Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Έχεις avatar Bleach και υπογραφή reborn, δεν θα επεκταθώ περαιτέρω επειδή είσαι μικρότερος.
αυτο συμβαινει απλα επειδη μου αρεσουν αυτες οι εικονες, και ναι εισαι μεγαλυτερος και εχεις διαβασει παρα πολλα περισσοτερα manga απο εμενα και πιθανως γι αυτο δεν εχω βρει καποιο χειροτερο .τωρα το γιατι δεν μου αρεσει αφου θελετε να μαθετε : το σχεδιο σε πολλα σημεια δεν ειναι καθολου καλο τουλαχιστον οχι της αρεσκειας μου, δευτερον το η ιδεα με το nen( και γι' αυτο και οι περισσοτερες μαχες) καθως και η εξωτερικη εμφανιση του βασιλια δεν μου αρεσει καθολου και μου θυμιζει dragonball το οποιο δεν μου αρεσει καθολου(οχι οτι ξερω και τιποτα για το dragonball απλα οτι εχω ακουσει αρα μπορει να κανω λαθος), τριτον βρισκω την πλοκη απολυτα βαρετη σε πολλα σημεια του manga, τεταρτον καθε ηρωας που βρισκω ενδιαφερον εχει πολυ καιρο να εμφανιστει, καθως και το πως αποδεχονται τους θανατους τοσο ευκολα δεν μου κανει καθολου για shounen, επιπλεον δεν που αρεσει που ο ηρωας ξεκιναει απο μια τοσο νεαρη ηλικια, εχω βρει μερικα λαθη σε μερικες μαχες(σχετικα με την δυναμη των αντιπαλων: κυριο παραδειγμα η τελικη μαχη στο green island). Κυριως αυτα, δεν θα κατσω να λεω τι δεν μου αρεσει σε καθε chapter. .
Συγνωμη για την καθυστερηση απλα γραφω υπερβολικα αργα...
Σεβομαι το οτι δεν σαρεσε το σχεδιο,το οτι δεν σαρεσει η ιστορια με το νεν και το οτι σε μερικα σημεια ειναι βαρετο.Αυτα.Και thanks που απαντησες.
Θα αφησω τον Dragon να σου απαντησει σε ολα αν θελει και αυτος,εμενα με καλυψες...
" On life's vast ocean diversely we sail. Reasons the card, but passion the gale. ,,
Έριχνα μια ματιά στις σειρές του Jump και σκεφτόμουν πως ο Togashi με τα έργα του πρέπει να έχει επηρεάσει περισσότερες σειρές από τον Yoriyama.
Πέρα από το γεγονός ότι το HxH και το YYH αποτελούν τις βάσεις των 2 από τις 3 μεγάλες σειρες της εποχής , και τα πολλά shonen του Jump έχουν πάρει στοιχεία.
Έχουμε και λέμε ..
Toriko : Manga με κυνηγούς και εξειδίκευση στο φαί.
Metallica - Metalluca : Manga με κυνηγούς και εξειδίκευση στα μέταλλα.
Psyren : Το PSI είναι μια διαφοροποιημένη μορφή nen.
Ακόμα και στην ιδέα των εξελλισόμενων μωρών στο Reborn, το Hunter έχει προηγηθεί με την Biscuit που αλλάζει την ηλικία της.
Το έφτασα up to date με την σειρά μου κι εγώ. Μερικά (ας τα πούμε έτσι) λογάκια για την σειρά:
Spoiler: Long
Το σύμπαν της σειράς το βρήκα ταυτόχρονα αφηρημένο και ενδιαφέρον.
Αφηρημένο γιατί, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μεγάλα shonen, δεν παρατήρησα να έδωσε τόσο πολύ βάση σε πράγματα όπως flashbacks χαρακτήρων, την γεωγραφία όλου του κόσμου, τον λόγο ύπαρξης της hunter οργάνωσης, στόχοι των πρωταγωνιστών και power ups.
Ενδιαφέρον γιατί τα όσα είπα από πάνω βοηθάνε πολύ στο να μεταδοθεί η κεντρική ιδέα και τίτλος της σειράς: ένας κόσμος γεμάτος μυστήριο και πάμπολλα πράγματα που δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί, τα οποία είναι και στόχος των hunters.
