Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
- - - - -

Dragonball. Πόσο σας επηρέασε να αρχίσετε τα anime

• Please log in to reply
177 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Το Dragonball στάθηκε αφορμη να αρχίσω τα άνιμε (189 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Το Dragonball στάθηκε αφορμη να αρχίσω τα άνιμε

1. Ναί (90 ψήφοι [47.62%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 47.62%

2. Όχι (99 ψήφοι [52.38%] - Προβολή)

Ποσοστό της ψηφοφορίας: 52.38%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#121 Vash Zoro

Vash Zoro

20th century Boy

• Members
  • 603 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Μάιος 2008 - 23:41

[off] Καποιους τους συμφερει να φταινε παντα τα anime και ξερω γω τι γιατι τους κανει πιο ευκολα τα "προβληματα" που θα λυσουν:uhh::deadga6:[/off, sorry]

More off
ΧΑρακτηριστικό παράδειγμα
ΣΤην Αμερική το one piece είναι ο φταίχτης για τη βία γι αυτό βάζουν γλυφιτζούρια όπου πιστόλια

Eγώ dragonball έβλεπα, από εκεί ξεκίνησαν όλα. Μπήκα στο τότε dragonball.GR kai είδα το φως το αληθινό

#122 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1.251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2008 - 01:28

Αν θες ομως αναλογια σε αυτο, πρωτο ανιμε ειναι η Χαιντι. Καμια αλλη σειρα δεν εκανε τα ανιμε παγκοσμιως τοσο γνωστα (εκτος αγγλοφωνων χωρων)

Που το άκουσες αυτο για τη χαϊντι. Πρώτη φωρά το διαβάζω.
εκτος αγγλοφωνων χωρων ενωείς λατινική αμερική και ευρώπη έτσι?
Αλλα αν η χαϊντι εκανε τόσο πολυ οσο κανένας άλλος γνωστα τα anime γιατι έπρεπε να περιμένουμε αλλα 20 χρόνια μέχρι να γίνει το μεγάλο μπαμ?
Δε λέω οτι η Χαϊντι δεν είχε επιτυχία σαν σειρα. Αλλά δεν είχε τον αντικτυπο που έχει το DBZ στο δυτικό anime fandom

Και η Candy Candy είχε γαμώ τις τηλεθεάσεις στην ελλάδα. Aλλά τελικα δεν βοήθησε και πολύ στη διάδοση των anime. Το ποσοστό νέων που μύησε η Candy στα anime είναι ελάχιστο σε σχεση με αυτο του DBΖ.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#123 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1.116 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2008 - 03:48

Μπορει εδω να μην ειδαν ''Φιστ οβ δε νορθ σταρ'' , αλλα στο εξωτερικο ειδαν και ομως και παλι το ντραγκον μπολ υπερισχυσε.
Αλλα και παλι αυτο μπορει να οφειλεται στις ηλικιες ...

Eκτός των άλλων, στις ΗΠΑ μπορεί να έπαιξαν το Fist of the North Star αλλά πέρα τ' ότι το πετσοκόψαν άγρια από την λογοκρίσια σταμάτησαν να το προβάλλουν. Για μετέπειτα complete dvd uncut έκδοση ούτε συζύτηση. Την ίδια μοίρα είχε δυστυχώς και το manga. Μονάχα το Shin Hokuto no Ken έφερε η ADV Films μετά από χρόνια αλλά τι να το κάνεις. Τώρα για τις άλλες χώρες δεν ξέρω τι παίζει, αλλά κάκα τα ψέματα, ό,τι γίνεται επιτυχία στις ΗΠΑ γίνεται και στον υπόλοιπο κόσμο.

Αντίθετως, το Dragonball όχι μόνο το έπαιξαν ολόκληρο μαζί με το Z αλλά ζήτησαν από την Toei Animation να βγάλουν και συνέχεια κι έτσι γεννήθηκε το GT. Kαλά, στην TV έπεσε τρελή λογοκρισία αλλά ευτυχώς υπάρχουν κι οι uncut dvd versions.

