Τι σημαίνει αρχικά το ότι αγαπώ την χώρα μου ?
Για εμένα που γνωρίζω μόνο τα βασικά πράγματα από την ιστορία της σημαίνει το εξής :
- Σέβομαι τους πολίτες της χώρας μου χωρίς αυτό να σημαίνει ότι απαξιω για τους πολίτες μιας άλλης ή τους μετανάστες της δικιας μου.
- Σέβομαι το περιβάλλον της και βάζω αυτό πάνω από όλα.
- Βοηθώ τους γύρο μου και συνεργάζομαι παράγοντας ιδέες, υπηρεσίες ή προϊόντα που δεν την κάνουν να φαίνεται άσχημη, γιατί κανείς το σπίτι του δεν θέλει να είναι άσχημο.
Άσχετα δηλαδή με το παρελθόν, με κοινή λογική κάποιος μπορεί να νιώσει κάποιες βασικές αρχές αλληλοσεβασμού ή αλλιώς κάποιες αξίες.
Ξέχωρα από τους Αρχαίους Έλληνες…εδώ πριν 50 χρόνια υπήρχαν ενδεικτικά άτομα όπως π.χ. ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Καβάφης, ο Χατζιδάκις , η Μελίνα και η λίστα προχώρα…
Όλα αυτά τα άτομα ήταν άξιοι εκπρόσωποι του πνεύματος και μιας βαθιάς κουλτούρας η οποία γεννούσε αστείρευτη σοφία σε όλο τον Ελληνικό λαό.
Ολο αυτο το ιδεολογικο κυμα εδενε τον λαο και εκανε την εννοια ενος ενωμενου εθνους ποιο κοντινη οσο ποτε.
Πως ολοι τους χαθηκαν ? Τι εγινε ξαφνικα ?
και εν τελει το ερώτημα είναι πως έχουμε καταφέρει να μπερδευτούμε τόσο πολύ?
Όσο και να σκεφτώ καταλήγω στο οτι ολα αυτά θυσιαστήκαν :
- Στο βωμό του γρήγορου χρήματος το οποίο δεν έχει σκοπό να παράγει πολιτισμό παρά μόνο να πολλαπλασιάζεται.
- Στην δραματική αλλαγή του τρόπου διασκέδασης που πλέον έχει γίνει ο αυτοσκοπός όλων, δηλαδή κάνω οποιαδήποτε λαμογιά προκειμένου κάθε Σάββατο να τα σπάω στα σκυλάδικα.
- Στο ότι Δεξιά και Αριστερά ρεύματα σφετερίζονται και εμπορεύονται αυτή την τόσο αγνή έννοια με σκοπό την ψηφοθηρία και μόνο…
- Στο ότι καταλήξαμε εμείς ως απλοί πολίτες να φαγωνόμαστε μεταξύ μας χωρίς να έχουμε συνείδηση το ότι αυτό που κάνουμε είναι πάνω από όλα εναντίων μας…
Τι κάνουμε όμως τώρα για να τα μαζέψουμε όλα αυτά που εχουν γινει πλεον μερος της κουλτουρας μας ?
Εδώ θα ήθελα την γνώμη σας, πως θα μπορούσαμε δηλαδή να ξαναγαπησουμε αυτό τον τόπο και τους ανθρώπους του.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από sgouver: 12 Ιούνιος 2008 - 11:17