Για να πω την αλήθεια την σειρά την βρήκα κάπως δίκοπο μαχαίρι. Από την μια, μην όντας τόσο κεντραρισμένη σε κάποιες αξίες, ιδεολογίες ή και χαρακτήρες, όπως κάνουν άλλα shonen, αποφεύγονται πιο εύκολα τα κενά και διαβάζεται σχετικά ευχάριστα. Από την άλλη ωστόσο, κατά την γνώμη μου, το συνολικό αποτέλεσμα δεν βγήκε τόσο καλό όσο τα υπόλοιπα μεγάλα shonen, τουλάχιστον αυτά που έχω διαβάσει εγώ (εξαίρεση το chimera ants arc, θα επεκταθώ πιο κάτω σε αυτό).
Για να γίνω πιο σαφής εδώ, και πιθανόν να αποφευχθούν παρεξηγήσεις, αυτό που εννοώ είναι ότι αν πάρουμε την καλύτερη στιγμή/arc που έχει να προσφέρει η σειρά δεν φτάνει στο ίδιο επίπεδο των αντίστοιχων των άλλων shonen, αλλά την ίδια ακριβώς στιγμή αν πάρουμε την χειρότερη στιγμή/arc της σειράς, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι καλύτερη από τις αντίστοιχες των άλλων σειρών. Βρίσκεται κάπου στην μέση για μένα δηλαδή, και να επαναλάβω ότι αναφέρομαι στα arcs πριν το chimera ants.
Η αλήθεια είναι ότι όλα τα arcs πριν απ' αυτό (Hunter Exams, retrieve Killua, Nen Training/Celestial Tower, Genei Ryodan, Greed Island) τα βρήκα αρκετά καλά και με πολύ ενδιαφέρουσες καταστάσεις και ιδέες (οι οποίες μάλιστα φαίνεται να ενέπνευσαν αρκετά τον Kishimoto, κάτι στο οποίο θα αναφερθώ πιο κάτω στο post), αλλά μου έδωσαν την εντύπωση ότι δεν αξιοποιήθηκαν στο έπακρο. Οι λόγοι που μου με οδήγησαν σε αυτή την άποψη ήταν 3: το pace της σειράς, οι στόχοι των πρωταγωνιστών και το nen training.
- Για το pace έχω να πω ότι σε διάφορα σημεία το βρήκα ενοχλητικά αργό σε σημείο βαρεμάρας και σε αυτό παίζουν και έναν αρκετά μεγάλο ρόλο τα hiatuses του Togashi. Πχ το βρίσκω υπερβολικό να βρισκόμαστε στο chapter 310 και ακόμα να μην έχουμε όχι μόνο δει, αλλά και ακούσει στοιχεία για τους Hisoka vs Kuroro vs Kurapica και, το κυριότερο, ο Gon να είναι ακόμα τόσο αδύναμος για hunter που να αναγκάζει τον mangaka να καταφεύγει σε super saiyan καταστάσεις. Καλύτερα θα ήταν για μένα να βόλευε το pace ώστε σε αυτό το arc να έχει μια υπολογίσιμη δύναμη και να νικήσει με στρατηγική/βοήθεια.
- Οι στόχοι των πρωταγωνιστών τώρα. Το θέμα είναι ότι είναι σχεδόν ανύπαρκτοι κατά την γνώμη μου:
Του Gon, να μην πρέπει απλά να βρει έναν πατέρα που τον παράτησε μικρό, αλλά και να τον κυνηγάει, ενώ ο τελευταίος δεν θέλει καν να τον συναντήσει μου φάνηκε όχι μόνο ουτοπικός στόχος, ακόμα και για shonen, αλλά και κάπως "μικρός". Εδώ πέρα οι ήρωες των άλλων shonen έχουν χαμένους πατέρες και τους συναντάνε στην συνέχεια με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, σαν δευτερεύων σκοπό... αν ο σκοπός του ήταν απλά να γίνει ο δυνατότερος hunter (αλά Goku) θα το προτιμούσα μια φορά, κι ας ήταν επίσης απλοϊκός.
