Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Amane Misa,την αγαπάμε ή την μισούμε??
Posted 28 December 2008 - 14:57
ηλίθια πρότυπα?
Posted 28 December 2008 - 18:57
ωστόσο δεν σε ενοχλεί που ο mangaka φορτώνει ένα χαρακτήρα με τόσο
ηλίθια πρότυπα?
Να σου πω την αλήθεια ναι, ως γυναίκα ειδικά, με ενοχλεί και καταλαβαίνω απόλυτα τι εννοείς, αλλά δυστυχώς το φαινόμενο Misa υπάρχει και στην πραγματικότητα, κακώς βέβαια αλλά έχω δει πολλές γυναίκες θύματα οι οποίες κάθε άλλο παρά χαζές ήταν, τουλάχιστον φαινόντουσαν αρκετά έξυπνες πριν ερωτευτούν τον λάθος άντρα...
Posted 28 December 2008 - 21:06
αυτά τα στερεότυπα και οι κομπλεξισμοι. Δεν μας αφορούν οι άλλες γυναίκες
στον έξω κόσμο εμείς λέμε γι αυτή την χαζή που κακά τα ψέματα δεν εθελοτυφλούσε
απλά καθόταν και το έτρωγε. Επειδή υπάρχει δεν σημαίνει οτι οι άντρες θα πρέπει να μας
παρουσιάζουν όλες έτσι και να απαιτούν να είμαστε έτσι.
Posted 30 December 2008 - 01:18
Εδώ να τονιστεί ότι το σενάριο του Death Note το έγραψε γυναίκα (ή τουλάχιστον αυτό φημολογείται για το φύλο του/ης Tsugumi Ohba). Κάπου γίνεται κουραστικό το "για όλα οι άνδρες φταίνε".Ναι έχεις δίκιο αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να το τονίζουμε ότι μας ενοχλούν
αυτά τα στερεότυπα και οι κομπλεξισμοι. Δεν μας αφορούν οι άλλες γυναίκες
στον έξω κόσμο εμείς λέμε γι αυτή την χαζή που κακά τα ψέματα δεν εθελοτυφλούσε
απλά καθόταν και το έτρωγε. Επειδή υπάρχει δεν σημαίνει οτι οι άντρες θα πρέπει να μας
παρουσιάζουν όλες έτσι και να απαιτούν να είμαστε έτσι.
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Posted 30 December 2008 - 02:03

Posted 30 December 2008 - 02:05
Εδώ να τονιστεί ότι το σενάριο του Death Note το έγραψε γυναίκα (ή τουλάχιστον αυτό φημολογείται για το φύλο του/ης Tsugumi Ohba). Κάπου γίνεται κουραστικό το "για όλα οι άνδρες φταίνε".
Tsugumi Ohba - Wikipedia, the free encyclopedia
Omg,δεν περίμενα τόσο πολύ μυστήριο πίσω από τον/την mangaka της σειράς

Ο L βασίστηκε σε αληθινό πρόσωπο δλδ?

[+1 για την τελευταία πρόταση btw]
Posted 30 December 2008 - 02:20
Πράματι. Ασχέτος αυτού δε νομίζω ότι η ύπαρξη ενός τέτοιου χαρακτήρα δείχνει και ότι όλες οι γυναίκες έτσι είναι. Με την ίδια λογική η ύπαρξη του Schuichi οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όλοι οι άνδρες γουστάρουν τρομερά τα ροζ μαλλιά, τα κουνελάκια και έχουν μια τάση να φέρονται σαν 5χρονά ακόμη και όταν μεγαλώσουν. Σας ακούγεται πολύ λογικό?
πυραμίδα, σωστός, απλά τα είπες ακριβώς όπως έπρεπε

σιγά μην σκέφτονται όλη η άντρες σαν αυτόν >_>
Εδώ να τονιστεί ότι το σενάριο του Death Note το έγραψε γυναίκα (ή τουλάχιστον αυτό φημολογείται για το φύλο του/ης Tsugumi Ohba). Κάπου γίνεται κουραστικό το "για όλα οι άνδρες φταίνε".
αυτό τα λέει όλα, I vote for kenny

