Παντως, η σημερινη Τουμπα δεν εχει δυστυχως καμμια σχεση με την παλια Τουμπα της δεκαετιας του 80. Ο πατερας μου αρχισε να με πηγαινει τακτικα στο γηπεδο απο το 1984 οποτε θυμαμαι αρκετα καλα την φανταστικη ατμοσφαιρα της δεκαετιας του 80. Την περιφημη θυρα 4 του Μαναβη και του Νικολα. (Εγω βεβαια ημουν στην 1 σαν πιτσιρικας με τον μπαμπα μου). Αλλα ακομα και η 1 τοτε ηταν "προχωρημενη". Εκεινα τα χρονια δεν ειχε σκεπαστρο και ηταν η μονη θυρα με καθισματακια. Παρολα αυτα τα μπαχαλα δεν ελειπαν. Αρκετα ντου σε παραγοντες της φιλοξενουμενης ομαδας και φυσικα η πατροπαραδοτη ριψη αντικειμενων κατα των διαιτητων οταν εμπαιναν στην φυσουνα. Θυμαμαι μια φορα επι προεδριας Βουλινου, δυο παππουδες διπλα μου δεν ειχαν τιποτα αλλο να πεταξουν, οποτε πεταξαν τα παπουτσια τους!
Την σημερινη Τουμπα θα την χαρακτηριζα πιο "τεμπελικη".. Ενας βασικος λογος ειναι τα καθισματα. Παλια οταν η Τουμπα δεν ειχε καθισματα, η χωρητικοτητα εφτανε τις 45,000 και υπηρχε μεγαλυτερη ευχερεια για εντυπωσιακα χορευτικα στην 4 (με το κλασσικο πορτοκαλι των αναποδων φλαι).
Τα πρωτα χρονια που μπηκαν καθισματα, στην 4 ηταν συνεχως σπασμενα αφου οι συνδεσμιτες δεν μπορουσαν να τα συνηθισουν με τιποτα.. Αλλος σοβαρος λογος ειναι η αυξηση της τιμης των εισιτηριων και τα τουρνικε που κρατανε εξω τους τζαμπατζηδες, με αποτελεσμα πολλα "αλανια" να μην πηγαινουν πλεον στο γηπεδο. Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να μειωθουν τα μπαχαλα και εφερε πολλα παιδακια και MILFS στο γηπεδο, κατι που δεν το εβλεπες παλαιοτερα. Σημερα μονο η 4Α και η 4Β κανουν ικανοποιητικη κερκιδα. Οι υπολοιπες θυρες εχουν σοβαρα προβληματα συντονισμου στα συνθηματα. Το δικο μου διαρκειας ειναι στην 3 που ειναι καθαρα οικογενειακη θυρα.
Βεβαια, αυτες ειναι καταστασεις που εχουν επηρεασει ολα τα ελληνικα γηπεδα, και με τα σημερινα δεδομενα εχουμε ακομη την πιο δυνατη εδρα στην Ελλαδα.