Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Gundam - Γενική συζήτηση


  • Please log in to reply
409 replies to this topic

#376 Hajime_Saito

Hajime_Saito

    ドS

  • Moderators
  • 2,136 posts

Posted 12 May 2017 - 13:39

OVA


LfNX0dh.png


#377 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 11 November 2017 - 13:32

Eιπα να δω και τα υπόλοιπα από UC

 

ZZ Gundam: τα πρώτα 20 και επεισόδια κυμάνθηκαν στη μετριότητα, Αλλά ακόμα και όταν πήρε τα πάνω της η σειρά και σοβάρεψε, σε καμία περίπτωση δεν έφτασε το επίπεδο της πρώτης Ζ.  Οι επισκευές και οι ζημιές των ρομποτ περνάνε στο ντούκου. Τι χέρια και πόδια να κόβονται, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Αλλά και αυτή η Πούρου πολύ εκνευριστική από ένα σημείο και μετά. Πρώτη απόπειρα loli σε Gundam. Καθεται και πάνω στον πιλότο. Πήρε και το βραβείο του καλύτερου γυναικείου χαρακτήρα για το 1986, τρομάρα τους....Στην αρχή νόμιζα πως ήταν τίποτα κλώνος της διαδόχου Μινεβα Ζαμπι. Τελικά αποδείχτηκε πως έσφαλα, αν και μπερδεύτηκα με τη Μινεβα

Spoiler:
Θα δω και την Unicorn μπας και βγάλω νόημα, αν και αμφιβάλλω. 

 

8th MS Team: Αρκετά καλή σειρά που θα μπορούσε να μην σχετίζεται καν με τα Gundam. Ο ανθρώπινος παράγοντας εδώ είναι πιο σημαντικός από τα ρομπότ. Αν και στο τέλος λίγο πέφτει το επίπεδο σε σχέση με το πρώτο μισό, ίσως λόγω και του θάνατου του σκηνοθέτη. 

 

War in Pocket: Στο ίδιο μοτίβο με την προηγούμενη αλλά με κάπως καλύτερη και πιο ρεαλιστική και δραματική εκτέλεση, ιδίως στο τέλος. 

 

Stardust Memories 0083: Κάπως βαριά σειρά σε σχέση με τα άλλα Gundam, εξηγεί πως έγιναν οι Τιτάνες. Η έμφαση είναι στις μάχες αλλά υπάρχει εξίσου και ανάλυση της στρατηγικής και πολιτικής κατάστασης.  Λίγο από όλα δηλαδη. Συμπαγής επίσης, μιας και κάθε επεισόδιο κρατούσε 27-29 λεπτά. Αλλά αν δίνει κανείς σημασία μόνο στις μάχες, τότε μπορεί να καταλήξει κουραστική αν δεν σας αρέσουν και οι αναλύσεις. 

 

Θα δω και το Unicorn, να κλείσει και αυτό το κεφάλαιο οριστικά. Αν είναι από τις καλύτερες σε animation ταινίες της περιόδου εκείνης, έστω να τη δω για αυτό.

 

 



#378 Hajime_Saito

Hajime_Saito

    ドS

  • Moderators
  • 2,136 posts

Posted 11 November 2017 - 17:52

Έχεις και το Char's Counterattack πριν το Unicorn. (Σε περίπτωση που δεν το έχεις ήδη δει)

Επίσης θα σου πρότεινα και τα MS IGLOO, ίσως σε κρατήσει μακρυά το 3DCG άλλα έχει μερικές ωραίες ιστορίες μέσα.

Όσο για την Mineva:

 

Spoiler:


LfNX0dh.png


#379 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 12 November 2017 - 01:13

Ναι το είχα δει, αν και η αλλαγή του Chars ήταν αρκετά ξαφνική σε σχέση με αυτόν του Ζ. Απλά και μόνο για να είναι αντίπαλος του Άμουρο. Η Unicorn δεν ήταν και τόσο κακή τελικά, ούτε και το κουτί Λαπλάς απείχε πολύ από τη φιλοσοφία των πρώτων σειρών.
Απλά μετά την Ζ πήγαν στο βρόντο η συντήρηση και οι επισκευές, με εξαίρεση τα ενδιάμεσα OVA και το ίδιο γίνεται εδώ.

Γράφονται όλα αυτά για να γκρινιάζουν αυτοί που γράφουν παρουσιάσεις. Η Μινέβα αναφέρει κάτι ψιλά στο Unicorn, αλλά ούτε μία λέξη για τη Haman. Τέτοιο μίσος πια...

