Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Υπαρχει θεος ;

• Κλειδωμένο Θέμα Αυτό το θέμα είναι κλειδωμένο
617 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Υπαρχει θεος ; (168 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Υπαρχει θεος ;

1. ναι (666 ψήφοι [28.57%])

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 28.57%

2. οχι (777 ψήφοι [33.33%])

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 33.33%

3. δεν ξέρω (888 ψήφοι [38.10%])

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 38.10%

Ψήφισε

#481 The_Sandman

The_Sandman

Rain Dog

• Members
  • 100 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Απρίλιος 2008 - 21:50

Το απόσπασμα στα ελληνικά (μετάφραση Δημήτρης Αρβανήτης) είναι:

«Το Βαβελόψαρο», είπε το Γυρίστε τον Γαλαξία με Ωτοστόπ σιγανά, «είναι μικρό, κίτρινο και μοιάζει με βδέλλα, και είναι ίσως το πιω παράξενο πράγμα στο Σύμπαν. Τρέφεται από την ενέργεια των εγκεφαλικών κυμάτων. Όχι όμως από τα εγκεφαλικά κύματα του ξενιστή του, αλλά από τα εγκεφαλικά κύματα των γύρω του.
Απορροφά όλες τις ασυνείδητες διανοητικές συχνότητες αυτών των κυμάτων για να συντηρηθεί. Μετά αποβάλλει στο μυαλό του ξενιστή του μια τηλεπαθητική μήτρα, η οποία σχηματίζεται από το συνδυασμό των συνειδητών συχνοτήτων της σκέψης με τα νευρικά σήματα που προέρχονται από το κέντρο ομιλίας του εγκεφάλου που τις εξέπεμψε. Το πρακτικό αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πως, αν βάλετε ένα Βαβελόψαρο στο αυτί σας, καταλαβαίνετε αμέσως ό, τι σας πουν σε οποιαδήποτε γλώσσα. Οι φράσεις που ακούτε αποκωδικοποιούν τη μήτρα των εγκεφαλικών κυμάτων που έβαλε στο μυαλό σας το Βαβελόψαρο.
Είναι τόσο εξαιρετικά απίθανη σύμπτωση να έχει εξελιχθεί κατά τύχη κάτι το τόσο ανατριχιαστικά χρήσιμο, που μερικοί στοχαστές το θεωρούν τη τελική και ακαταμάχητη απόδειξη της ανυπαρξίας του Θεού.
Το επιχείρημα έχει ως εξής:
«Αρνούμαι να αποδείξω πως υπάρχω», λέει ο Θεός, «γιατί η απόδειξη αποκλείει τη πίστη, και χωρίς πίστη δεν είμαι τίποτα»
«αλλά», λέει ο άνθρωπος, «το Βαβελόψαρο είναι μια ακλόνητη απόδειξη, έτσι δεν είναι; Δεν θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί τυχαία. Αποδεικνύει την ύπαρξη σου, και συνεπώς, σύμφωνα με τα δικά σου επιχειρήματα, δεν υπάρχεις. ΟΕΔ».
«Αμάν», λέει ο Θεός, «αυτό δεν το είχα σκεφτεί», κι εξαφανίζεται αμέσως με μια έκρηξη λογικής.
«Α, αυτό ήταν εύκολο» : λέει ο άνθρωπος, και συνεχίζει, προσπαθώντας να αποδείξει πως το κόκκινο είναι πράσινο, αλλά σκοτώνεται στο πρώτο φανάρι.
Οι περισσότεροι θεολόγοι υποστηρίζουν πως αυτό το επιχείρημα είναι μια αηδία και μισή, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Ούλον Κόλουφιντ να κάνει μια μικρή περιουσία χρησιμοποιώντας το σαν το κεντρικό θέμα στο μπεστ-σέλερ του ‘Και μ' Αυτά Ξεμπερδεύουμε και με τον Θεό’.
Τελικά το κακόμοιρο το Βαβελόψαρο, ρίχνοντας κάθε φραγμό στην επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών φυλών και πολιτισμών, προκάλεσε περισσότερους και πιο αιματηρούς πολέμους απ' οτιδήποτε άλλο στην ιστορία του πολιτισμού».