Γενικός ο Gon μου θύμισε μια λίγο καλύτερη version του Naruto πάντως. Μην το γελάτε, γιατί έχουν περισσότερα κοινά στοιχεία απ' όσα φαίνονται. Καταρχάς στο anime, δεν ξέρω πως έγινε αυτό, αλλά αναγνώρισα αμέσως την φωνή του και διαπίστωσα πως πρόκειται για την ίδια seiyuu με του Naruto. Σαν να μην έφτανε αυτό, σε μπόλικες φάσεις παρατήρησα ένα πολύ παρόμοιο "will to never give up" (πχ όταν ο Hanzo ή η Kanaria των βαρούσαν για να παραδοθεί), την ίδια μορφή stubbornness που έχω χορτάσει στο Naruto. Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν και η ικανότητα που έχει να τους κάνει όλους φίλους κι αυτός (σε σημείο που στο link της uncyclopedia που έδωσε από πάνω ο D.Dragon στο τέλος, στα "Did you know?" λέει "That Gong is now your friend?" XD).
All in all, δεν τον μίσησα κιόλας, αλλά ούτε ήταν και στους αγαπημένους μου.
Του Killua, κι ας βγήκε ο αγαπημένος μου χαρακτήρας ανάμεσα στους 4, το θέμα είναι ότι δεν έχει στόχο. :/ Ίσως καλύτερα από την μια βέβαια, γιατί εκτίμησα πραγματικά τα αισθήματα φιλίας που ανέπτυξε με τον Gon, δεν το πίστευα ότι μπορεί να υπάρχει ένα τέτοιο άτομο, πάντα έτοιμο να βοηθήσει τον φίλο του και να τον συμπληρώνει στις ελλείψεις του, όπου μπορεί. Ενώ παράλληλα σε μπόλικες φάσεις είδαμε αρκετά ωραία assassin (s)kills από μέρους του. Αυτά, + το γεγονός ότι το ρεύμα είναι από τα αγαπημένα μου στοιχεία σε σειρές τον έκαναν να ξεχωρίσει ανάμεσα στους υπόλοιπους για μένα.
Του Leorio (ουσιαστικά του Usopp της παρέας) είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτος κι εδώ. Να βάζεις σε ρίσκο την ζωή σου για να αποκτήσεις λεφτά για να πας πανεπιστήμιο να γίνεις γιατρός, ενώ δεν έχει προηγηθεί ένα decent flashback που να δείχνει πως οδηγήθηκε σε αυτή την κατάσταση (ναι, ξέρω ότι πέθανε ένας φίλος του, μιλάω καθαρά για flashback), ενώ ταυτόχρονα ξέρει σχεδόν 0 nen δεν το βρήκα amusing στο ελάχιστο.
Του Kurapica, αντί να πω ότι έχει τον πιο ισορροπημένο στόχο απ' όλους, θα πω ότι ίσως γίνει όντως έτσι όταν μας ολοκληρώσει το σχέδιο εκδίκησής του (αργό pace που έλεγα πριν, μιας και ως τώρα μόνο 2 Ryodan έχουν πεθάνει). Πάντως σαν χαρακτήρας, έτσι έξυπνος και δυνατός που ήταν, μπορώ να πω ότι μπήκε δεύτερος σε προτίμηση ανάμεσα στους 4. Αν μη τι άλλο δεν μου την έσπασε και η δίψα του για εκδίκηση ήταν αρκετά αληθοφανής, παρότι με χάλασε κάπως κι εδώ που δεν είχαμε ένα flashback της προκοπής για να με κάνει να "βαδίζω" μαζί του και να μισώ τους Ryodan (μάλιστα, μιας και είχαμε Ryodan flashback ενώ, σε αρκετές φάσεις ήμουν και πιο πολύ με το μέρος τους).
- Nen (training), τέλος, ήταν κατ' εμέ μια πολύ ενδιαφέρουσα δύναμη στην σειρά, όπως και όλες οι υποκατηγορίες της (στοίχημα ότι το chakra από δω πήρε την έμπνευση του, επίσης και το nen wall που έκανε ο hisoka στο celestial tower μου θύμισε αρκετά το king's haki από OP), αλλά το training το βρήκα πολύ βαρετό. Ίσως ήταν επειδή βάδιζε υπερβολικά πολύ αργά, pace που λέγαμε, ίσως ήταν επειδή τους βλέπαμε να κάνουν συχνά τα ίδια πράγματα, δεν ξέρω τι, αλλά όποτε είχε τέτοια βαριόμουν αρκετά. Παραδέχομαι πάντως ότι (το training) ήταν πιο ρεαλιστικό από όλα τα υπόλοιπα shonen που έχω δει περιλαμβάνουν training και μου άρεσε επίσης ότι έπαιζε πολύ ρόλο το determination και οι θυσίες που ήταν διατεθειμένος να κάνει ο κάτοχος για να το δυναμώσει, έως και μετά τον θάνατο.
