Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* - - - - 1 Ψήφοι

Manga στα ελληνικά από την Anubis

• Please log in to reply
873 replies to this topic

#241 dragoness_crysta

dragoness_crysta

Hana Ishinomori

• Members
  • 480 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Απρίλιος 2008 - 13:38

Μολις ανοιξε το fnac στυ γλυφαδα και ειχανε και τα τρια Naruto, Shaman King και Kenshin στα ελληνικα φατσα καρτα μπροστα στην εισοδο στην προνομιακη τιμη των 8.90 ευρω....
απελπιδα προσπαθεια if you ask me....θα παρει χρονο μεχρι το ελληνικο κοινο γενικα να θεωρησει κομικ τα ιαπωνικα σκιτσα....
Some of us fall...some of fly...most of live to try....'till the edge of forever....

Δημοσιευμένη  εικόνα

Galbadia Hotel | Crysta's blog-handmade creations

#242 sas

sas

++Otaku-chan++

• Members
  • 398 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Απρίλιος 2008 - 13:41

Το κατάλαβα με την πρώτη καλέ απλά έμεινα εκπληκτη που δεν το είχα προσέξει!Το διόρθωσα!!:bath:Καλύτερα έτσι 'οπως το έκανα τώρα?

Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόνα
Click the hatchlings and save them!!!

#243 BarbasSs

BarbasSs

NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

• Members
  • 783 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Απρίλιος 2008 - 13:55

Phantom Duck το kenshin αξιζει??σκευτομαι να το παρω

Δημοσιευμένη  εικόνα

Spoiler: yarrr,yarrr

#244 Cougar

Cougar

Anime Freak

• Members
  • 325 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Απρίλιος 2008 - 13:55

Το κατάλαβα με την πρώτη καλέ απλά έμεινα εκπληκτη που δεν το είχα προσέξει!Το διόρθωσα!!:bath:Καλύτερα έτσι 'οπως το έκανα τώρα?

Πάντως μου άρεσε πάρα πολύ το σχέδιο του Jae-Hwan Kim... αρκετά λεπτομερές και όμορφο. Ήταν από τα πρώτα μου manhwa που αγόρασα (από TokyoPop)!

moving_movies_foto_9_thesout_gr.gif

#245 sas

sas

++Otaku-chan++

• Members
  • 398 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Απρίλιος 2008 - 13:59

Πάντως μου άρεσε πάρα πολύ το σχέδιο του Jae-Hwan Kim... αρκετά λεπτομερές και όμορφο. Ήταν από τα πρώτα μου manhwa που αγόρασα (από TokyoPop)!

Ναι θα συμφωνήσω μαζί σου!!:wooi2:Φοβερή λεπτομέρεια και μπορώ να πώ ότι είναι απο τα αγαπμένα μου και απο άποψη σχεδίου και ιστορίας! Πιστεύω ότι το war angels θα είναι εξίσου καλο!!:orly:

Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόνα

#246 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Απρίλιος 2008 - 14:47

Phantom Duck το kenshin αξιζει??σκευτομαι να το παρω

Τα Kenshin και Blade τα προτείνω σε όλους τους ενδιαφερόμενους του είδους. Στους άλλους τίτλους δεν ξέρω αν έχει γίνει τόσο καλή δουλειά, όμως το Kenshin μου άρεσε πάρα πολύ. Μην σε πάρω στον λαιμό μου κιόλας, αλλά πιστεύω πως θα σου αρέσει.

Επίσης το War Angels είναι τίτλος της Tokyopop. Από υπόθεση δεν νομίζω να λέει και τίποτα το σοβαρό, αλλά ο σχεδιαστής μου αρέσει πάρα πολύ οπότε ίσως να το τιμήσω (αν είναι λίγοι τόμοι στο σύνολο)
TOKYOPOP :: Leading the Manga Revolution for 10 Years and Beyond! ::

E5VV38U.jpg

#247 Mercurius

Mercurius

The Geek

• Members
  • 14 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 16 Απρίλιος 2008 - 16:37

Θα ήθελα να πω κάτι για την μετάφραση πάλι. Λέτε ότι η VIZ είναι "σκατά" και ότι "μετατρέπει" παρά μεταφράζει. Σε μεγάλο βαθμό έχετε δίκιο αλλά οι μεταφράσεις της Anubis γίνονται όσο γίνεται από τα Ιαπωνικά original.

