Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Simple Games in 21st Century

• Please log in to reply
20 replies to this topic

#1 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 05 March 2008 - 00:00

Υπήρχε μία εποχή στην οποία τα video games ήταν μία απλή υπόθεση. Τα πάντα ήταν προσχεδιασμένα. Μικρές ομάδες παραγωγής, έκαναν απλά, μα διασκεδαστικά παιχνίδια, που ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και εθνικότητας, πρόσφεραν στιγμές ξεκούρασης, χωρίς να αντίου κάποια περιπλοκότητα. Και φυσικά, μιλώ για την εποχή που σήμερα εποτελεί το λεγόμενο "retro". Αυτή η εποχή, λοιπόν, ξανάφτασε...

Wii Shop Channel
PlayStation Store

Xbox Live Arcade

Μεγάλη σημασία δώθηκε και από τις τρεις εταιρίες, στην παραγωγή νέων "απλών" παιχνιδιών, καθώς και την αναπαραγωγή παλιών retro και μη.

H Nintendo, με το Wii Shop Channel Virtual Console, έδωσε στην ευκαιρία στους κατόχους του Wii, να κατεβάσουν παιχνίδια από παλιές κονσόλες της ίδιας, καθώς και άλλων εταιριών όπως η Sega! Πληρώνοντας ένα συμβολικό ποσό, ο καθένας μπορεί να παίξει ό,τι λογής παλιό παιχνίδι του κατέβει στο Wii. H Sony και η MicroSoft, με τα PlayStation Network και Xbox Live Arcade αντίστοιχα, προσφέρουν επίσης παλιά παιχνίδια, κυρίως Arcade.

Και παιρνόντας στο βασικό λόγο δημιουργίας αυτού του topic...

Όλοι θυμόμαστε τις εποχές του NES, SNES, MegaDrive και λοιπά... Τότε που το gaming δεν ήταν σοβαρή υπόθεση, αλλά απλώς ένας τρόπος να περάσουμε τον χρόνο μας. Έκπληξη προκαλούσαν παιχνίδια ακόμα και με τα χειρότερα γραφικά, ενώ το replayablity τους ήταν απίστευτα μεγάλο συγκριτικά με το σημερινό. Όταν άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα 3D παιχνίδια, όλοι είχαν καταενθουσιαστεί. Περιμέναμε με ανυπομονισία πιο "σοβαρά" παιχνίδια, τα οποία πήραμε και χαιρόμαστε σήμερα!

Παρόλο το γεγονός ότι η τεχνολογική εξέλιξη σήμερα έχει κάνει κάθε λογής Gaming όνειρό μας πραγματικότητα, (και κατά την γνώμη μου, η σημερινή ποικιλία είναι μακράν πιο ενδιαφέρον), είναι κάτι που φαντάζομαι ότι όλοι επιθυμούμε. Η επιστροφή της retro εποχής στην επιφάνεια! Η παραγωγή νέων "απλών" low-budget παιχνιδιών, που ο καθένας gamer και μη μπορεί να απολαύσει.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι ευχές μας εισακούστικαν, και οι αγαπημένες μας (και μη) εταιρίες κονσόλων άρχισαν να επαναφέρουν το στυλ της παλιά δεκαετίας. Η Nintendo με το WiiWare (Wii Software στην Eυρώπη), καθώς και οι Sony και MicroSoft με τα αντίστοιχα προγράμματα, έδωσαν το ok στους απλούς κατασκευαστές, και ένα πλήθως νέων, απλών παιχνιδιών φαίνεται να έρχεται!

Ανυπομονώ να δω απλά 2D platforms, και κυριολεκτικά δεν βλέπω την ώρα να παίξω puzzle games όπως puzzle league!
Αύριο ή την παρασκευή θα ποστάρω μία λίστα με παιχνίδια που με ενδιαφέρουν!

Είδομεν λοιπόν!

Wii Shop Channel: Virtual Console Titles / WiiWare Titles
PlayStation Store: PlayStation Store Titles
Xbox Live Arcade: Xbox Live Arcade TItles

oR4yYRl.gif

#2 Megemele

Megemele

Anime Amateur

• Members
  • 74 posts

Posted 05 March 2008 - 03:39

Ερμ...ναι βασικά έχεις κάνει κάποια λάθη :/

Το να φτίαξεις ένα παιχνίδι την δεκαετία του 50 δεν ήν και τόσο απλό όσο το περιγράφεις ούτε τόσο φτηνό αν σκεφτείς και μόνο πως η "τεχνολογία" των ηλεκτρονικών υπολογιστών κλπ. ήταν αποκλειστικό προνόμιο του στρατού.