Για να επανέλθουμε στο θέμα μας τώρα απαντώτας σε posts του Kenny:
Βρε συ, πας να κάνεις συγκρίσεις μεταξύ Hokuto no Ken και Dragonball χωρίς καν να 'χεις δει Hokuto no Ken; :oo: Δηλαδή, αν δεν το ανέφερα, θα ήξερες καν ότι το Dragonball έχει επιρροές από Hokuto no Ken; Αν θες να κάνεις αντικειμενικά σχόλια, δες το πρώτα και μετά ξαναμίλα. :tensai:

#124 Kenny

Kenny

<SS0·b ∨ ~SS0·b>

• Retired Staff
  • 8.656 Δημοσιεύσεις:
  • Locationbetween the frets

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2008 - 03:54

Για να επανέλθουμε στο θέμα μας τώρα απαντώτας σε posts του Kenny:
Βρε συ, πας να κάνεις συγκρίσεις μεταξύ Hokuto no Ken και Dragonball χωρίς καν να 'χεις δει Hokuto no Ken; :oo: Δηλαδή, αν δεν το ανέφερα, θα ήξερες καν ότι το Dragonball έχει επιρροές από Hokuto no Ken;

Nαι, θα το ήξερα. Το έχω διαβάσει σε ένα σωρό πηγές. Γενικά, ξέρω πολλά πράγματα για σειρές που δεν έχω δει. :tensai:

Και τελοσπάντων είχα και άλλα επιχειρήματα. Βιάζεσαι να με ξεπετάξεις.

2112.gif
|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||

#125 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.281 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2008 - 10:57

Που το άκουσες αυτο για τη χαϊντι. Πρώτη φωρά το διαβάζω.
εκτος αγγλοφωνων χωρων ενωείς λατινική αμερική και ευρώπη έτσι?
Αλλα αν η χαϊντι εκανε τόσο πολυ οσο κανένας άλλος γνωστα τα anime γιατι έπρεπε να περιμένουμε αλλα 20 χρόνια μέχρι να γίνει το μεγάλο μπαμ?
Δε λέω οτι η Χαϊντι δεν είχε επιτυχία σαν σειρα. Αλλά δεν είχε τον αντικτυπο που έχει το DBZ στο δυτικό anime fandom

Και η Candy Candy είχε γαμώ τις τηλεθεάσεις στην ελλάδα. Aλλά τελικα δεν βοήθησε και πολύ στη διάδοση των anime. Το ποσοστό νέων που μύησε η Candy στα anime είναι ελάχιστο σε σχεση με αυτο του DBΖ.

Υπηρχε και σε βιντεο στις ΗΠΑ σε αγγλικο dub, αλλα ηταν περιληπτικη ταινια.
Υπαρχει απο οτι ειδα και σε Afrikaans οποτε προβληθηκε και στη Νοτιο Αφρικη.

αλλο να κανεις τα ανιμε γνωστα και αλλο να δημιουργεις fandom.
αλλα ακομα και στη δημιουργια fandom (αν βαζεις και το merchandise), πρωτο ειναι το Pokemon και οχι το Dragon Ball (ερχεται δευτερο παντως). Και ο λογος πως το Pokemon δημογραφικα απευθυνοταν και στα δυο φυλα.

Αλλα ειναι δυσκολο να πεις πιο ανιμε ειναι πιο δημοφιλες γενικα. Μπορεις να πεις πως ειναι δημοφιλες τωρα, τοτε ή θα ειναι στο μέλλον, αλλα οχι γενικα. Και αυτο μονο σε μια χωρα, γιατι αλλαζουν οι συνθηκες που κατι γινεται δημοφιλες. Θα επρεπε το Dragon Ball να συνεχιζει να βγαζει επεισοδια για να κονταροχτυπιεται με One Piece και Naruto.