#380 Hajime_Saito

Hajime_Saito

    ドS

  • Moderators
  • 2,136 posts

Posted 12 November 2017 - 14:25

Δυστυχώς αρκετά πράγματα φαίνονται rushed στο CCA (αν και είμαι ακόμα ευχαριστημένος με το τελικό αποτέλεσμα) διότι και αυτό το προόριζαν ως σειρά οπότε χρειάστηκαν αρκετές αλλαγές. Υποτίθεται πως η αντίστοιχη νουβέλα του Tomino (Beltorchika's Children) είναι η ολοκληρωμένη εκδοχή του CCA άλλα δεν έχω ασχοληθεί για να έχω άποψη.


LfNX0dh.png


#381 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 13 November 2017 - 10:16

το ίδιο έγινε και με την ταινία F91, που προοριζόταν για σειρά αρχικά. Ενας λόγος που προτιμώ σειρές από τέτοιου είδους ταινίες. 

Για αυτό σταματάω λίγο πριν γίνω gundamized και ρίχνω αποικία πάνω του 



#382 Hajime_Saito

Hajime_Saito

    ドS

  • Moderators
  • 2,136 posts

Posted 20 April 2018 - 13:56

Μεγάλα νέα για τους λάτρεις του UC timeline.

QCbyfHu.jpg

 

Νέα ταινία Mobile Suit Gundam [Narrative] η οποία θα συνεχίζει απο εκεί που έμεινε το Unicorn. (Νοέμβριος 2018)
Τριλογία ταινιών βασισμένη στις νουβέλες Mobile Suit Gundam: Hathaway's Flash του Τόμινο με το ίδιο όνομα (Από φθινόπωρο 2019 ή και αργότερα)
Και ένα Mobile Suit Gundam UC2 Overseas Drama όπως είναι το tentative title για το 2022.

 

Trailer για το Mobile Suite Gundam NT:

 

Youtube Video

 

Και εδώ που χωράνε όλα αυτά στο Timeline:

 

EOYlRqR.jpg

 

NT στο UC0097 αμέσως μετα το Unicorn.

Hathaway's Flash και το Drama UC0103 & UC0104 αντίστοιχά και αρκετά πρίν το F91.


LfNX0dh.png


#383 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 20 April 2018 - 14:24

Ωραίο το τρέιλερ ελπίζω να ισχύει και η τριλογία γιατί στο νέο γράφει ότι δεν την επιβεβαίωσαν εντελώς. Πέρα από 1-2 κεφάλαια που είχα διαβάσει ένα φεγγάρι από Zeonic δεν ξέρω πολλά πράγματα αλλά έχω δει θετικά σχόλια και να ζητάνε συχνά-πυκνα τη μεταφορά τους σε anime στο ίντερνετ.

ySss0UF.jpg


#384 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 20 April 2018 - 22:13

Για εμένα μου άρεσαν τα

  • 00
  • Unicorn
  • Iron Blooded Brothers


#385 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 16 July 2018 - 00:48

Tελικά η Victory Gundam έγινε από τις αγαπημένες μου και πέραν των σειρών Gundam. Aν και του 1993, έχει περισσότερα κοινά με τις σειρές του 80. Και είναι πολύ πιο καταθλιπτική. Οι θάνατοι χαρακτήρων για πρώτη και μάλλον τελευταία φορα για Gundam  έρχονται στο προσκήνιο με κάποιες πολύ δυνατές στιγμές, αντι να μπαίνουν λόγω στατιστικής.

Ο Uso παίρνει άνετα το βραβείο του πιο ψυχοπλακωμένου και ψυχοτραυματισμένου οδηγού mecha, ξεπερνώντας ακόμα και αυτόν του Evangelion. To σενάριο παίρνει μια πιο σουρρεαλιστική τροπή στο τέλος, αλλά παρόλα αυτά δεν ξενίζει για Gundam σειρά και σου κρατά το ενδιαφέρον. Θα μου άρεσε να είχε λίγο καλύτερες μάχες και πιο προσεγμένους χαρακτήρες, αλλά εκεί που έπρεπε οι χαρακτήρες έδιναν τα ρέστα τους. Η Σάκτι δεν ήταν και τόσο χάλια. Το τέλος αρκετά ικανοποιητικό.