Επίσης τα ρετρο παιχνίδια κάθε άλλο παρα εύκολα ή μη περίπλοκα θα τα έλεγα άν βάλεις στομ μυαλό σου τίτλους όπως q-bert, pac man, space invaders, donkey kong ή και μεταγενέστερα παιχνίδια όπως το kings quest. Εγώ προσωπικά δεν έχω καταφέρει να τελείωσω κανένα απο δαύτα.

Τέλος όταν λές μικρές ομάδες παραγωγής τι ενοείς γιατί οι μόνες που θυμάμαι απο εκείνη την εποχή είναι atari, nintendo, sega, siera και lucas arts που μόνο μικρές δεν θα τις έλεγα :/

Κάτι ακόμη το ανταγωνιστικό πνεύμα στο gaming community υπήρχε απο τότε μέχρι και στο guiness έχουν μπεί τα high scores από παιχνίδια όπως το donkey kong φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι είτε τότε είτε τώρα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια δεν είναι ένας τρόπος να περάσεις ευχάριστατον χρόνο σου.

Back to topic προτιμώ να παίζω παιχνίδια που έχουν την "αθωότητα" εκείνης της εποχής αλλά και την τεχνογνωσία του σήμερα όπως το portal, το trauma center:second opinion και φυσικά sequels των τότε τίτλων όπως το zelda:twilight princess για το Wii και το sonic the hedgehog για PS3

#3 toXas

toXas

Emperor's Favourite

• Members
  • 107 posts

Posted 07 March 2008 - 16:32

Επειδη καποιοι γεννηθηκατε η αρχισατε να θυμαστε τον εαυτο σας με 3D γραφικα κ usb θυρες δεν σημαινει οτι ηταν παντα ετσι...
Ενα παιχνιδι που φτιαχτηκε 30 χρονια πριν ειναι "απλο" "ευκολο" κ δεν αποτελει "σοβαρο" ?! Τιποτα απο αυτα δεν ισχυει, ειναι απλως RETRO και η λεξη τα λεει ολα δηλαδη πρεπει να σου ζητησουν συγνωμη που εκεινη την εποχη δεν ειχαν 3d περιβαλλον κ 5.1 ηχο? οτιναναι...
u still fail to amuse me....

<3 Μρ Αγιου-Μανια

#4 zade

zade

23/11/2016

• Members
  • 759 posts

Posted 07 March 2008 - 19:54

Eμενα μια φορα το αγαπημενο μου παιχνιδι εξακολουθει να ειναι το πρωτο Arkanoid . Οτι και να βγηκε μετα απο αυτο το παιχνιδακι , δεν με εξιταρισε τοσο Ακομα και σημερα το αγαπημενο μου ειδος παιχνιδιων ειναι τα arkanoid clones

Συστατικά: Κρέας ανθρώπινο 50%, Kόκκαλα 20% Αίμα ανθρώπινο: 10% ,μαλτοδεξτρίνη,άμυλο πατάτας ,πολυαμίδιο.Συντηρητικά:Βενζοϊκό Νάτριο,Σορβικό Κάλιο.
Posted Image
Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από: Βλέπε Avatar.

#5 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 07 March 2008 - 23:35

Ερμ...ναι βασικά έχεις κάνει κάποια λάθη :/

Το να φτίαξεις ένα παιχνίδι την δεκαετία του 50 δεν ήν και τόσο απλό όσο το περιγράφεις ούτε τόσο φτηνό αν σκεφτείς και μόνο πως η "τεχνολογία" των ηλεκτρονικών υπολογιστών κλπ. ήταν αποκλειστικό προνόμιο του στρατού.

Επίσης τα ρετρο παιχνίδια κάθε άλλο παρα εύκολα ή μη περίπλοκα θα τα έλεγα άν βάλεις στομ μυαλό σου τίτλους όπως q-bert, pac man, space invaders, donkey kong ή και μεταγενέστερα παιχνίδια όπως το kings quest. Εγώ προσωπικά δεν έχω καταφέρει να τελείωσω κανένα απο δαύτα.

