Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

Η νύχτα πέφτει... [γενική συζήτηση]


  • Please log in to reply
5827 replies to this topic

#5806 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 06 April 2018 - 12:20

Good job, Babba. Πολυ καλό παιχνίδι από μέρους σου.

 

Πάντως, θα επιμείνω στο γεγονός ότι αυτό το παιχνίδι δεν το νίκησαν τόσο οι δολοφόνοι όσο το έχασαν οι αθώοι. Κανείς από αυτούς που κρεμάστηκαν δεν συμπεριφερόταν σαν αθώος. Ο Aeron συμπεριφερόταν σαν newbie δολοφόνος, ο Ody ήταν απαράδεκτος, ο Kamui φαινόταν ολοένα και περισσότερο σαν γελωτοποιός ή δολοφόνος όσο περνούσε η ώρα και η mono φαινόταν κλασσική περίπτωση δολοφόνου που απλώς νομίζει ότι μπορεί να νικήσει μόνο και μόνο επειδή δεν μιλάει. Έτσι, παρ'ότι η δικαιολογία του Babba την δεύτερη μέρα στο γιατί δεν μιλάει ήταν απαράδεκτη και θα έπρεπε να τον στείλει στην κρεμάλα, την γλίτωσε γιατί είχαμε να ασχοληθούμε με τόσα πολλά άλλα.

 

Μετά έχουμε την δεύτερη μέρα που είναι κατά την γνώμη μου με διαφορά η χειρότερη μέρα που έχω παίξει ποτέ σε Παλέρμο. Τρία άτομα από τα εννιά να μιλάμε ενώ οι υπόλοιποι πετάχτηκαν μια φορά, οι περισσότεροι στο τέλος, για μια ψήφο. Ούτε καν RP, ούτε τίποτα, κάτι που με φέρνει να επαναλάβω αυτό που έχω κουραστεί να λέω από το 2012: Εάν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να συμμετάσχετε, μην το κάνετε. Είναι προτιμότερο να παίζουμε ένα παιχνίδι με λιγότερα άτομα που όλοι συμμετέχουν, παρά ένα με περισσότερα, στο οποίο δύο στους τρεις είναι φαντάσματα. Δεν σας λέω να αναλύετε, καταλαβαίνω ότι αυτό δεν είναι κατί που αρέσει σε όλους αλλά τουλάχιστον κάντε RP και κυρίως δώστε την εντύπωση ότι ενδιαφέρεστε, έστω και λίγο για το παιχνίδι.



#5807 Babba

Babba

    AWMN member!

  • Members
  • 548 posts

Posted 06 April 2018 - 12:34

Ποιους προστάτεψες;


Χωρίς Παλέρμο,

δεν έχει υπογραφή.


#5808 Super Sayan Girl

Super Sayan Girl

    Sesshomaru~sama

  • Members
  • 108 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 06 April 2018 - 12:36

Ωραίο το παλέρμο παιδιά. Μπορεί να μην κέρδισα αλλά τουλάχιστον δεν πέθανα. Και στα δύο που έχω παίξει μαζί σας έμεινα μέχρι το τέλος του παιχνιδιού οπότε ευχαριστήθηκα την διαδικασία.
 
Τώρα για τον ρόλο μου ως παλιάτσος. Δεν ξέρω πόσο καλή ήμουν, στον Gun τουλάχιστον άρεσε ο τρόπος που έπαιζα. Την 3η μέρα όταν έγραψα αυτό το σεντόνι με την λίστα μου, στο τέλος που ψήφισα την mono έγραψα την πιο άκυρη δικαιολογία που μπορούσα να βρω μπας και κινήσω τις υποψίες. Ουσιαστικά της χρέωνα τα λάθη που είχα κάνει εγώ σε όλο το παιχνίδι.  Δεν πίστευα ότι ήταν δολοφόνος.
Μετά στοχοποίησα τον Kamui, που πίστευα ότι ήταν, γι' αυτό και όλη η "λογομαχία" που είχαμε αλλά και πάλι τίποτα. Kamui για μια στιγμή νόμιζα ότι το ποίημα που μου αφιέρωσες στο τέλος το είχες γράψει εσύ, ο τίτλος Αιματορουφήχτρα πήγε να με ξεγελάσει. 
 
Μπράβο και πάλι στον Gun για την ιστορία και ευχαριστώ που δεν σκότωσες την Kagura. 
Ανυπομωνώ για το επόμενο παιχνίδι. 