Τώρα προς Kenny (τον οποίο πάω πολύ κι από άλλα posts του): Απλά δεν πιστεύω πως ο Θεός είναι ένας καλόβουλος γεράκος με γενιάδα και μανδία, ο οποίος κατοικεί στα σύννεφα.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#482 the_end

the_end

Μ.Ο.Ν.Κ.

• Members
  • 56 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Απρίλιος 2008 - 21:59

α)babel fish
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=f1ctoT7ezTE[/youtube]

β) για το κλασικό παράδοξο με την πέτρα που δε μπορεί να σηκώσει ο παντοδύναμος θεός. Omnipotence paradox - Wikipedia, the free encyclopedia
πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα.
η καλύτερη απάντηση που μπορεί να δώσει κάποιος που πιστεύει ότι υπάρχει ο omnipotent god ξεκινάει με μια απλή παραδοχή.
ο θεός μπορεί να κάνει τα αδύνατα, δυνατά.
άρα, α) φτιάχνει μια πέτρα που δε μπορεί να σηκώσει.
και β) σηκώνει την πέτρα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#483 Gaia

Gaia

マザーアース

• Members
  • 182 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Απρίλιος 2008 - 22:03

lol, που ακουστηκε το γεγονος οτι ενας παντοδυναμος θεος εφτιαξε μια πετρα και δεν μπορει να την σηκωσει......

#484 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Απρίλιος 2008 - 22:08

Το απόσπασμα στα ελληνικά (μετάφραση Δημήτρης Αρβανήτης) είναι:

«Το Βαβελόψαρο», είπε το Γυρίστε τον Γαλαξία με Ωτοστόπ σιγανά, «είναι μικρό, κίτρινο και μοιάζει με βδέλλα, και είναι ίσως το πιω παράξενο πράγμα στο Σύμπαν. Τρέφεται από την ενέργεια των εγκεφαλικών κυμάτων. Όχι όμως από τα εγκεφαλικά κύματα του ξενιστή του, αλλά από τα εγκεφαλικά κύματα των γύρω του.
Απορροφά όλες τις ασυνείδητες διανοητικές συχνότητες αυτών των κυμάτων για να συντηρηθεί. Μετά αποβάλλει στο μυαλό του ξενιστή του μια τηλεπαθητική μήτρα, η οποία σχηματίζεται από το συνδυασμό των συνειδητών συχνοτήτων της σκέψης με τα νευρικά σήματα που προέρχονται από το κέντρο ομιλίας του εγκεφάλου που τις εξέπεμψε. Το πρακτικό αποτέλεσμα όλων αυτών είναι πως, αν βάλετε ένα Βαβελόψαρο στο αυτί σας, καταλαβαίνετε αμέσως ό, τι σας πουν σε οποιαδήποτε γλώσσα. Οι φράσεις που ακούτε αποκωδικοποιούν τη μήτρα των εγκεφαλικών κυμάτων που έβαλε στο μυαλό σας το Βαβελόψαρο.
Είναι τόσο εξαιρετικά απίθανη σύμπτωση να έχει εξελιχθεί κατά τύχη κάτι το τόσο ανατριχιαστικά χρήσιμο, που μερικοί στοχαστές το θεωρούν τη τελική και ακαταμάχητη απόδειξη της ανυπαρξίας του Θεού.
Το επιχείρημα έχει ως εξής:
«Αρνούμαι να αποδείξω πως υπάρχω», λέει ο Θεός, «γιατί η απόδειξη αποκλείει τη πίστη, και χωρίς πίστη δεν είμαι τίποτα»
«αλλά», λέει ο άνθρωπος, «το Βαβελόψαρο είναι μια ακλόνητη απόδειξη, έτσι δεν είναι; Δεν θα μπορούσε να έχει εξελιχθεί τυχαία. Αποδεικνύει την ύπαρξη σου, και συνεπώς, σύμφωνα με τα δικά σου επιχειρήματα, δεν υπάρχεις. ΟΕΔ».
«Αμάν», λέει ο Θεός, «αυτό δεν το είχα σκεφτεί», κι εξαφανίζεται αμέσως με μια έκρηξη λογικής.
«Α, αυτό ήταν εύκολο» : λέει ο άνθρωπος, και συνεχίζει, προσπαθώντας να αποδείξει πως το κόκκινο είναι πράσινο, αλλά σκοτώνεται στο πρώτο φανάρι.
Οι περισσότεροι θεολόγοι υποστηρίζουν πως αυτό το επιχείρημα είναι μια αηδία και μισή, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Ούλον Κόλουφιντ να κάνει μια μικρή περιουσία χρησιμοποιώντας το σαν το κεντρικό θέμα στο μπεστ-σέλερ του ‘Και μ' Αυτά Ξεμπερδεύουμε και με τον Θεό’.
Τελικά το κακόμοιρο το Βαβελόψαρο, ρίχνοντας κάθε φραγμό στην επικοινωνία μεταξύ διαφορετικών φυλών και πολιτισμών, προκάλεσε περισσότερους και πιο αιματηρούς πολέμους απ' οτιδήποτε άλλο στην ιστορία του πολιτισμού».

