γεγονοτος !!
Με λιγα λογια εχουμε γινει μπαλακια σε έναν αγωνα που τα κομματικα ακρα είναι απόλυτα κερδισμενα και εμεις μαλωμενοι ,θυμωμενοι δηλαδή πληρως χαμενοι !!!

Δυστυχώς το πρόβλημα εντείνεται .
Όσο αισιόδοξος κι αν θέλω να είμαι η λύση για να μπαλώσουμε αυτή την επιτηδευμένη κοινωνική σύγχυση είναι πολύ μακρια και θα συνεχίσει να απομακρύνεται διότι στο πολύ κοντινό μέλλον διαφαίνεται ένα τρομερά μεγάλο οικονομικό σχίσμα μεταξύ των κοινωνικών τάξεων το όποιο θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

#10 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2008 - 22:27

Προς sgouver

Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#11 Glastenen

Glastenen

La Reine du Portatif

• Members
  • 727 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2008 - 22:40

θερμή παράκληση προς όλα τα μέλη του φόρουμ: γίνεται εκλειπαρώ να σταματήσουμε να θίγουμε τα 2 ακρως ευαίσθητα θέματα πολιτική και θρησκεία καθ'ότι δε βλέπω κανένα απολύτως νόημα σε τέτοιες συζητήσεις εδώ μέσα και εν γένει, δεν είναι ευγενικό: ο καθένας πιστεύει αυτό που πιστεύει. τι ακριβώς θα "συζητήσουμε"? θα το κάνουμε bord de l'eau θέτε να πείτε.

μερσί και περαστικά σας.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#12 ATANASHIOSU

ATANASHIOSU

Anime Fan

• Members
  • 313 Δημοσιεύσεις:
  • Location札幌

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2008 - 22:54

Είμαι κατά της έννοιας του έθνους-κράτος. Δε μου αρέσει να περιορίζω τον εαυτό μου και τη σκέψη μου στα όρια μιας χώρας. Λυπάμαι για τα κακά της Ελλάδας, όσο για τα κακά κάθε άλλης χώρας και εύχομαι το καλό όλων των ανθρώπων.

Αποδέχομαι την Ελληνική πολιτιστική μου ταυτότητα, αλλά δεν περιορίζομαι στα γεωγραφικά σύνορα του ελληνικού κράτους. Αισθάνομαι χαρά για τον ελληνικό πολιτισμό και αγαπώ τον ελληνικό πολιτισμό. Σέβομαι όμως και εκτιμώ τα καλά των άλλων πολιτισμών και προσπαθώ να βρω τα θετικά τους στοιχεία.

Οραματίζομαι ένα κόσμο χωρίς σύνορα, χωρίς εχθρούς και χωρίς πολέμους. Είμαι υπέρ της παγκοσμιοποίησης, αλλά κατά της παναμερικανοποίησης. Πολεμάω ότι παράγει πόλεμο, μίση και έχθρα ανάμεσα στους ανθρώπους. Δε διακρίνω ανάμεσα σε "εμείς" και "οι άλλοι".

Ὧδε ἡ σοφία ἐστίν· ὁ ἔχων νοῦν ψηφισάτω τὸν ἀριθμὸν τοῦ θηρίου, ἀριθμὸς γὰρ ὑπολογιστoῦ ἐστίν· καὶ ὁ ἀριθμὸς αὐτοῦ 1010011010.

