Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
- - - - -

Ποδόσφαιρο

• Please log in to reply
2677 replies to this topic

#2581 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 25 June 2014 - 19:00

παντως φαινοταν πως οι Ιβοριανοι δεν ξεραν να μαρκαρουν ομαδικα. οι Ελληνες στην επιθεση καναν οτι ηθελαν.

ατομικα ηταν παικταραδες, αλλα ομαδικα ηταν οτι να'ναι.

μετα την ισοφαριση τους υποτιμησαν και κλειστικαν στην περιοχη τους. απορω που βρηκαν αυτον τον προπονητη.

#2582 Napster

Napster

\ [T] /

• Members
  • 1,105 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 25 June 2014 - 19:10

luis2.jpg

#2583 Black Kaiser

Black Kaiser

You are part of my plan

• Members
  • 1,292 posts

Posted 25 June 2014 - 19:12

Musa - Messi 2-2. Ωραίο παιχνίδι.

Ούτε εγώ πρόσεξα αντιαθλητικό παιχνίδι εκ μέρους των Ιβοριανών πάντως.

Edit: 2-3 μπροστά η Αργεντίνα πάλι.

Edited by Black Kaiser, 25 June 2014 - 19:14.

#2584 1451

1451

.

• Members
  • 2,585 posts

Posted 25 June 2014 - 19:50

Πολύ σκληρά μαρκαρίσματα όπως και από όλες τις αφρικανικές ομάδες. Ο Σαμαράς έτρωγε ξύλο, δεν ήταν λίγες οι φορές που έπεσε και αυτό όχι από θέατρο. Επίσης σε αρκετές αντεπιθέσεις αγκάλιαζαν τους παίκτες για να σταματήσουν. Μια δυο κίτρινες που δόθηκαν είναι πολύ λίγες αν δούμε με πόση ευκολία έδωσαν κόκκινη στον Ιταλό στον αγώνα κατά της Ουρουγουάης.

23 13 τα φάουλ από τη σελίδα της φιφα. Με μόλις τρεις κίτρινες. Δεν θέλουν πολλές ευρωπαϊκές ομάδες στη νοκ άουτ φάση.

Edited by 1451, 25 June 2014 - 19:54.

#2585 Anelis

Anelis

random frantic action

• Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 26 June 2014 - 00:00

Πίστεψα στο Εκουαδόρ, ωραίο το σημερινό.

Posted Image

#2586 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 posts

Posted 26 June 2014 - 00:05

το παρακατω παιδακι εχει συνδρομο down...παροτι ειναι ιρλανδος λατρευει την celtic οπου επαιζε μεχρι φετος ο σαμαρας....

στην κατακτηση του πρωταθληματος σκωτιας ο σαμαρας πηγε στις κερκιδες και πηρε το παιδακι αγκαλια και εκαναν τον γυρο του θριαμβου..του εδωσε να κρατησει το κυπελο και αλλα πολλα..

στο βιντεο απο κατω χτυπιεται στην κυριολεξια για να βαλει γκολ η ελλαδα...και εχει και την φαση του πεναλντι....

https://www.facebook.com/photo.php?v=828580570493458&set=vb.100000245689196&type=2&theater

πφφφφφφ...ποδοσφαιρο...βαρβαροτητες...........

εδιτ..μπαλα δεν ειδα πολυ σημερα καθοτι πηγα σινεμα με την γυναικα...μεχρι σημερα δεν ειχα χασει αγωνα..εεε ηταν η εξοδος η διαζυγιο...αχαχαχαχαχαχαχαχ.......

Edited by vectrapearl, 26 June 2014 - 00:07.

#2587 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 26 June 2014 - 00:07

Νιώθω ήδη τα δάκρυα να κυλούν.

O6rrvsU.jpg

#2588 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 posts

Posted 26 June 2014 - 00:15

δεν νομιζω να σου απευθυνθηκα...ποσο μαλλον ειρωνικα.....

#2589 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 26 June 2014 - 00:26

Προφανώς εφόσον δεν quotάρεις, απευθύνεσαι σε ολόκληρη την κοινότητα, και με την τελευταία σου υπόνοια, γίνεσαι αρκετά πιο συγκεκριμένος.

Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό ούτε με σένα ούτε με το παιδάκι, απλά το ότι προσπαθείς να το χρησιμοποιήσεις για να αποδείξεις κάτι δεν είναι υπεράνω ειρωνίας ή κριτικής.

Θα ήταν καλύτερα ίσως να το είχα θέσει άμεσα και sorry για το ίσως ανούσιο σχόλιο, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι ότι η πατριωτική συγκίνηση μέσω του ποδοσφαίρου δε θεωρώ ότι είναι δείγμα πολιτισμού, αλλά -όπως δείχνει και το βίντεο- πνευματικής αναπηρίας.

Νομίζω ότι μάλλον θα έπρεπε περισσότερο να μας προβληματίζει το γεγονός ότι ίσως η πλειοψηφία του ανδρικού πληθυσμού ενός έθνους βρίσκει τέτοιες ευκαιρίες για να φαίρονται σαν παιδιά με σύνδρομο down.

O6rrvsU.jpg

#2590 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 26 June 2014 - 00:30

Ναι οκ. Βάλτε μία τελεία εδώ γιατί μετά το σεξισμό έπεσαν και full ableist σχόλια και αλλάξτε θέμα συζήτησης άμεσα.

#2591 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 26 June 2014 - 00:58

Δεν καταλαβαίνω που βρίσκεις το ableism (ο σεξισμός btw δε ξέρω αν αναφέρεται σε μένα, αναφέρω τον ανδρικό πληθυσμό δεδομένου οτί αλλιώς δε θα μπορούσα να μιλήσω για ίσως πλειοψηφία, δεν υποννοώ κάτι συγκεκριμένο με αυτό).

Δεν ειρωνεύτηκα το παιδάκι, και νομίζω ότι χρησιμοποίησα politically correct λέξη, που αν με βοηθούσε το αρκετά προσβλητικό spoiler που καλά έκανες και έκανες edit, δε θα είχα πρόβλημα να αναθεωρήσω.

Αυτό που κριτικάρω είναι πώς χρησιμοποιούμε παιδιά με γενετικά διανοητικά προβλήματα για να δικαιολογήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε δικές μας παράλογες κοινωνικές συμπεριφορές. Λες και το επίπεδο ευαισθησίας και πολιτισμού του να μην κορροϊδεύουμε άτομα με εκ γενετής και μη πλήρως θεραπεύσιμες αναπηρίες/αδυναμίες/αρρώστιες/whatever είναι το ίδιο με το να μιμούμαστε μη λογικές και πολιτισμένες συμπεριφορές από τέτοια άτομα.

Γιατί εκ μέρους τέτοιων ατόμων μπορεί να είναι πλήρως δικαιολογημένες και υπεράνω κριτικής, αλλά το να βλέπεις χιλιάδες "πνευματικά υγιείς" μαντράχαλους να πανηγυρίζουν για τη νίκη ενός match σε πατριωτικό πλαίσιο την ώρα που τα μέλη και οι οπαδοί της αντίπαλης ομάδας μοιάζουν φοβερά απογοητευμένοι, το βρίσκω -εκτός από βλακώδες- ρατσιστικό.

Ποιος ξέρει στο φινάλε πόσα παιδιά με σύνδρομο down μπορεί να ήθελαν να πανηγυρίσουν για την Ακτή και δεν μπόρεσαν εξαιτίας του αποτελέσματος; Παύει ο αθλητικός πατριωτισμός να αποτελεί δείγμα βαρβαρότητας; Μήπως είναι λίγο υποκριτικό το να ευαισθητοποιούμαστε υπερβολικά όταν βλέπουμε μόνο τη μία πλευρά του πράγματος;

Edited by Kamui, 26 June 2014 - 01:03.

O6rrvsU.jpg

#2592 vectrapearl

vectrapearl

κουρεας ο μεγας...

• Members
  • 534 posts

Posted 26 June 2014 - 01:02

εγραψα ενα ποστ στο τοπικ του ποδοσφαιρου..

οσο για το ''βαρβαροτητες..''ηταν στο κλιμα της ημερας.δεν πηγαινε πουθενα ουτε στοχοποιησα καποιον...

επειδη εγω το συγκεκριμενο συνδρομο το ζω καθημερινα απο πολυ κοντινο μου μελος ευχομαι  να μην χρειαστει να το περασεις ποτε σου...

αν και ισως τοτε καταλαβεις οτι ακομα και το ποδοσφαιρο που εσυ θεωρεις οτι απευθινεται σε πνευματικα αναπηρους(ευχαριστω που με-μας κατατασεις εκει)..μπορει να δωσει την παραμικρη χαρα σε ενα παιδακι.....

ασχολησου με οτι θελεις γουσταρεις και αγαπας απλα μια συμβουλη...

