Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ghost Hound


  • Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 Alexiel

Alexiel

    Anime Freak

  • Members
  • 475 posts

Posted 24 December 2007 - 14:38

Ghost Hound

Posted Image

Τηλεοπτική Σειρά 22 επεισοδίων
Προβλήθηκε από 18.10.2007 μέχρι 20.03.2008
Παραγωγοί: Production I.G, Shirow Masamune

Αν σας αρέσουν τα παραφυσικά, ψυχολογικά και ταυτόχρονα «περίεργα» anime τότε το Ghost Hound είναι ένας συνδυασμός που θα σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον.

Posted Image Posted Image Posted Image

Το anime ασχολείται κατά κύριο λόγο με το παραφυσικό και το ανεξήγητο. Αναφέρεται σε δύο παράλληλους κόσμους το πραγματικό κόσμο (Utsushiyo) και τον κρυφό κόσμο (Kakuriyo) και το πώς μπορεί κάποιος να έρθει σε επαφή με τον κρυφό κόσμο μέσω εκτός σώματος εμπειρίας. Οι τρεις κεντρικοί χαρακτήρες (Komori Tarou, Ogami Makoto και Nakajima Masayuki), ο καθένας για τους δικούς του διαφορετικούς λόγους, καταφέρνουν να πετύχουν μία εκτός σώματος εμπειρία και να μπουν στον Kakuriyo. Ο θεατής βλέπει το πως τα τρία αγόρια αντιμετωπίζουν αυτή την εμπειρία, τι σημαίνει για αυτούς, τι προβλήματα τους δημιουργεί και πώς αντιμετωπίζουν αυτές τις εμπειρίες οι ενήλικες και οι ειδικοί.

Posted Image Posted Image Posted Image

Μπορεί να ξενίσει πολλούς ο αργός ρυθμός του anime, αλλά πιστεύω ότι εξυπηρετεί πάρα πολύ στην ανάπτυξη του, αφού όλα τα παραφυσικά γεγονότα που λαμβάνουν μέρος προσπαθούν να εξηγηθούν τόσο με την υπάρχουσα γνώση από τους ειδικούς, τις παρατηρήσεις που κάνουν πάνω στις εμπειρίες που έχουν οι χαρακτήρες αλλά και την αναζήτηση καλύτερων εξηγήσεων για αυτές τις εμπειρίες. Όμως, οι κεντρικοί χαρακτήρες προσπαθούν και αυτοί μέσα από τις δικές τους ενέργειες να βρουν εξηγήσεις, περισσότερο χειροπιαστές πάνω στις εμπειρίες που έχουν. Εξηγήσεις που μπορεί να μην συμφωνούν με την λογική, αλλά να εξηγούν τις καταστάσεις που τους συμβαίνουν καλύτερα. Αυτή η αντιπαράθεση δίνει μία τρομερή αίσθηση στο anime, πραγματικά μοναδική.

Posted Image Posted Image Posted Image

Το animation είναι πολύ απλό, έχει χαρακτηριστεί από πολλούς σαν μινιμαλιστικό, αλλά πρέπει να πω ότι αυτό είναι ένα καλό στοιχείο αφού δένει πάρα πολύ καλά με την όλη ατμόσφαιρα που περικλείει το anime. Ίσως αυτό το απλό μερικές φορές, αποτυπώνει καλύτερα το όλο παραφυσικό και παράλογο που διέπει το anime. Ακόμα, η χρήση των τρισδιάστατων γραφικών που υπάρχει είναι από τις καλύτερες που έχω δει. Γίνεται μόνο εκεί που πρέπει και μετρημένα, χωρίς να επισκιάζει το υπόλοιπο animation.

Posted Image Posted Image Posted Image

Από θέμα ηχητικής επένδυσης, η μουσική είναι αρκετά καλή. Το κομμάτι της εισαγωγής είναι αρκετά καλό και ταιριάζει πάρα πολύ με το κλίμα που δημιουργεί το anime. Αλλά περισσότερη εντύπωση απ' όλα κάνει η χρήση των διάφορων «θορύβων», που ακούγονται στις «παράξενες» σκηνές και στα ανεξήγητα γεγονότα. Μπορεί στην αρχή να ενοχλήσουν, όμως ταιριάζουν απόλυτα με τις σκηνές που συνοδεύουν και τονίζουν περισσότερο ατμόσφαιρα που δημιουργεί το anime.

Posted Image Posted Image Posted Image


Το anime μπορείτε να το βρείτε από τους Genjo, που κάνουν πολύ καλή δουλειά και βγάζουν τα επεισόδια αρκετά γρήγορα.

Επίσης υπάρχουν οι Ureshii, που αργούν λίγο αλλά κάνουν ελαφρώς καλύτερη δουλειά σε σχέση με τους Genjo.
Posted Image

#2 Konata

Konata

    mukyu~

  • Members
  • 311 posts

Posted 30 December 2007 - 01:24

Thanks για το review. Κάθισα και το είδα, και είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον :)
Posted Image

#3 mrjack6

mrjack6

    is a modern day bohemian

  • Members
  • 14 posts

Posted 31 December 2007 - 18:29

ένα καταπληκτικό ανιμε κατα την άποψή μου, εχω δεί μέχρι στιγμής μέχρι το 4ο επισόδιο, και μπορώ να πώ ότι λίγα απο τα άνιμε που έχω δει μου κίνησαν τόσο το ενδιαφέρον απο τόσο νωρις. Κάθε πότε θα βγαίνει καινούριο επισόδιο?