Τώρα προς Kenny (τον οποίο πάω πολύ κι από άλλα posts του): Απλά δεν πιστεύω πως ο Θεός είναι ένας καλόβουλος γεράκος με γενιάδα και μανδία, ο οποίος κατοικεί στα σύννεφα.

τι κριμα που η ουσια ειναι πως ο ανθρωπος εχει αναγκη το θεο ...
τωρα , εσυ πιστευεις πως δεν υπαρχει .
η υπαρξη του θεου συνδεεται με τον σκοπο της υπαρξης του ανθρωπου και κατ'αναλογια με την αθανασια κτλ .
αν δεν υπαρχει θεος,πλαστης για τα δημιουργηματα εν τελει δεν εχεις λογο να ζεις , ετσι ;
απαντησε τωρα , γιατι υπαρχεις , αφου σημβαινει με τη λογικη σου το παρακατω : ανυπαρξια -υπαρξη - ανυπαρξια ; (αν πιστευεις πως υπαρχει , αλλα με αλλη αντιληψη , αν μπορεις πες την , γιατι αλλιως εχω πεσει εξω με αυτο που λεω... )
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#485 red pyramid

red pyramid

Revolutionary Fanboy

• Members
  • 1.655 Δημοσιεύσεις:
  • LocationThe city upon the hill

Καταχωρήθηκε 11 Απρίλιος 2008 - 22:10

αν δεν υπαρχει θεος,πλαστης για τα δημιουργηματα εν τελει δεν εχεις λογο να ζεις , ετσι ;

Και γιατί αυτό παρακαλώ? Μου αρκεί η ζωή μου έτσι ή αλλιώς γιθα να ζήω, δεν μου χρειάζεται να γνωρίσω κάποιον και καλά πλάστη/δημιουργό μου.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#486 The_Sandman

The_Sandman

Rain Dog

• Members
  • 100 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Απρίλιος 2008 - 22:14

τι κριμα που η ουσια ειναι πως ο ανθρωπος εχει αναγκη το θεο ...
τωρα , εσυ πιστευεις πως δεν υπαρχει .
η υπαρξη του θεου συνδεεται με τον σκοπο της υπαρξης του ανθρωπου και κατ'αναλογια με την αθανασια κτλ .
απαντησε τωρα , γιατι υπαρχεις , αφου σημβαινει με τη λογικη σου το παρακατω : ανυπαρξια -υπαρξη - ανυπαρξια ; (αν πιστευεις πως υπαρχει , αλλα με αλλη αντιληψη , αν μπορεις πες την , γιατι αλλιως εχω πεσει εξω με αυτο που λεω... )

χμμμ, δεν ξέρω αν σε βοηθάει, αλλά στο poll πάτησα 'ναι'.