οπως εγω δεν γραφω εδω μεσα για yiaoi,ecchi και romance για να μην πεταξω καμια μπαρουφα γιατι πολυ απλα δεν το κατεχω ετσι και εσυ μπορεις να προσεχεις λιγο τι λες και που το λες....

OVER AND OUT απο την κουβεντα γιατι κουρασε.....

μπαλιτσα απο εδω και περα εχουμε ακομα σχεδον μισο μηνα μουντιαλ.....

και για να μην ξεχνιεμαι......

HUP HOLLAND HUP...!!!!!!!!

#2593 iristella

iristella

Heelchou!

• Administrators
  • 10,437 posts

Posted 26 June 2014 - 01:07

Καταρχάς να πω πρώτα και βασικότερα ότι είχα άλλη εικόνα στο νού μου. Νόμιζα την βρήκα γιατί έμοιαζε το σχεδιάγραμμα και κακώς ανέβασα την συγκεκριμένη. Ήταν φάουλ και ζητώ συγγνώμη και γι αυτό και την απέσυρα.

Η εικόνα που ήθελα να βάλω εξηγούσε το γιατί φράσεις

πατριωτική συγκίνηση μέσω του ποδοσφαίρου δε θεωρώ ότι είναι δείγμα πολιτισμού, αλλά -όπως δείχνει και το βίντεο- πνευματικής αναπηρίας.

δεν είναι οκ.

Δεν είναι οκ με άλλα λόγια να χαρακτηρίζεις ως πνευματική αναπηρία, σύνδρομο down  κ.ο.κ οποιαδήποτε συμπεριφορά δεν σου αρέσει και θεωρείς κατακριτέα. Δεν είναι οκ να εξισώνεις ένα παιδί που χαίρεται απλά με ένα άθλημα με μία αρνητική συμπεριφορά. Δεν είναι ωραίο να χρησιμοποιείς το σύνδρομο down ως βρισια. Όλα αυτά είναι ableist. Ο πολιτισμός και η πνευματική αναπηρία δεν είναι έννοιες αλληλοαποκλειόμενες.

#2594 mono

mono

Ελιτίστρια

• Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 26 June 2014 - 01:15

@vectapearl

Δεν ξέρω γιατί θεωρείς ότι πρέπει να μας δείξεις συγκινητικά βιντεάκια για να υπερασπιστείς την όποια αγάπη σου για το ποδόσφαιρο. Δεν με βλέπεις να βάζω συγκινητικά βιντεάκια με τους 250.000 ανθρώπους που έμειναν στο δρόμο καθότι εκδιώχθηκαν από τα σπίτια τους για "τουριστικούς" λόγους προκειμένου να υπερασπιστώ τη δική μου θέση, με βλέπεις?

Μπορεί το ποδόσφαιρο να είναι ένα σπουδαίο άθλημα και να προσφέρει όντως συγκινητικές στιγμές σε αυτούς που το βλέπουν. Η μαζική υστερία όμως είναι εντελώς κάτι άλλο. Οι βάρβαρες εκδηλώσεις των οπαδών δεν υποννοούν ότι το ίδιο το άθλημα είναι βάρβαρο. Ναι στο τέλος της μέρας είναι απλά κάποιοι άνθρωποι που κλοτσάνε μια μπάλα. Σου αρέσει το βλέπεις, δεν σου αρέσει δεν το βλέπεις. ΑΛΛΑ από κει μέχρι να ακούγονται ουρλιαχτά μέχρι τις μικρές πρωϊνές ώρες και από το να σκοτώνονται άνθρωποι στο όνομα της μπάλας υπάρχει μια απόσταση θεωρώ εγώ. Αυτό που δεν καταλαβαίνεις και εσύ και πολλοί άλλοι προφανώς είναι ότι το πρόβλημα δεν είναι το άθλημα ούτε οι φίλαθλοι. Είναι το οπαδιλίκι, η καφρίλα και η χρήση του αθλήματος για την επίτευξη κέρδους σε βάρος των ανθρώπων. Πρώτοι εσείς που το αγαπάτε θα έπρεπε να ασκείτε κριτική σε αυτήν την τρισάθλια διοργάνωση.

Μπορούμε να περνούμε καλά βλέποντας μουντιάλ αλλά παράλληλα μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε τα προβληματικά του στοιχεία χωρίς να θιγόμαστε σε προσωπικό επίπεδο.

xbJ3b2w.jpeg

#2595 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 26 June 2014 - 01:28

εγραψα ενα ποστ στο τοπικ του ποδοσφαιρου..