Οπότε ουσιαστικά, για άλλη μια φορά θα τονίσω ότι η σειρά είχε πρωτότυπες ιδέες μέσα, αλλά κατά την γνώμη μου εκτέλεση και pace τις χάλασαν ελαφρώς.
-End of rant-
Για να μην φαίνεται ότι μόνο γκρινιάζω, ας περάσω και σε αυτά που βρήκα θετικά στην σειρά:
Η σειρά είχε μια αρκετά ενδιαφέρουσα αύρα μυστηρίου και σκοτεινιάς, χωρίς να βασίζεται σε αυτήν. Αυτό πήγαινε από τα Hunter Exams και όλες της έξυπνες eliminatory δοκιμασίες (μου άρεσαν πολύ όλες εκτός από την 2η με την μαγειρική, αλλά κι εκείνη τουλ είχε ωραία εξετάστρια XD), στο Ryodan arc, όπου οι εξυπνάδα των πρωταγωνιστών και όχι η ανάμειξη τρίτων τους οδήγησε στο να πάρουν μια partial εκδίκηση και να σωθούν όλοι έως και, τέλος, το Greed Island, που μου άρεσε αρκετά το όλο περιβάλλον και αναφορά στα rpg/trading card games, όπως και τα Dodgeball και την μάχη με τον Bomber που ήταν από τα καλύτερα σημεία της σειράς.
Σε αυτό το σημείο να τονίσω και ότι οι μάχες της σειράς (όπως και τα power ups) ήταν επίσης όλες πολύ καλά δομημένες από άποψη στρατηγικής.
Αγαπημένοι μου χαρακτήρες ήταν, once again, οι κακοί/antiheroes πάντως, τους βρήκα πιο ενδιαφέροντες:
O Hisoka παίζει να είναι ο καλύτερος bisexual (well, ουσιαστικά είδα να έχει ενδιαφέρον και για Gon και για Machi, ενώ και η εμφάνισή του δεν μου έφερνε εντελώς σε straight τύπο XD) κακός/antihero που έχω δει σε σειρά. Σαν bonus στο anime είχε πολύ πετυχημένη φωνή.
Ο Kuroro (εξού και το set) και οι Ryodan ήταν επίσης ωραίοι κακοί, ο καθένας με μια exceptional ικανότητα, είτε fighting είτε supporting. Επίσης εκτίμησα το γεγονός ότι μες στην ομάδα υπήρχαν και 3 γυναίκες, δυναμικές και οι 3 (Machi <3), όπως και το γεγονός ότι μπορεί να ήταν δολοφόνοι και κλέφτες όλοι τους, αλλά μεταξύ τους ήταν σαν οικογένεια και φίλοι και όχι απλά τυχαίοι έτοιμοι να προδώσουν ο ένας τον άλλο (OK, Hisoka doesn't count). Ειδικά η ικανότητα του Kuroro ήταν ότι πιο ταιριαστό μπορούσε να έχει ένας αρχηγός κλεφτών. Αγαπημένοι μου πέρα απ' αυτόν ήταν Feitan και Machi πάντως. Επίσης μου άρεσε που για αντικαταστάτρια της Pakunoda βρήκαν άλλη γυναίκα πάλι, την αδερφή του Killua.
Ο Laser/Razor, που μας έδωσε έναν ωραίο αγώνα dodgeball και μια επίδειξη του τι εστί τούμπανος.
Και τέλος:
O King/Meruem!
Φτάνω στο Chimera Ants arc αφού τελείωσα το anime με μέτριες προς καλές εντυπώσεις, αλλά αυτό το arc ήταν που τα άλλαξε όλα. Πραγματικά δεν περίμενα ότι θα λάτρευα τόσο πολύ ένα arc σε shonen σειρά.
Σκοτεινό όσο δεν πάει άλλο, με θανάτους τόσο αθώων ανθρώπων/παιδιών όσο και πρωταγωνιστών (Kaito τ_Τ), ωραίες και γεμάτες στρατηγική μάχες, ενδιαφέροντες χαρακτήρες και από τις 2 πλευρές και έναν μαμάτο κεντρικό κακό.
Πραγματικά, μπορεί από εμφάνιση να μην ήταν τόσο τέλειος ο King (για την ακρίβεια σαν κράμα Cell και Frieza μου έκανε, μάλιστα σαν ικανότητα θύμιζε τον πρώτο και σαν "θέση" απόλυτου ανώτερου οργανισμού τον δεύτερο), αλλά σαν ανάπτυξη χαρακτήρα ήταν άψογος. Η εναλλαγή της ανώτερης ant φύσης του που σκότωνε πάντες τόσο για να τραφεί όσο και για διασκέδαση σε αυτήν της ανθρώπινης, που έμαθε να εκτιμάει το ξεχωριστό ταλέντο που μπορεί να έχει ο κάθε άνθρωπος στον κάθε τομέα δεν έγινε απλά πολύ καλά, αλλά ήταν και πάρα πολύ ενδιαφέρον σαν ψυχολογία του χαρακτήρα. Δεν περίμενα ότι μια τυφλή και αδέξια σαν την Komugi θα έφτανε σε σημείο να αρέσει στον βασιλιά. Όλα έβγαζαν νόημα πάντως, τόσο αυτή που δεν έβλεπε τι τέρατα είχε μπροστά της όσο και αυτός που πήρε το μάθημα του ότι δεν μπορεί να είναι καλύτερος σε όλα.
Οι Royal Guards τα έσπαγαν επίσης, γιατί ο καθένας είχε τις δικές του ιδιαιτερότητες, τόσο στην δύναμη όσο και στον χαρακτήρα. Από τους 3 πάντως ο Yupi ήταν ο αγαπημένος μου, τόσο γιατί είχε τέλεια ικανότητα όσο και γιατί ήταν πιο απλοϊκός στις σκέψεις από τους άλλους (θυμός και ξερό ψωμί), ενώ την ίδια στιγμή είδαμε και την εξέλιξη στον χαρακτήρα και δύναμή του (είχε και πολύ ωραία shots όταν χαμογελούσε, really creepy). O Pitou επίσης μου άρεσε που στο τέλος άλλαξε επίσης χαρακτήρα, έστω και λίγο και έμαθε να φοβάται τους ανθρώπους, ενώ ο Pufu ok o πιο διπρόσωπος από τους 3 και αυτός που θέλω να ψοφήσει περισσότερο (ενώ έχει μείνει τελευταίος :/ ), αλλά ακόμα και αυτή η διαφορά που είχε με τους άλλους την θεωρώ μέρος της ανάπτυξης.
Από τους secondary καλούς πάλι λάτρεψα τον Morau. Αυτό το wannabe cop στυλάκι, σε συνδυασμό με τις επιθέσεις που έκανε με τον καπνό ή την τεράστια πίπα τα έσπαγαν, είχε και πολύ ωραίες μάχες. Πρέπει να είναι ο καλύτερος smoke user που έχω πετύχει ως τώρα σε shonen.
O Novu πάλι μου τα χάλασε στο τέλος, γιατί είχε πολύ χρήσιμη ικανότητα και θα μπορούσε να έχει κάνει την διαφορά στην μάχη, ενώ στην αρχή το έπαιζε και ήρεμος, αλλά όπως και να 'χει ακόμα και η αποχή του από τον πόλεμο λόγο nervous breakdown/κλασομεντισμού το θεωρώ μέρος μιας καλής ανάπτυξης.
Οι Knuckle, Shoot και Palm ήταν όλοι επίσης πολύ καλοί σαν ακόλουθοι. Ο Knuckle πιο πολύ για της manly φάσεις του, ενώ μετά δάκρυζε (ωραία ικανότητα και το Hakoware), ο Shoot για την μάχη του με τον Yupi και η Palm για τις "The Ring-Samara" φάσεις της.