TMWsBT7.png        


#5809 Osama Bin Laden

Osama Bin Laden

    Confused Earl

  • Members
  • 844 posts

Posted 06 April 2018 - 12:45

Ποιους προστάτεψες;

 

Την Zura, εσένα και κανένα νύχτα 3.

 

Σχετικά με την Zura, προσπαθούσα να σκεφτώ ποιον από τους αθώους που παίρνουν μπρος αργότερα μπορεί να σκοτώσετε και κατέληξα στην Zura ή στην Kai. Εν τέλει επέλεξα την Zura γιατί το τελευταίο ποστ της Kai μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να την κατηγορήσουν, οπότε υπέθεσα ότι θα πηγαίνατε για την Zura

 

Εσένα σε προστάτεψα λόγω μιας θεωρίας που είχα κατά την οποία αν ήσουν δολοφόνος ήταν πολυ δύσκολο να προστατέψω κάποιον μέ τόσους ύποπτους, αλλά αν δεν ήσουν υπήρχε καλή περίπτωση να σε βγάλουν.

 

Τρίτη νύχτα όλοι εκτός από τον Ghostprince και την Kagura μου φαίνονταν πιθανοί μη αθώοι πλέον οπότε δεν ασχολήθηκα.



#5810 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 06 April 2018 - 16:56

Η αλήθεια είναι ότι άναψαν όλα τα λαμπάκια στον εγκέφαλό μου όταν ήρθε και με ψήφισε ο angel.tze και κατηγόρησε τους πάντες εκτός από Babba. Με το που το έκανε και τον ψήφισα κατηγορώντας τον ότι καλύπτει τον Babba ουσιαστικά πέταξα άδεια για να πιάσω γεμάτα και όταν ήρθε ο Babba και με ψήφισε μετά βεβαιώθηκα όσο βέβαιος μπορεί να είναι κανείς σε αυτές τις περιπτώσεις. Για γελωτοποιό ήμουν ανάμεσα σε Kamui και SSJGirl στο τέλος αλλά μετά το ποστ της SSJ που με κατηγορούσε για γελωτοποιό λέω αυτή είναι ο καταραμένος ο γελωτοποιός να πάρει~ Άααααατιμη~

 

Εγώ τους παραδέχομαι τους δολοφόνους και πιστεύω ότι η νίκη τους ήταν ένας συνδυασμός της δικής τους ικανότητάς αλλά και της δικής μας περαβρεχίτιδας ~λολ~

 

Τώρα για αυτά που είπε ο Osama, δυστυχώς μπορεί οι προθέσεις να είναι οι καλύτερες, αλλά κάποιες φορές συμβαίνουν πράγματα που αφενός δεν τα προέβλεψες αφετέρου δεν μπορείς όταν έρχονται να τα παραβλέψεις. Και εγώ είχα όρεξη να παίξω εξαρχής αλλά εκείνες τις πρώτες μέρες απλά δεν προλάβαινα. Ας μην είμαστε τόσο αυστηροί, όλα αυτά τα παιχνίδια γίνονται για να περνάμε καλά όχι να συγχυζόμαστε.

 

Εγώ σχεδόν πάντα δεν κρίνω κάποιον αν είναι δολοφόνος ή όχι από το πόσο μιλάει ή όχι γιατί πολύ απλά αυτό έχει να κάνει με εξωτερικούς παράγοντες. Είναι πιο ασφαλές να κρίνεις με βάση ποιοί πεθαίνουν τη νύχτα και ποιά ρεύματα δημιουργούνται τη μέρα και ποιός καλύπτει ποιόν.

 

Το μόοονο μου παράπονο ήταν ότι κράτησε πολύ λίγο ρε γαμώτο. Θέλω και άλλο!


xbJ3b2w.jpeg


#5811 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 06 April 2018 - 18:46


Μετά έχουμε την δεύτερη μέρα που είναι κατά την γνώμη μου με διαφορά η χειρότερη μέρα που έχω παίξει ποτέ σε Παλέρμο. Τρία άτομα από τα εννιά να μιλάμε ενώ οι υπόλοιποι πετάχτηκαν μια φορά, οι περισσότεροι στο τέλος, για μια ψήφο. Ούτε καν RP, ούτε τίποτα, κάτι που με φέρνει να επαναλάβω αυτό που έχω κουραστεί να λέω από το 2012: Εάν πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να συμμετάσχετε, μην το κάνετε. Είναι προτιμότερο να παίζουμε ένα παιχνίδι με λιγότερα άτομα που όλοι συμμετέχουν, παρά ένα με περισσότερα, στο οποίο δύο στους τρεις είναι φαντάσματα. Δεν σας λέω να αναλύετε, καταλαβαίνω ότι αυτό δεν είναι κατί που αρέσει σε όλους αλλά τουλάχιστον κάντε RP και κυρίως δώστε την εντύπωση ότι ενδιαφέρεστε, έστω και λίγο για το παιχνίδι.

