Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94067 replies to this topic

#89776 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 10 May 2020 - 21:59

@Kamui ποιο πνεύμα;

#89777 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,160 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 10 May 2020 - 22:10

Εχω να παω σινεμα δυμηνο κοντά πλακα πλακα, αντε ποτε θα ξανανοίξουν...
フカフカ

#89778 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 10 May 2020 - 22:16

Μα τι βλέπεις στο σινεμά τόσο συχνά; Όλο Αμερικανιές βάζουν! Μπέργκμαν και τέτοια...

O6rrvsU.jpg

#89779 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,160 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 10 May 2020 - 22:23

Μα τι βλέπεις στο σινεμά τόσο συχνά; Όλο Αμερικανιές βάζουν! Μπέργκμαν και τέτοια...

Μη ξεχνας και το Σεφερλη, μεγαλος σκηνοθέτης

Εγω μπεργκμαν μονο την ηθοποιό ηξερα, προφαμως κ δν εχω δει ταινίες του.

Edited by GhostPrince, 10 May 2020 - 22:44.

フカフカ

#89780 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 10 May 2020 - 23:57

Είναι πάντως πολύ γνωστότερος (θέλω να πιστεύω) από την ηθοποιό. Θεωρείται ίσως ο μεγαλύτερος σκηνοθέτης όλων των εποχών από αρκετά ευρύ κοινό. Αν η Αμερική είχε τον Orson Welles, δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο αντίστοιχα μεγάλο όνομα. Προσωπικά δεν είμαι μεγάλος φαν, αλλά ο μισός Ευρωπαϊκός κινηματογράφος ουσιαστικά είναι μπεργκμανικός, η επίδρασή του είναι τεράστια. Ίσως βέβαια αυτή του Hollywood να είναι τόσο μεγαλύτερη στο μη κινηματογραφόφιλο κοινό που όντως μια ηθοποιός (που ο μόνος λόγος που την ξέρω είναι η συνωνυμία με το σκηνοθέτη) ίσως είναι γνωστότερη από έναν τεράστιο σκηνοθέτη με παγκόσμια επιρροή.

O6rrvsU.jpg

#89781 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 11 May 2020 - 00:50

Μεγάλη επιρροή είχε πιο πριν ο Δανός Dreyer. Είχα δει τότε την Ιωάννα της Λωρραινης στο σινεμά σε μια ειδική προβολή. Η καλύτερη ταινία που έχω δει ποτέ μου.

#89782 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,160 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 11 May 2020 - 01:14

Πιθανόν. Απλα πετυχατε ατομο που δεν βλεπει ειδιαιτερα ευρωπαϊκό σινεμα, εχει τυχει αρκετες φορες σε φεστιβαλ αλλα δν θα κατσω μονος μ να δω. Πιο πολυ απο Γαλλια μου ρχονται καποιες ταινιες ή γερμανια...κατα τ'αλλα στο αγνωστο, ασε.π θυμαμαι κ δυσκολα ονόματα...whatever, Αμερικη θα πετύχω κυριως οπως λες κιεσυ, αλλιως ιαπωνια,κορεα στο σπίτι ειδικα με σειρες μόνο ιαπωνικες....αμεσως να με φατε :P
Αλλα με βαζεις σε πειρασμό να ψαξω να δω ταινιες του...
Πως φτασαμε εδω απο το μαστερσεφ μονο ο θεος μς το ξερει..

Edited by GhostPrince, 11 May 2020 - 01:15.

フカフカ

#89783 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 posts

Posted 11 May 2020 - 06:40

φαινεται πως εισαι ειδικος στον Ιαπωνεζικο λινηματογραφο. Προσπαθω εδω και πολυ καιρο να δω ιαπωνεζικες ταινιες αλλα μου φαινονται ολες ιδιες. νομιζω πως οι ιαπωνεζοι εχουν βρει ενα κλισε παιξιμο. μεχρι και οι φωνες που ακουω μου φαινονται παντου ιδιες. ιδιοι τονισμοι. ωραιοπημενες ευγενικες φωνες.

wdasa.png

#89784 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 posts

Posted 11 May 2020 - 08:09

Είναι που αυτοί οι Κινέζοι είναι όλοι ίδιοι και δεν τους ξεχωρίζουμε.

Πέρα από την πλάκα τυχαίνει εν μέρει να συμφωνώ. Επειδή ο Ιαπωνικός πολιτισμός έχει πολλές ιδιαιτερότητες είναι συχνά άβολο για εμάς να προσαρμοστούμε στους ιδιαίτερους μανιερισμούς τους και τον τρόπο που σκέφτονται και μιλάνε. Υπάρχει συνήθως μια ακραία τυπολατρεία η οποία ούτως ή άλλως είναι σημαντικό μέρος της κουλτούρας τους και για αυτό τη δείχνουν κιόλας. Τελευταία που δε βλέπω άνιμε μου είναι δυσκολότερο να επανέλθω ή να απολαύσω ιαπωνικές ταινίες γιατί μου λείπει ο αυθορμητισμός και η πιο φιλοσοφική σκέψη. Το Shoplifters που πήρε πέρυσι Χρυσό Φοίνικα ήταν καλό αλλά με ξάφνιασε που πήρε τόσο μεγάλο βραβείο.