Δίνω τέλος, αρκετό respect και στον Netero για την ωραία μάχη με τον King και που, παρότι πάνω από 110 χρονών (απ' όσο κατάλαβα) και σε μειονεκτική θέση, κατάφερε να πολεμήσει μέχρι την τελευταία του ανάσα και να δείξει στον King που μπορεί να φτάσει το πείσμα των ανθρώπων. Είχαμε και ένα πολύ καλό flashback μέσα σ' όλα, όλα τα είχε η μάχη.
Ωστόσο βρήκα και 3 πραγματάκια που με χάλασαν στο arc:
1- ότι ο King βγήκε κυριολεκτικά από το πουθενά και τους πλάκωσε όλους, αλλά γενικά το δέχτηκα αφενός γιατί έκανε πολύ απρόβλεπτο το arc, με το να μην ξέρεις ποιος μπορεί να τον νικήσει, ακόμα και ανάμεσα σε top hunters και αφετέρου γιατί υποτίθεται πως είναι το προϊόν μιας εξέλιξης ανώτερης και από του ανθρώπου, μιας και πήρε όλη την δύναμη των hunters και ανθρώπων που τον τάισε η βασίλισσα.
2- Ότι ο president έφερε μόνο 5 hunters μαζί του (και 2 παιδάκια, OK... ) και δεν κάλεσε ποτέ ενισχύσεις, ενώ ήξερε τον κίνδυνο. Έτσι και έφερνε κάνα στρατό από elite hunters/assassins πιστεύω τους είχαν στο τέλος, αν και story-like ήταν καλύτερα έτσι.
3- Που είχε τόσον καιρό και χρόνια (irl) ο mangaka για να κάνει τον Gon τούμπανο (αυτό που έλεγα ότι πάει αργά) και, ενώ ήταν στον πάτο, με μια Super Saiyan κίνηση ματ τον έκανε τώρα υπερτούμπανο. Βέβαια παραδέχομαι ότι ήταν πολύ εντυπωσιακή η μεταμόρφωση και δεν περίμενα ότι θα έχανε και το χέρι του (αν και, όπως και στο Greed Island πιστεύω ότι κάπως θα του ξαναφυτρώσει ). Επίσης θέλω να δω και τι κόστος θα του έχει αυτή η αναγκασμένη ωρίμανση.
Πέραν αυτών, για άλλη μια φορά, μιλάμε για κορυφαίο shonen arc, μακάρι να ήταν κι άλλα έτσι, τόσο εδώ στην σειρά, όσο και σε άλλες του είδους.
Να τονίσω και ότι το σχέδιο, πέρα από κάποια συγκεκριμένα σημεία που ήταν κυριολεκτικά σαν μουτζούρες (πχ όταν ο Gon συνάντησε τους δημιουργούς του Greed Island), στο σύνολο δεν το βρήκα και τόσο κακό, πιστεύω έχει το δικό του στύλ, ενώ σε αρκετά σημεία ήταν και αξιόλογο.
Επίσης προσοχή από που το κατεβάζετε/διαβάζετε γιατί μια μέρα που έτυχε να ρίξω μια ματιά σε έναν online reader παρατήρησα μια χαώδη διαφορά στα δικά μου scanlation με αυτά που είχε το site. Άραγε επρόκειτο για scanlation πάνω σε raw/unedited chapters του manga; Γιατί δεν ξέρω πως βρέθηκε κάτι τέτοιο: sample.
Τέλος, παραθέτω κάποιες ομοιότητες χαρακτήρων που παρατήρησα και κατ' εμέ υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα να ενέπνευσαν τον Kishimoto για το Naruto. Ξαναλέω και τονίζω ενέπνευσαν και όχι αντέγραψε, μιας και για μένα ο Kishi έδωσε δική του ζωή στους χαρακτήρες απ' όπου πήρε ιδέες. Οι συγκρίσεις/ομοιότητες μπορούν να είναι τόσο στην εμφάνιση όσο και στον χαρακτήρα/στόχο:
Spoiler: light naruto spoilers
+ + προσωπική πινελιά =
+ + προσωπική πινελιά =
+ προσωπική πινελιά =
+ προσωπική πινελιά =
+ προσωπική πινελιά =
Σε αυτά προσθέτω και τα Hunter Exams που σε μερικές φάσεις θύμιζαν Chuunin Exams και το Nen, που ουσιαστικά είναι ο πατέρας του Chakra.