Ας πούμε για παράδειγμα το Kenshin και το Blade of the Immortal (Από το 3ο τεύχος και μετά) που μεταφράζω εγώ, τα κάνουμε κατευθείαν από τα ιαπωνικά. To Naruto το οποίο δεν ήθελε να το πάρει ΚΑΝΕΙΣ στην Ιαπωνική κοινότητα (Ε ναι λοιπόν...δεν μας αρέσει τι να κάνουμε :hahaha:¨) γίνεται αναγκαστικά από τα αγγλικά με επιμέλεια από Ιάπωνα.
If you do not like the answers you are getting, then perhaps you are asking the wrong questions.

#248 jaken23

jaken23

邪剣23

• Members
  • 125 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Απρίλιος 2008 - 17:20

To Naruto το οποίο δεν ήθελε να το πάρει ΚΑΝΕΙΣ στην Ιαπωνική κοινότητα (Ε ναι λοιπόν...δεν μας αρέσει τι να κάνουμε :hahaha:¨) γίνεται αναγκαστικά από τα αγγλικά με επιμέλεια από Ιάπωνα.

Έτσι!:hihi2: No arguing there. Κι έτσι εξηγούνται και τα διάφορα VIZοειδή που έχω ακούσει για το ελληνικό.

#249 The_Sandman

The_Sandman

Rain Dog

• Members
  • 100 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2008 - 22:31

Μόλις τελείωσα το Blade of the Immortal. Μπορώ να πω πως έμεινα ευχαριστημένος. Αρκετά καλή μετάφραση, το γλωσσάρι στην τελευταία σελίδα που για μας τους σχεδόν άσχετους είναι αρκετά χρήσιμο, καλή εκτύπωση και σε jap format. Το μόνο που με χάλασε ήταν το εξώφυλλο. Επιεικώς απαράδεκτο! Θα προτιμούσα να χρησιμοποιούσαν τα εξώφυλλα της Dark Horse.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#250 Jiraiya

Jiraiya

ビッグブレストジャンキー

• Members
  • 2.574 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2008 - 00:19

Επίσης σχετικά με το Blade να αναφέρω ότι στη σελίδα 53 εκεί που λέει ο παππούς μου...και ο παππούς σου... το δεύτερο είναι μπαμπάς και όχι παππούς.Κοίταξα και το scanlation για επιβεβαίωση(αν διαβάσετε το manga λίγο παρακάτω θα δείτε πως το κατάλαβα)Κατά τα άλλα όλα μια χαρά.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#251 BarbasSs

BarbasSs

NTEΘ ΜΕΤΑΛ ΙΖ ΔΕ ΛΟ

• Members
  • 783 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2008 - 00:21

ααα μολις πηρα το kenshin μετραειιιιιιι!!!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Spoiler: yarrr,yarrr

#252 Mercurius

Mercurius

The Geek

• Members
  • 14 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAthens

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2008 - 02:44

Τα γλωσσάρια στο Blade και στο Kenshin τα έχουμε βάλει, γιατί σε κάποιες σκηνές κάποια λόγια είναι εντελώς ακατανόητα αν δεν γνωρίζουμε τα συμφραζόμενα. Άλλες φορές τα βάζουμε επειδή γίνονται αναφορές σε ιστορικές μάχες, περιόδους, γεγονότα ή και αντικείμενα. Τέλος καμιά φορά μπορεί να αναφέρονται σε κάποια πράγματα που τα βλέπουμε μόνο στην Ιαπωνία (Όπως πχ στον τρίτο τόμο το Blade η Rin ψιλιάζεται την Makie ότι δεν είναι πόρνη από το ότι "δεν κουβάλαγε ψάθα")
If you do not like the answers you are getting, then perhaps you are asking the wrong questions.