Anyway είναι κι αυτοί μια σημαντική παράδοση απλά νομίζω ότι τα τελευταία χρόνια είναι κάπως πτωτική η πορεία, σε αντίθεση με τον Νοτιοκορεάτικο που δέχεται πολύ ευκολότερα υποδοχή από το δυτικό κοινό και νομίζω ότι έχει και πολύ πιο πρωτότυπες και οικουμενικού ενδιαφέροντος ιδέες. Βέβαια αδυνατώ να καταλάβω πώς το Parasite σάρωσε τόσα βραβεία με τόσες καλές συμμετοχές ακόμα και στα Oscar, μάλλον υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα συμφέροντα από πίσω και μετά από έναν αιώνα αμερικανοκεντρισμού που αγνωοούσε και περιθωριοποιούσε λίγο-πολύ όλο τον υπόλοιπο πλανήτη ξαφνικά αποφασίζουν να αναδείξουν τη συγκεκριμένη ταινία. Λες και τόσα χρόνια δεν υπήρχε καλός ασιατικός κινηματογράφος, το Parasite περίμεναν. Προσωπικά μου άρεσε αλλά μετά βίας την άφησα εκτός του φετινού top ten μου (που αφορούσε βέβαια ταινίες που έκαναν εδώ πρεμιέρα φέτος, όχι αρχικό release). Νομίζω ότι το Burning ίσως να μου άρεσε λίγο περισσότερο.

O6rrvsU.jpg

#89785 Petran79

Petran79

YOU GET TO BURNING!

• Review Team
  • 3,279 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 11 May 2020 - 08:20

Σε μια συνέντευξη του ο ίδιος ο σκηνοθέτης των shoplifters είχε παραδεχτεί πως ακόμα και ο ιαπωνικός κινηματογράφο έχει απομονωθεί σε σχέση με παλιότερα.

#89786 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 945 posts

Posted 11 May 2020 - 08:49

Στον Ιαπωνικο κινηματογραφο αλλα και στις σειρες, μπορουμε να δουμε την επιρροη της γενικης κουλτουρας της κοινωνιας τους που ειναι βασισμενη στο να μην ξεχωριζεις απο τους υπολοιπους.

Αυτο δημιουργει την αισθηση του "επιπεδου", σεναριου που ειναι απλο καθημερινο, χωρις ιδιαιτερη εξελιξη στην ιστορια.

Οι Ιαπωνες επισης δεν ειναι και πολυ καλοι ηθοποιοι σε αντιθεση πχ με τους Κορεατες, οποτε δυσκολα θα επαιζε μια Ιαπωνικη σειρα η ταινια στο νετφλιξ και θα ειχε επιτυχια, και δεν αναφερομαι στις παλιες σινεφιλ ταινιες τυπου Κουροσαουα.

Πολλες φορες επισης οι Ιαπωνες στις ταινες και τα ντοραμα, συνδιαζουν την κωμωδια με το δραμα (το κανουν και οι Κορατες) και ξενιζει το δυτικο κοινο.

Θυμαμαι μια φορα τον Kleidokrator που βγηκε απο μια προβολη ταινιας απο την Ιαπωνικη πρεσβεια και ελεγε "τιναφτορε, απο την αρχη μεχρι το τελος ενα επιπεδο πραγμα, δεν ξαναβλεπω Ιαπωνικες ταινιες"  :P

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg

#89787 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 posts

Posted 11 May 2020 - 10:51

εχω επιχειρησει πολλες φορες να δω dramas στο kissasian αλλα τα βαριεμαι και τα κλεινω.

γενικα, παιζουν ολοι με τον ιδιο τροπο, λενε τα ιδια πραγματα.

ακομη και τα πλανα ειναι σχεδον ιδια σε καθε σειρα λες και ο σκηνοθετης ειναι ο ιδιος.

και αυτο το ειδος που πολλες φορες ονομαζουν slice of life ειναι κουραστικο. οκ να υπαρχει κωμωδια με δραμα μαζι. αλλα να ειναι συγκεκριμενοι σε αυτο που θελουν να δειξουν.

πολλες φορες αισθανομαι οτι βλεπω ενα βαρετο ντοκυμαντερ. και νομιζω κατι αναλογο σε χειροτερη κατασταση υπαρχει και στην ελληνικη τηλεοραση και μυθοπλασια.

