Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole


  • Please log in to reply
93841 replies to this topic

#90766 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 26 October 2020 - 13:36

Youtube Video


Edited by Erudinam, 26 October 2020 - 14:59.

wdasa.png


#90767 Zentsugi

Zentsugi

    Anime Professional

  • Members
  • 640 posts

Posted 26 October 2020 - 22:29

Ε τι γιατί μωρέ, όταν παίρνεις τρεις και εξήντα, σε τρέχουν από το πρωί μέχρι το βράδυ και πας να πάρεις απλά μία δήλωση, σιγά μην κάνεις και κριτική στη παπάρα που θα λέει.

Έλα πάρε το πλάνο και φύγαμε πίσω.

 

Ε τώρα αυγά, δεν κάνουμε τέτοια πράγματα, καμιά μπογιά είναι το κατάλληλο υλικό.

Ναι λίγο κοκκινάκι, μιας και τους αρέσει το χρώμα πολύ.



#90768 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 27 October 2020 - 12:26

Ωπ, για πες, τι επιπτώσεις είχε η διαδικασία;

 

 

Tον φλεβαρη θα κλεισω 2 χρονια χωρις τσιγαρο... μετα απο 17 συνεχη ετη καπνισματος!
εγω το εκοψα απο λαθος σε εξετασεις αιματος που τελικα δεν καταλαβαμε ποτε πως εγινε αλλα μαλλον ειχαν κανει σαλατα τις εξετασεις και πηρα αλλου γιατι εκανα 1 εβδομαδα μετα επαναληπτικες και δεν ειχα πουθενα αυτα τα νουμερα που ειχα πριν(χολιστερινη τρυγλικαιριδια και λοιπα)και οποιον γιατρο και αν ρωτησα ειπαν οτι η πρωτες τιμεςαν τις ειχα δεν θα επεφταν μια εβδομαδα μετα, οποτε ηταν σιγουρα λαθος.

επειδη κλασσικα μια απο της συμβουλες στην αρχη ηταν να ελατωσω το καπνισμα και επειδη επεσε σε μια εποχη που το ειχα σαν σκεψη  εμενα μου ηρθε βολικα..

Οι οποιες κακες επιπτωσεις που ειχα κρατησαν 2 εβδομαδες το πολυ και αυτες σε εμενα(λεω σε εμενα γιατι σε καθε εναν μπορει να διαφερει) ηταν:ζαλαδες για κανα 2 μερες,νευρα αρκετα ειδικα μετα απο στρεσσαρισμενη στιγμη,και κλασσικα πεινα...αυτα..αααα και εβαλα 5-6 κιλα και δεν τα εχω χασει ακομα.

[...]

τωρα που μιλαμε θα συμφωνησω με την aeron οτι δεν νομιζω οτι θα ξανακαπνισω ποτε...για μενα ειναι τρομερα τα +  που μου εδωσε και θυμαμαι πολυ καλα πως ημουν πριν το κοψω οποτε ναι,δεν νομιζω να το ξανακανω...!

 

Oι επιπτωσεις ειναι διαφορετικές αναλογα τον ανθρωπο, τη φαση που περναει και κυριως γιατι θελει να το κοψει. Γενικά η λογική του τσιγαρου εχει ως εξης:

  1. δεν εχει τιποτα ωραιο να σου δωσει
  2. εχει ελαχιστη διαφορα το ποτε θα επιλεξεις να το κοψεις
  3. δεν εχει σημασια ποσες φορες προσπαθησες πριν και τι σου λενε οι αλλοι για τις εμπειριες τους.

 

1: Απαξ και εθιστεις στην νικοτινη (και το σωστο ειναι να το λεμε "εθισμο" όχι "συνήθεια") μολις αρχισει και πεφτει κατω απο συγκεκριμενα επιπεδα η ποσοστωση στο αιμα, θες να καπνισεις. like, a lot. Aλλιώς βιωνεις στρες. Αν καπνισεις σου φευγει, αν οχι δεν παυεις να το σκεφτεσαι και μετατρεπεται σε αφορητη αγωνία. Τα καλα δε μπορεις να τα ευχαριστηθεις (φαι, σεξ κτλ.) και τα κακα ειναι χειροτερα, εξειτιας το προσθετου στρες. Για αυτο νομιζουμε οτι μας αρεσει, αλλα στην πραγματικοτητα δεν ειναι το "ωραιο" που θα πεις απο μια μπουκιά κοκορετσι, ειναι το "ωραιο" που θα πεις για μια ασπιρινη μετά απο πεντε ωρες πονοκεφαλου...

