Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Gundam - Γενική συζήτηση
Posted 26 September 2008 - 23:36
τεσπα , πιστευω οτι καθως δεν εχω δει ολα τα Gundam, δεν μπορω να μιλησω για τα αλλα. απλα καλ οθα ηταν να το προσεχαν αυτο το σημειο του σεναριου
Posted 26 September 2008 - 23:54
Posted 27 September 2008 - 00:08
You are logged inΠαιδιά μια ερώτηση, τα τραγουδάκια των seed, seed destiny και 00 που μπορώ να τα βρώ? Συγκεκριμένα μ'αρέσει πιο πολύ το πρώτο ED από seed κ το πρώτο OP απο 00
Posted 27 September 2008 - 01:09
Posted 19 October 2008 - 02:27
Posted 19 October 2008 - 10:14
ειλικρινα, πολυ κριμααρχισα επιτελους το seed.Παρα πολυ καλο anime,εχωντας ομως δει πρωτα το seed destiny ξερω τι 8α γινει και δεν μπορω να το ακτημησω καταλληλα, αλλα παντως ειναι φοβερο
εγω παντως, εχω αρχισει λιγο να κουραζομαι. εβλεπα χτες το 2ο επ του 00 και τα συμπερασματα ειναι τα εξης:
πρωτον. στην πρωτη σεζον, ειχαν δημιουργηθει καποιες συμμαχιες ( καλες ή κακες ), ειχε γινει ενας πανικος, αλλα τελοσπαντων, ειχαμε φτασει σε ενα στοιχειωδες τελος, με πολλους ανοιχτους λογαριασμους βεβαια, ωστε να συνεχισει η ιστορια. τωρα ξεκιναει η δευτερη σεζον, και εχουμε αυτες τις συμμαχιες οχι μονο να εχουν αλλαξει, αλλα εν μια νυκτι ( ναι ξερω ειναι 4 χρονια, αλλα στην ουσια για μας ειναι 1 επ) οι προηγουμενοι συμμαχοι τωρα να σφαζονται και οι προηγουμμενοι εχθροι συμμαχοι. και οχι μονο αυτο, αλλα απο οσο καταλαβα τουλαχιστον ( γτ γινεται και χαμος ), να εχεις μια οργανωση με 2-3 υποοργανωσεις και αυτες να ειναι εχθρικες μεταξυ τους.
συγνωμη αλλα αυτα τα πραγματα δεν γινονται μεσα σε 4 χρονια. δλδ, θα το ξαναπω το σεναριο μπαζει.γινεται πανικος απλα και μονο για τον πανικο.
δευτερον. για αλλη μια φορα, ειδαμε το εξης: πρεπει να τους καταστρεψουμε ολοκληρωτικα, για να μην καταστρεψουν τους αλλους, συγνωμη αλλα ουτε αυτο παει ετσι. αν θελεις να αποδυναμωσεις τον αντιπαλο ωστε να ειναι σχετικα ακινδυνος δεν καταστρεφεις τα παντα, αλλα στρατηγικης σημασιας οπλα και εγκαταστασεις. ειδικα δε, στην περιπτωση που εσυ διαθετεις ανωτερα οπλικα συστηματα (Gundams) τα πραγματα ειναι πιο "ευκολα". μπαινεις, εκτελεις την αποστολη και φευγεις χωρις πολλα πολλα ( οι γνωστες και ως Hit and Run επιχειρησεις ).
θελω δηλαδη να πω οτι, τελικα και αυτοι που προασπιζονται την ειρηνη και την ελευθερια και ολα αυτα τα ιδανικα, στην τελικη ειναι πολεμοκαπηλοι ( ή τουλαχιστον ετσι εμφανιζονται )
γιαυτο μαρεσε πιο πολυ το Seed/Destiny. γτ ηταν λιγοι, εναντιον ολων των υπολοιπων
θα μου πειτε, καλα ολα τα παραπανω, και εχεις δικιο, αλλα ξεχνας οτι εδω προκειται για μια σειρα ανιμε, και δικαιολογουνται καποιες υπερβολες. συμφωνω απολυτα με αυτο. αλλα ομως οταν εχω να κανω με κατι που μου αρεσει τοσο πολυ, ειμαι αυστηρος, ωστε να υπαρχει το καλυτερο δυνατον αποτελεσμα, για να το ευχαριστηθω και πιο πολυ
Posted 19 October 2008 - 10:22
Σημεία των καιρών...
Posted 19 October 2008 - 10:38
Posted 19 October 2008 - 10:40
Posted 19 October 2008 - 11:25
Posted 19 October 2008 - 11:39
Posted 20 November 2008 - 04:45
Σπάνια οι νέες σειρές από ένα κλασσικό franchise βλέπονται..
