Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Gundam - Γενική συζήτηση
Posted 20 November 2008 - 10:33
Posted 20 November 2008 - 12:54
Μπορώ να το δικαιολογήσω εν μέρει επειδή η σειρά προοριζόταν για 50 επεισόδια αλλά έπεσαν έξω στον προϋπολογισμό και την τελείωσαν πριν της ώρας της. Αλλά και πάλι, σε τόσο αληθοφανή σειρά, δεν δικαιολογείται τέτοια σεναριακή τρύπα.
Από την άλλη, το Gundam Seed πήρε όλα τα καλά στοιχεία από τις δύο πρώτες σειρές, διόρθωσε όλες τις σεναριακές τρύπες και τις υπερβολές που παρουσιάζονταν και έδωσε ένα τέλος της προκοπής. Και όλα αυτά με πλήρως ανανεωμένο animation. Οι "hardcore" fans το χαρακτηρίζουν ως αντιγραφέα. Τα γεγονότα όμως λένε πως χάρη στο Gundam Seed η σειρά πήρε έναν αέρα ανανέωσης που είχε να γνωρίσει από εποχές Gundam Wing (1995), και δόθηκε το έναυσμα σε πολλά άτομα να ασχοληθούν με τη σειρά.
Επίσης ας μην ξεχνάμε πως πλέον δεν παίρνει μέρος ο original δημιουργός, Tomino. Μια φορά, αν δεν δω πρώτα το 00, δεν πρόκειται να το θάψω.
Posted 20 November 2008 - 13:28
Παράλληλα είναι αρκετά κοντά σε σημερινά γεγονότα και ποιο εμφανής είναι το πολιτικό παρασκήνιο που παίζει μεγάλο ρόλο. Λες ότι οι αλλαγές στις συμμαχίες δεν μπορούν να αλλάξουν μέσα σε 4 χρόνια, αλλά αν δεις τι συμβαίνει γύρω μας θα ανακαλύψεις πως οι συμμαχίες μεταξύ χωρών αλλάζουν σε χρόνους dt ανάλογα με τα συμφέροντα τους!!
Από ότι κατάλαβα ο Phantom δεν έχει τη σειρά 00 όποτε δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες. Αλλά καλό είναι όταν βλέπουμε μια σειρά σαν αυτή του franchise Gundam να είμαστε λίγο ανοιχτόμυαλοι και να μην κρίνουμε αδίκως το σενάριο ή ότι άλλο δεν μας αρέσει...
Εγώ προσωπικά έχω δει όλα τα Gundam από τα παλιά μέχρι τα καινούργια, ακόμα και κάποια 3D που είχαν βγει... Θεωρώ πως κάθε σειρά έχει το δικό της χαρακτήρα και περνάει το δικό της μήνυμα... Μακράν καλύτερη σειρά είναι το Gundam Wing, με αμέσως καλύτερο το Gundam Seed Destiny!!!
Αλλά από όλα μου αρέσει περισσότερο το Gundam 00 για πολλούς λόγους!!!

Posted 20 November 2008 - 16:28
Αυτό που χαλάει το 00 είναι η έλλειψη βάθους στους κεντρικούς χαρακτήρες.Οι δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι πιο πολυδιάστατοι από τους πιλότους των Gundam και γύρω τους γυρίζουν όλα τα διλήμματα/αντιθέσεις.Επιπλέον, μεγάλο λάθος ήταν το αργό ξεκίνημα του 00 που έφαγε τα πρώτα επεισοδια με μικροπράματα και μετά έτρεχε να προλάβει.Η δεύτερη σεζόν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο και ελπίζω να συνεχίσει έτσι.
Ακόμα το Seed παραμένει πρώτο στην προτίμηση μου αλλά το 00 πλησιάζει απειλητικά...^^
Edited by Vegita Sempai, 20 November 2008 - 16:35.

http://www.animemusicvideos.org/members/members_myprofile.php?user_id=383101
http://www.youtube.com/user/Ntemio
Posted 20 November 2008 - 18:07
Δεν είμαι απόλυτος, δεν λέω οτι ισχύει πάντα αυτό, και εξάλλου είναι και θέμα γούστου, αλλά συνήθως τα remakes με κουράζουνε χωρίς λόγο..
My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear
Posted 29 November 2008 - 21:01
Seed Destiny
Gundam 00
Gundam wing
Posted 30 November 2008 - 19:57

Posted 30 November 2008 - 20:41
Το Code Geass είναι σαν να παίζουνε παιδάκια με κουβαδάκια δίπλα σε κουστουμαρισμένους μεγαλομετόχους.
Σου προτείνω να ξεκινήσεις με το Gundam Seed και μετά με το Destiny. Δεν είναι με την καμία από τις καλύτερες σειρές Gundam αλλά έχουνε αρκετές ομοιότητες με το Code Geass (οι ίδιοι τα φτιάξανε και τα δύο).
Posted 01 December 2008 - 01:26
Ρε παιδια για πειτε και σε μενα τον αρχαριο...Περι τινος προκειται το gundam?Aκουσα mecha...Θα με τραβηξει σαν το code geass
?
μερικα ειναι αψογα και θα σε τραβηξουν σιγουρα.Ιδιως wing,seed,seed destiny και 00 (το 00 ιδιως αν θες να δεις ωραιες μαχες με αψογο σχεδιο και ωραιο plot twist )
τωρα τα σχολια του roriconfan για το code geass τα αφηνω εντελως ασχολιαστα μιας και δεν ειναι του παρωντως.....
Posted 02 December 2008 - 15:08
Posted 05 December 2008 - 02:39

Posted 05 December 2008 - 03:17
Και η τελευταια μαχη Char VS Amuro στο Char's Counterattack με το Sazabi και NU Gundam.
Τη σειρα Seed δεν την ειδα ακομα αλλα καλυτερα να δω ολα τα 00 πρωτα. Αν και τα υπεροπλισμενα Mobile Suit στο Seed δε μου πολυαρεσουν με τα τοσο μοντερνα σχεδια.
Αλλα φυσικα δε λεω οτι δε λεει να το δω λολ

Posted 27 December 2008 - 02:48

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear
Posted 30 December 2008 - 06:14
NyaaTorrents >> Torrent Info >> First Gundam complete English subbed
Posted 30 December 2008 - 10:39