Πρεπει να λαβεις υποψη και τις συνθηκες. Μη ξεχναμε πως τοτε ο κοσμος εβλεπε οτι εβαζε η δωρεαν τοτε τηλεοραση και δεν υπηρχαν DVD. Απλα το να προβληθει η Χαιντι σε τοσες πολλες χωρες και να σαρωσει στην τηλεθεαση, ηταν η πρωτη σειρα που το κατορθωσε. Οπως και οι αλλες σειρες απο Nippon Animation. Ηταν σημαντικο βημα στη διαδοση των ανιμε.

Και το εβλεπε ολος ο κοσμος (μικροι και μεγαλοι) ενω το Dragon Ball, Yu-gi-oh, Pokemon και τη Sailor Moon και τα mecha μονο αγορια ή κοριτσια (αρκετα μεγαλο μεριδιο παντως). Ακομα και τωρα ποιος μεγαλος θα κατσει να δει τις νεες σειρες.

Αλλα το να λεμε πως με το Akira και το Dragon Ball εγιναν γνωστα τα ανιμε, αυτο μπορει να εγινε στην Αμερικη, αλλα οχι στην Ευρωπη και στην Ασια. Σε Γαλλια, Ισπανια, Ιταλια και καποιες αραβικες χωρες προβαλλονταν σειρες που μολις τοτε αρχισαν να κανουν fansub στις ΗΠΑ. Και ακομα και τωρα , μερικες απο τις σειρες αυτες, ακομα και απο τη δεκαετια του 60 ειναι αγνωστες στις ΗΠΑ αλλα γνωστες σε Ευρωπη και Ιαπωνια. Βλεπε ποσες σειρες στο anidb εχουν εναλλακτικους τιτλους σε αλλες γλωσσες.

Απλα επειδη τωρα τα πραγματα εχουν ξεφυγει με τα fansubs, μπορει καποιος να δει ολες τις καινουργιες σειρες αλλα να μην εχει ιδεα πως υπηρχαν τοσο δημοφιλεις σειρες και ουτε να ενδιαφερεται να τις δει. Και ομως θα θεωρειται fan.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από L: 14 Μάιος 2008 - 19:55

#126 Vetus

Vetus

Rocked'N'Loaded!

• Banned
  • 1.116 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2008 - 15:42

Nαι, θα το ήξερα. Το έχω διαβάσει σε ένα σωρό πηγές. Γενικά, ξέρω πολλά πράγματα για σειρές που δεν έχω δει. :tensai:

Και τελοσπάντων είχα και άλλα επιχειρήματα. Βιάζεσαι να με ξεπετάξεις.

Οι πηγές και μόνο δεν αρκούν. Πρέπει να το δεις και με τα ματάκια σου. Κι αυτό ισχύει για όλα τα anime. Και δεν βιάζομαι να σε ξεπετάξω (αν κι εκεί το πάω :hahaha: ), απλά ήθελα να σε "τσιγκλίσω" λίγο επειδή το παίζεις ξερόλας. Μην το παίρνεις πατριωτικά το θέμα, χαβάλε κάνουμε. :)

#127 Dammonar

Dammonar

Crusnic 02

• Members
  • 194 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 14 Μάιος 2008 - 16:40

Dragonball = Λαμπση

Sogoku = Γιαγκοσ

Ποτε δεν ειμουνα φαν των καινουριων επεισοδιων. Τα παλια ηταν τα ωραια!

Sogoku vs Freezer
Sogoku vs Vegetta = Epiic

Back on topic οχι και τοσο.. Το Μπερσερκ με κανε να 3αναρχισω και να πσα3ω τα ανιμε.

#128 auron12

auron12

Starting...

• Members
  • 29 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Μάιος 2008 - 00:06

Πραγματικα, το dragonball ηταν το πρωτο μου anime,οταν ακομα δεν ηξερα τι σημαινει αυτη η λεξη.Ηταν αυτο που με επηρεασε τοσο ωστε να ξεκινησω ακομα και γυμναστηριο!!Οποτε ναι, εξαιτιας του αρχισα να λατρευω πραγματικα τα anime.