Jeg drikker fra glemselens elv,
ror tørrskodd over hatets hav;
seiler med vinden i ryggen,
til maktenes ende, begynnelse og mening.
Posted 30 December 2008 - 02:35
Πράματι. Ασχέτος αυτού δε νομίζω ότι η ύπαρξη ενός τέτοιου χαρακτήρα δείχνει και ότι όλες οι γυναίκες έτσι είναι. Με την ίδια λογική η ύπαρξη του Schuichi οδηγεί στο συμπέρασμα ότι όλοι οι άνδρες γουστάρουν τρομερά τα ροζ μαλλιά, τα κουνελάκια και έχουν μια τάση να φέρονται σαν 5χρονά ακόμη και όταν μεγαλώσουν. Σας ακούγεται πολύ λογικό?
Ναι όντως και εγω πιστεύω ότι σε πολλούς δεν θα άρεσε κάτι τέτοιο.......
Οκ πέρα από το Lame joke... Δεν ξέρω κατά πόσο είναι θέμα το αν το DN το έγραψε άντρας η γυναίκα. Ότι και από τα δύο να έγινε δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας ενσαρκώνει όλα τα πιθανά μισογυνιστικά κλισε... Από εκεί και πέρα ο/η mangaka δεν σημαίνει ότι έγραψε τον χαρακτήρα της Misa σαν παράδειγμα για όλες τις γυναίκες. Πιο πιθανό είναι να αποτελεί αντιπαράδειγμα όπως ακριβώς και ο Light. Αυτο που πρέπει να προβληματίσει είναι ότι πολλοί φαίνονται να μην το αντιλαμβάνονται αυτό, ούτε επίσης την ενίοτε ειρωνική στάση του δημιουργού απέναντι στον συγκεκριμένο χαρακτήρα, αλλά αντίθετα να την θεωρούν πρότυπο αγάπης και αφοσίωσης (πραγματικά αν είχα 1 euro για το πόσες φορές διαβασα αυτην την φράση μαζί με το μακάρι να ήταν περισσότερες κοπελες έτσι θα περναγα χριστουγεννα στην αραχοβα τωρα.)
Edited by iristella, 30 December 2008 - 02:42.
Posted 08 March 2009 - 03:46
Posted 08 March 2009 - 04:13
Κι εγώ είχα και έχω την ίδια άποψη. Αλλά τελικά νομίζω ότι είμαστε λίγο άδικοι μαζί της και θα εξηγήσω παρακάτω. Θα βγω εκτός topic, αλλά έχει σχέση με αυτό που λες.Οκ πέρα από το Lame joke... Δεν ξέρω κατά πόσο είναι θέμα το αν το DN το έγραψε άντρας η γυναίκα. Ότι και από τα δύο να έγινε δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος χαρακτήρας ενσαρκώνει όλα τα πιθανά μισογυνιστικά κλισε... Από εκεί και πέρα ο/η mangaka δεν σημαίνει ότι έγραψε τον χαρακτήρα της Misa σαν παράδειγμα για όλες τις γυναίκες. Πιο πιθανό είναι να αποτελεί αντιπαράδειγμα όπως ακριβώς και ο Light. Αυτο που πρέπει να προβληματίσει είναι ότι πολλοί φαίνονται να μην το αντιλαμβάνονται αυτό, ούτε επίσης την ενίοτε ειρωνική στάση του δημιουργού απέναντι στον συγκεκριμένο χαρακτήρα, αλλά αντίθετα να την θεωρούν πρότυπο αγάπης και αφοσίωσης (πραγματικά αν είχα 1 euro για το πόσες φορές διαβασα αυτην την φράση μαζί με το μακάρι να ήταν περισσότερες κοπελες έτσι θα περναγα χριστουγεννα στην αραχοβα τωρα.)
Είδα το Saikano. Αν η Misa μου ήταν 1 φορά αντιπαθητική, η Chise μου ήταν 10. Γενικά όλοι οι γυναικείοι χαρακτήρες ήταν για τα μπάζα εκεί μέσα. (Και οι αντρικοί δεν πήγαιναν πολύ πίσω.) Ο μόνος λόγος που τα βάλαμε μαζί της τελικά είναι η δημοσιότητα του death note. Το πρόβλημα είναι γενικότερο.
Posted 08 March 2009 - 06:06

Posted 08 March 2009 - 06:13
"When you are in pain you can sleep.When you inflict pain you can never sleep" [f.m alchemist]
"Don't ask for it.Go out and win it.Do that and you will be rewarded!" [gurren lagann]
"The melody of reason will always play out the truth" [spiral]
Posted 08 March 2009 - 06:38
Για το εντός spoiler σου, διάβασε το εντός spoiler στo παρακάτω post μου.βσκ τη Misa τη μισώ =D θεωρώ ότι έκανε πολύ περισσότερο κακό από όσο καλό θα ήθελε κ θα μπορούσε να κάνει....
Spoiler:
http://www.anime.gr/forums/anime-polls-contests-trivia/4669-amane-misa-%F4%E7%ED-%E1%E3%E1%F0%DC%EC%E5-%DE-%F4%E7%ED-%EC%E9%F3%EF%FD%EC%E5-25.html#post270294