Jump to content

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Photo
* * * * - 33 votes

The Black Hole

• Please log in to reply
94066 replies to this topic

#89656 Hazuki

Hazuki

Anime Elite

• Administrators
  • 2,794 posts

Posted 19 April 2020 - 11:25

H μεταδοτικότητα, η έλλειψη μερικής ανοσίας και το extreme πνευμονικό οίδημα είναι που τον κάνουν πιο θανάσιμο.

Μέχρι στιγμής οι θάνατοι είναι στις 160000

https://www.worldometers.info/coronavirus/

και δεν είναι απλά ότι "τελειώνει" ασθενείς που έχουν ήδη προβλήματα. Αν κολλήσεις και εξελιχθεί τελικά σε πνευμονικό οίδημα ανάλογα της σοβαρότητας μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη βλάβη στους πνεύμονες, μικρή ή μεγάλη.

Δεν είναι απλά μια άλλη γρίπη.

Κατά άλλα κάλο Πάσχα.

rsrGbGx.gif

#89657 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 posts

Posted 19 April 2020 - 14:11

930 παραβασεις...

ηθελα να ξερα αυτοι που το κανουν, δεν ξερουν οτι θα τους πιασουν? δηλαδη τοσες μερες δεν εβλεπαν τα προστιμα που πεφτουν, δηλαδη τι? περιμεναν οτι σημερα θα ειναι ολοι οι αστυνομοι σπιτια τους? δεν μπορω να καταλαβω.

wdasa.png

#89658 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,160 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 19 April 2020 - 14:25

Νομιζω πως ξεκαθαρα το κλιμα μας εσωσε, κιοτι ειχαμε λιγότερες μετακινησεις σε σχεση με αλλες χωρες απ εξωτερικο. Γτ με τη συμπεριφορά που χουμε σα λαος παραπανω θα πρεπει να χαμε, βεβαια τα κρυβουνε κιοι περισσότεροι οποτε σιγουρο αριθμο δν μπορεις να ξερεις...
Αναρχια την ειδαμε κ νομιζουμε οτι ηρθε η νέα χουντα...

Χαζουκι , παντος ινωσεις τετοιου τυπου δεν ειναι κιη πρωτη φορα π εμφανιζονται και οι προηγούμενες ηταν κ πολυ πιο θανατηφόρες κ ισχυρές, το θεμα της μεταδωσης κανει τη διαφορα κ διασπείρει μεγαλυτερο τρομο πιστευω.
Οπως και να χει δεν το θεωρω απιθανο αν κρατησει κιαυτο χρονο η παραπανω οπως αλλα να τα φτασει τα 500χιαλιαρα σε θανατους παρα τα μετρα κ τον οχλο...

Edited by GhostPrince, 19 April 2020 - 14:26.

フカフカ

#89659 Tristessa

Tristessa

putting the fun in funeral

• Moderators
  • 989 posts
  • LocationAtelier BOZ

Posted 19 April 2020 - 17:11

H μεταδοτικότητα, η έλλειψη μερικής ανοσίας και το extreme πνευμονικό οίδημα είναι που τον κάνουν πιο θανάσιμο.

Και σε αντίθεση με τον ιό της γρίπης, δεν υπάρχει ούτε αντι-ιικό φάρμακο, ούτε εμπειρία από προηγούμενες επιδημίες.

6dqFccT.gif

#89660 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 20 April 2020 - 11:56

Αναρχια την ειδαμε κ νομιζουμε οτι ηρθε η νέα χουντα...

Εγώ το δικαιολογώ γιατί συμβαίνει,  ο βομβαρδισμός της πληροφορίας σε άναρχη μορφή, και η έλλειψη απάντησης του γιατί εφαρμόσαν pedal to medal μέτρα κακείν κακώς δημιούργησε το κλίμα ότι η Κυβέρνηση είναι οι κακοί, και θέλουν τον έλεγχο/φυλακισμό/κατάλυση της εκκλησίας.