προσπαθουμε στις σειρες να δειξουμε την καθημερινοτητα μας με αποτελεσμα να μην εχει ενδιαφερον. επισης, πολλοι ηθοποιοι προσπαθουν να "παιξουν ρεαλιστικα" οπως ειναι στην καθημερινοτητα τους με αποτελεσμα να εχουν ολοι μονοτονες αντιδρασεις γιατι νομίζουν ότι ετσι λειτουργουν/με στην αληθινη ζωη μας.

Edited by Erudinam, 11 May 2020 - 10:53.

wdasa.png

#89788 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,160 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 11 May 2020 - 12:22

Συμφωνω οσο αφορα τα κοινωνικά ειδικά ντοραμα εν μερη, αλλα αν θελει κανεις κατι με "περισσότερες εναλλαγές" μπορει να παει σε αστυνομικα ξερω γω που προσωπικά μαρεσουν τα ιαπωνικα. Ή σε κορεατικα χορρορ. Αν παμε μακρια απτις σειρες ή τις μεταφορες απο μανγκα ανιμε π συνηθως δν ειναι κ τοσο καλες, στις ταινιες τους νομιζω παιζουν πολυ καλυτερα οι Ιάπωνες, κ εχει κ μεγαλυτερο μπατζετ ουτως η αλλως αλλα κ καλύτερες ιδεες. Εγω με τις κωμωδίες ή τα ερωτικά δεν τα βρίσκω της ασιας, και οι κορεατες συμβαίνει να το κανουν αυτο, μεχρι κ σε σειρες δρασης το κλασικο κλισε λες κ το πηραν απο κάποιο shoujo manga αυτούσιο και χωνεται παντου. Κατα τ αλλα, θεωρω πως εχουν πολυ ενδιαφέρον. Αν μη τι αλλο θα το προτιμήσω απτο να δω τη νεα επιτυχία "μπαμ μπουμ καταστροφης π θα σωσω τον κοσμο" αμερικανικης στα Βίλατζ που θα τρεξουν προφανως ολοι. Πιο πολυ σε μικρα σινεμα παω εν τελει εκτος κιαν εχει κτ διαφορετικό στα μεγάλα, συμβαινει καμια φορα..

Shoplifters μαρεσε, οπως και το third murder που έτυχε να προβληθει ελλαδα...
Επισης μ αρεσε η κορεατικη μεταφορα απτο βιβλιου του Μουρακάμι, μ διαφευγει ο τιτλος τωρα, κιαυτη παιχτηκε εδω.
Η το κινεζικο, ο ελέφαντας οου στεκεται ακινητος, κιας ηταν ενα μονοτονο τετράωρο για πόλους εγω το θεωρησα αριστουργημα , ειδικα αν κατσεις να το δεις σε δευτερη αναγνωση. Δεν ειναι για ολους αυτα σιγουρα...αλλα περα ολου του φιλοσοφικου βλεπεις και παρα πολλα για τη κοινωνια τους μεσα ή κ το σημερινό πολιτισμο τους

Ο κορεατικος καλως η κακως εχει αρχίσει και ανεβαζει παραγωγες αντίστοιχες κ με του Hollywood ακομα τα τελευταία χρονια, ειναι κιαυτος ενας λογος του γιατι τοση απηχειση στη δυση, ενω ιαπωνια ή κινα ελαχιστα εως καθολου. Βεβαια ούτως η αλλως στη χωρα μας ακομα και απο κορεα ελάχιστες φορές θα βρεις ταινίες αλλα λεμε. Ευρώπη καπως καλυτερα με ολα αυτα.
Να ναι καλά το ίντερνετ γενικώς κ τα σαητ τυπου νετφλιξ.

Στο παιζουν ολοι τ ιδιο και παντου διαφωνω :0
Εδω μεχρι κ στις κακοφτιαγμένες παραγωγές της ελλαδας και βλεοουμε διάφορες...
Saka masato πχ εχει πολυ ειδιαιτερο παίξιμο..
Ή masaki suda

Edited by GhostPrince, 11 May 2020 - 12:37.

フカフカ

#89789 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 posts

Posted 11 May 2020 - 12:36

εγω μιλαω για τις καθημερινες σειρες της ελληνικης τιβι που παιζονται τα τελευταια χρονια οτι βλεπεις παντου ιδιο παιξιμο. και πολλες φορες κατι αναλογο σε πολυ καλυτερη κατασταση, βλεπω και στην ιαπωνια.

τι ιαπωνεζικες ταινιες εχεις να μου προτεινεις αγαπητε?

wdasa.png

#89790 acid black cherry

acid black cherry

Mahjong Master

• Members
  • 945 posts

Posted 11 May 2020 - 12:50

Απο τις πιο αγαπημενες μου ειναι το Cyborg Girl

Θα τσεκαρω να σου πω και αλλες γιατι δε θυμαμαι τιτλους

i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg