Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Simple Games in 21st Century

• Please log in to reply
20 replies to this topic

#16 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2.983 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Μάρτιος 2008 - 15:55

Και αν το tetris ειναι μια φορα ανωτερα μαθηματικα,τοτε ενα παιχνιδι της συγχονης εποχης ειναι 100 φορες ανωτερα μαθηματικο.

Αυτο που λες ειναι τυπικα σωστο αλλα χανει το νοημα : Τοτε δεν υπηρχαν υπολογιστες που κανουν τις απειρες πραξεις σε κλασματα δευτερολεπτου που κανουν οι σημερινες... οποτε ναι μεν ισχυει αυτο που λες απο την αποψη του υπολογιστη, απο την αποψη των δημιουργων ομως τα παλια παιχνιδια απαιτουσαν πιο ανωτερα [sic] μαθηματικα.

Τελος παντων, κι εγω αισθανομαι προσβεβλημενος και εχω μια τρελη παροτρυνση να πω το ποσο λαθος αποψεις ακουστηκαν για τα παλια παιχνιδια επειδη δεν εχουν πολλα κουμπια και τρελα γραφικα... αλλα καποτε πρεπει να μπουμε και on topic:nosey: Αν θελετε ξεκινηστε ενα θεμα συγκρισης παλιων και νεων παιχνιδιων να βγαλουμε τα εσωψυχα μας.

*

Απο τη μια θα ηθελα να δω νεα παιχνιδια που να προσφερουν το ιδιο replayability που ειχαν τα παιχνιδια της δεκαετιας του '80, απο την αλλη δυσκολευομαι παρα μα παρα πολυ να πιστεψω οτι οι σημερινοι game developers μπορουν ακομα να προσφερουν κατι τετοιο - νομιζω πως εκεινη η εποχη εχει περασει ανεπιστρεπτι. Παρ'ολ'αυτα θα τα ριξω μια ματια αν μου δωθει η ευκαιρια για να δουμε μηπως με εκπληξουν.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#17 THe_Champloo_mastahh!

THe_Champloo_mastahh!

of DisAstaaAhhhH!

• Members
  • 254 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Μάρτιος 2008 - 16:46

ΠΟ καλα χτες επαιξα μετα απο πολυ καιρό το candilacs and dinosaurs....:bike:
απλα τα σπαειι:nbleed:
Δημοσιευμένη  εικόνα
My blog http://cultureofaboy.blogspot.com για comic/movie informal reviews :P

#18 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1.005 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Μάρτιος 2008 - 23:43

Αυτο που λες ειναι τυπικα σωστο αλλα χανει το νοημα : Τοτε δεν υπηρχαν υπολογιστες που κανουν τις απειρες πραξεις σε κλασματα δευτερολεπτου που κανουν οι σημερινες... οποτε ναι μεν ισχυει αυτο που λες απο την αποψη του υπολογιστη, απο την αποψη των δημιουργων ομως τα παλια παιχνιδια απαιτουσαν πιο ανωτερα [sic] μαθηματικα.

Τελος παντων, κι εγω αισθανομαι προσβεβλημενος και εχω μια τρελη παροτρυνση να πω το ποσο λαθος αποψεις ακουστηκαν για τα παλια παιχνιδια επειδη δεν εχουν πολλα κουμπια και τρελα γραφικα... αλλα καποτε πρεπει να μπουμε και on topic:nosey: Αν θελετε ξεκινηστε ενα θεμα συγκρισης παλιων και νεων παιχνιδιων να βγαλουμε τα εσωψυχα μας.

*

Απο τη μια θα ηθελα να δω νεα παιχνιδια που να προσφερουν το ιδιο replayability που ειχαν τα παιχνιδια της δεκαετιας του '80, απο την αλλη δυσκολευομαι παρα μα παρα πολυ να πιστεψω οτι οι σημερινοι game developers μπορουν ακομα να προσφερουν κατι τετοιο - νομιζω πως εκεινη η εποχη εχει περασει ανεπιστρεπτι. Παρ'ολ'αυτα θα τα ριξω μια ματια αν μου δωθει η ευκαιρια για να δουμε μηπως με εκπληξουν.