Δημοσιευμένη  εικόνα

#487 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Απρίλιος 2008 - 22:17

χμμμ, δεν ξέρω αν σε βοηθάει, αλλά στο poll πάτησα 'ναι'.

συγνωμη , λαθος συλλογισμος τοτε , για αυτο ρωτησα , μηπως σε αυτο εκανα λαθος και :hahaha:οι υποψιες μου επιβεβαιωθηκαν .....
τελος παντων ποια ειναι η ιδεα σου για την υπαρξη του ;
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:
[IMG]http://www.anime.gr/forums/%5Burl=http://dragcave.net/view/yrOI%5D%5Bimg%5Dhttp://dragcave.net/image/yrOI.gif%5B/img%5D%5B/url%5D[/IMG]

#488 The_Sandman

The_Sandman

Rain Dog

• Members
  • 100 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Απρίλιος 2008 - 23:19

τελος παντων ποια ειναι η ιδεα σου για την υπαρξη του ;

Νομίζω ότι γενικά μπερδέψαμε λίγο το θέμα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε όταν απαντάμε στην ερώτηση: Υπάρχει Θεός;
α) παραδέχομαι οτι υπάρχει (άσχετα αν Τον αποδέχομαι ή όχι.)
β) δεν πιστεύω καν ότι υπάρχει...
οι υποκατηγορίες στην πρώτη επιλογή είναι ξεκάθαρες, κάποιοι όμως τις ταυτίζουν.

Όσο για μένα; Πιστεύω σε Αυτόν με μια πιο ανθρωποκεντρική άποψη. Την πίστη στον Θεό την δείχνεις με τις πράξεις σου στους γύρω σου. Όταν δεν είμαστε καλοί με τους γύρω μας, τους στεναχωρούμε και προσπαθούμε να τους εκμεταλλευτούμε, όταν καθημερινά το μόνο που μας νοιάζει είναι να βγάλουμε χρήματα με οποιοδήποτε κόστος, όταν κατηγορούμε τους άλλους χωρίς πρώτα να κάνουμε την αυτοκριτική μας (τα παραδείγματα συνεχίζονται επ' άπυρων...), τότε τι νόημα έχει να λέμε ότι πιστεύουμε στον Θεό; Έχω χρόνια να πάω εκκλησία (πολύ εμπόριο ρε παιδιά), αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το αν πιστεύω στον Θεό, ούτε αποτελεί απόδειξη ότι πιστεύω λιγότερο από κάποιον που είναι εκεί κάθε Κυριακή.
Στην τελική το μόνο που (νομίζω ότι) πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε αξίες στη ζωή μας. Δεν το βρίσκω κακό...
Κούρασα με τις ηθικολογίες μου όμως. Κάνω σαν καθηγητής θρησκευτικών στο σχολείο (γιάχ!)

Δημοσιευμένη  εικόνα

#489 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Απρίλιος 2008 - 00:49

Νομίζω ότι γενικά μπερδέψαμε λίγο το θέμα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τι εννοούμε όταν απαντάμε στην ερώτηση: Υπάρχει Θεός;
α) παραδέχομαι οτι υπάρχει (άσχετα αν Τον αποδέχομαι ή όχι.)
β) δεν πιστεύω καν ότι υπάρχει...
οι υποκατηγορίες στην πρώτη επιλογή είναι ξεκάθαρες, κάποιοι όμως τις ταυτίζουν.