Τέλος όταν λές μικρές ομάδες παραγωγής τι ενοείς γιατί οι μόνες που θυμάμαι απο εκείνη την εποχή είναι atari, nintendo, sega, siera και lucas arts που μόνο μικρές δεν θα τις έλεγα :/

Κάτι ακόμη το ανταγωνιστικό πνεύμα στο gaming community υπήρχε απο τότε μέχρι και στο guiness έχουν μπεί τα high scores από παιχνίδια όπως το donkey kong φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι είτε τότε είτε τώρα τα ηλεκτρονικά παιχνίδια δεν είναι ένας τρόπος να περάσεις ευχάριστατον χρόνο σου.

Back to topic προτιμώ να παίζω παιχνίδια που έχουν την "αθωότητα" εκείνης της εποχής αλλά και την τεχνογνωσία του σήμερα όπως το portal, το trauma center:second opinion και φυσικά sequels των τότε τίτλων όπως το zelda:twilight princess για το Wii και το sonic the hedgehog για PS3

Ok. Αν θες να βγάλεις το Pac-Man περίπλοκο, δικαίωμά σου! Επίσης, πουθενά δεν λέω ότι είναι εύκολα. Όχι, δεν το λέω. Επίσης, καλές οι ιστορικές γνώσεις που μας παρουσιάζεις με τόσο εννοούμενο τρόπο, αλλά πότε μίλησα για δεκαετία του 50 εγώ;

Αν οι μόνες που θυμάσαι είναι αυτές που αναφέρεις, προφανώς δεν θυμάσαι πολλά. Τα engines που χρησιμοποιούνταν ήταν κατά βάση ίδια σε πολλά παιχνίδια. Ακόμα και η Nintendo, έχει χρησιμοποιήσει Engines όπως του Metroid ή του Mario σε δεκάδες παιχνίδια! Για να μην μιλήσω για το κλασσικό Final Fantasy Engine (πρόγωνος του σημερινού RPGMaker).

Επίσης, ποτέ δεν είπα ότι δεν είναι ένας ευχάριστος να περάσεις το χρόνο σου ακόμα κι αν υπάρχει ανταγωνισμός. Ίσως ο ανταγωνισμός είναι που τα κάνει και καλύτερα στην τελική.

Επειδη καποιοι γεννηθηκατε η αρχισατε να θυμαστε τον εαυτο σας με 3D γραφικα κ usb θυρες δεν σημαινει οτι ηταν παντα ετσι...
Ενα παιχνιδι που φτιαχτηκε 30 χρονια πριν ειναι "απλο" "ευκολο" κ δεν αποτελει "σοβαρο" ?! Τιποτα απο αυτα δεν ισχυει, ειναι απλως RETRO και η λεξη τα λεει ολα δηλαδη πρεπει να σου ζητησουν συγνωμη που εκεινη την εποχη δεν ειχαν 3d περιβαλλον κ 5.1 ηχο? οτιναναι...

Εντάξει, το καταλάβαμε, εσύ είσαι κλασσικός και σου προσβάλουμε την εποχή. Επίσης, απ' ό,τι φαίνεται ξέρεις καλά τα τεχνικά ζητήματα. Μπράβο, ωραία μας τα είπες έμμεσα! Παρόλ' αυτά, προφανώς συγχέεις το "απλό" με το "εύκολο". Άνοιξε κάνα λεξικό, και μετά αναθεώρησε. Και αν ακόμα επιμένεις, οκ, σίγουρα είναι αρκετά περίπλοκο ένα beat 'em up με 2 κινήσεις για κάθε παίχτη, ή ένα action που με το A χτυπά με σπαθί και με το B βγάζει ασπίδα. Περιπλοκότατο. Όσο για το σημείο του σοβαρού, προφανώς τα εισαγωγικά τα λένε όλα. Όπως βλέπεις αναφέρομαι στον τεχνικό τομέα, και δεν βρίσκω λόγο να παρεξηγήσεις την πρότασή μου προσδίδοντας τα λεγόμενά μου σε ζητήματα πλοκής για παράδειγμα. Όπως και να το κάνουμε όμως, η εμφάνιση του παιχνιδιού έχει άμεση σχέση με το ποσοστό σοβαρότητας που αντλύεται από αυτό. Τέλος, έχω παίξει 2D παιχνίδια, αρκετά ώστε να έχω άποψη. Για την ακρίβεια, μιας και ήμουν όντως μικρός όταν έβγαιναν, εξακολουθώ να ψάχνω καλά ρετρό, και ακόμα παίζω. Δεν υπονόησα πουθενά κάποια σύγκριση σε σχέση με τα σημερινά παιχνίδια, τεχνικά τουλάχιστον.

oR4yYRl.gif

#6 Megemele

Megemele

Anime Amateur

• Members
  • 74 posts

Posted 07 March 2008 - 23:49

Ok. Αν θες να βγάλεις το Pac-Man περίπλοκο, δικαίωμά σου! Επίσης, πουθενά δεν λέω ότι είναι εύκολα. Όχι, δεν το λέω. Επίσης, καλές οι ιστορικές γνώσεις που μας παρουσιάζεις με τόσο εννοούμενο τρόπο, αλλά πότε μίλησα για δεκαετία του 50 εγώ;

Αν οι μόνες που θυμάσαι είναι αυτές που αναφέρεις, προφανώς δεν θυμάσαι πολλά. Τα engines που χρησιμοποιούνταν ήταν κατά βάση ίδια σε πολλά παιχνίδια. Ακόμα και η Nintendo, έχει χρησιμοποιήσει Engines όπως του Metroid ή του Mario σε δεκάδες παιχνίδια! Για να μην μιλήσω για το κλασσικό Final Fantasy Engine (πρόγωνος του σημερινού RPGMaker).

Εξαρτάται πως ορίζεις την πολυπλοκότητα ενός παιχνιδιού, μάλλον έχουμε διαφορετική άποψη για το τί κάνει ένα παιχνίδι πολύπλοκο και από ότι κατάλαβα άν έχει λιγότερα απο 3 κουμπία για εσένα ένα game δεν είναι πολύπλοκο...

Δεν μίλησες για το 50 αλλά μίλησες για τα απλά παιχνίδια και το πίο απλό που μπορώ λοιπόν να σκεφτώ είναι το tennis for two που βγήκε το 58 άν θυμάμαι καλά.

Οι μόνες τί που να θυμάμαι? Αν μιλάς για τις εταιρίες που ανέφερα τί σχέση έχουν με το αν είναι low budget η όχι με το πόσα παιχνίδια είχαν την ίδια μηχανή γραφικών?

#7 toXas

toXas

Emperor's Favourite

• Members
  • 107 posts

Posted 07 March 2008 - 23:52

1970 ---> to pac man δεν ηταν απλως περιπλοκο ηταν ανωτερα μαθηματικα
2007 ---> το pac man ειναι το πιο απλο παιχνιδι στο κοσμο

Τι δεν καταλαβες?

Σου ξαναλεω οτι εσεις μεγαλωσες κ ειχες χειριστηριο με 10 κουμπια δεν συμαινει οτι το mortal combat που επαιζα εγω με 1 κουμπι κ ενα μοχλο δεν ηταν περιπλοκο....

<3 Μρ Αγιου-Μανια

#8 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 08 March 2008 - 00:27

Δεν μίλησες για το 50 αλλά μίλησες για τα απλά παιχνίδια και το πίο απλό που μπορώ λοιπόν να σκεφτώ είναι το tennis for two που βγήκε το 58 άν θυμάμαι καλά.

Οι μόνες τί που να θυμάμαι? Αν μιλάς για τις εταιρίες που ανέφερα τί σχέση έχουν με το αν είναι low budget η όχι με το πόσα παιχνίδια είχαν την ίδια μηχανή γραφικών?

Το γεγονός ότι έχουν τη ίδια απλή μηχανή γραφικών ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ στο ότι δεν χρειάζονται ομάδες παραγωγής όσο οι σημερινές. Όσο για το Table for Two, ας μείνει ασχολίαστο... :P

Εξαρτάται πως ορίζεις την πολυπλοκότητα ενός παιχνιδιού, μάλλον έχουμε διαφορετική άποψη για το τί κάνει ένα παιχνίδι πολύπλοκο και από ότι κατάλαβα άν έχει λιγότερα απο 3 κουμπία για εσένα ένα game δεν είναι πολύπλοκο...

1970 ---> to pac man δεν ηταν απλως περιπλοκο ηταν ανωτερα μαθηματικα
2007 ---> το pac man ειναι το πιο απλο παιχνιδι στο κοσμο

Τι δεν καταλαβες?

Σου ξαναλεω οτι εσεις μεγαλωσες κ ειχες χειριστηριο με 10 κουμπια δεν συμαινει οτι το mortal combat που επαιζα εγω με 1 κουμπι κ ενα μοχλο δεν ηταν περιπλοκο....