#253 sas

sas

++Otaku-chan++

• Members
  • 398 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2008 - 07:20

Τα γλωσσάρια στο Blade και στο Kenshin τα έχουμε βάλει, γιατί σε κάποιες σκηνές κάποια λόγια είναι εντελώς ακατανόητα αν δεν γνωρίζουμε τα συμφραζόμενα.

Αυτό σημαίνει ότι είσαι από την anubis?:orly:

Δημοσιευμένη  εικόνα

#254 Seraphimon-T.K.

Seraphimon-T.K.

Ο Δεκαπτέρυγος

• Members
  • 1.409 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2008 - 09:45

Αυτό σημαίνει ότι είσαι από την anubis?:orly:

Ναι,το εχει αναφερει πιο πανω νομιζω:drink:

Επίσης σχετικά με το Blade να αναφέρω ότι στη σελίδα 53 εκεί που λέει ο παππούς μου...και ο παππούς σου... το δεύτερο είναι μπαμπάς και όχι παππούς.Κοίταξα και το scanlation για επιβεβαίωση(αν διαβάσετε το manga λίγο παρακάτω θα δείτε πως το κατάλαβα)Κατά τα άλλα όλα μια χαρά.

+1 σε αυτο. Τελικα ναι,το ειδα κ γω αυτο...Αντε να βγει η v2 του Blade of immortal.

Το μόνο που με χάλασε ήταν το εξώφυλλο. Επιεικώς απαράδεκτο! Θα προτιμούσα να χρησιμοποιούσαν τα εξώφυλλα της Dark Horse.

Ετσι ειναι στον ιαπωνικο τομο το εξωφυλλο. Οι αμερικανοι μιας κ τα εβγαζαν κ σε τευχη,διαλεγαν ενα απο αυτα για καθε τομο. Επισης το ελληνικο εξωφυλλο τουλαχιστον δεν ειχε κατι ψηφιακα γυρω-γυρω (αν το ψαξετε θα καταλαβετε τι εννοω)

Δημοσιευμένη  εικόνα

ΧΙΝΑΤΑ, και τι δεν θα έδινα να σκύψεις να πιάσεις τη ΚΑΝΑΤΑ....:: LiveJournal ::. = DeviantArt = \o/MADAOmon FanSubs :3 \o/
Spoiler: Υφυπουργός Γαστρονομιας και Επίσημος Κρατικός Μπαρτέντερ

#255 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

Wotalicious!

• Members
  • 959 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2008 - 10:14

Πηρα και εγω τα πρωτα 2 Anubo-manga. Συγκεκριμενα τους πρωτους τομους απο Roruni και Love Hina. Μπορω να πω οτι ενθουσιαστηκα απο την ποιοτητα σε ολους τους τομεις (μεταφραση - βιβλιοδεσια - extras). Συγκρινοντας το τομακι του Love Hina της Anubis με το αντιστοιχο της TokyoPop, παρατηρησα οτι της Anubis ειναι καλυτερο σε ολους τους τομεις. Επισης μου αρεσε το γλωσσαρι στο τομο του Kenshin.

Ελπιζω να πετυχει η προσπαθεια και να βγουνε και αλλοι τιτλοι στην ελληνικη αγορα. Τουλαχιστον εμεις σαν μελη του φορουμ και φαν των manga εχουμε υποχρεωση να στηριξουμε αυτη την προσπαθεια. Αλλωστε η συχνοτερη δικαιολογια για τα scanlations και τα torrents που διαβαζω στα διαφορα threads ειναι οτι δεν υπαρχει προσβαση σε manga και anime στην ελληνικη αγορα. Τωρα λοιπον εχετε την ευκαιρια να στηριξετε μια καλη προσπαθεια.

Μιας που ο Mercurius ειναι στην Anubis, θα ηθελα να ρωτησω τι promotion γινεται για αυτη την προσπαθεια. Καλα εμεις που ειμαστε ηδη μυημενοι στο χωρο των manga, ο υπολοιπος κοσμος ομως? Γινεται καποια προσπαθεια για να γνωρισει αυτα τα κομικ το γενικο κοινο?
Δημοσιευμένη  εικόνα