Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!
Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Dragonball. Πόσο σας επηρέασε να αρχίσετε τα anime
Καταχωρήθηκε 28 Ιανουάριος 2008 - 16:14
αν εβλεπαν οι περισσοτεροι τι σειρες χασανε μικροι λογω της ελευσης της ποιοτικης ιδιωτικης τηλεορασης.......
αλλα ειπαμε αναμεσα στους τυφλους βασιλευει ο μονοφθαλμος και χιλιαδες παιδια επρεπε να ξεσπασουν καπου, εστω και με αυτον τον τροπο. Χαιρομαι που δεν ημουν τοτε μικρος και ειχα παρατησει να βλεπω TV.
Καταχωρήθηκε 01 Φεβρουάριος 2008 - 20:03

Στα 20 μου εγηνα και αδερφος.... ο παλιογερος.... τι επαθα ο αμοιρος με τους γεροντοερωτες!!!
Καταχωρήθηκε 01 Φεβρουάριος 2008 - 23:15
Και ναι,πνίξτε με,αλλά δεν θυμάμαι να είχα δει ποτέ Καπαμαρού.Το είδα πριν από 2,5 χρόνια όλο μαζί!!
Περί Dragonball πάντως είναι γεγονός ότι με συνέπαιρνε τότε.Ειδικά στα επεισόδια στο πλανήτη Namek με την Freezer ήταν όλα τα λεφτά...
Eντούτοις,τα amvs με επηρέασαν πιο πολύ από κάθε άλλο anime που είχα δει ως τότε.Από τα πρώτα DBZ amvs έφαγα τρελό κόλλημα με τα ανιμε.Μετά ήρθε το Love Hina και ξεκινήσαν όλα...

http://www.animemusicvideos.org/members/members_myprofile.php?user_id=383101
http://www.youtube.com/user/Ntemio
Καταχωρήθηκε 02 Φεβρουάριος 2008 - 00:13
Καταχωρήθηκε 02 Φεβρουάριος 2008 - 05:17
That's my boy!!!Aν δεν ήταν το Dragonball, δε θα είχα μπει ποτέ στο τότε forum του dragonball.gr, δε θα είχα διαβάσει τις συζητήσεις όσων ασχολούνταν με το άθλημα και άρα δε θα αρχίσει ποτέ να βλέπω συνειδητά anime... Η καινούρια γενιά γνωρίζει τα anime κυρίως με το Naruto, αλλά ο κύριος wannabe Hokage δε θα φτάσει ποτέ σε επιρροή τον Super Saiya-Jin 678.
Πες τα!!!