οσο για το ''βαρβαροτητες..''ηταν στο κλιμα της ημερας.δεν πηγαινε πουθενα ουτε στοχοποιησα καποιον...

επειδη εγω το συγκεκριμενο συνδρομο το ζω καθημερινα απο πολυ κοντινο μου μελος ευχομαι  να μην χρειαστει να το περασεις ποτε σου...

αν και ισως τοτε καταλαβεις οτι ακομα και το ποδοσφαιρο που εσυ θεωρεις οτι απευθινεται σε πνευματικα αναπηρους(ευχαριστω που με-μας κατατασεις εκει)..μπορει να δωσει την παραμικρη χαρα σε ενα παιδακι.....

ασχολησου με οτι θελεις γουσταρεις και αγαπας απλα μια συμβουλη...

οπως εγω δεν γραφω εδω μεσα για yiaoi,ecchi και romance για να μην πεταξω καμια μπαρουφα γιατι πολυ απλα δεν το κατεχω ετσι και εσυ μπορεις να προσεχεις λιγο τι λες και που το λες....

Δε χρειάζεται να μου απαντήσεις περαιτέρω, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν θεωρώ ότι το ποδόσφαιρο από μόνο του απευθύνεται σε πνευματικά ανάπηρους. Κι εγώ βλέπω μουντιάλ στο φινάλε, και διασκεδάζω με πολλές φάσεις. Όχι όμως σε πατριωτικό και ρατσιστικό πνεύμα. Απλά βρίσκω τις συμπεριφορές ατόμων, ιδίως όταν συνδιάζουν το ποδόσφαιρο με τον πατριωτισμό παράλογες. Ένα παιδάκι που δεν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση του ας πάρει όση χαρά θέλει, απλά όσοι μπορούν να σκεφτούν πέρα από αυτό (χωρίς να υποννοώ το σύνδρομο down δεν είναι κάτι που μπορεί να αντιμετωπιστεί σε ένα βαθμό ή να τσουβαλιάζω όλα τα παιδιά με σύνδρομο down, αλλά αυτό είναι εντελώς άλλο ζήτημα) δε τους βλάπτει να συζητάνε για πράγματα για τα οποία δέχονται κριτική.

Δεν είναι οκ με άλλα λόγια να χαρακτηρίζεις ως πνευματική αναπηρία, σύνδρομο down  κ.ο.κ οποιαδήποτε συμπεριφορά δεν σου αρέσει και θεωρείς κατακριτέα. Δεν είναι οκ να εξισώνεις ένα παιδί που χαίρεται απλά με ένα άθλημα με μία αρνητική συμπεριφορά. Δεν είναι ωραίο να χρησιμοποιείς το σύνδρομο down ως βρισια. Όλα αυτά είναι ableist. Ο πολιτισμός και η πνευματική αναπηρία δεν είναι έννοιες αλληλοαποκλειόμενες.

Συμφωνώ στο ότι δεν είναι ωραίο, αλλά αν κατακρίνω κάτι αυτό δεν έχει σχέση με τα παιδιά που πάσχουν πραγματικά από τέτοια προβλήματα. Απλά το ζήτημα της "εξίσωσης" μπαίνει αναπόφευκτα στο νου μου όταν στο πλαίσιο μιας "ευαισθητοποίησης" ουσιαστικά γίνεται προσπάθεια να δικαιολογηθεί μια συμπεριφορά που είναι εντελώς άλλο πράγμα να τη βλέπεις από άτομα με πνευματική αναπηρία από άτομα χωρίς. Δεν το κάνω με υβριστική διάθεση, είπα απλά ότι μια τέτοια ομοιότητα είναι κάτι που ίσως πρέπει να μας προβληματίσει. Αν θεωρούσα την πλειοψηφία των Ελλήνων "καθυστερημένους" και εξίσωνα τη συμπεριφορά τους με τέτοιου είδους πνευματική αναπηρία, δε θα θεωρούσα ότι πρέπει να μας προβληματίσει. Απλά το ότι καταλήγω να κάνω μια τέτοια παρομοίωση δεν είναι εντελώς αβάσιμο ούτε εκτός του πλαισίου της συζήτησης, άσχετα με το αν ήταν λάθος μου ή τέλοσπάντων "δεν είναι οκ". Κατα τ' άλλα δεκτή η παρατήρηση.

Edited by Kamui, 26 June 2014 - 01:30.

O6rrvsU.jpg