 

Τώρα όσον αφορά τις Gundam Wing + Endless Waltz

 

Κρίμα που στο εξωτερικό η Gundam εγινε γνωστή μέσω αυτών των σειρών, όταν μεσουρανούσε η DBZ. Βλέποντας την, είναι ακριβώς το αντίθετο της Victory αλλά και των παλιότερων. Πηγαίνοντας από τον Αμουρο, τον Καμίλ, τον Ουσο και τον περίγυρό τους, στον Χέρο, τον Κάτρ, τον Τρόβα και το κακό συναπάντημα, είναι σα μέρα με τη νύχτα. Χειρότερους πρωταγωνιστές δεν μπορούσαν να βάλουν. Τελείως αναίσθητοι, γεμάτοι μίσος και εκδίκηση, μέχρι και ψυχωτικοί που γελάν όταν σκοτώνουν. Πάλι καλά που ο Κατρ ζητά έστω μια φορά συγνώμη όταν σκοτώνει έναν αντίπαλο.  Λες και γίναν όλοι Chars. Μεχρι και η Ρελένα αναίσθητη και ανέκφραστη. Μονο ο Sechs είναι όπως πρέπει αλλά και πάλι, είναι από τα χειρότερα αντιγραφα του Chars.  Kαι όχι μόνο αυτό, ουδέν στοιχείο για το παρελθόν τους και πως γίναν έτσι. Μου φαίνεται αυτοί έπρεπε να πάνε στο Evangelion και να έπερνε μετεγγραφή ο Shinji στο Gundam. Θα γινόταν καλύτερες και οι δύο σειρές. Το 1995 βγήκαν και οι δύο. Για αυτό η ταινία μου άρεσε περισσότερο. Καλύτερο ανιματιον και βαζει και 1-2 πραγματακια για το παρελθόν των χαρακτήρων. To ZZ παντως θεωρείται αριστουργημα μπροστά του.

 

Tωρα για το Gundam SEED ειλικρινά διστάζω και θα κάνω ένα break. Εχοντας δει το Fafner, αυτό το σχέδιο χαρακτήρων με εκνευρίζει αφάνταστα, ιδίως όταν  κάνω μετάβαση από τις σειρές του 80. Χωρια που αναγκαστικά πρέπει να δω και το Destiny.



#386 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 posts

Posted 16 July 2018 - 11:31

Το να δείς SEED και DESTINY έχοντας δει UC Gundam series είναι τρομακτικά painful. Θα σου έλεγα να μην κάνεις τον κόπο καν.

Ξαναδές το ZETA αν θες κ άλλο gundam, όσες φορές και να το δω παραμένει η πεμπτουσία του τι σημαίνει Gundam για εμένα.

Α, όσο για το wing το είχα δεί το μισό, δεν άντεξα παραπάνω, απλά ανυπόφορο αν έχει δει κανείς UC πρώτα. Tomino και πάλι Tomino!


Edited by MoRmEnGiL, 16 July 2018 - 11:32.

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear


#387 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 16 July 2018 - 16:40

Συνολικά έχω δει το 79, Zeta,ZZ, Chars Counterattack, War in Pocket, 83, MS 8th Team, Turn a Gundam, Unicorn. Άντε να δω και την άλλη ταινία το πολύ,την F91. Πιστεύω είναι αρκετά, μιας και υπάρχουν τόσα πολλά που είναι εύκολο να καεις

#388 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 posts

Posted 16 July 2018 - 17:00

Το Turn A δεν είναι UC υπόψη. Επίσης σου λείπουν τα MS IGLOO, που δείχνουν την αρχή του one year war. Αξίζει imho.


My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear


#389 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 17 July 2018 - 10:59

Δεν ήταν, αλλά μου αρεσε, έστω και αν το παρακάναν με τη γνωστή αλλαγή ρόλων.
Θα δω και το IGLOO, στην ουρά θα κολλήσω; Κρίμα για την F91. Το μόνο καλό είναι το widescreen και η καταστροφή στην αρχή που όμοια της δεν υπάρχει σε αλλο mecha, παλιό και νεο

#390 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

    Casval Rem Deikun

  • Members
  • 595 posts

Posted 17 July 2018 - 12:52

Πραγματικά κρίμα, πήγε να ξεκινήσει καινούρια σειρά ο Tomino, αλλά δεν τον άφησαν... Οτι έχει κάνει ο ίδιος είναι κλάσεις ανώτερο από τα υπόλοιπα. Το Turn A ήταν επίσης δικό του :)

Να σημειωθεί οτι το Gundam Reconguista in G είναι επίσης δικό του, και θεωρητικά εξελίσσεται στο UC, αλλά χιλιάδες χρόνια μετά.

 

 

According to Yoshiyuki Tomino, there was an exhaustion of natural resources in Universal Century. The Earth was abandoned, and the population of the Earth was reduced by a half when Regild Century began. Tomino defines the Regild Century as "The real end of the Universal Century".


My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear