Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Υπαρχει θεος ;

• This topic is locked This topic is locked
617 replies to this topic

Poll: Υπαρχει θεος ; (168 member(s) have cast votes)

Υπαρχει θεος ;

1. ναι (666 votes [28.57%])

Percentage of vote: 28.57%

2. οχι (777 votes [33.33%])

Percentage of vote: 33.33%

3. δεν ξέρω (888 votes [38.10%])

Percentage of vote: 38.10%

Vote

#526 otakusan7

otakusan7

Anime Amateur

• Members
  • 82 posts

Posted 24 April 2008 - 11:48

Roriconfan σταμάτα να λες λέξεις που δεν ξέρεις τι σημαίνουν αν υλιστική για σένα είναι καταναλωτική δεν σημαίνει αυτό άλλαξε το σε σωστές λέξεις το χω ξαναπεί... ον τόπικ είναι λογικό αφού ο άνθρωπος πλέον δεν χρειάζεται την θρησκεία όσο την χρειαζόταν παλιότερα η θρησκευτικές γιορτές να αποστεώνονται από κάθε θεολογική έκφανση τους και να υπερτονίζονται τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά που πάντα υπήρχαν σε κάποιο βαθμό...

Posted ImagePosted ImagePosted Image

#527 Adventurer

Adventurer

Αιώνιος φοιτητής

• Members
  • 2,983 posts

Posted 24 April 2008 - 11:59

Έχετε αμφιβολίες για την πίστη σας λόγω της κατάστασης που επικρατεί σε όλες τις μεγάλες θρησκευτικές εορτές; Νοιώθετε αγανάκτηση που τα Χριστούγεννα μετατραπήκανε σε μια καταναλωτική και υλιστική εκδήλωση με πολύ μικρή πνευματική έμφαση; Μήπως που το Πάσχα κατάντησε να είναι απλά νηστεία και γκρίνια για την τιμή που έχει το κιλό στο κρέας της σούβλας; Τι σχέση έχουνε όλα αυτά με την αγάπη και την συγχώρεση; Είναι καν λόγος για να αμφιβάλλεις;

Το μονο που δειχνει αυτο ειναι οτι οσοι δεν πιστευουν στη θρησκεια δεν νιωθουν κατι για το Πασχα και τα Χριστουγεννα. Μηπως αυτο, εκτος απο off-topic, ειναι και απιστευτα προφανες;

Και καλα εκανε:deadga6:

Πες το ψεματα:deadga6:
Posted Image

#528 Dain

Dain

Anime Fan

• Members
  • 227 posts
  • LocationAthens

Posted 24 April 2008 - 16:33

Μερικοί άνθρωποι φαίνεται να απειλούνται πολύ όταν γίνεται συζήτηση για τέτοια θέματα. Ποιος ξέρει γιατί...

roriconfan, η πίστη σε κάποιο Θεό δεν εξαρτάται από το τι κάνουν οι "άλλοι" αλλά από το τι υπάρχει μέσα στον καθένα μας. Μπορεί μεν να έχεις δίκιο οτι οι γιορτές έχουν χάσει την πνευματιικότητα που είχαν, αλλά δεν παύουν να υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν στη σημασία τους. Οπότε σταμάτα να γίνεσαι κριτής των άλλων και κοίτα να δεις εσύ τι πιστεύεις.

Δεν είχα δει την απάντηση της nancy-neko με την οποία συμφωνώ γενικά. "Ντεμέκ" είναι έκφραση που έχω ακούσει κυρίως στη Θεσσαλονίκη. Δεν ξέρω κυριολεκτικά από πού προέρχεται, αλλά σημαίνει "δήθεν".

#529 Hanzo

Hanzo

Relief Pitcher

• Members
  • 943 posts

Posted 25 May 2008 - 02:01

Eνδιαφερον θεμα.Δεν περιμενα παντως να υπερισχυσουν εστω και με μικρη διαφορα οσοι πιστευουν.Χαιρομαι.

Και εγω πιστευω.Και μαλιστα στον Θεο τον Χριστιανων.Ειναι κατι που απλα το νοιωθεις ρε.Αν δεν σου βγαινει τοτε μην το ψαχνεις.Αστο και μπορει καποια στιγμη στο μελλον να αλλαξεις γνωμη.Φυσικα και δεν μπορω να αποδειξω την υπαρξη του.Κανεις δεν μπορει.Οπως και το αντιθετο.Αλλα περα απο οτι πιστευω οτι οσα διδαξε ο Χριστος ειναι σωστα και συμφωνο με τη διδασκαλια Του νοιωθω πως δεν ηταν ενας απλος προφητης.Δεν σας κανει εντυπωση που τοσα χρονια μετα,ενω εχουν εξηγηθει τα περισσοτερα φαινομενα απο την επιστημη,ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων συνεχιζει να πιστευει?Πολλοι το κανουν επειδη θελουν μια στηριξη και τους βοηθαει,αλλοι απο συνηθεια,αλλοι το νοιωθουν,αλλοι το βλεπουν τυπολατρικα.....

Παντως με την εκκλησια δεν εχω καλη σχεση.Παω 2-3 φορες το χρονο πασχα-χριστουγεννα πιο πολυ για το εθιμο.Προτιμω να κραταω τη σχεση μου με το Θεο σε πιο προσωπικο επιπεδο.....

Η αληθεια ειναι πως δεν γινεται καποιος να βαλει δικα του ορια σε μια θρησκεια.Να πει δηλαδη οκ δεχομαι πως ο Χριστος ηταν κατι παραπανω αλλα δεν πιστευω στα θαυματα Του ουτε οτι αναστηθηκε.....Ε δεν γινεται αυτο.Η ναι η οχι.

Παντως δεν νομιζω πως γινεται να αλλαξω γνωμη καποτε.Θα ειναι σαν να λεω ψεματα στον εαυτο μου.Και αυτη η αποψη που εχουν πολλοι οτι ο Θεος τους εχει παρατησει και δεν Του καιγεται καρφι ειναι εντελως ατοπη....ε δεν γινεται ρε φιλε να μην σε νοιαζει καν ε και οταν τα βρεις σκουρα στη δυσκολη στιγμη να πεις....Ωπ .....κατσε να κανω τον σταυρο μου μηπως υπαρχει κανας Θεος και βοηθησει......γιατι-και γω μεσα-ολοι τον εαυτο μας σκεφτομαστε εν τελικοις.....Η το αλλο......να το παιζεις μια ζωη αναρχα-αθεος-κομμουνι ξερω και γω τι και σε καποια φαση εκει στα 60-70 που νοιωθεις πως δεν σε παιρνει και πολυ ακομα...ε τοτε λες.....ρε λες?Και αρχιζεις και σταυροκοπιεσε να σωσεις την ψυχουλα σου....

Και για το αλλο που λενε πολλοι.Οτι και καλα γινονται ολα αυτα τα αισχη στον κοσμο ο Θεος που υποτιθεται τον δημιουργησε γιατι δεν κανει κατι?Ε δεν θα κριθει με τον ιδιο τροπο το παιδακι που πεθανε απο την πεινα επειδη μια βομβα κατεστρεψε το σπιτι του και σκοτωσε την οικογενοια του και ενας εφοπληστης που τα χει ολα και εχει πατησει επι πτωματων για να τα αποκτησει....Τα πραματα αντιστρφονται εκει πανω και οι πιο ταλαιπωρημενοι τελευταιοι και παρακατιανοι στη ζωη ειναι οι πρωτοι που θα μπουν στον παραδεισο.....

αυτα.....
Posted Image

This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#530 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1,875 posts

Posted 25 May 2008 - 02:05

Eνδιαφερον θεμα.Δεν περιμενα παντως να υπερισχυσουν εστω και με μικρη διαφορα οσοι πιστευουν.Χαιρομαι.

Και εγω πιστευω.Και μαλιστα στον Θεο τον Χριστιανων.Ειναι κατι που απλα το νοιωθεις ρε.Αν δεν σου βγαινει τοτε μην το ψαχνεις.Αστο και μπορει καποια στιγμη στο μελλον να αλλαξεις γνωμη.Φυσικα και δεν μπορω να αποδειξω την υπαρξη του.Κανεις δεν μπορει.Οπως και το αντιθετο.Αλλα περα απο οτι πιστευω οτι οσα διδαξε ο Χριστος ειναι σωστα και συμφωνο με τη διδασκαλια Του νοιωθω πως δεν ηταν ενας απλος προφητης.Δεν σας κανει εντυπωση που τοσα χρονια μετα,ενω εχουν εξηγηθει τα περισσοτερα φαινομενα απο την επιστημη,ενα μεγαλο ποσοστο ανθρωπων συνεχιζει να πιστευει?Πολλοι το κανουν επειδη θελουν μια στηριξη και τους βοηθαει,αλλοι απο συνηθεια,αλλοι το νοιωθουν,αλλοι το βλεπουν τυπολατρικα.....

Παντως με την εκκλησια δεν εχω καλη σχεση.Παω 2-3 φορες το χρονο πασχα-χριστουγεννα πιο πολυ για το εθιμο.Προτιμω να κραταω τη σχεση μου με το Θεο σε πιο προσωπικο επιπεδο.....

Η αληθεια ειναι πως δεν γινεται καποιος να βαλει δικα του ορια σε μια θρησκεια.Να πει δηλαδη οκ δεχομαι πως ο Χριστος ηταν κατι παραπανω αλλα δεν πιστευω στα θαυματα Του ουτε οτι αναστηθηκε.....Ε δεν γινεται αυτο.Η ναι η οχι.

Παντως δεν νομιζω πως γινεται να αλλαξω γνωμη καποτε.Θα ειναι σαν να λεω ψεματα στον εαυτο μου.Και αυτη η αποψη που εχουν πολλοι οτι ο Θεος τους εχει παρατησει και δεν Του καιγεται καρφι ειναι εντελως ατοπη....ε δεν γινεται ρε φιλε να μην σε νοιαζει καν ε και οταν τα βρεις σκουρα στη δυσκολη στιγμη να πεις....Ωπ .....κατσε να κανω τον σταυρο μου μηπως υπαρχει κανας Θεος και βοηθησει......γιατι-και γω μεσα-ολοι τον εαυτο μας σκεφτομαστε εν τελικοις.....Η το αλλο......να το παιζεις μια ζωη αναρχα-αθεος-κομμουνι ξερω και γω τι και σε καποια φαση εκει στα 60-70 που νοιωθεις πως δεν σε παιρνει και πολυ ακομα...ε τοτε λες.....ρε λες?Και αρχιζεις και σταυροκοπιεσε να σωσεις την ψυχουλα σου....

Και για το αλλο που λενε πολλοι.Οτι και καλα γινονται ολα αυτα τα αισχη στον κοσμο ο Θεος που υποτιθεται τον δημιουργησε γιατι δεν κανει κατι?Ε δεν θα κριθει με τον ιδιο τροπο το παιδακι που πεθανε απο την πεινα επειδη μια βομβα κατεστρεψε το σπιτι του και σκοτωσε την οικογενοια του και ενας εφοπληστης που τα χει ολα και εχει πατησει επι πτωματων για να τα αποκτησει....Τα πραματα αντιστρφονται εκει πανω και οι πιο ταλαιπωρημενοι τελευταιοι και παρακατιανοι στη ζωη ειναι οι πρωτοι που θα μπουν στον παραδεισο.....

αυτα.....

τα ειπες ολα ...( μονο σε ενα σημειο διαφωνω ...)
Posted Image
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#531 ichigo13

ichigo13

trelos CSDas

• Members
  • 995 posts

Posted 25 May 2008 - 10:31

Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που δεν πιστεύουν στο Θεό!Όμως αυτό δεν σημαίνει πως κατηγορώ όσους πιστεύουν σε αυτο!Οί άνθωποι στις δύσκολες στιγμές τους χρειάζονται δύναμη και αυτή την βρίσκουν πιστεύοντας σε κάποια θρησκεία!Εγώ απά αντλώ την δυναμή μου από άλλα πραγματα,τα οποία είναι κι αυτά που πραγματικά πιστεύω!
Posted Image

#532 Sorafin

Sorafin

~TheSorcerer~

• Members
  • 64 posts

Posted 25 May 2008 - 11:55

Παιδιά θεός δν ξέρω αν υπάρχει πάντως δείτε το ZEITGEIST και Θα αλλάξετε άποψη για τον Χριστιανισμό...
Ακούστε με αξίζει.... :bike:
Posted Image

#533 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8,656 posts
  • Locationbetween the frets

Posted 25 May 2008 - 12:29

Έτσι νομίζεις. :orly:

Επίσης, εκεί που λες αναρχα-αθεος-κομμουνι καρφώνεσαι ότι τα έχεις κάνει σαλάτα στο μυαλό σου. Αυτά τα τρία δεν είναι ένα, για παράδειγμα οι περισσότεροι κομμουνιστές στην Ελλάδα είναι χριστιανοί.

Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω από το ναρκωτικό που λέγεται "ελπίδα για δικαίωση στην άλλη ζωή". Εγώ θέλω δικαίωση σ' αυτή τη ζωή, που την έχω σίγουρη. Άλλη ζωή μπορεί να μην υπάρξει, ή να υπάρξει και να είναι χειρότερη.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#534 Hanzo

Hanzo

Relief Pitcher

• Members
  • 943 posts

Posted 25 May 2008 - 12:37

Αποψη σου.
Posted Image

This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#535 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 25 May 2008 - 12:47

Έτσι νομίζεις. :orly:

Aν αναφέρεσαι σε αυτό που νομίζω, συμφωνάω απόλυτα.

Διότι φίλτατε Χάνζο, και εγώ που τώρα δηλώνω άθεος, παλαιότερα "πίστευα".
Τα " " τα βάζω διότι δεν πίστευα πραγματικά, αλλά έκανα ότι κάνουν οι περισσότεροι "πιστοί" σήμερα.
Τους έμαθαν να είναι χριτιανοί και είναι.
Κάνουν το σταυρό τους από συνήθειο/υποχρέωση.
Προσεύχονται από συνήθειο/φόβο για το τι θα τους βρεί.
Πάνε στην εκκλησία από υποχρέωση.

Απλά η πελιοψηφία δεν έχει κάτσει να τα καλοσκεφτεί όλα αυτά (μαζί με άλλα πολλά) και φαίνεται σε όλους απολύτως φυσιολογικό, και οτι τα κάνουν επειδή πραγματικά πιστεύουν.

Όπως είπα, έτσι ήμουν κι εγώ.
Αλλά αργότερα όταν άρχισα να αναρωτιέμαι για διάφορα γύρω μου, άρχισα να αμφισβητώ την ύπαρξη του θεού, χωρίς να γινόμουν απόλυτος.
Με το χρόνο και το ψάξιμο όμως, κατέληξα.

Με αυτό το ποστ δεν θέλω να πω οτι όποιος κάτσει και το καλοσκεφτεί θα καταλήξει εκεί που κατέληξα και εγώ, προς θεού (sic). :hahaha:
Απλά θέλω να σου δείξω οτι επειδή και μόνο σε αυτά τα 18 χρόνια της ζωής σου πιστεύεις (είτε αυτό είναι θεός είτε οτιδήποτε - αναφέρομαι και σε μη θρησκευτικά θέματα - ) δε σημαίνει οτι δεν μπορείς να αλλάεις μυαλά.

Αυτ(ι)ά.

P.S.: Ομγ κλείστε επιτέλους αυτά τα θρεντς, δεν έχω όρεξη να βλέπω τα ίδια και τα ίδια καθημερινά, αλλά δυστυχώς πολλές φορές δεν μπορώ να αντισταθώ. :nosey:

HnH5aB0.jpg

#536 Neuro

Neuro

Anime Professional

• Members
  • 730 posts

Posted 25 May 2008 - 12:52

Πρέπει να υπαρχή επειδή κάποιος πρέπει να κράται την ισορροπία σε αυτόν τον κόσμο...φανταστείτε δαίμονες να περπατάνε στον δρόμο και να περνούν την ψυχή σε οποίον θελήσουν :colddd:(ναι ναι ξέρω πολλά τέτοια βιβλία και ταινίες βλέπω). Παντός άσχετος με το αν πιστεύουμε ή όχι στον θεό αυτός πιστεύει σε μας (οπός και ο Λουσι μια και η άνθρωποι είμαστε συχνές πελάτες του με διάφορα συμβόλαια πουλώντας τις ψίχες μας:hehehe:)...αυτά αν και είχα γράψει 1 σελίδα στο word καλύτερα να μην την βάλω:hiding_something:.
Posted Image

#537 Hanzo

Hanzo

Relief Pitcher

• Members
  • 943 posts

Posted 25 May 2008 - 12:58

Πλεον οταν καποιος πει οτι πιστευει ορμανε ολοι πανω του να τον κανουν ντε και καλα να αλλαξει γνωμη......

Αν ειχα πει πως δεν πιστευω κανεις δεν θα ειχε δοσει σημασια.....