Sorry που εξακολουθώ το semi-offtopic, αλλά για τελευταία φορά:

ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ, ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΧΕΣΤΗΚΑ ΓΕΝΙΚΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ. ΔΕΝ ΕΙΠΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ΟΣΑ ΛΕΩ ΙΣΧΥΟΥΝ. ΔΙΑΟΛΕ.

Και για να μπω ontopic... :P

Μια απ' τα ίδια... Μόνο το Pokemon και το Smash Bros. μου προσφέρει πλέον άπειρες ώρες gameplay... :emptyonexg1: Νομίζω ότι για αυτό ευθύνεται εν μέρει και το στυλ των νέω παιχνιδιών. Καταρχήν, τα platforms, που είναι από τα πιο replayable παιχνίδια, είναι λιγοστά σήμερα, σε σχέση με αυτά του παλιού καιρού. Και αρκετά από αυτά είναι φύσης non-replayable. Ποιός κάθεται ας πούμε να ξαναπαίξει το Twilight Princess... :P Εντάξει, πάντως. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, από την άποψη ότι δεν υπάρχει και τεράστια ανάγκη, λόγω συνεχούς κυκλοφορίας παιχνιδιών. ;P Πάντως πιστεύω ότι είναι τα είδη των παιχνιδιών που άλλαξαν, και χάθηκε η μαγεία του replay. Δηλαδή, και τα παλιότερα adventures ή RPG δεν ήταν τόσο replayable όσο τα platforms ή τα fighting. Ε, έτσι γίνεται και σήμερα, απλώς τα RPG και τα Adventure είναι περισσότερα από τα platform. Τα fighting εντάξει, ακόμα μια χαρά είναι. :P

Anyway, θέλω να παίξω Balloon Fighter, δεν έχω παίξει ποτέ... :congrats: Θα κοιτάξω να το παίξω σε emulator στο Wii όταν επιτευχθεί το SD hacking... :wooi2:

oR4yYRl.gif

#19 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Μάρτιος 2008 - 01:42

Nαι αλλα το γεγονος οτι τωρα τα μαθηματικα ειναι πιο πολυπλοκα δεν αλλαζει...Και τι σημασια εχει το ποσο κουραστηκε ο δημιουργος?:oo:Μιλαμε παντα για γεγονοτα και για τη γενικη αληθεια.Και εγω μπορει να κουραστω να κανω κατι που ο υπολογιστης το κανει σε 5 δευτερολεπτα,αλλα δεν σημαινει οτι αυτο που εκανα αντικειμενικα ειναι καλυτερο απο αυτο του υπολογιστη.Ποτε δεν τεθηκε ζητημα για το ποιος developer ειναι πιο "μαγκας".

Μαλλον εδω ειναι το σημειο στο οποιο εχει μπερδευτει ολο το topic και εχει ξεφυγει απο τον αρχικο λογο δημιουργιας του.:drink:

#20 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 10 Μάρτιος 2008 - 02:29

1. Η πολυπλοκότητα ενός παιχνιδιού δεν αντικατοπτρίζεται πάντα από τον χειρισμό του. Καραμπινάτο παράδειγμα: Sokoban.

2. Από παλιά υπήρχαν games που ΗΤΑΝ σοβαρή υπόθεση. Την εποχή του NES και του Mega Drive βγήκαν και μερικά από τα σοβαρότερα PC games.

3. Δεν καταδέχομαι να πληρώσω ούτε "συμβολικό ποσό" για ιστορικά games που θα έπρεπε να ανήκουν στο public domain. Να πάει να δει αν έρχομαι η Nintendo.

Αυτά. :nosey:

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#21 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5.461 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Μάρτιος 2008 - 00:13

Το Pac Man το '80 ήταν περίπλοκο παιχνίδι. Σήμερα δεν είναι, όμως καλό θα ήταν να κρίνουμε το καθετί σύμφωνα με την εποχή που δημιουργήθηκε. Είναι σαν να συγκρίνουμε τον τροχό της παλαιολιθικής εποχής, με τα σημερινά αμάξια που έχουν immobilizers, αναρτήσεις και δεν συμμαζεύεται. Τότε ο τροχός ήταν φοβερό επίτευγμα, σήμερα όμως είναι αρχαιολογικό εύρημα.

Υ.Γ.
Το Sonic είχε μόνο ένα πλήκτρο (jump). Αυτό δεν σημαίνει πως ήταν λιγότερο πολύπλοκο.

E5VV38U.jpg