Αυτά βασικά. Κλείνοντας θα πω ότι δεν ξέρω ποιος θα νικήσει τον King, δεν αποκλείω και το ενδεχόμενο να ζήσει τελικά και να γίνει καλός/πιο ανεκτικός, αλλά πιστεύω ότι και μόνο κάποιοι μεταξύ Jin, Laser, Ryodan, Kuroro, Hisoka και Zaolyecks να εμφανιστούν τον έχουν στην τελική, ειδικά τώρα που σχεδόν δεν έχει royal guards.
Στην τελική το ανθρώπινο πείσμα είναι το ισχυρότερο όπλο όλων:
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Zoro: 28 Αύγουστος 2010 - 20:44
συμφωνω σε αυτο με τους χαρακτηρες, αλλα για μενα αυτο ειναι απο τα θετικα κιολας γιατι διδεται η δυνατοτητα ναανοιχτει η πλοκη και να προσφερει εκπληξεις , πχ το πως εμαθαν για το νεν , τις αποστολες κτλ ο γκον εχει κατι ρομαντικο , σαν , σκοπο, ας πουμε και αυτο διχνει εναν ηρωα αθωο κτλδεν επικεντρωνεται σε εναν αλλα απλωνεται σε πολλα σημεια
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από laraska: 28 Αύγουστος 2010 - 20:30
Και τωρα μια πραγματικα δυσκολη ερωτηση. Το ναρουτο τελειωνει, το O.P. εχει τον Οντα ε αυτο το ταλαιπωρο το σουνεν με αυτο τον μαλακα τον Ταγκασι πιστευεισ οτι υπαρχει ποτε περιπτωση να ολοκληρωθει? Anyway, περιμενα αυτο το review καιρο τωρα. Τελικα παρολου που σε ειπα να μην ξεκινησεισ το chimera arc. Lexus δεν αντεξες ετσι? Αμα το δουμε σε ανιμε θα παραμιλανε οι φαν των αλλων ανιμε απλα να μην το λογοκρινουν πολυ γιατι θα χασει ολη την μαγεια του.
Και τελος ξεχασες να προσθεσεις αλλη μια μεγαλη ομοιτητα: Toukichi from One Outs - Baseball Devil
Και τωρα μια πραγματικα δυσκολη ερωτηση. Το ναρουτο τελειωνει, το O.P. εχει τον Οντα ε αυτο το ταλαιπωρο το σουνεν με αυτο τον μαλακα τον Ταγκασι πιστευεισ οτι υπαρχει ποτε περιπτωση να ολοκληρωθει? Anyway, περιμενα αυτο το review καιρο τωρα. Τελικα παρολου που σε ειπα να μην ξεκινησεισ το chimera arc. Lexus δεν αντεξες ετσι? Αμα το δουμε σε ανιμε θα παραμιλανε οι φαν των αλλων ανιμε απλα να μην το λογοκρινουν πολυ γιατι θα χασει ολη την μαγεια του.
Το κακό είναι ότι, όπως είπα, έχει και αργό pace, σαν να μην του έφταναν τα hiatus. Πχ και το Berserk μες στο hiatus κολυμπάει, αλλά τουλ έχει ήδη καλύψει ένα σημάντικο κομμάτι της υπόθεσης. Ο Oda επίσης μπορεί να έχει ακόμα πολλά να πει και να άρχισε να μπαίνει στον κακό δρόμο των breaks, αλλά προχωράει σταδιακά και σταθερά.
Ο Togashi έτσι όπως πάει τώρα και αν δεν pick up the pace στο μέλλον είναι ένα gamble αν θα το προλάβει αυτός ή αν θα τον προλάβει ο θάνατος πρώτος.
Για το chimera, ε ναι! Την άρχισα που δεν την άρχισα την σειρά, αν περιμένω να ολοκληρωθεί αυτό και το κάθε arc για να το διαβάσω πες αντίο καλύτερα.
Καλά εγώ με το Naruto το σύγκρινα κυρίως, τους άλλους 2 χαρακτήρες που είπες, τους έχω παρατηρήσει εδώ κι εκεί αλλά μην έχοντας δει τις σειρές δεν μπορούσα να κάνω τον συσχετισμό.
laraska και D.Dragon domo, κυρίως γιατί καθίσατε και το διαβάσατε. XD