#129 kienzan

kienzan

Anime Elite

• Members
  • 1.251 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Μάιος 2008 - 12:00

@L

Λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάτι
ΔΕΝ ισχυρίζομαι οτι το DBZ ήταν η πρώτη σειρα που έκανε μεγαλη επιτυχία εκτώς ιαπονίας. Ακομα και στις ΗΠΑ αλλα και ελλαδα πολλες σειρες του 70 διακρήθηκαν πολύ πριν το DBZ.
Και εχεις δίκιο. Είναι δύσκολο να πεις ποιο anime είναι δημοφιλές γενικά.
Αλλα αν θελουμε όμως να μελετίσουμε ποιο anime δημιούργησε τους περισσότερους anime fans
(οταν μιλάμε για Fandom δεν μιλάμε για ανθρώπους που έχουν δει 2-3-10 anime στη TV και γούσταραν ουτε για ανθρώπους που πάνε και αγωράζουν κάρτες Yugi-Oh και Pokemon επιδεί επηρεάστικαν απο τις ομόνιμες σειρες. Anime Φαν είναι αυτος που βλέπει συνηδητα anime και ξέρει οτι του αρέσουν τα anime. Το pokemon που ανεφέρεις παραπάνω βοήθησε ελάχιστα σε αυτο το τομέα και ας πουλησε τα κέρατα του περισότερο merchendise απο το DBZ.) έχουμε ένα μεγάλο εργαλείο γιά να μας βοηθήσει. Αν δούμε το πότε άρχισαν να γίνονται γνωστα τα anime ως anime θα πρέπει να πάμε στο τέλος του 90 αρχές 2000.
Πολλα χρόνια μετα τη Ηaidi και τις σειρες του nipon animation που σίγουρα δεν είχαν άμεση επιροή σε αυτό το φενόμενο.
Μπορουμε να δοσουμε τη βέβαια δικαιολογία οτι το DBZ απλώς εκμεταεύτικε τις τεχνολογικές συγκηρίες. Αλλα το γεγονός είναι γεγονός. ΤΟ DBZ το έκανε άλλα anime όχι.
Τώρα αν οι Αραβες και οι Γάλλοι βλέπαν συστιματικά και εν γνώση τους anime απο το 80 εγω δε το έχω ακούσει ποτέ.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από kienzan: 15 Μάιος 2008 - 12:29

Δημοσιευμένη  εικόνα

#130 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3.281 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 15 Μάιος 2008 - 20:29

@L

Λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε κάτι
ΔΕΝ ισχυρίζομαι οτι το DBZ ήταν η πρώτη σειρα που έκανε μεγαλη επιτυχία εκτώς ιαπονίας. Ακομα και στις ΗΠΑ αλλα και ελλαδα πολλες σειρες του 70 διακρήθηκαν πολύ πριν το DBZ.
Και εχεις δίκιο. Είναι δύσκολο να πεις ποιο anime είναι δημοφιλές γενικά.
Αλλα αν θελουμε όμως να μελετίσουμε ποιο anime δημιούργησε τους περισσότερους anime fans
(οταν μιλάμε για Fandom δεν μιλάμε για ανθρώπους που έχουν δει 2-3-10 anime στη TV και γούσταραν ουτε για ανθρώπους που πάνε και αγωράζουν κάρτες Yugi-Oh και Pokemon επιδεί επηρεάστικαν απο τις ομόνιμες σειρες. Anime Φαν είναι αυτος που βλέπει συνηδητα anime και ξέρει οτι του αρέσουν τα anime. Το pokemon που ανεφέρεις παραπάνω βοήθησε ελάχιστα σε αυτο το τομέα και ας πουλησε τα κέρατα του περισότερο merchendise απο το DBZ.) έχουμε ένα μεγάλο εργαλείο γιά να μας βοηθήσει. Αν δούμε το πότε άρχισαν να γίνονται γνωστα τα anime ως anime θα πρέπει να πάμε στο τέλος του 90 αρχές 2000.
Πολλα χρόνια μετα τη Ηaidi και τις σειρες του nipon animation που σίγουρα δεν είχαν άμεση επιροή σε αυτό το φενόμενο.
Μπορουμε να δοσουμε τη βέβαια δικαιολογία οτι το DBZ απλώς εκμεταεύτικε τις τεχνολογικές συγκηρίες. Αλλα το γεγονός είναι γεγονός. ΤΟ DBZ το έκανε άλλα anime όχι.
Τώρα αν οι Αραβες και οι Γάλλοι βλέπαν συστιματικά και εν γνώση τους anime απο το 80 εγω δε το έχω ακούσει ποτέ.

