Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Τα βάσανα του μαθητή... Τ___Τ
Καταχωρήθηκε 22 Ιούνιος 2011 - 16:38
Η βιολογια πλεον δεν ειναι το ευκολο 20αρι του παρελθοντος. Επισης η υλη εχει μεγαλωσει(τωρα ειναι 58 ή 68 σελιδες) και γενικα τελευταια οι βαθμοι εχουν πεσει.
Επισης αν την υποτιμησεις μετα συμμαζευται δυσκολα.
Απο την εμπειρια μου το λεω γιατι κι εγω περσι την ειχα υποτιμησει λιγο. Χρειαστηκε να ιδρωσω στο τελος για να το σωσω το μαθημα(18,8 πηρα).
Βεβαια αν σας κανει κλικ το μαθημα απο την αρχη δεν εχετε να φοβαστε τιποτα.
Καταχωρήθηκε 22 Ιούνιος 2011 - 16:43
τι μαλον, των προηγουμενων χρονων θεωρουνταν γελοια... εμενα με κραζαν ολοι που ειχα παρει βιολογια.. μεχρι και γω το μετανιωσα στο τελος που την πειρα γιατι την ειχα λιωσει στο διαβασμα... but laterΚαι εγώ σκέφτομαι για βιολογία, μιας και είναι καθαρά θεωρία και όπως είπε και ο laraska είναι σχετικά λίγη η ύλη.
Τώρα για τα μαθηματικά γενικής, όπως μου είπε ο μαθηματικός μου, απλά δεν ήταν αρκετά προετοιμασμένοι όσοι δεν έγραψαν, γιατί μάλλον το είχαν για εύκολο.

anyway στη βιολογια αν τη διαβαζεις καθε βδομαδα το μαθημα που εχεις και την κανεις καλες επαναληψεις εχεις σιγουρο βαθμο, ειδικα αν εισαι τεχνολογικη-θετικη που δεν εχεις θεμα με τις γελοιες πραξεις και τα διαγραμματα... αντιθετα οι θεωρητικοι ουτε πολαπλασιασμο με το 10 δεν ξεραν να κανουν και δυσκολευοντουσαν. γι αυτο φετος την πατησαν ολοι στο διαγραμμα (που δεν ηταν κατι δυσκολο)
αντιθετα μαθηματικα ειναι μικρη η υλη και τα κανεις και στην κατευθυνση, αλλα ειδαμε φετος τι εγινε, που μονο οι καλα ποετοιμασμενοι γραψανε. καλα οσα παιδια απο θεωρητικη γραψαν μαθηματικα φετος ηταν απλα κριμα...
τελος παντον, ο καθηγητης του φροντηστηριου μου ειχε προτεινει απο τη στιγμη που δεν εχω θεμα με το να μαθω καποια πραγματα (που στη βιολογια δεν θελει παπαγαλια, αλλα να τα μαθεις και να τα καταλαβεις) καλυτερα βιολογια απο μαθηματικα, αν δεν μπορω τετοιου ειδους μαθηματα καλυτερα μαθηματικα που στην τελικη ειναι τυποι
(και μαλιστα ο καηγητης με θεωρει μαθηματικο μυαλο, και ηταν και μαθηματικος, δεν μου προτεινε ομως το μαθημα του!)
ε προσωπικα δεν με ενδιεφερε και το 5ο πεδιο οπωτε πειρα βιολογια