Δηλαδή θα προτιμούσες να παίξετε 6 άτομα για 2 γύρους;

Τις περισσότερες φορές παρακαλούσατε να βρείτε άτομα για να παίξουν για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει με σιγουριά από πριν πόση διάθεση και χρόνο θα έχει για να παίξει, και δε νομίζω ότι κανείς μας επιβάρρυνε αρνητικά το παιχνίδι με την παρουσια του. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να θέλει να παίξει για τους δικούς του λόγους και με τη δική του στρατηγική, στο φινάλε ένας αθώος μπορεί στην αρχή να είναι ύποπτος, αλλά αυτό του δίνει περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσει μέχρι το τέλος και τότε να αναλάβει εκείνος την κατάσταση.

Ένας άλλος λόγος για τη μειωμένη έλλειψη συμμετοχής ενδεχομένως ήταν και οι μικρές προθεσμίες. Δεν μπορούμε όλοι να κάνουμε το rp που θέλουμε οποιαδήποτε ώρα της μέρας, ούτε προλαβαίνουμε να διαβάζουμε όλα όσα έχουν γραφτεί (πόσο μάλλον τις εκτενείς αφηγήσεις) αρκετές φορές ώστε να παίξουμε με τον πιο στρατηγικό τρόπο. Από την άλλη, έκλεισε τη σωστή στιγμή ώστε να μην έχουν πάει ακόμα όλοι διακοπές, γιατί εκεί συνήθως δημιουργούνται προβλήματα.

 

Κι εγώ θα προτιμούσα να υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή κυρίως προς το τέλος του παιχνιδιού, αλλά δε νομίζω ότι η ροή του χάλασε τη διασκέδαση. Αντιθέτως, και μόνο που κράτησε όσο κράτησε και έληξε με τόση αγωνία, νομίζω ότι ήταν από τα πιο πετυχημένα. Αν θυμάμαι καλά, μόνο μια φορά θυμάμαι να έχω παίξει σε παλέρμο και να νίκησαν οι δολοφόνοι, και αυτό ήταν από εντελώς τραγικά λάθη των αθώων, όχι όπως τώρα. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι οι δολοφόνοι έχουν μεγάλο μειονέκτημα τις περισσότερες φορές, και η απειρία ή η μη συμμετοχή ενός δολοφόνου μπορεί να αποδειχθεί πολύ πιο καταστροφική για το παιχνίδι και τη διασκέδαση.

 

Αυτή τη φορά, ο Babba αποδείχθηκε ο μπαμπάς μας για μία ακόμη φορά και ο angel.tze προσωπικά με εντυπωσίασε σε σχέση με την αντικειμενική έλλειψη εμπειρίας του. Όλοι οι αθώοι κάναμε μεγάλα λάθη αλλά νομίζω ότι ήταν κυρίως επειδή διστάζαμε να αλλάξουμε ψήφο για να μη στοχοποιηθούμε γιατί οι δολοφόνοι πράγματι έπαιξαν πολύ έξυπνα κατ' εμέ. Προσωπικά, αμφέβαλλα για το ρόλο του Babba μέχρι τελευταία στιγμή, καθώς στήριζα τις κατηγορίες μου περισσότερο στη συμπεριφορά της Super Sayan Girl, η οποία μπορεί να μην κατάφερε να κερδίσει αλλά έπαιξε πολύ σωστά το ρόλο της κατ' εμέ. Το τέχνασμα που έκαναν οι δολοφόνοι στον τελευταίο γύρο με τον πρώτο να στήνει ρεύμα και τον δεύτερο να το καρφώνει τελευταία στιγμή ήταν πάρα πολύ πετυχημένο, ιδίως εφόσον εκμεταλλεύτηκαν τα "λάθη" της SSJ.