Ακόμη η κάλυψη ακόμα και απο την κρατική τηλεόραση συν το καιροσκοπικό (aka ωραία πανδημία άρα το να agument το αίσθημα του πανικού = more money) χαρακτήρα ενημέρωσης δεν βοήθησαν την κατάσταση.

Απο την άλλη θεωρώ το να υπογράφουμε χαρτί για το που πάμε it was kinda overboard. Εφόσον συμορφωθήκαμε συν ότι και τα media δεν καλύπταν 100% αντικειμενικά το ζήτημα.

Βέβαια, από την άλλη 100% αντικειμενική αντίληψη δεν θα υπάρχει λόγο κάποιο εσωτερικού bias αλλάκαι κοινωνικού περίγυρου.

Τέλος, παρατήρησα ένα φαινόμενο στην οικογένειά μου η αδερφή μου αλλά και η μάνα μου για την αντίληψη του κόσμου βασίζονται σε γείτονες ή και άτομα που γνωρίζουν ώστε να σχηματίσουν την αντίληψη τους για τον κόσμο πχ. για τον κορονοϊό. Από την άλλη, παρατήρησα, ότι λόγο του ότι δεν έχω δυσκολεύομαι το να επικοινωνώ άμεσα με τον κοινωνικό μου περίγυρο βασίζομαι περισσότερο στο youtube και στην αναζήτηση της πληροφορίας. Ως εκ τούτου έκανα την εξής υπόθεση τελικά λες να βασιζόμαστε για την αντίληψη του κόσμου μας στο ότι μας είναι γνώριμο πχ. για εμένα μου είναι γνώριμο το internet περισσότερο ενώ στη μάνα μου η κοινωνική επαφή.

Τι έχετε να πείτε για το τελευταίο;

Edited by pc_magas, 20 April 2020 - 12:43.

#89661 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 posts

Posted 20 April 2020 - 13:01

νοικιαζω σπιτι στην Αθηνα και γενικα ολη μου η ζωη ειναι στην Αθηνα. ειχα επιστρεψει στο πατρικο μου σπιτι για καποιες δουλειες οταν ξεσπασε αυτο με τον ιο.

διαβασα οτι οι μετακινησεις εκτος νομων θα γινεται απο 15 Ιουνιου, και ηδη εχω μιλησει για δουλεια στην Αθηνα στην οποια δεν εχει γινει ακομη προσληψη. θα γινει με το που ανοιξουν σιγα σιγα τον Μαιο.

πως μπορω να επιστρεψω στην Αθηνα?

wdasa.png

#89662 Angel.tze

Angel.tze

Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

• Members
  • 381 posts

Posted 20 April 2020 - 13:25

Εγώ το δικαιολογώ γιατί συμβαίνει, ο βομβαρδισμός της πληροφορίας σε άναρχη μορφή, και η έλλειψη απάντησης του γιατί εφαρμόσαν pedal to medal μέτρα κακείν κακώς δημιούργησε το κλίμα ότι η Κυβέρνηση είναι οι κακοί, και θέλουν τον έλεγχο/φυλακισμό/κατάλυση της εκκλησίας.

Αναρωτιέμαι πόσοι βλέπετε την ενημέρωση από τον Τσιόδρα πριν βγάλετε αυθαίρετα συμπεράσματα περί καταιγισμού και έλλειψης εξηγήσεων. Είναι σαφές ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ειλικρινής. Ποτέ δεν προσπάθησε να σπείρει φόβο. Ήταν ξεκάθαρος ως προς το *γιατί* ο ιός είναι θέμα ανησυχίας. Δεν έχει αποκρύψει τίποτε και οι απαντήσεις του στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων είναι κατατοπιστικότατες και στοχευμένες.
Επίσης, δεν είναι μόνο η εκκλησία το θέμα αντίδρασης ορισμένων, είναι πιο πολυδιάστατο, μην μένεις προσκολλημένος μόνο εκεί. Είναι το απλούστατο ζήτημα του αντιδραστικού χαρακτήρα μας, επειδή αρνούμαστε να υπακούσουμε σε κάποιον άλλον, μέχρι να αντιληφθούμε τη σημασία της παράκλησης αλλά και την πραγματική κατάσταση (το ξέρετε πχ ότι το 6 είναι κατάλληλο για βόλτες, δεν είπε κανένας να μην πάει κάποιος βόλτα, αρκεί να μην παρευρίσκεται (σκεπτόμενα) σε χώρους με πολλά άτομα και για πολλήν ώρα).