Τελος παντων δεν εχω καμια ορεξη να απολογουμαι στον καθενα και να του εξηγω τους λογους που με οδηγησαν στο να πιστευω.Απλα ειδα το thread και απαντησα......

Και τωρα το κατα ποσο καπιος πιστευει πραγματικα μονο ο ιδιος το ξερει οποτε μην τα γενικευουμε ολα.....
Posted Image

#538 Phantom Duck

Phantom Duck

Platyrhynchos Kineticus

• Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 25 May 2008 - 12:59

Δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότεροι που πηγαίνουν στις εκκλησίες και δηλώνουν πιστοί, είναι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας. Είναι ανθρώπινο όταν κάποιος βρίσκεται όλο και πιο κοντά στον θάνατο ή γενικά περνάει πολύ δύσκολες φάσεις στη ζωή του, πολλές φορές να θέλει κάπου να στηριχτεί και να εναποθέσει τις ελπίδες του. Η πίστη σε κάποιον ανώτερο που τον προστατεύει, είναι κάτι που του δίνει δύναμη για να συνεχίσει.

Τώρα το πως το εκμεταλλεύεται αυτό η κάθε θρησκεία είναι άλλη υπόθεση. Μερικά (τραγικά) παραδείγματα
JesusPortal.org-Χριστιανικός Οδηγός του Ίντερνετ-η ελληνική χριστιανική πύλη! Άρθρα, περιοδικό, βιβλία, Μηχανή Αναζήτησης.
CAA: Christian Anime Alliance - Powered by vBulletin

E5VV38U.jpg

#539 Putin

Putin

Swee

• Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 25 May 2008 - 13:01

Πλεον οταν καποιος πει οτι πιστευει ορμανε ολοι πανω του να τον κανουν ντε και καλα να αλλαξει γνωμη......

Αν ειχα πει πως δεν πιστευω κανεις δεν θα ειχε δοσει σημασια.....

Τελος παντων δεν εχω καμια ορεξη να απολογουμαι στον καθενα και να του εξηγω τους λογους που με οδηγησαν στο να πιστευω.Απλα ειδα το thread και απαντησα......

Και τωρα το κατα ποσο καπιος πιστευει πραγματικα μονο ο ιδιος το ξερει οποτε μην τα γενικευουμε ολα.....

Ποιός σου όρμηξε ρε μαν;

Συζήτηση κάνουμε, στην οποία συμμετέχουν άτομα με διαφορετικές απόψεις, οπότε διαφωνούμε, σε φιλικό επίπεδο πάντα.

Και κανένας δεν σου ζήτησε να απολογηθείς.

Μην παρεξηγείτε τα πάντα.

HnH5aB0.jpg

#540 Hanzo

Hanzo

Relief Pitcher

• Members
  • 943 posts

Posted 25 May 2008 - 13:12

Christian Anime Alliance :hahaha: ......I rofled for 20 seconds....

Nα με κατι τετοια που υπαρχουνε δεν πρεπει να ειναι αξιο αποριας το οτι ο ανθρωπος βρισκει ενα αστειο πλεον θεους-θρησκειες κλπ.....

Αιru δεν αναφερομαι στον εαυτο μου ρε.
Δεν ειπα οτι μου ορμηξε κανεις.Απλα διαβασα γενικοτερα τα περισσοτερα posts και εκει που κατεληξα ειναι οτι υπαρχουν αρκετες περιπτωσεις...
Αυτοι που δεν πιστευουν οπου η αποψη τους θεωρειτε το normal και περναει απαρατηρητη....

Οσοι πιστευουνε οι οποιοι ειναι "ψυχακιδες" και τους τα χωνουνε ολοι μαζι.

Οσοι προσπαθουν να πουν καποια δικη τους ψευτοφιλοσοφια για να ξεχωρισουν και καλα.....

Ε και οσοι το παιρνουν τελοιως στην πλακα το θεμα και postarun εικονες της Haruhi....

καπως ετσι.....αλλα πραγματικα δεν εχω ορεξη να το αναλυσουμε το θεμα απο forum.Eξαλλου δεν προκειται να αποδειξουμε εδω αν υπαρχει η οχι θεος.Τετοιες συζητησεις ειναι καλυτερο να γινονται απο κοντα με σοβαροτητα και μεγαλη παρεα.Εδω το πολυ που μπορεις να κανεις ειναι να πεις την αποψη σου.
Posted Image