 

2: Εξαιτίας του (1) νομιζεις οτι σε "κακη" περιοδο δεν ειναι καλη φαση να το κοψεις (και ειναι λογικο) αλλα αφου το κοψεις συνηδειτοποιεις οτι δεν εχει μεγαλη διαφορά, απλώς το αποφευγεις για να αποφυγεις το προσθετο στρες. Αν ομως το θες σωστά αυτο το στρες δεν υφισταται παρά ελαχιστα και αν δε το θες σωστά θα σου πηδηξει τα ραμματα ειτε εισαι σε καλη φαση ειτε οχι.

 

3: Το κλειδι ειναι οι λογοι να ειναι εσωτερικοι και οχι εξωτερικοι. Αν δεν εχεις πειστει συναισθηματικα (οχι λογικά) για το ποση ζημια σου κανει, ποσο σε ελεγχει και για το οτι δεν εχει να σου δωσει κατι ωραιο, μιας και αμα σου φυγει ο εθισμος στη νικοτινη η "ωραια" αισθηση εξαφανιζεται, τοτε δεν παιζει να το κοψεις. Μπορει να μην καπνιζεις για Χ μηνες, αλλά αν το σκεφτεσαι ακομα δεν το εκοψες απλα βασανιζεσαι. 

 

 

Εν κατακλείδι, οι κακοι λογοι ειναι πολλοί και δε βοηθανε κανενα (εκτος αν εισαι ενα βημα πριν το θανατο αλλά οι περισσοτεροι δεν ειναι). Τουναντιον το κανουν χειροτερο μιας και οσο στρεσσαρεσαι τοσο περισσοτερο θες να καπνισεις. Αυτά που αλλάζουν το παιχνιδι ειναι να καταλαβεις οτι το να προκαλεις στον εαυτο σου πονοκεφαλο γιατι σου αρεσει η αισθηση του να σου περναει με το Depon, is kinda lame. Kαι το να παραδιδεις το ελεγχο σου σε κατι που δε σου προσφερει τιποτα, ακομα περισσοτερο. Αν αυτα γινουν βαθια αντιληπτα το να το κοψεις ειναι πανευκολο. Με μερικά distractions (videogames, δουλεια, οτιδηποτε) τα cravings tης νικοτινης εξαφανιζονται σε λιγες μερες.

 

Παρολαυτά, επειδη γνωριζω απο πρωτο χερι οτι το να σε βομβαρδιζουν με λογικά επιχειρηματα (χωρις να το χεις ζητησει) ενω το προβλημα ειναι συναισθηματικο οχι μονο δε βοηθαει αλλα σε κανει και χειροτερα, please don't. Eιναι απλά ηλιθιο. Περιπου δεκα φορες πιο ηλιθιο απο το να καπνιζεις. 


stasou%2520mygdala.jpg


#90769 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 937 posts

Posted 27 October 2020 - 16:19

Συμφωνω με τον Λορδο Λεοντα

 

Το εχω κοψει απο το 1999 και ηταν η δευτερη φορα.

 

Πηρε δυο χρονια που ερχοταν κατα καιρους επιθυμια για τσιγαρο αλλα μετα δεν το ειχα καμια απολυτως αναγκη, αντιθετως μου προκαλει αηδια.

Ειδα μεγαλη διαφορα στο κολυμπι, στην αθληση, στο περπατημα σε βουνο κλπ.

Απο νευρα δεν αλλαξε τιποτα γιατι εχω γεννηθει με νευρα, ρωτηστε τη μανα μου  :P

 

Το αγχος ομως του να κανεις τρακα οταν δεν εχεις, να καπνιζεις περιμενοντας το λεωφορειο μονο και μονο για να το σβησεις δυο λεπτα μετα, να σηκωνεσαι ακυρες ωρες να πας να αγορασεις γιατι χαρμανιασες, να βρωμας τσιγαριλα και εσυ και το σπιτι κλπ τα εχω γλιτωσει και δε μου λειπουν καθολου.

 

Η μονη φορα που βρεθηκα σε θεση να καταριεμαι που δεν καπνιζω ειναι οταν μια χρονια σε παραλια γυμνιστων (καβουροτρυπες- χαλκιδικη, φοβερο μερος παρεπιπτοντως) μια τουμπανη γερμανιδουλα ηρθε και μου ζητησε φωτια για τσιγαρο  :unlucky:

 

Το θεμα ειναι και υγειας αλλα και κοινωνικο.

Το image του καπνιστη που ειναι γαματο (βλεπε εικονες διασημων ηθοποιων/τραγουδιστων) και η "μαγκια" του να δειχνεις μεγαλος για τους μικρους, οι ευκαιριες γνωριμιας με το να ζητας ενα τσιγαρο η τον αναπτηρα και να ξεκινας συζητηση ειναι σημαντικοι λογοι που οι καπνιστες δε κοβουν το καπνισμα. Ο εθισμος ειναι ο αλλος μεγαλος λογος.

Η δικαιολογια ειναι πως απλα τους αρεσει η γευση του καπνου αλλα δεν απαντανε στο γιατι το εκαναν πρωτη φορα πριν την οποια δεν ειχαν ιδεα πως ειναι.

 

Δικαιωμα ειναι καθενος να καπνιζει, φερ ηναφ αλλα να αντιλαμβανεται πως του γαμαει τη ζωη κιολας.


i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg


#90770 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 27 October 2020 - 16:53

Πολλές φορές μπαίνω στον πειράσμο να καπνίσω αλλά όταν σκέφτομαι ότι απλά θα κουράσω τα πνευμόνια μου και θα ζαλιστώ απο την νικοτίνη, μου φεύγει κάπως η επιθυμία

 

Μάλλον υποψήφιο μέτρο για το μέλλον, να φοράμε μάσκα στην εστίαση. Μάλιστα, είπαν στις ειδήσεις οτι θα τρώμε μια μπουκιά και θα φοράμε μάσκα.

Δεν τρολαρω.


Edited by Erudinam, 27 October 2020 - 20:12.

wdasa.png


#90771 Nikolai_Karapetsov

Nikolai_Karapetsov

    The soviet petrolhead

  • Members
  • 81 posts
  • Locationκαπου στο διαστημα...

Posted 27 October 2020 - 22:20

ιν οδερ νιους

 

τα γιαννενα ειναι σε καραμπινα



#90772 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 27 October 2020 - 22:56

Είμαι στο δάσος, βόλτα με το Γιούρι. Δεν υπάρχει ψυχή μόνο τα δέντρα. Στο βάθος διακρίνω μια κοπέλα μόνη να περπατάει με το σκύλο της φορώντας μάσκα. Ξαπλώνω κάτω από ένα πεύκο και περιμένω να έρθει ο Χάρος να με πάρει να λυτρωθώ. Δεν μου κάνει το χατίρι και ο Γιούρι με τραβάει γιατί έχει βρει ένα θάμνο ταμαμ για κατούρημα.

 

~Απόσπασμα από τα απομνημονεύματά μου~


xbJ3b2w.jpeg


#90773 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 posts

Posted 28 October 2020 - 09:01

ιν οδερ νιους

τα γιαννενα ειναι σε καραμπινα

Τhey have George Noussias. Shotgun will be a piece of cake XD XD

Edited by Lord Leon, 28 October 2020 - 09:01.

stasou%2520mygdala.jpg


#90774 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 28 October 2020 - 11:48

Πόσο σας έχει επηρεάσει ο ιός? Λέτε να πάμε σε καθολικό lockdown?


wdasa.png


#90775 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 28 October 2020 - 18:14

Καμία επιρροή. Επίσης ναι νομιζω καιρος ειναι να ξαφατε λοκνταουν ετσι οπως τα κανατε...
フカフカ

#90776 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 28 October 2020 - 19:00

το θέμα ειναι οτι δεν παιρνουν σωστα μέτρα.

 

αντι να αυξησουν τις μεθ και το προσωπικο καθονται και βάζουν εξτρα μετρα καταστρεφοντας την οικονομια. Αν κάποιος δεν φοράει μάσκα, το να κλείσεις πχ την εστίαση δεν σημαίνει ότι θα την φορέσει.


wdasa.png


#90777 Akihito

Akihito

    Anime Fan

  • Members
  • 169 posts

Posted 28 October 2020 - 19:02

Μου αρέσει που υπήρχαν άνθρωποι που πίστεψαν στο αφήγημα της κυβέρνησης ότι "νικήσαμε τον κορωνοϊό" (sic) και ότι "η χώρα μας είναι παράδειγμα προς μίμηση για τη δύση" (also sic), ενώ τότε κάναμε 10 τεστ τη μέρα...

