Χρήσιμη η γραμματοσειρά. Την χρησιμοποιεί το Tagaini Jisho νομίζω.
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Βιβλία εκμάθησης ιαπωνικών
Posted 19 September 2010 - 23:39
Posted 19 September 2010 - 23:45
Χάλια είναι το δικό μου μάλλον (που δεν με εκπλήσσει καθόλου όμως)
Spoiler:
Dude, wtf are ya talking aboot? Αν εξαιρέσουμε την πρώτη γραμμή (που είναι μάλλον ανάποδα), μια χαρά κατανοητό είναι. Η "ροή" με την οποία γράφεις μετράει έτσι και αλλιώς.
Posted 19 September 2010 - 23:49
Καναδός;!Dude, wtf are ya talking aboot? Αν εξαιρέσουμε την πρώτη γραμμή (που είναι μάλλον ανάποδα), μια χαρά κατανοητό είναι. Η "ροή" με την οποία γράφεις μετράει έτσι και αλλιώς.
Αυτό το stroke με προβληματίζει, αλλιώς δεν μου βγαίνει.
Posted 28 September 2010 - 19:31

Ιδού η Black Hole, ιδού και το πήδημα.

Posted 28 September 2010 - 20:30
ナニ?!!!Gotta hate Katakana...
Τ' αγαπημένα μου κάνα είναι τα κατακάνα.
Posted 28 September 2010 - 21:40
Gotta hate Katakana...
Κοιτα, αν εννοείς πως οπτικα δεν είναι ωραία, ο καθένας με την άποψη του (εγώ τα γουστάρω όσο γουστάρω και τα άλλα συστήματα γραφής των ιαπώνων). Αν εννοείς ότι είναι δύσκολα να τα μάθεις, διαφωνώ καθέτως

Posted 29 September 2010 - 13:30
Posted 29 September 2010 - 13:56
Ούτε τις προφορές δίνει, ούτε και επαρκή ορισμό για κάθε χαρακτήρα.
Δεν είναι ζωγραφιές τα κάντζι, να τα μαθαίνεις εκτός context· εκτός context είναι σχεδόν άχρηστα.
Και εξ όσων θυμάμαι, δεν μπαίνει ούτε στον κόπο να εξηγήσει τα καθιερωμένα radicals, αλλά βγάζει δικά του.
Posted 29 September 2010 - 15:18

Posted 29 September 2010 - 15:26
Αν είναι αυτό που διάβασα, είναι υπερβολικά υπερτιμημένο βιβλίο.
Ούτε τις προφορές δίνει, ούτε και επαρκή ορισμό για κάθε χαρακτήρα.
Δεν είναι ζωγραφιές τα κάντζι, να τα μαθαίνεις εκτός context· εκτός context είναι σχεδόν άχρηστα.
Και εξ όσων θυμάμαι, δεν μπαίνει ούτε στον κόπο να εξηγήσει τα καθιερωμένα radicals, αλλά βγάζει δικά του.
Προσωπικά, το συγκεκριμένο βιβλίο με βοήθησε να κατάφερω να ξέρω πώς γράφονται όλα τα jouyou πριν προσθέσουν τα 250 (?) καινούργια και μια πολυ γενική ιδέα για το τι σημαίνουν. Κατά την δικιά μου άποψη, το καλύτερο στοιχείο του βιβλίου είναι η σειρά που έχει βάλει τα kanji, που έχει μια incremental λογική, αν θες. Η μέθοδος μου ταίριαξε γάντι (τα πέρι keywords και ιστοριών), το οποίο είναι λίγο-πολύ υποκειμενικό. Όσο για τα δικά του radicals, δεν βρίσκω που είναι το κακό αν σε βοηθά να θυμάσαι καλύτερα τους χαρακτήρες.
Τελος, όσο για το κόνετξτ, δεν θα έλεγα ότι χρειάζοταν. Περισσότερο μέσω ανθρώπινης επικοινωνίας, τηλεόρασης, μυθιστορηματων (χαρτί, αλλά και audiobooks), μάνγκα και λοιπά βγάζεις νόημα, αλλά για τις λέξεις, παρά τα καντζι από μονα τους.
Όποιος θέλει να δοκιμάσει αυτό το βιβλίο, ας ξέρει ότι στόχο έχει να σου μάθει πώς γράφονται τα καντζι, όχι πώς ορίζονται με ακρίβεια ή πώς διαβάζονται.
Υ.Γ. Υπάρχει και ενας 2ος τομος για τις προφορές btw, αλλά δεν πολυασχολήθηκα.
Posted 29 September 2010 - 15:39
Posted 30 September 2010 - 18:15
Posted 30 September 2010 - 18:24
Για τα κάντζι δεν θα πρότεινα ένα συγκεκριμένο βιβλίο. Μόνο κάπου που να βλέπεις το stroke order, όπως το tagaini jisho. Προφορές και νόημα από όπου μαθαίνεις γραμματική και λεξιλόγιο.Εσείς δηλαδή Shihou-sensei και meidei-kun ποιο βιβλίο θα προτείνατε?
Posted 01 October 2010 - 07:31
Το βασικό για τα βιβλία με kanji είναι να σου δείχνει εκτός από την ετοιμολογία και την σειρά των γραμμών γιατί παίζει αρκετά σημαντικό ρόλο.
Βέβαια είναι και τί "βολεύει"ή αν θέλετε ευχαριστεί τον καθένα για να μάθει! Αν κάποιος μπορεί να θυμάται ευκολότερα κάποια ιδεογράμματα μέσω διάφορων ιστοριών φυσικά και είναι ok, αλλά για παράδειγμα εγώ δεν θα το πρότεινα και όλας σε κάποιων μαθητή και ειδικά αρχάριο Ιαπωνικών γιατί δεν έχει καν παραδείγματα μέσα από προτάσεις ή λεξιλόγιο...

Posted 05 April 2011 - 13:06
Η ερωτηση μου ειναι 1)Θα χρειαστω αλλα βιβλια για να εγκληματιστω λιγο περισσοτερο,ειδικα γραμματικης
2)Για το πρωτο πτυχιο ιαπωνικων JPLT4 αν δε κανω λαθος τι ακομα θα χρειαστει να διαβασω και ποια kanji πρεπει να μαθω υποχρεωτικα για να το περασω.