Τώρα ξεκίνησα το original Kidou senshi gundam κ είμαι ήδη σίγουρος ότι θα είναι καλύτερο από τα seed τα οποία θα είναι καλύτερα από τα 00..
EDIT: Λέω περιέργως γιατί αν είσαι εσύ ο roriconfan που γράφει τα ριβιούζ στο anidb τότε sorry mate άλλα δεν την παλεύεις

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear
Posted 20 November 2008 - 09:47
Ας είμαστε ειλικρινείς και ας παραδεχτούμε ότι τα μέκα είναι απλώς φανταχτερές κονσέρβες. Όμορφα από έξω, άδεια από μέσα. Οι περισσότερες σειρές μέκα βασίζονται απλά στις φανταχτερές κονσέρβες και σε τίποτα άλλο. Μα μιλάμε το 99% των σειρών έχει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο απλοϊκό σενάριο.
Τα Gundam ανήκανε στο εκλεκτό 1% που μιλούσανε για κοινωνικοπολιτικά και πολεμικά δράματα. Και λέω "ανήκανε" γιατί όσο περνάνε τα χρόνια, τα στόρι τους πάει διαμετρικά όλο και πιο ηλίθια. Οι χαρακτήρες γίνονται όλο και πιο χαζοί, τα κίνητρα στην ιστορία όλο και πιο τραλαλό. Και αυτό θα σας το παραδεχτεί ο οποιοσδήποτε έχει κάτσει να δει και τις παλιότερες σειρές και τις καινούριες. Και όταν λέω "δει" δεν εννοώ δύο επεισόδια στα γρήγορα και μετά "αχ, δεν μου αρέσουνε τα γραφικά, το παρατάω, το 00 είναι καλύτερο".
Η άποψη του Melkor παραπάνω είναι το ίδιο λάθος που κάνουνε όλοι οι καινούριοι που βλέπουνε Gundam. Ξεκινάνε με Seed και 00 και "νομίζουνε" ότι οι πρώτες σειρές είναι μια από τα ίδια αλλά με χειρότερες "κονσέρβες" και δεν αξίζει καν να ασχοληθούνε μαζί τους. Μέγα λάθος! Σκηνοθετικά, ατμοσφαιρικά και αισθητικά είναι πολύ καλύτερες.
Και πόσο μου δίνει στα νεύρα που όλοι θάβουνε το Turn-A Gundam επειδή απλά το μέκα στην ιστορία έχει μουστάκι! Σιγά ρε, ας είχε και γενιάδα, κονσέρβα είναι! Το στόρι του είναι με διαφορά το πιο καλογυρισμένο φάνταζι που μπορούσαν να κάνουνε. Και ναι, οι μάχες ήταν αψιμαχίες και όχι ούμπερ, ένας να μαμάει χίλιους. Μπράβο ρε, αν αυτό σας χαλάει τότε δεν σας νοιάζει η ποιότητα αλλά η βία στα ανιμέ.
Posted 20 November 2008 - 10:25
αν θελω να δω κοινωνικοπολιτικο δραμα, βλεπω το Apocalypse now, Goodmorning Vietnam και πολλες ακομα ταινιες αριστουργηματα, ή αναλογα ανιμε ( οχι πολεμικα απαραιτητα ).
το να εμενεις στις παλιες σειρες μονο και μονο λογω ρομαντισμου, και λογω ολοκληρωμενου σεναριου, ειναι το ιδιο βλακωδες οσο και το να εμεινεις στις καινουριες λογω γραφικων.
γτ , απο τη μια εχεις καλο σεναριο και χαλια γραφικα( και μην γυρισει κανενας να μου πει για την εποχη τους και τετοιες πιπεριες, γτ ναι φυσικα στην εποχη τους ηταν απιστευτα, αλλα τραβατε δειτε το Zero και μετα μιλαμε για γραφικα), και απο την αλλη εχεις απιστευτα γραφικα και σεναριο που μπαζει απο παντου.
συγνωμη αλλα αφου τα βρισω και τα δυο, θα διαλεξω το eye-candy, και θα το δω βριζοντας.
αμα εινια μαγκες, να βγαλουν ενα καλο μεκα ( σεναριακα) με τα απιστευτα γραφικα, και θα το προσκυνησω.
και btw, αποφασισε επιτελους αν σου αρεσουν ή οχι τα μεκα καστορα, γτ αλλου λες οτι ειναι απλα κονσερβες, και αλλου οτι τα λατρευεις.