μα βλεπεις και εδω. ποσοι λενε πως το Dragon Ball ειναι το πρωτο και ισως το μονο ανιμε που βαλθηκαν να δουνε ολοκληρο. Ακομα και ο ξαδελφος μου (26 ετων) που τωρα εχει σημαντικοτερα πραγματα να ασχοληθει, εχει ακομα μια αφισα του Dragon Ball στο δωματιο του και ουτε καν ασχολειται με ανιμε, οταν ηταν 16 χρονων. Πολλοι ειδανε το Dragon Ball αλλα δε σημαινει πως εγιναν τρελοι fan για ολες τις σειρες, παρα μονο για αυτη.

Με συγχωρεις, οταν η νεολαια του 1990-2000 εβλεπε Dragon Ball, η νεολαια του 70-80 εβλεπε τα mecha, Robotech, Yamato και Captain Harlock και αλλα. Το 90 % των Ισπανων εβλεπε Mazinkaiser Z. Ειπαμε, υπηρχαν μονο VHS τοτε και δωρεαν τηλεοραση. Και χωρις Internet. Αυτο δε σημαινει πως δεν υπηρχαν συνειδητα fans.

εσυ τι λες;

Heidi (Arupusu no shτjo Haiji) - Animation Show Forums

Heidi was also a mega-hit in Spain. It first aired in 1975, weekly on Saturday afternoons, during the last months of Franco´s dictatorship. Although other anime series such as Speed Racer or Kimba the White Lion had previously aired on Spanish T.V., this one definitely inaugurated the anime fever in our country. In fact, during the week in which Franco passed away, T.V. programming was altered to make way for news reports about his death, so the Heidi episode of that week aired at an unscheduled time slot. Due to many protests from viewers who missed that episode because of this unadvertised change in scheduling, it was repeated the following week on its usual slot. There was a huge merchandising push, which included from records and cassettes with the series´soundtrack to trading cards, candy, children´s clothing and comic books, drawn by local artists, which adapted the T.V. episodes (and after the comics adapted the entire series, these offered all-new stories with Heidi and friends with plots unrelated to the series).

απαντηση απο Αμερικανο:
And to think, none of this ever really got noticed outside the country! Of course here in the US, the whole Japanese cartoon interest hadn't really came out just yet outside of perhaps one or two guys who might've found an interest in watching shows like Kimba the White Lion or a tokusatsu like Ultraman and Johnny Sokko and his Flying Robot.

και

Color T.V. was also starting in Spain at that time, and I remember seeing the series at my cousins´home, because they had already a color set and we hadn´t it yet in my home.
It must be said that, also at that time, there were only 2 government-owned T.V. channels in Spain (private T.V. networks didn´t arrive here until the early 90s) so chances are that most of the country, adults included, were watching Heidi when it was airing.

Pretty much had no choice but to suffer at watching a "cartoon" then. Too bad we couldn't have had that done over here or animation would've been in a much happier place today! I still think some European countires were lucky for what they did get that wasn't a standard in the US.

#131 Mystic Gohan

Mystic Gohan

Cocky Mothaf@ck@

• Members
  • 45 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Μάιος 2008 - 15:22

Πραγματικα, το dragonball ηταν το πρωτο μου anime,οταν ακομα δεν ηξερα τι σημαινει αυτη η λεξη.Ηταν αυτο που με επηρεασε τοσο ωστε να ξεκινησω ακομα και γυμναστηριο!!Οποτε ναι, εξαιτιας του αρχισα να λατρευω πραγματικα τα anime.