Καταχωρήθηκε 22 Ιούνιος 2011 - 18:11

Καταχωρήθηκε 22 Ιούνιος 2011 - 18:27
Το κρίμα για όσους δεν έγραψαν δεν το καταλαβαίνω. Εγώ θα ήθελα να πω συγχαρητήρια σε όσους έγραψαν παρά τα δύσκολα θέματα και απέδωσαν οι προσπάθειες τους. Δε γίνεται να γράφουν όλοι 20.
Επειδή μάλλον έχει παρερμηνευθεί κάπως το μαθηματικό μυαλό, Jimking άκου εδώ. Τα μαθηματικά γενικής είναι 3 κεφάλαια.
Το πρώτο το μελέτας στην κατεύθυνση σε βάθος, οπότε δε θα δυσκολευτείς καθόλου.
Η στατιστική είναι τύποι απ'έξω και μεθοδολογία, τίποτα άλλο.
Οι πιθανότητες δεν είναι τίποτα τρομερό, ψιλοτυποποιημένα είναι εδώ που τα λέμε. Χρειάζεται να ασχοληθείς όμως.
Εγώ θα σου πρότεινα να τα πάρεις αν σου αρέσουν έστω και λίγο. Θα είναι πολύ πιο ξεκούραστα απο βιολογία. Όπως και νά'χει όμως, ΕΙΝΑΙ λίγο ρίσκο.
Αν είσαι τεχνολογική, μη ξεχνάς ότι θα έχεις να μάθεις απ'έξω και το ΑΟΔΕ που θα σου σπάσει τα νεύρα.
Αυτά επειδή είπες ότι δεν είσαι καλός στην αποστήθιση. Υπάρχει κίνδυνος να μπουχτίσεις. Και μόνο από το ΑΟΔΕ δηλαδή κιόλας.
Καταχωρήθηκε 22 Ιούνιος 2011 - 18:37
ακριβως γι αυτο δεν πειρα μαθηματικα, για το ρισκο.. στη βιολογια η τα ξερεις ή δεν τα ξερεις, ειναι καθαρα θεμα διαβασματος.Δε θέλω να παρεξηγηθώ και να φανώ εμπαθής, αλλά:
Το κρίμα για όσους δεν έγραψαν δεν το καταλαβαίνω. Εγώ θα ήθελα να πω συγχαρητήρια σε όσους έγραψαν παρά τα δύσκολα θέματα και απέδωσαν οι προσπάθειες τους. Δε γίνεται να γράφουν όλοι 20.
Εγώ θα σου πρότεινα να τα πάρεις αν σου αρέσουν έστω και λίγο. Θα είναι πολύ πιο ξεκούραστα απο βιολογία. Όπως και νά'χει όμως, ΕΙΝΑΙ λίγο ρίσκο.
ειναι κριμα, για τα παιδια της θεωρητικης, γιατι τα μαθηματικα που βαλαν ειχαν θεματα κατευθυνσης οχι γενικης. τα χαντακωσαν τα παιδια κανονικοτατα.
δεν μπορει να εμποδιζουν οποιον δεν εχει μαθηματικη σκεψη απο το να πιασει εστω το 10
ειναι καθαρη ηλιθιοτητα, οποιον μαθηματικο και να ρωτησεις αυτο θα σου πει
ναι στα μαθηματικα της κατευθυνσης ισχύει αυτο που λές,
αλλα οχι στα γενικης που ανοιγουν 5ο πεδιο και αποτελουν υψηλης βαρυτητας και οπως και να το δεις και στην ευκολη μορφη τους ειανι εμποδιο για τους θεωρητικους
Καταχωρήθηκε 22 Ιούνιος 2011 - 18:47
Αν κάποιος ασχολιόταν σοβαρά και ήταν ψύχραιμος δεν υπάρχει περίπτωση να έγραφε κάτω απο 17... βαριά-βαριά.
Και στην τελική όλοι τα ίδια θέματα γράφουν