 

Εν πάσει περιπτώσει, εγώ το διασκέδασα ιδιαίτερα στο τέλος και δε νομίζω ότι το ποιος νικάει έχει καμία σημασία σε σχέση με το να διατηρηθεί το παιχνίδι ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Μου άρεσε που έζησα αρκετά για να πραγματοποιήσω το rp που είχα σκεφτεί αν και δυστυχώς στην πράξη ήταν αδύνατον να του δώσω τη λειτουργική αξία που θα ήθελα. Νομίζω πως είναι καλύτερα ο καθένας να παίζει με βάση το χαρακτήρα του και όχι το ρόλο του, όπως έκαναν εξάλλου και οι ίδιοι οι δολοφόνοι.


O6rrvsU.jpg


#5812 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 06 April 2018 - 19:05

Νομίζω πως είναι καλύτερα ο καθένας να παίζει με βάση το χαρακτήρα του και όχι το ρόλο του, όπως έκαναν εξάλλου και οι ίδιοι οι δολοφόνοι.

Θα συμφωνήσω απολυτα. Δεν γινεται χαρακτήρας σαν τη Ποπουκο να λεει έξυπνα και σοβαρά πράγματα. Αυτος ηταν ο ενας λόγος που απλως δε μιλαγα πολυ και εδινα ηλιθιες δικαιολογιες. Απλως ετσι θα εκανε η ποπουκο. Δυο φορές αναγκάστηκα να μιλησω λιγο και μετα χαλαρωσα γιατι κατάλαβα οτι εφοσον με θεωρούσατε παλιατσο, δεν θα με ψηφίζατε ποτε.

Παντως το οτι οσοι μας βρήκαν πέθαναν αμέσως μετα ηταν επικο tbh xD πολυ ρισκο για μας, αλλα το σύστημα δούλεψε και νικήσαμε. Ημουν σιγουρος οτι θα πεθαινα στην αρχή αλλα καπως επιβίωσα μεχρι το τελος.

Απλα εύχομαι την επόμενη φορα να μην ειμαι δολοφονος παλι, να βλέπω το παιχνίδι απο αλλη οπτική, πως το λενε xD

Η αφηγηση του guns ωραια, ειδικά το φινάλε το δούλεψε παρα πολυ καλα, κατ' εμε.

Babba εξαιρετικά έπαιξε και καθως συνεννοούμασταν στα πμ εβλεπα ποσο καθαρη εικονα ειχε και ποση αυτοπεποιθηση οτι μπορει να το καταφέρει. Θεος.

Η SSG ποτε δεν μου εδωσε περιθωριο να την υποψιαστω. Ο Καμουι φερόταν περίεργα και όταν ο Babba μου ειπε οτι και εκεινος σκεφτόταν οτι ειναι ο παλιατσος, τότε πειστηκα και εγω και ετσι καναμε το σχέδιο που καναμε, με δεδομένα οτι ειναι ο παλιατσος και οτι θεωρούσατε οτι εγω ειμαι ο παλιατσος. Δεν ηταν οπως το περιμέναμε αλλα πετυχε ουτως ή αλλως xD

Και στα επόμενα!

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#5813 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 06 April 2018 - 19:20

Α! Κάτι που δεν είπα!

 

Angel.tze βρωμερό σκουλήκι, απαίσιε προδότη, σιχαμερή οχιά! Καθόσουν απέναντι μου τόση ώρα και με κοιτούσες με αυτά τα αθώα ματάκια και από πίσω μου σχεδίαζες πώς θα με φας λάχανο! Επόμενο meeting Εξάρχεια, ρίχνουμε τον angel.tze έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και αφήνουμε τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους!


xbJ3b2w.jpeg


#5814 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 06 April 2018 - 19:40

Υπάρχουν στα εξάρχεια γραφεία του ΠΑΣΟΚ;


O6rrvsU.jpg


#5815 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 06 April 2018 - 19:55

:hahaha: Πανάθεμά σε Babba. Η πρώτη ψήφος ήταν για τσαγάκι και κουβεντούλα αλλά καλά έκανες και με έφαγες γιατί μετά θα επέμενα. Δεν πειράζει όμως γιατί δεν έπαιζε ο Black Kaiser να έχω κάποιον να διαφωνώ μαζί του και θα βαριόμουν. Πώς κατάφερες και έζησες δεν ξέρω, ποιος σε είχε ξαναδεί σε πρώτο γύρο να στρέφεις έτσι ρεύμα όταν ήσουν αθώος δεν ξέρω. Τους έφαγες όλους έναν - έναν και πάλι ήσουν στις λίστες ως λιγότερος ύποπτος. Να βάλεις για πολιτικός, θα σε ψηφίζουν στις εκλογές ό,τι και να κάνεις. Μπράβο σας που το πήρατε το παιχνίδι, νομίζω σας άξιζε. 