Πρόσφατα, μου έστειλαν ένα άρθρο από δήθεν κυτταρολόγο στο facebook (αξιόπιστη πηγή αμέ). Συγκεκριμένα, ήταν κάποιος αλλος, ο οποίος έκανε copy paste τα λόγια του αναφέροντας και το όνομα του αρχικού συγγραφέα, χωρίς φυσικά να παραθέσει την πηγή του. Το άρθρο ουσιαστικά προσπαθούσε να εξηγήσει πως τα πάντα επρόκειτο για πλάνη, για σχέδιο πρόκλησης φόβου (χωρίς όμως να λέει τον πιθανό σκοπό). Και μετά, στα αλήθεια, ανέλυε ένα σωρό πράγματα για τη φύση του ιού, "αποδεικνύοντας" πως μας λένε ψέματα και μας προκαλούν φόβο. Έλα όμως που ο Τσιόδρας στις ενημερώσεις του τα είχε ήδη διευθετήσει xD
Αυτό που παρατηρώ γενικότερα είναι το mentality του στυλ "οκ, ο κορωνοϊος είναι αφορμή για να μας κάνουν κάτι". Οκ, αλλά τι είναι αυτό το κάτι? Είναι λόγια του αέρα αυτήν την στιγμή. Ναι, η κυβέρνηση είναι αυτομάτως κακή, το μυαλό μας πάει στις θεωρίες συνομωσίας, *επιλέγουμε* αυτήν που μας ταιριάζει περισσότερο και την πρεσβεύουμε, ακόμη κι αν δεν έχουμε ιδέα για το τι θα ακολουθήσει, για το ποιος είναι ο απώτερος σκοπός τους.

Τώρα τα όσα λένε τα υπόλοιπα κανάλια ή οι πυλώνες ενημέρωσης είναι πράγματα που εγώ παρακολουθώ με μια κάποια δυσπιστία (edit: η λέξη αμφισβήτηση ταιριάζει περισσότερο) ως προς την αντικειμενικότητα τους. Δείτε πχ το σκάνδαλο με την παραλία της Θεσσαλονίκης, όπου αποδείχθηκε ότι ο κάμεραμαν χρησιμοποίησε ανάλογη οπτική γωνία και ζουμ ώστε να φαίνεται ότι υπήρχε μεγαλύτερος συνωστισμός απ'τι πραγματικά ήταν.

Edited by Angel.tze, 20 April 2020 - 14:17.

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#89663 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 posts

Posted 20 April 2020 - 14:06

αυτο που λενε οτι τα μετρα θα ισχυσουν για τις ευπαθεις ομαδες δηλαδη θα αναγκαζουν αυτες τις ομαδες να μενουν μεσα? διαβαζω τον τσιοδρα να λεει οτι οι ηλικιωμενοι θα κανετε καιρο να αγκαλιασετε τα εγγονια σας.

δηλαδη τι εννοει?

οτι με το ζορι θα μεινουν μεσα οι ευπαθεις ομαδες? αμα ο αλλος θελει να ρισκαρει και να ζησει ελευθερος, θα τον εμποδισει η κυβερνηση σε αυτο?

επισης, φανταζομαι τα εγγονια συνηθως επισκεφτονται τους παππουδες τους στο σπιτι. οταν ο τσιοδρας λεει αυτο που ειπε, πως ακριβως θα εμποδισει τον νεο με το παιδι του να δουν τον παππου στο σπιτι?

wdasa.png

#89664 Angel.tze

Angel.tze

• Members
  • 381 posts

Posted 20 April 2020 - 14:14

αμα ο αλλος θελει να ρισκαρει και να ζησει ελευθερος

Αντιλαμβάνεσαι όμως πως, εάν έχει κολλήσει τον ιο, υπάρχει μια σοβαρή περίπτωση να τον μεταδώσει σε αλλους, οι οποίοι πιθανότατα δεν θέλουν να τον κολλήσουν με τη σειρά τους? Το ζήτημα ειναι να σκεφτούμε συλλογικά και όχι να δούμε πως εμείς θα βολευτούμε.

Και εννοείται πως δεν μπορεί να τους εμποδίσει, το τι θα κάνει ο κάθε πολίτης ειναι στην ιδιοσυγκρασία του. Παρολαυτα, τελείως ειλικρινά, δεν πιστεύω ότι τα εγγόνια έχουν επαφή με τους παππούδες τους. Επιπλέον, δεν πιστεύω ούτε ότι ένας ενήλικος θα ρίσκαρε να χάσει τον πατέρα του. Τέτοιες επισκέψεις νομίζω πως θα ειναι περιορισμένες. Φυσικά εξαιρούνται τα νοικοκυριά με παππούδες κι εγγόνια που ζουν μαζί.

Edited by Angel.tze, 20 April 2020 - 14:15.

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#89665 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 posts

Posted 20 April 2020 - 14:34

υπαρχει και η ψυχικη υγεια ομως.

επισης, αν ειναι τοσο επικινδυνα τα πραγματα να μεινουμε ολοι μεσα. γιατι να ρισκαρουμε την ζωη μας?

wdasa.png

#89666 Angel.tze

Angel.tze

• Members
  • 381 posts

Posted 20 April 2020 - 14:46

υπαρχει και η ψυχικη υγεια ομως.

επισης, αν ειναι τοσο επικινδυνα τα πραγματα να μεινουμε ολοι μεσα. γιατι να ρισκαρουμε την ζωη μας?

Κανένας δεν αντιλέγει. Εξήγησα πιο πάνω πως οι βόλτες είναι απολύτως αποδέκτες και μάλιστα υποστηρίζονται, ειδικά τώρα που ο καιρός ανοίγει, αρκεί να υπάρχει προσοχή και να είναι μικρής διάρκειας, για να ελαχιστοποιούνται οι περιπτώσεις επαφής με άλλους ανθρώπους, ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες. Επιπλέον, η κυβέρνηση εδώ και εβδομάδες ολόκληρες έχει πουσάρει το πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι, αλλά και άλλων δομών βοήθειας ανθρώπων που χρειάζονται υποστήριξη, είτε σωματική είτε πνευματική είτε ψυχική. Γίνονται λοιπόν προσπάθειες να καλυφθούν περιπτώσεις ανάγκης. Μην το αγνοούμε αυτό, παρακαλώ.

Επιπλέον, δεν πιστεύω ότι συμφέρει κανέναν το σύστημα υγείας να καταρρεύσει, ειδικά από τη στιγμή που φάρμακα ακόμα δοκιμάζονται (δεν έχουμε δηλαδή μια ιδιαίτερα σταθερή κατάσταση). Μια απότομη αύξηση κρουσμάτων θα μπορούσε να αποβεί μοιραία, οπότε αυτός είναι και ο λόγος που η καραντίνα θα αρθεί σταδιακά, με τη σειρά που είχε επιβληθεί. πχ τα σχολεία θα ανοίξουν τελευταία, μιας και έκλεισαν πρώτα.

Επίσης, δεν γίνεται να μείνουμε μέσα για πάντα. Τα πράγματα σίγουρα δεν είναι καθησυχαστικά, αλλά, καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι, τα κρούσματα θα ελαχιστοποιηθούν. Αυτήν την στιγμή, είμαστε στη φάση της αντίστροφης μέτρησης με σταδιακή άρση των μέτρων, όπως είπα, ώστε να είναι εφικτή η διαχείριση της κατάστασης στα νοσοκομεία, αντί να βγουν όλοι μια και έξω. Επιπλέον, ίσως έτσι να επιτυγχάνουν την απόκτηση ανοσίας/αντισωμάτων στον πληθυσμό ώστε να είναι καλύτερη η κατάσταση τον Σεπτέμβριο.

8J90AKf.jpg

that's a dude!

#89667 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2,160 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 20 April 2020 - 17:22

Κανονικα αυτο θα πρεπε να γινει, να μεινουμε όλοι μεσα με το ζορι απτην αρχη. Αλλα προφανως δε συνεβει σε καμια χωρα εν τελει...
Και ολοι θα κοιτάμε μονο τη παρτη μας και δεν θα μας νοιαζει αν κολησουμε αλους 10000 μεχρι να τα φτυσουμε. Δεν ηθελε κ πολυ να γινει πανδυμια οταν εχεις τετοιες συμπεριφορες ειδικη στη δυση αλλα κ γενικά...

Ελλαδα κ πιθανον κ παντου σιγουρα υπερυσχυει το το ακουσα απτον γειτονα ή φιλο αρα ετσι θα νε οποτε προκαλει χειροτερη ζημια αυτο το πραμα. Η παραπληροφορηση ειναι χειροτερη απτην αγνοια ειδικα οταν διασπείρεις παντου.
Και τα media και οι ανθρωποι το ιδιο κανουν.

Whatever...γενικα αν δεν ειμασταν τοσο αντιδραστικοί θα ηταν μικροτερο το προβλημα πιθανον. Αλλα σε καποιον που πιστευει με νυχια και με δοντια το λαθως δεν μπορει να τ αλλαξεις γνωμη με ενα πιο "εγγυρο" αρθρο γιατι πολυ απλα γιαυτον δεν θα ειναι.

Για μερικους μακαρι να χαν οντος τσιπακι τα 5G, καλο θα εκανε...

Και δεν ειναι θεμα εκκλησιας που δεν κτλβαινουν οτι το να βρεθουν και να παιξουν κρυφο σκολιο ειναι το ιδιο με το παμε στο μπαρ ή στο κλαμπ η στο shopping mall, αλλα μακαρι να ταν μονο αυτοι, ειναι τεραστια η εκταση των αντιδραστικων σε ολες τις κατηγορίες κ τυπους ανθρώπων.

Κιοταν θα περασει η πανδυμια θα πιστευουν πολλοί οτι τα μετρα εφυγαν επειδη αντεδρασαν κ δεν υπηρχε τιποτα εξαρχης, εκει ειναι η πραγματική ειρωνία τ θέματος.

Edited by GhostPrince, 20 April 2020 - 17:30.

フカフカ

#89668 MoRmEnGiL

MoRmEnGiL

Casval Rem Deikun

• Members
  • 598 posts

Posted 21 April 2020 - 05:22

This is what professional shitposting looks like.

Youtube Video

Μονόωρη ανάλυση σε ενα εξαιρετικά μη αστείο στρίπ Γκαρφιλντ με 3 πάνελ.

My morning sun is the drug that brings me near
To the childhood I lost, replaced by fear

#89669 Erudinam

Erudinam

Anime Newbie

• Members
  • 46 posts

Posted 21 April 2020 - 12:27

μπορει καποιος να μου πει για ποιο λογο κραζουν τον Τσιοδρα?

wdasa.png

#89670 Nikolai_Karapetsov

Nikolai_Karapetsov

The soviet petrolhead

• Members
  • 84 posts
  • Locationκαπου στο διαστημα...

Posted 21 April 2020 - 15:45

O εργαζόμενος Takumi Fujiwara του Bunta είναι απαραίτητο να μετακινείται εντός των ορίων της περιφέρειας Shibukawa για λόγους εργασίας που αφορούν την Fujiwara Tofu Store μεταξύ των ωρών 1 π.μ. και 6 π.μ.

Η ταυτοπροσωπία του ανωτέρου εργαζομένου θα γίνεται μετά κόπων και βασάνων.