 

Μοιραίο λάθος ήταν που τελευταία έκαναν τεστ κυρίως στην Αθήνα, με αποτέλεσμα η επαρχία να γεμίσει κρούσματα, χωρίς να το ξέρει ο κόσμος, κι έτσι δημιουργήθηκε μία γενικότερη αντίληψη ότι "δεν υπάρχει κορωνοϊός". Έβγαινα έξω τον Σεπτέμβριο και τραβούσα τα μαλλιά μου... Οι καφετέριες και τα μπαρ ήταν πήχτρα στον κόσμο, λες και δεν υπήρχε κορωνοϊός, ενώ τα παιδάκια και οι κάτω των 30 έκαναν λες και δεν είχαν ξαναδεί άνθρωπο στη ζωή τους (αγκαλιές, φιλιά, παρέες 10 ατόμων, μπύρες, μουσικές, κλπ). Οι δε 70+ μαζεύονταν χαλαρά στις εκκλησίες και ματς μουτς φιλιούνταν, αγκαλιάζονταν, "καλή Παναγιά", "Καλό Χειμώνα". Για να μη μιλήσω για τους γάμους, που γινόταν πανζουρλισμός με φιλιά και αγκαλιές, χειραψίες και χορούς... (πήγα και σε γάμο :P ). Ο κόσμος το πήρε πολύ ελαφρά, γιατί όλοι σκέφτονταν ότι δεν έχει κορωνοϊό ο νομός τους, οπότε σταμάτησαν να τηρούν και τα μέτρα... Μέχρι να πάρει χαμπάρι η κυβέρνηση να βάλει όριο και στο χαμηλό-πράσινο επίπεδο, ήταν πλέον αργά...

 

Όπως έχω πει, θεωρώ ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι δύσκολος και θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσοχή από όλους (κυρίως επειδή οι περισσότεροι που κυκλοφορουν είναι ηλίθιοι). Από την άνοιξη-καλοκαίρι του 21 και μετά θεωρώ ότι θα είναι καλύτερα, γιατί θα έχουμε ενδεχομένως κάποιο εμβόλιο και κάποιο φάρμακο. Άρα μέχρι το τέλος του 2022 μάς βλέπω να είμαστε με την μάσκα και "μακριά και αγαπημένοι".



#90778 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 28 October 2020 - 19:41

Πόσο σας έχει επηρεάσει ο ιός? Λέτε να πάμε σε καθολικό lockdown?

Εγώ ξαναγύρισα στο να δουλεύω από το σπίτι lol. Από την άλλη λέω δεν λες καλά που έχω την πολυτέλεια να δουλεύω στο σπίτι στους καιρούς που ζούμε!


phmava.php

#90779 Erudinam

Erudinam

    Anime Newbie

  • Members
  • 46 posts

Posted 28 October 2020 - 22:04

Καθολικο lockdown ακούγεται; Δηλαδη ο υγειονομικος χαρτης μας ειναι άχρηστος; Δηλαδη αυτή ήταν η εξέλιξη στον τροπο αντιμετώπισης; https://www.in.gr/2020/10/28/in-tv/deltio/apokleistiko-mega-erxetai-katholiko-lockdown-sti-xora-ta-stadia-epivolis-tou/

Edited by Erudinam, 28 October 2020 - 23:19.

wdasa.png


#90780 vectrapearl

vectrapearl

    κουρεας ο μεγας...

  • Members
  • 532 posts

Posted 29 October 2020 - 09:58

Για καθολικο lockdown δεν νομιζω αν και κατι ειδα οτι η γαλλια κανει και εμεις κανουμε οτι και οι γαλλοι γιατι ειμαστε τοσο πανεξυπνοι,αλλα δεν συμφερει κανεναν αυτο.
Η κυβερνηση θα πρεπει να αποζημιωσει τα μαγαζια που θα κλεισει(δεν παιζει μια)μετα το προηγουμενο lockdown θα πρεπει να κανει και κατι με τις εισφορες και αλλα εξοδα που αυτα ετρεχαν και εφαγαν κραξιμο που δεν εκαναν κατι για αυτα(δεν παιζει το σεναριο να κανουν κατι γιατι δεν υπαρχει σαλιο).
Γενικα ενα  lockdown οπως την αλλη φορα μπορει να σταματησει την διασπορα αλλα θα φερει τεραστια προβληματα στις επιχειρησεις,εμενα πχ ενα 2ο  :lockulocku:  θα με γονατισει,με τον μισθο τις γυναικας μονο δεν βγαινει και αν εγω κανω πχ 15 μερες (δεν το συζηταμε για 2μηνο οπως την αλλη φορα) να δουλεψω τον ηπιαμε .οτι λεφτα ειχαμε στην ακρη φαγωθηκαν στο προηγουμενο lockdown ,σε ενδεχομενο επομενο λουκετο ευτυχως εχω εδω που μενω ενα δασακι ξερω να μαζευω και τα βροσιμα αγρια χορτα ,θα την βγαζω με αυτα :Blissfull: 

 


Edited by vectrapearl, 29 October 2020 - 09:59.