#4 Konata

Konata

    mukyu~

  • Members
  • 311 posts

Posted 31 December 2007 - 18:33

κάθε εβδομάδα.
Posted Image

#5 mrjack6

mrjack6

    is a modern day bohemian

  • Members
  • 14 posts

Posted 31 December 2007 - 18:55

αααα, τέλεια! arigato gozaimasu :)

#6 Konata

Konata

    mukyu~

  • Members
  • 311 posts

Posted 31 December 2007 - 18:57

dou itashimashite *bows*
Posted Image

#7 spyo

spyo

    Το αρνι τσιμπιτσι

  • Members
  • 540 posts

Posted 06 January 2008 - 11:59

I.G never fails

#8 attsifte D

attsifte D

    Anime Freak

  • Members
  • 271 posts

Posted 06 January 2008 - 14:06

Μόνο και μόνο που το προτίνεις... πάτησα στα links και ξεκινώ σιγά σιγά!
Arigato :D
Spoiler:

"The more you know yourself the less things upset you"

#9 xHatebreedx

xHatebreedx

    Animeρος

  • Retired Staff
  • 394 posts

Posted 15 January 2008 - 17:27

Να ενημερωσω πως μολις ξεκινησε και το ελληνικο fansub της σειρας απο την AnimeClipse ( .::Enter AnimeClipse - Hellenic Fansubs United::.)
Enjoy ^_^

#10 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 14 February 2009 - 03:56

Nice preview. ^^

Για μένα, δεν ήταν κακό αλλά δεν ηταν και τπτ τρομερό.

Προσωπικά είχε τρομερές δυνατότητες σαν concept για να φτάσει ακόμη και αριστουργήματα της Production IG όπως το Seirei no moribito και Gits Sac, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε.

Εξηγούμαι :

Παρ'ότι είχε απίστευτα ανατριχιαστικά εφέ, topnotch animation και πολύ έξυπνους και ενδιαφέροντες διαλόγους περί ψυχολογίας-ανθρωπολογίας αλλά και ανέλυε εγκεφαλικά/ιατρικά θέματα, κάπου την έχανε την μπάλα πιστεύω.
Για κάποιο λόγο οι χαρακτήρες πλην ελάχιστων εξαιρέσεων μου φάνηκαν μη πειστικοί για να μην πω αδιάφοροι, και το σενάριο σίγουρα δεν ήξερε που ήθελε να πάει αν και είχε και λίγες καλές στιγμές ομολογώ.

Αυτό ως αποτέλεσμα πάντως πέρα από σε ελάχιστα επεισόδια, κοίμιζε λόγω αργής εώς ανύπαρκτης πλοκής και γενικά σε άφηνε με την επιθυμία πως υπάρχει περίπτωση να δεις κάτι καλό που τελικά όμως δεν το έβλεπες ποτέ...
Κρίμα για μένα γιατί κατά κάποιον τρόπο κατέστρεψαν τρομερή ιδέα και προσωπικά μου φάνηκε πως το show αν υστερούσε σε κάτι ήταν καθαρά στον σκηνοθέτη και στο vision που είχαν για το ending... Αν είχε τον ίδιο απ'το gits sac, μπορεί να είχαμε δει και αριστούργημα. Κρίμα πάντως.

Πάντως και πάλι δεν ήταν το πλήρες fail, την μια του προβολή δεν την μετάνιωσα κυρίως λόγω του animation-eye candy και κάποιων εύστοχων ιδεών-συζητήσεων αλλά και λόγω eerie ατμόσφαιρας με ανάλογα εφέ.

 

Αλλά δεν νομίζω πως ο μέσος anime fan θα μπορούσε να δει τέτοια σειρά εύκολα χωρίς drop.


Edited by Radagast, 15 January 2014 - 12:07.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#11 kazmir

kazmir

    Clan of Malkavian

  • Members
  • 184 posts

Posted 14 January 2014 - 15:08

Πόσο ωραία ξεκίνησε και με τι χάλι έληξε...


If you loved me, you'd all kill yourself today!
Posted Image


#12 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 15 January 2014 - 11:56

Αυτό ακριβώς. Στο τέλος ένιωθα ότι βλέπω ποκεμον μπατολ. Πολύ κρίμα.

Posted Image


#13 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 15 January 2014 - 13:19

A ωραία και πάνω που το ξεκίνησα και ήμουν τόσο ενθουσιασμένη σε φάση "Nice creepy and stuff".



#14 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 15 January 2014 - 16:35

Είναι εξαιρετικό μέχρι λίγο πριν το τέλος.

Σε αυτό μου θύμισε το Bounen, σχεδόν δεν έχεις τίποτα αρνητικό να του προσάψεις....μέχρι τα τελευταία 4-5 επεισόδια. Παρόλα αυτά αξίζει, και το μεγαλύτερο μέρος του παραμένει αξιόλογο, οπότε μην απογοητεύεσαι εντελώς.

 

Άσε που έχει ένα από τα ωραιότερα OP που έχω δει σε σειρά.


Posted Image


#15 kazmir

kazmir

    Clan of Malkavian

  • Members
  • 184 posts

Posted 16 January 2014 - 00:16

Το ΟP είναι όντως εξαιρετικό και το πρώτο μισό της σειράς θα έπρεπε να διδάσκεται για το πως στήνεις μια ιστορία μυστηρίου και μεταφυσικού. Το τέλος της σειράς θα πρέπει να διδάσκεται όμως ως παράδειγμα epic fail. Α κάτι ακόμη! Ξέχασα να πω ότι στον ηχητικό τομέα έχει γίνει πολύ προσεγμένη δουλειά.... Σχεδόν ανατριχιαστική...  

Μου άρεσε πάντως ο υποτιτλισμός από τα παιδιά της Ōkami Fansubs. Αν τελικά αποφασίσετε να δείτε τη σειρά, τιμήστε την δουλειά τους.


Edited by kazmir, 16 January 2014 - 00:22.

If you loved me, you'd all kill yourself today!
Posted Image