Στα 20 μου εγηνα και αδερφος.... ο παλιογερος.... τι επαθα ο αμοιρος με τους γεροντοερωτες!!!
Καταχωρήθηκε 10 Μάιος 2008 - 23:47
For the sake of Dragonball, join us The Dragonball Fans Group
Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2008 - 00:05
πιο μικρος ειχα δει ανιμε , αλλα αυτο με πορωσε ολιγον .
Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2008 - 03:01
Χωρια που τωρα πορωνομαι πιο πολυ και με ολα τα videogames που εχουν βγει για PS2.
Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2008 - 08:26
Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2008 - 09:03
PS:Ειμαι και εγω πωρωμένος με τα Games του για το ps2:wis:
Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2008 - 12:28
Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2008 - 13:08
Να και κάποιος που μίλησε σωστά!Εγώ πάλι πιστεύω ότι όλοι, λίγο ή πολύ, έχετε επηρεαστεί από το dragonball αλλά ντρέπεστε να το πείτε. Πόσοι έχετε κολλήσει με τα Action/Αdventure?
Πόσοι βλέπετε naruto και δεν ντρέπεστε να το πείτε?
Μεγαλώνοντας στον κόσμο των anime συνειδητοποιείς ότι δεν θα μπει ποτέ το db στο top10 σου, αλλά θα έχει πάντα μια θέση στην καρδιά σου και ας ντρέπεσαι δημόσια να το παραδεχθείς. Ναι σε σένα μιλάω, κρυφοdragonballικέ.!.
Προσωπικά, έμαθα για το τι εστί anime όταν πήγαινα τρίτη γυμνασίου κι έπεσε στα χέρια μου το GameFan (ένα περιοδικό για hardcore arcade/console gamers) που είχε και στήλη για anime. Μίκρος τα έβλεπα και χωρίς να τα ξεχωρίζω από τα υπόλοιπα κινούμενα σχέδια με κέρδιζαν πιο πολύ (τ' ότι το αγαπημένο μου κινούμενο σχέδιο τότε ήταν το Kabamaru λέει πολλά). Έρχεται κάποια στιγμή κι η εποχή του Dragonball. Περιττό να σας πω για την πόρωση που είχα τότε με το Dragonball τ' οποίο αποτελούσε από τα αγαπημένα μας θέματα για συζύτηση στην αγοροπαρέα (μέχρι και το λύκειο όπου παιζόταν το Dragonball Z) αλλά δυστυχώς είχα χάσει αρκετά επεισόδια (μονάχα το Buu Saga είχα καταφέρει να δω σχεδόν ολόκληρο). Μετά από χρόνια φυσικά πήρα και dvd-rip του Dragonball (τ' οποίο προτιμώ πιο πολύ από το Dragonball Z) και τώρα που το τελείωσα (ναι, το έβλεπα σιγά-σιγά) θα ξεκινήσω και μαραθώνιο Dragonball Z.
Αν και δεν ανήκει στο Top 10 μου, ούτε αποτέλεσε αφορμή για να ξεκινήσω τα anime (για την ακρίβεια, δεν υπήρξε ποτέ μια και μόνο συγκεκριμένη σειρά ή ταινία που μ' έβαλε στον κόσμο των anime) έχει κατακτήσει μια θέση στην καρδιά μου αποτελόντας μια από τις αγαπημένες μου παιδικές αναμνήσεις. Ακόμα κι αν εσείς οι υπόλοιποι σνομπάρετε για την ιστορική αξία του Dragonball να σας υπενθυμίσω ότι πάμπολλοι mangaka (από τον δημιουργό του One Piece μέχρι και τον δημιουργό του School Rumble) ξεκίνησαν την δουλειά αυτή έχοντας ως ερέθισμα το Dragonball. Για να μην αναφέρω για τις επιρροές που 'χει αφήσει σε μετέπειτα shounen anime (εδώ να προσθέσω για τις επιρροές που 'χει δεχτεί το Dragonball από το Hokuto no Ken, ένα άλλο anime/manga-θρύλο που αποτελεί all time classics).
Aυτά τα λίγα από μένα. Kαι για να μην ξεχνιόμαστε:
Kame-Hame-Haaaaaaaaaaaa!
Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2008 - 16:46
Η μοναδική σωστή πρόταση στο από πάνω post. Όλα τα άλλα είναι συμπάθειες και υποκειμενικότητες.(εδώ να προσθέσω για τις επιρροές που 'χει δεχτεί το Dragonball από το Hokuto no Ken, ένα άλλο anime/manga-θρύλο που αποτελεί all time classics).
Με περισσότερες λέξεις: Δεν στέκει να λες ότι τα σημερινά shounen χρωστάνε στο Dragonball όταν το ίδιο το Dragonball χρωστάει στο Hokuto no Ken, γιατί τότε συνεπάγεται ότι τα σημερινά shounen χρωστάνε στο Hokuto no Ken. Για να το κάνω ακόμα πιο λιανά: Δεν έχει σημασία ποιος έκανε διάσημα τα shounen clichés, σημασία έχει ποιος τα δημιούργησε.
Ο μόνος λόγος για να συμπαθεί κανείς το Dragonball είναι επειδή το έπαιζε στην τηλεόραση όταν ήταν μικρός/έφηβος. Ειδικά αν τότε ένιωθε "παιδί της φάπας" και ήθελε να τους δείρει όλους, αυτό το anime μιλούσε στην ψυχή του.
Ε, κάποιοι δεν θέλαμε τότε να τους δείρουμε όλους.

|| FORUM RULES || ADN RULES || FEEDBACK || IP.BOARD QUICK USER GUIDE || #anime.gr @ irc.rizon.net ||
Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2008 - 18:52
Ο μόνος λόγος για να συμπαθεί κανείς το Dragonball είναι επειδή το έπαιζε στην τηλεόραση όταν ήταν μικρός/έφηβος. Ειδικά αν τότε ένιωθε "παιδί της φάπας" και ήθελε να τους δείρει όλους, αυτό το anime μιλούσε στην ψυχή του.
"Όλα αυτά είναι αντιπάθειες και υποκειμενικότητες. :nosey:"
Βασικά την ίδια σημασία έχουν και τα 2.Δεν έχει σημασία ποιος έκανε διάσημα τα shounen clichés, σημασία έχει ποιος τα δημιούργησε.

Καταχωρήθηκε 11 Μάιος 2008 - 21:32
Και τι παει να πει αυτο, ουτε εγω ηθελα να δερνω κοσμο μικρη. Αυτο που μου αρεσει περισσοτερο ειναι οι κωμικες καταστασεις (ειδικα στο πρωτο Dragonball) και οι χαρακτηρες. Το ξυλο καλο ειναι, αλλα περισσοτερο για θεαμα (η για να λιωνω μοχλους στο PS2 και να κανω τον αδελφο μου να βριζει που δε με νικαει). Το ξερω οτι υπαρχουν και πορωμενοι με το ξυλο της σειρας, μπορει να φταιει που ειμαι και κοριτσι, αλλα τι να κανουμε, μου αρεσει το Dragonball παει και τελειωσε.