Όσο για μένα; Πιστεύω σε Αυτόν με μια πιο ανθρωποκεντρική άποψη. Την πίστη στον Θεό την δείχνεις με τις πράξεις σου στους γύρω σου. Όταν δεν είμαστε καλοί με τους γύρω μας, τους στεναχωρούμε και προσπαθούμε να τους εκμεταλλευτούμε, όταν καθημερινά το μόνο που μας νοιάζει είναι να βγάλουμε χρήματα με οποιοδήποτε κόστος, όταν κατηγορούμε τους άλλους χωρίς πρώτα να κάνουμε την αυτοκριτική μας (τα παραδείγματα συνεχίζονται επ' άπυρων...), τότε τι νόημα έχει να λέμε ότι πιστεύουμε στον Θεό; Έχω χρόνια να πάω εκκλησία (πολύ εμπόριο ρε παιδιά), αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το αν πιστεύω στον Θεό, ούτε αποτελεί απόδειξη ότι πιστεύω λιγότερο από κάποιον που είναι εκεί κάθε Κυριακή.
Στην τελική το μόνο που (νομίζω ότι) πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε αξίες στη ζωή μας. Δεν το βρίσκω κακό...
Κούρασα με τις ηθικολογίες μου όμως. Κάνω σαν καθηγητής θρησκευτικών στο σχολείο (γιάχ!)

επειδη καποιοι δεν κανουν σωστα το εργο τους αυτο σημαινει πως η εκκλησια ειναι λαθος ;
Ειναι σαν να λες το δημοκρατικο πολιτευμα ειναι λαθος γιατι καποιοι την καταχρωνται ...
αλλο θεμα το τι κανουν οι ανθρωποι , και αλλο αυτο που ειναι το σωστο .
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:

#490 odin

odin

Lord of valhalla

• Retired Staff
  • 1.535 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Απρίλιος 2008 - 09:14

Χαιρομαι που το θεμα δειχνει να ξαναρχιζει να περιστρεφεται γυρω απο το θεμα που υποδηλωνει ο τιτλος του αλλα παιδια-μιλω εκ πειρας-καλυτερα να μην μπλεξουμε την εκκλησια σε αυτη τη συζητηση,θα ξεφυγουμε σε χρονο dt:nanana:

Keep going:wis:

#491 roriconfan

roriconfan

*Don't be like me*

• Banned
  • 1.786 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Απρίλιος 2008 - 11:28

Πάλι καλά που πέταξα τους -ισμούς για να θυμηθούνε κάποιοι αυτό το τόσο ωραίο θέμα.

Ρε σεις... ΤΑ ΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝΕ ΤΑ ΟΧΙ!!!! WTF???

#492 laraska

laraska

Self imposed ban

• Members
  • 1.875 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Απρίλιος 2008 - 12:07

Πάλι καλά που πέταξα τους -ισμούς για να θυμηθούνε κάποιοι αυτό το τόσο ωραίο θέμα.

Ρε σεις... ΤΑ ΝΑΙ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝΕ ΤΑ ΟΧΙ!!!! WTF???

ολιγον ...
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:
Spoiler:

#493 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Απρίλιος 2008 - 12:15

Το οτι πολλοί δέχονται οτι υπάρχει θεός, δεν σημαίνει οτι αποδέχονται και τις απόψεις θρηκσειολόγων-θεολόγων. Ο καθένας πιστεύει με τον τρόπο του. Εγώ προσωπικά ψηφίζω Odin, ο πιο macho θεός ever!

#494 The_Sandman

The_Sandman

Rain Dog

• Members
  • 100 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Απρίλιος 2008 - 16:42

επειδη καποιοι δεν κανουν σωστα το εργο τους αυτο σημαινει πως η εκκλησια ειναι λαθος ;
Ειναι σαν να λες το δημοκρατικο πολιτευμα ειναι λαθος γιατι καποιοι την καταχρωνται ...
αλλο θεμα το τι κανουν οι ανθρωποι , και αλλο αυτο που ειναι το σωστο .

Εδώ συμφωνούμε...

Δημοσιευμένη  εικόνα

#495 dbzgtaf

dbzgtaf

Anime Newbie

• Members
  • 35 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Απρίλιος 2008 - 20:15

god=βελγος=ανιπαρκτος τελος.......... chak noris is an other story...
Δημοσιευμένη  εικόνα