Σύμφωνα με την λογική σου:

672 π.Χ. -> Δεν υπάρχεις.
2008 μ.Χ. -> Υπάρχεις.

Άρα δεν υπάρχεις.

Τι δεν κατάλαβες;

Επίσης. Η πολυπλοκότητα δεν είναι θέμα άποψης, είναι κάτι αντικειμενικό. Και επειδή φαντάζομαι ότι αν μιλήσω πάλι έμμεσα θα είναι άλλο ένα τσάμπα ποστ, να σας ξεμπερδέψω την έννοια δύσκολο με την έννοια περίπλοκο. Κάτι δύσκολο δεν είναι απαρέτητα περίπλοκο. Περίπλοκο παιχνίδι ΕΙΝΑΙ, το παιχνίδι που δεν έχει μόνο 1 κουμπί και μοχλό. Όσο δύσκολο και αν μπορεί να γίνει το Mortal Kombat και το Pac-Man, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ. ΤΕΛΟΣ.

oR4yYRl.gif

#9 Megemele

Megemele

Anime Amateur

• Members
  • 74 posts

Posted 08 March 2008 - 06:25

Διαφωνώ το ότι 2 παιχνίδια έχουν την ίδια μηχανη γραφικών δεν τα κάνει απαραίτητα low budget, δηλαδή το lineage 2 πο χρησιμοποιεί την μηχανή του unreal αν θυμάμαι καά η κάποιου άλλου fps είναι low budget παιχνίδι?

Αυτό που προσπαθώ να σου πώ είναι ότι πολύπλοκο δεν είναι κάτι μόνο αν έχει πολλά κουμπιά, για να τερματίσεις το pac man πχ. πρέπει να έχεις κάτσει να απομνημονεύσεις το pattern που ακολουθούν τα φαντασματάκια σε κάθε πιστα απο ένα σημείο και μετά και αν αυτό για εσένα το κάνει απλά δύσκολο τότε τί να πώ περίπλοκα θεορείς μόνο τα παιχνίδια που πρέπει να παίζεις 1 ώρα για να περάσεις το tutorial επιειδή έχουν όσα κουμπια και τα flight simulator αυτό μάλλον κακό gameplay μου φαίνεται παρά περίπλοκο...
Αν διαχορίσεις τον χειρισμό όμως τότε δεν υπάρχουν περίπλοκα παιχνίδια?

#10 toXas

toXas

Emperor's Favourite

• Members
  • 107 posts

Posted 08 March 2008 - 07:59

Το γεγονός ότι έχουν τη ίδια απλή μηχανή γραφικών ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ στο ότι δεν χρειάζονται ομάδες παραγωγής όσο οι σημερινές. Όσο για το Table for Two, ας μείνει ασχολίαστο... :P

Σύμφωνα με την λογική σου:

672 π.Χ. -> Δεν υπάρχεις.
2008 μ.Χ. -> Υπάρχεις.

Άρα δεν υπάρχεις.

Τι δεν κατάλαβες;

Επίσης. Η πολυπλοκότητα δεν είναι θέμα άποψης, είναι κάτι αντικειμενικό. Και επειδή φαντάζομαι ότι αν μιλήσω πάλι έμμεσα θα είναι άλλο ένα τσάμπα ποστ, να σας ξεμπερδέψω την έννοια δύσκολο με την έννοια περίπλοκο. Κάτι δύσκολο δεν είναι απαρέτητα περίπλοκο. Περίπλοκο παιχνίδι ΕΙΝΑΙ, το παιχνίδι που δεν έχει μόνο 1 κουμπί και μοχλό. Όσο δύσκολο και αν μπορεί να γίνει το Mortal Kombat και το Pac-Man, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΛΟΚΑ. ΤΕΛΟΣ.

ΤΤο παραδειγμα που αναφερεις ηταν ακυρο μονο κ μονο για πεις κατι δεν εχει λογικη ουτε βαση...

Ok μιας κ δεν ειναι περιπλοκα κανε εσυ fatality με ενα μοχλο κ ενα κουμπι...
Καθε πραγμα ειναι για την εποχη του τα παιχνιδια αυτο ουτε απλα ηταν, ουτε λιγοτερο σοβαρα (lucas art μικρη εταιρια ετσι..?) ουτε λιγοτερο περιπλοκα με βαση εκεινη την τεχνολογια που υπηρχε για κατι το πρωτογνωρο που ηταν τοτε τα Game ηατν ΣΟΒΑΡΟΤΑΡΗ κ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΑΤΗ υποθεση...
Θελω να δω εσυ τι περισσοτερο περιπλοκο θα εφτιαγνες με 8kb ram...
Πχ οταν βγηκε η amiga τα παχνιδια της δεν αποτελουσαν απλως τεχνικα επιτευματα για την εποχη αλλα κ λογικη τους κ ο τροπος που τα εφτιαγναν ηταν ΠΕΡΙΠΛΟΚΟΣ κ ηταν γνωστος απο λιγοστα ατομα καθως η ευρια γνωση των pc εγινε επι windows εποχη!
Τωρα να επιμενεις για πραγματα που δεν γνωριζεις κ να λες εριστικα "τελος" με κανεις να εκνευριζομαι... επειδη εσυ στην ζωη σου εχεις παιζει μονο resident και το θεωρεις πολυπλοκο πχ δεν σημαινει οτι το παλικαρι το '70 δεν του φαινοταν περιπλοκη η ιδεα του arcanoid...
Ειναι σαν να μου λες οτι τον μεσαιωνα ηταν απλη η κατασκευη ενος καρου που σημερα φανταζει απλο! Μαθε να κρινεις τα πραγματα με την εποχη τους κ οχι τα συκα με τις αρκουδες...
Μου θυμιζεις ενα τυπο που μου συγκρινε το soul caliber με το street fighter

<3 Μρ Αγιου-Μανια

#11 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 08 March 2008 - 09:04

Διαφωνώ το ότι 2 παιχνίδια έχουν την ίδια μηχανη γραφικών δεν τα κάνει απαραίτητα low budget, δηλαδή το lineage 2 πο χρησιμοποιεί την μηχανή του unreal αν θυμάμαι καά η κάποιου άλλου fps είναι low budget παιχνίδι?

Αυτό που προσπαθώ να σου πώ είναι ότι πολύπλοκο δεν είναι κάτι μόνο αν έχει πολλά κουμπιά, για να τερματίσεις το pac man πχ. πρέπει να έχεις κάτσει να απομνημονεύσεις το pattern που ακολουθούν τα φαντασματάκια σε κάθε πιστα απο ένα σημείο και μετά και αν αυτό για εσένα το κάνει απλά δύσκολο τότε τί να πώ περίπλοκα θεορείς μόνο τα παιχνίδια που πρέπει να παίζεις 1 ώρα για να περάσεις το tutorial επιειδή έχουν όσα κουμπια και τα flight simulator αυτό μάλλον κακό gameplay μου φαίνεται παρά περίπλοκο...
Αν διαχορίσεις τον χειρισμό όμως τότε δεν υπάρχουν περίπλοκα παιχνίδια?

Είπα "ίδια απλή μηχανή γραφικών". Οποιαδήποτε μη-pixelιασμένη μηχανή, οπωσδήποτε δεν είναι low-budget.

Και εγώ αυτό που προσπαθώ να σου πω είναι ότι ακόμα και το Petz Wild Animalz: Lionz μπορεί να γίνει δύσκολο αν εσύ το κάνεις, αλλά όχι περίπλοκο. Δεν εφηύρες εσύ αυτή τη λέξη, δεν μπορείς να την ταυτήσεις με το δύσκολο. Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ ότι το Pac-Man και το Tetris μπορεί να είναι και τα πιο δύσκολα παιχνίδια που υπάρχουν, αλλά είναι ΑΠΛΑ παιχνίδια. Συγγνώμη αν έδωσα την ιδέα ότι αναφέρομαι αποκλειστικά στο χειρησμό, αν και στην τελική έχει τεράστια σημασία. Οπωσδήποτε υπάρχουν και πιο περίπλοκα παιχνίδια και στο παρελθόν, το θέμα είναι ότι αποτελούν απίστευτη μειωνότητα. Και στην τελική το Pac-Man θες να βγάλεις περίπλοκο; :P Σήμερα, πάντως, είναι ΠΟΛΥ περισσότερα απ' ό,τι τότε, μιας και δύνεται η δυνατότητα να υπάρξουν.

Το παραδειγμα που αναφερεις ηταν ηλιθιο μονο κ μονο για πεις κατι δεν εχει λογικη ουτε βαση...

Ok μιας κ δεν ειναι περιπλοκα κανε εσυ fatality με ενα μοχλο κ ενα κουμπι...
Καθε πραγμα ειναι για την εποχη του τα παιχωιδια αυτο ουτε απλα ηταν, ουτε λιγοτερο σοβαρα (lucas art μικρη εταιρια ετσι..?) ουτε λιγοτερο περιπλοκα με βαση εκεινη την τεχνολογια που υπηρχερ για για το ακτι πρωτογνωρο που ηταν τοτε τα Game ηατν ΣΟΒΑΡΟΤΑΡΗ κ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΑΤΗ υποθεση...
Θελω να δω εσυ τι περισσοτερο περιπλοκο θα εφτιαγνες με 8kb ram...
Πχ οταν βγηκε η amiga τα παχνιδια της δεν αποτελουσαν απλως τεχνικα επιτευματα για την εποχη αλλα κ λογικη τους κ ο τροπος που τα εφτιαγναν ηταν ΠΕΡΙΠΛΟΚΟΣ κ ηταν γνωστος απο λιγοστα ατομα καθως η ευρια γνωση των pc εγινε επι windows εποχη!
Τωρα να επιμενεις για πραγματα που δεν γνωριζεις κ να λες εριστικα "τελος" με κανεις να εκνευριζομαι... επειδη εσυ στην ζωη σου εχεις παιζει μονο resident και το θεωρεις πολυπλοκο πχ δεν σημαινει οτι το παλικαρι το '70 δεν του φαινοταν περιπλοκη η ιδεα του arcanoid...
Ειναι σαν να μου λες οτι τον μεσαιωνα ηταν απλη η κατασκευη ενος καρου που σημερα φανταζει απλο! Μαθε να κρινεις τα πραγματα με την εποχη τους κ οχι τα συκα με τις αρκουδες...
Μου θυμιζεις ενα τυπο που μου συγκρινε το soul caliber με το street fighter!

Καλά το χαβά σου εσύ. Τι σημασία έχει τι ήταν για την εποχή του; Εσύ εν τω μεταξύ, έχει βγάλει ότι λέω "Τα παιχνίδια εκείνης της εποχής δεν είναι πολύπλοκα, άρα και άσχημα". Συγγνώμη, πότε τα κατέκρινα που είναι απλά; Μαγγιά τους. Και απλά ας είναι, και ό,τι θέλουν. Και αυτό με τη σοβαρότητα πώς το πέταξες; Συγκριτικά μιλάω πάντα. Και λόγω του ότι δεν μπορούσαν να κάνουν το πρόσωπο του παίχτη με πάνω από 6 pixels, όχι, δύσκολα επιτυγχάνεται τεχνολογική "σοβαρότητα" σε σύγκριση με σήμερα. Κοίτα, εσύ μιλάς σύμφωνα με 30 χρόνια πριν, εγώ μιλάω για το σήμερα. Προφανώς, ήταν δύσκολο να φτιαχτούν περίπλοκα παιχνίδια τότε, ακριβώς επειδή δεν υπήρχαν αρκετοί άνθρωποι, για αυτό δεν παράγωνταν πολλά τέτοια. Επίσης, αν και ηλίθιο να το πω για δεύτερη φορά, δεν έχω παίξει μόνο Resident, απλώς μεγάλωσα με αυτό.

Και στην τελική, τι κάθομαι και λέω; Εγώ μια κουβέντα είπα, ότι είναι απλά τα παιχνίδια, και όντως είναι. Εσύ μου λές "Όχι, λάθος κάνεις, δεν είναι απλά, επειδή ήταν περίπλοκα!". Και νομίζω ότι το παράδειγμά μου στο προηγούμενο ποστ μου ήταν απολύτως επιτυχές.

oR4yYRl.gif

#12 toXas

toXas

Emperor's Favourite

• Members
  • 107 posts

Posted 08 March 2008 - 09:43

Και στην τελική, τι κάθομαι και λέω; Εγώ μια κουβέντα είπα, ότι είναι απλά τα παιχνίδια, και όντως είναι. Εσύ μου λές "Όχι, λάθος κάνεις, δεν είναι απλά, επειδή ήταν περίπλοκα!".

E οκ αφου αποφασισε το δικαστηριο οτι ειναι απλο ετσι θα ειναι... εγω περιττευω
Εγω λεω να παιξουμε την κολοκυθια...
Παντως το επιχειρημα "ειναι απλα γιατι οντως ετσι ειναι" ειναι πειστικοτατο...

Απλως φαινετε οτι δεν εχεις παιξει τιποτα πριν το playstation 2 k επειδη καποια πραγματα τα βρηκες ετοιμα τα θεωρεις δεδομενα...
Αυτο φαινετε κ απο τα μαργαριταρια περι low budget εταιριων και λιγοτερο σοβαρων παιχνιδιων...
Και με αυτο το ληγω εδω...

<3 Μρ Αγιου-Μανια

#13 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

Anime Professional

• Members
  • 1,005 posts

Posted 08 March 2008 - 12:03

E οκ αφου αποφασισε το δικαστηριο οτι ειναι απλο ετσι θα ειναι... εγω περιττευω
Εγω λεω να παιξουμε την κολοκυθια...
Παντως το επιχειρημα "ειναι απλα γιατι οντως ετσι ειναι" ειναι πειστικοτατο...

Απλως φαινετε οτι δεν εχεις παιξει τιποτα πριν το playstation 2 k επειδη καποια πραγματα τα βρηκες ετοιμα τα θεωρεις δεδομενα...
Αυτο φαινετε κ απο τα μαργαριταρια περι low budget εταιριων και λιγοτερο σοβαρων παιχνιδιων...
Και με αυτο το ληγω εδω...

Τα επιχειρήματά μου τα παρουσίασα εδώ και 4 posts, δεν μπορείς να καταλάβεις προφανώς. Και για τρίτη φορά έγραψες τα ίδια πράγματα πιο περιεκτικά. Οκ, ας το λήξουμε, no hard feelings... :drink:

oR4yYRl.gif

#14 THe_Champloo_mastahh!

THe_Champloo_mastahh!

of DisAstaaAhhhH!

• Members
  • 254 posts

Posted 08 March 2008 - 13:20

θα συμφονίσω οτι τα τοτε παιχνίδια ηταν ΤΟΤΕ οσο περιπλοκα ειναι τα τωρινα ΤΩΡΑ.

για να τερματισω το Donkey Kong στο SNES μου βγικε η ψυχή.

παντος για να επιβιοσουν εκεινα τα παλια παιχνιδια σημενει οτι αξιζουν...ποτε δεν θα βαρεθω το bubble bubble :P ποσα λεφτα ειχα φάει ΘΕΕ!!!
Posted Image
My blog http://cultureofaboy.blogspot.com για comic/movie informal reviews :P

#15 samurai_pizza_dora

samurai_pizza_dora

Just do it!

• Members
  • 774 posts

Posted 08 March 2008 - 15:25

Καλα toxa και megemele εχετε γινει απιστευτα συναισθηματικοί!Μαλλον η λεξη "απλο" για εσας ειναι κάτι προσβλητικο...
Εγω δεν ασχολουμαι τοσο πολυ με τα video games(παλια επαιζα) αλλα τωρα εδω βλεπω μερικα λογικα λαθη.
ΠΡΟΦΑΝΩΣ το tetris ειναι απλο και ως concept και ως τεχνολογια.ΠΡΟΦΑΝΩΣ οταν πρωτοδημιουργηθηκε ηταν ό,τι πιο πολυπλοκο υπηρχε.Αλλα ειναι ευκολα αντιληπτο οτι ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ηταν περιπλοκο.

Αλλα εσεις ξερετε καλυτερα οτι η τεχνολογια λειτουργει αθροιστικα επομενως τα παιχνιδια που εχουμε τωρα εχουν εξελιχθει x984758 φορες για τον παραπανω λογο.
Και αν το tetris ειναι μια φορα ανωτερα μαθηματικα,τοτε ενα παιχνιδι της συγχονης εποχης ειναι 100 φορες ανωτερα μαθηματικο.Αλλα δεν θα μπορουσε να υπαρξει αν αυτος που εφτιαξε το tetris δεν εθετε τα θεμελια,τπτ παραπανω.
Και στην ουσια τα σημερινα 3d γραφικα δεν ειναι και το επιτευγμα των αιωνων,ειναι απλως η φυσικη ροη των πραγματων.
Και εγω παρακαλω να διαχωρισετε τις εννοιες "δυσκολο" και "περιπλοκο".Σιγουρα δεν ειναι απαραιτητο να ισουνται.

Και ενα πραγμα εχω μαθει απο τα μαθηματικα: στην απλοτητα κρυβεται η μεγαλυτερη ευφυια και ομορφια.^^

Και νομιζω οτι για αλλο θεμα ξεκινησε το topic και αλλου κατεληξε.-_-