#13 pershs

pershs

ΚΑΡΙΟΛΗΣ

• Members
  • 206 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2008 - 22:55

Προς Glastenen

Η ανταλαγή απόψεών ανάμεσα σε κάποια άτομα ακόμα και αν αυτό που πιστεύουν είναι το άκρως αντίθετο δεν μπορεί να φέρει κάτι το αρνητικό(μιλάμε πάντα για ανατλαγή απόψεων όχι ξεμάλιασμα αν δεν θες να συμετέχεις τότε απλά μην συμετέχεις και άσε τους υπόλιπους να κάνουν την κουβέντα τους ....:stubborn:
Δημοσιευμένη  εικόνα

#14 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1.535 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2008 - 23:22

θα ήθελα να ακούσω απόψεις για το τί σημαίνει η πατρίδα (όχι για τον καθένα μας ξεχωριστά, αλλά τι σημαίνει ακριβώς σαν όρος), και μετά θα εκφράσω το πως νιώθω για αυτή.
EDIT:
αφού διάβασα το ποστ του Άγιου, θέλω και τον ορισμό του "έθνους".

Για την οικονομια της συζητησης παραθετω τους εξης ορους:

πατρίδα η [patríδa]

• 1. η γη των προγόνων, των πατέρων, ο τόπος στον οποίο γεννήθηκε ή από τον οποίο κατάγεται κάποιος:
    • Πατρίδα του είναι η Ελλάδα / η Γερμανία / η Αίγυπτος / η Μικρά Ασία.
    • Μητέρα πατρίδα.
    • Άφησε την πατρίδα του και μετανάστευσε στην Αμερική.
    • Γύρισε πλούσιος στην πατρίδα του.
    • Η ιδιαίτερη πατρίδα., η περιοχή, η πόλη ή το χωριό όπου γεννήθηκε κάποιος.

• || (ευχή) καλή πατρίδα, καλή επάνοδο στην πατρίδα.
  • 2.
    • α. (στενότερα) η περιοχή, η πόλη ή το χωριό όπου γεννήθηκε κάποιος· η ιδιαίτερη πατρίδα:
      • Πατρίδα του είναι η Δράμα / η Πάτρα / τα Αμπελάκια / η Κρή τη.
    • β. (ευρύτερα) ο τόπος γέννησης ή καταγωγής μαζί με τα άτομα που τον κατοικούν και με τις παραδόσεις και τις αξίες που τα συνδέουν:
      • Αγω νίστηκε / πέθανε για την πατρίδα του.
      • Υπερασπίστηκε / πρόδωσε την πατρίδα του.
      • Ξένος στην ίδια του την πατρίδα.
      • Υπηρετώ την πατρίδα.
    • γ. το κράτος, η κρατική οντότητα στην οποία ανήκει κάποιος:
      • Οι Ισραηλινοί / οι Παλαιστίνιοι αγωνίστηκαν για να αποκτήσουν πατρίδα.
    • δ. το έθνος:
      • Η πατρίδα τιμάει τους ήρωές της.
    • ε. ο τόπος, η χώρα όπου είναι εγκατεστημένος κάποιος, ο τόπος διαμονής:
      • Η Γερμανία έγινε η δεύτερη / η καινούρια πατρίδα του.
      • Θετή* πατρίδα.
  • 3. (οικ. ) για πρόσωπο που κατάγεται από την ίδια χώρα, πόλη ή χωριό, συμπατριώτης:
    • Γεια σου, πατρίδα.
  • 4. ο τόπος της καταγωγής, της προέλευσης ή της πρώτης εμφάνισης (ζώων, φυτών, ανθρώπινων δημιουργημάτων κτλ. ):
    • Πατρίδα του φοίνικα / του ελέφαντα είναι η Αφρική.
    • Πατρίδα της τυπογραφίας είναι η Γερμανία.

χώρα η [xóra]:

• Ι.
  • 1.
  • α. τμήμα της επιφάνειας της γης που κατοικείται από ένα λαό και που αποτελεί συνήθως αυτόνομο κράτος:
  • Η χώρα μας., η πατρίδα μας.
  • Οι ξένες χώρες.
  • Οι χώρες του βορρά / του νότου / της Ευρώπης / της Ασίας.
  • Ο πόλεμος ερήμωσε τη χώρα.

• || μια καθορισμένη γεωγραφική περιοχή:
  • Στην ορεινή χώρα θα έχουμε χιονοπτώσεις.