QFT

Ηταν επικο για μενα γιατι ημουν 8 χρονων.Ε,ξερετε αυτες οι ηλικιες ηταν ηθοπλαστικες κ κολλησα λιγακι....^^

Παντως αν δεν ειχα ιντερνετ τωρα μαλλον δεν θα γνωριζα τι εστι ανιμε,βασικα οχι ανιμε οσο μανγκα

#132 Hanzo

Hanzo

Relief Pitcher

• Members
  • 943 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Μάιος 2008 - 17:40

Δεν ειναι τυχαιο πως ακομα και 6-7 χρονων προτιμουσα με διαφορα dragonball kai sailormoon(και kabamaru αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια...) αντι αλλων δυτικων εκεινης της εποχης.Ηταν σιγουρα μια πρωτη εξοικειωση με αυτη την τεχνοτροπια και θυμαμαι ειδικα τα μαλλια των χαρακτηρων μου ειχαν κανει φοβερη εντυπωση......

Καλα μετα ηρθαν τα Pokemon,digimon klp και πολλοι πιτσιρικαδες ξεκολλησαν λιγο.Ο αντ1 τοτε εβαζε επαναληψεις......καλα μετα που ηρθε το Ζ ειχε γινε χαμος ομως.....τι frieza τη θυμαται ακομα και η μανα μου δηλαδη.....

μετα το cell saga ομως ειχαν αρχισει να το κουραζουν και την προσοχη μου τραβηξε μια αλλη σειρα.....το Οne Piece φυσικα....καλα μιλαμε για απιστευτη πωρωση......ειδικα στο επεισοδιο με τον Mihawk VS Zoro το σαγονι ειχε φτασει στο πατωμα.....dragonball τοτε αν θυμαμαι καλα εδειχναν το majin buu saga που δεν με ενθουσιαζε......

αργοτερα πηρα και τα GT μετα απο κατι διακινησεις......ακομα θυμαμαι τον ενθουσιασμο οπως και την απογοητευση μου.....προφανως φανταζομουν κατι ανταξιο-για να μην πω καλυτερο-του παλιου και του Ζ......αλλα.....

ε τωρα δεν ασχολουμε απλα.....ειναι σειρα που εκτιμω αφανταστα και θυμαμε τα παντα και τους παντες......αλλα οκ ειναι απλα αναμνησεις......

SIKASHI θελω πολυ να βρω ρε τα παλια dragonball σε καλη ποιοτητα με τις ιαπονικες φωνες και αγγλικα subs......link anyone?...λογικα θα ενδιαφερει πολλους....
Δημοσιευμένη  εικόνα

This is the sig I have prepared for myself and if you don't like it don't be rude about it.

#133 Shanks

Shanks

Kaizoku

• Members
  • 194 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιούλιος 2008 - 22:22

πρωτο anime που ειδα οπως και πολλοι αλλοι ειναι το dragonball z τοτε που επαιζε στην ελληνικη τηλεοραση..
ηταν ο κυριος λογος που αρχισα να βλεπω anime!!!

#134 Nerethil

Nerethil

Lvl 1 Inhuman

• Members
  • 139 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιούλιος 2008 - 22:49

Το Dragonball(Ζ) ήταν είναι και θα είναι το 1ο anime που είδα(και μέσω του dragonball.gr έμαθα και τι σημαίνει anime. Αυτό και μόνο το κατατάσει για μένα, πολύ ψηλά στην λίστα μου. Δεν είναι μέσα στα top 10 μου, κυρίως γιατί δεν το σκέφτομαι σαν anime άλλα σαν κάτι άλλο. Τέσπα, δεν βγάζω νόημα ούτε εγώ ο ίδιος απο αυτά που λέω, όποτε... Dragonball ftw

#135 kyoshuke

kyoshuke

Retrovertigo

• Members
  • 155 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιούλιος 2008 - 22:58

Δεν μπορώ να πω πως με επηρέασε στην απόφασή μου να αρχίσω να βλέπω anime.Όσο και να μου άρεσε,στην ηλικία που το παρακολουθούσα όσο anime θεωρούσα το DB άλλο τόσο θεωρούσα και τα χελωνονιτζάκια. :P