 

Νομίζω ότι ο πιο αστείος γύρος ήταν αυτός που μιλούσαν μόνοι τους Babba-Osama-Zura και σε κάποια φάση κάτι δεν της κάθισε καλά και άρχισε να υποστηρίζει τον OdyMonaxos και εκείνος γύρισε και ψήφισε το μόνο άτομο που τον στήριζε. 

 

Super Sayan Girl εξαιρετικό παιχνίδι αν και νομίζω ότι εσύ και ο Angel.tze θα έπρεπε να είχατε αντεστραμμένους ρόλους.

 

Guns εσένα δε σου λέω τίποτα γιατί θα το πάρεις πάνω σου και θα ψωνιστείς πάλι.


ySss0UF.jpg


#5816 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 06 April 2018 - 21:20

Υπάρχουν στα εξάρχεια γραφεία του ΠΑΣΟΚ;

 

Ε, ναι. Στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε Σάββατο βράδυ, έχει πάρτυ απέξω με κοκτέηλ Μολότοφ ~πώς λέμε καϊπιρίνια?~ Κατά τις 11:00 συνήθως. Εναλλακτικά το πάρτυ πάει λίγο πιο πάνω στο ΑΤ Εξαρχείων. Όταν είχε χιονίσει πέρυσι, τους έριχναν χιονόμπαλες XD


xbJ3b2w.jpeg


#5817 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 06 April 2018 - 22:10

Ουυυ, τελειο ακούγεται! Next time for sure~

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#5818 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 06 April 2018 - 22:24

Σ'αρεσε πουλάκι μου ε?

 

Ήδη το βλέπω... Εσύ δεμένος και οι αναρχικοί να έρχονται...

 

xgv6yCT.jpg


xbJ3b2w.jpeg


#5819 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 07 April 2018 - 00:12

 Guns εσένα δε σου λέω τίποτα γιατί θα το πάρεις πάνω σου και θα ψωνιστείς πάλι.

 

Μα το αυτονόητο λέω. Το ξέρω πως είμαι γαμάτος.


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#5820 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

    Ore-sama

  • Members
  • 836 posts

Posted 08 April 2018 - 18:27

Αν και καθυστερημένα, να πω ένα μπράβο στα παιδιά που νικήσανε το παιχνίδι - με το Χριστός Ανέστη μαζί - , ο Babba τα έδωσε όλα, πραγματικά. Να πω στον Οσάμα ντροπή του που μου έγραψε αυτό πριν πεθάνω 

 

 

 

 Η κίνηση του Rubel και της Sharyu να δημιουργήσουν ρεύμα τελευταία στιγμή αυτήν συγκεκριμένα την μέρα έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον...

και δεν με πίστεψε για να βγάλουμε τον Babba από τη μέση. Και το πιο κουλό όντως ήταν ότι μετά ο Ody με ψήφισε κιόλας για δολοφόνο. Και στον Ody, ντροπή του. Μόνο η Μόνο πίστεψε σε εμένα και την φάγατε, άκαρδοι. Αλλά δεν ξεφύγαμε από το εξαιρετικό παιχνίδι του Babba σε συνδυασμό με τον Antzel.Tze που πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως τις σκαπούλαρε από ένα σημείο και μετά.

Ήταν πολύ ωραίο παιχνίδι και καλό RP είχε και τα κειμενάκια του Guns ήταν ωραία. Απολαυστικά ήταν τα ποστς του Kamui για εμένα και όπως είπε και ο ίδιος, θέλανε χρόνο η αλήθεια είναι. 

Ένα μπράβο και από εμένα στη Super Sayan Girl, πραγματικά το παιχνίδι από τον δεύτερο γύρο και μετά ήταν απολαυστικό, διάβαζα τα ποστς σας και μου άρεσε πως πήγαινε το παιχνίδι. To σημείωσα και στον Guns ότι γινόταν πιο ενδιαφέρον από εκείνο το σημείο και μετά.