[*]β. οι κάτοικοι μιας συγκεκριμένης χώρας:
  • Οι χώρες του Τρίτου Κόσμου πεινούν.

[/list]
[*]2. (για ορισμένα ελληνικά νησιά) πρωτεύουσα:
  • Κατέβηκε στη χώρα για να ψωνίσει.

[/list]
[*]ΙΙ. (ανατ. ) τμήμα της επιφάνειας του σώματος κάτω από το οποίο βρίσκεται συνήθως κάποιο όργανο:
  • Καρδιακή / νεφρική / οσφυϊκή / στομαχική χώρα.

[/list]

έθνος το [éθnos]:

• σύνολο ανθρώπων που διακρίνεται και θέλει να διακρίνεται ως τέτοιο με βάση μια μακρόχρονη συνοίκηση στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, μια κοινή ιστορική και πολιτιστική εξέλιξη, μια (υποθετική ή πραγματική) φυλετική ομοιογένεια· (πρβ. εθνότητα, λαός, γένος, φυλή):
  • Γαλλικό / γερμανικό / αμερικανικό έθνος.
  • Το έθνος των Ελλήνων.
  • Η ιστορία / οι παραδόσεις / η γλώσσα / ο πολιτισμός / το παρελθόν / το μέλλον ενός έθνους.
  • Τα ιδεώδη / τα ιδανικά / τα οράματα ενός έθνους.
  • Η ελευθερία / η ανεξαρτησία / οι αγώνες ενός έθνους.
  • Η πνευματική / η πολιτική ηγεσία του έθνους.
  • Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Πηγη

Φυσικα οι ορισμοι αυτοι ειναι υπο συζητηση.Συνεχιστε παρακαλω...

#15 sgouver

sgouver

One Piece Maniac

• Members
  • 540 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Ιούνιος 2008 - 23:46

θερμή παράκληση προς όλα τα μέλη του φόρουμ: γίνεται εκλειπαρώ να σταματήσουμε να θίγουμε τα 2 ακρως ευαίσθητα θέματα πολιτική και θρησκεία καθ'ότι δε βλέπω κανένα απολύτως νόημα σε τέτοιες συζητήσεις εδώ μέσα και εν γένει, δεν είναι ευγενικό: ο καθένας πιστεύει αυτό που πιστεύει. τι ακριβώς θα "συζητήσουμε"? θα το κάνουμε bord de l'eau θέτε να πείτε.

μερσί και περαστικά σας.

Βλεπεις να εχουμε καποια αντιδικια με τα παιδια?
Σε παρακαλω ασε καποια πραγματα που εχουν δαιμωνοποιηθει να συζητηθουν.
Μην φοβασαι...δεν ειμαστε νυχτερινο talk show.
Ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες !!

Είμαι υπέρ της παγκοσμιοποίησης, αλλά κατά της παναμερικανοποίησης. Πολεμάω ότι παράγει πόλεμο, μίση και έχθρα ανάμεσα στους ανθρώπους. Δε διακρίνω ανάμεσα σε "εμείς" και "οι άλλοι".

Καταλαβαίνω τον τρόπο της σκέψης και το ότι θέλεις να είσαι πολίτης του κόσμου και εγώ έχω εν μέρει την ιδία άποψη με εσένα...απλά το πρόβλημα έγκειται στο γεγονός ότι πρώτα πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε μεταξύ μας και μετά μέσα σε υγιή πλαίσια να συνεργαστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο.
Δεν θέλω να είμαι μέρος μιας κλειστής κοινωνίας αλλά παράλληλα δεν θέλω να είμαι μόνος μου σε μια παγκοσμιοποιημενη ζουγλα που απλά θα εκμεταλλεύεται την υπεραξία μου σαν εργαζόμενο.
Εκεί είναι που μια χωρά που νοιαζεται για μένα , θα με βοηθήσει όταν πραγματικά την χρειαστώ.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από sgouver: 12 Ιούνιος 2008 - 10:17