Οι καθηγητές αυτό που λες θα έλεγαν ό,τι και να γινόταν όμως, προτιμώ να εμπιστεύομαι τη δικιά μου κρίση.
Καταχωρήθηκε 22 Ιούνιος 2011 - 19:02
( ζητω συγχωρεση για τα ορθογραφικα :] )
Καταχωρήθηκε 22 Ιούνιος 2011 - 19:13
ρωτα οποιο παιδι της θεωρητικης εγραψε μαθηματικα, αν εχω αδικο πες μου... ποσοι γραψανε καλα?Θα συμφωνούσα με ό,τι λες στην περίπτωση που έβαζαν πραγματικά δύσκολα θέματα. Τα φετινά μπορεί να ήταν δυσκολότερα σε σχέση με άλλες χρονιές, αλλά από μόνα τους δεν ήταν τίποτα το εξωφρενικό. Ήταν περίπου στο επίπεδο των διαγωνισμάτων που γράφουν στα φροντιστήρια. Για την ακρίβεια, μόνο το πρώτο ερώτημα του δεύτερου θέματος απαιτούσε την ελάχιστη λογική σκέψη (και την απάντηση τη γράφει παρακάτω οπότε μπορείς να το εξετάσεις και έτσι...). Το τέταρτο θέμα ήταν μια παραγώγιση που ήθελε προσοχή. Τίποτα άλλο.
Αν κάποιος ασχολιόταν σοβαρά και ήταν ψύχραιμος δεν υπάρχει περίπτωση να έγραφε κάτω απο 17... βαριά-βαριά.
Και στην τελική όλοι τα ίδια θέματα γράφουν
Οι καθηγητές αυτό που λες θα έλεγαν ό,τι και να γινόταν όμως, προτιμώ να εμπιστεύομαι τη δικιά μου κρίση.
σε γενικα πλαισια και οτι εχει να κανει με τεχνολογικους-θετικους συμφωνω μαζι σου, και γω ειμαι αυστηρος σε αυτα, και τα φετινα θεματα δεν τα θεωρησα δυσκολα (πολα ομως ναι, και λογω αγχους επιασα οτι επιασα)
αλλα για τους θεωριτικους το βλεπω αλλιως, και το βλεπω απο γνωστους και φιλους, εδω τα παιδια της τεχνολογικης που διαβαζαν και πηγαιναν για 20 γραψαν 8-14, μονο απο τους καλους μαθητες τεχνολογικης και θετικης ακουσα ψηλους βαθμους, ολα αυτα σε ενα μαθημα που μας λεγαν ποσο πανευκολο ηταν και φενοταν απο τα παλια θεματα
ρισκο γιατι ειναι μαθηματικα, καθε ασκηση ειναι διαφορετικη, μπορει να κολησει το μυαλο σου, να κανεις λαθος στις πραξεις κλπ κλπΤι εννοειται με το ρισκο εκριβως ?
στη βιολογια ή τα ξερεις ή δεν τα ξερεις, δεν εχει ρισκο, στο τελος μονο εσυ φταις αμα δεν γραψεις γιατι δεν διαβασες
και οχι δεν ειναι αποστηθηση και δεν εχει ολο αυτο το βουνο που συναντησαμε στο αοδε, ειναι απλα θεμα διαβασματος και του να τα μαθεις-καταλαβεις-κατανοησεις
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από matassos: 22 Ιούνιος 2011 - 19:19
Καταχωρήθηκε 22 Ιούνιος 2011 - 19:13

Καταχωρήθηκε 22 Ιούνιος 2011 - 19:20
Jimking αυτό είναι κάτι που πρέπει να συζητήσεις και με τους καθηγητές σου όμως, με όσους εμπιστεύεσαι τουλάχιστον. Αυτοί θα ξέρουν καλύτερα.
Καταχωρήθηκε 22 Ιούνιος 2011 - 19:21
yep δεν εχεις τιποτα να φοβηθεις jimking και το 19 μια χαρα ειναι
+ εαν εισαι καλος οπως λες μην το σηζητας καθολου
και επισης ρωτα τους φροντηστες σου ποιο ειναι καλυτερο να παρεις αυτη θα ξερουν καλυτερα
τις δυνατοτητες σου και θα ξερουν που μπορεις να τα πας καλητερα..
Καταχωρήθηκε 22 Ιούνιος 2011 - 19:22

Καταχωρήθηκε 22 Ιούνιος 2011 - 19:25

περαν του οτι καλυτερα να καλοπερασετε αυτο το καλοκαιρι, περσι λεγαν θα το αλλαξουν και τελικα μας δωσαν τον οκτωβρη το παλιο, οπωτε μπορει να το αλλαξουν φετος
Καταχωρήθηκε 22 Ιούνιος 2011 - 21:44
μη κανει κανεις τη μλκια να παρει το αοδε και να το διαβαζει καλοκαιριατικα
περαν του οτι καλυτερα να καλοπερασετε αυτο το καλοκαιρι, περσι λεγαν θα το αλλαξουν και τελικα μας δωσαν τον οκτωβρη το παλιο, οπωτε μπορει να το αλλαξουν φετος
το αοδε εγώ ξεκίνησα να το διαβάζω γύρω στον οκτώβριο-σεπτέμβριο και έγραψα στο τέλος 19,7:ballumad:
δεν είνια ανάγκη να το διαβάσεις καλοκαιριάτικα ....βέβαια εγώ έχω γονείς στην τράπεζα και μου τα εξηγούσαν

κρίμα που δεν είχα πάρει αοθ

Καταχωρήθηκε 22 Ιούνιος 2011 - 22:01