Μετάβαση στο περιεχόμενο

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!

Σύνδεση 

Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Φωτογραφία
* * * * - 33 Ψήφοι

The Black Hole

• Please log in to reply
94067 replies to this topic

#88756 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:
  • LocationRealm of perdition

Καταχωρήθηκε 17 Ιούνιος 2019 - 21:18

Υπαρχουν τυποι και τυποι ζητιάνων, επισης δεν ειναι ολοι χομλεςς.. οταν η ανεργια ειναι σε τετοια επιπεδα γινονται κιολοι αυτοι μερος και προβλημα της κοινωνιας αναγκαστικά.
Αγγλια μονο θεατρο δεν σου παιζανε θυμαμαι σε επιπεδα σταντ απ για να παρουν τη μια,δυο λυρες.
Εδω ολοι ιδιοι απλα βγαζουν μακερι ντοσει κινητο.
Ή πουλανε διθεν καταλογους για σχολικη 5ημερη εκδρομουλα στην ηλικια των 35 xD
Οι ναρκομανείς αλλο πακετο ή τα γυφτακια ειδικα που καταλειγουν να χουν περισσοτερα λεφτα απο σενα τα περισσοτερα.
Με τους μυσθους που παιρνουμε αρχισε να δινεις λεφτα στο καθενα απαυτους και θα καταλιξεις σε συντομο χρονικο κιεσυ στη παρεα τους σε κανα στενο XD

Στα φιλανθρωπικα πλαισια ειχε γινει παλιοτερα που βαζανε αστεγους να πουλανε εκεινο το περιοδικο στο δρομο αλλα δεν νομιζω οτι φτουρισε κιειδιετερα σαν ιδεα.

Μπαη δε γουεη οσες φορες πηγα να προσφερω φαϊ 9 στους 10 δεν το θελανε, αλλα επιμεναν στα λεφτα για προφανείς λογους

Στην Οξφόρδη είχα πετύχει μία που έγραφε ποίηση στο πεζοδρόμιο. Παρατήρησε ότι στάθηκα να διαβάσω και έτσι άρχισε να μου απαγγέλει και να μου εξηγεί αυτά που έγραφε. Της είπα ότι γράφω κι εγώ και μιλήσαμε λίγο, σε όλη αυτή τη διάρκεια δε μου ζήτησε τίποτα και η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα καν πως ήταν άστεγη. Δεν είχα να της δώσω και κάτι εύκαιρο και δεν φάνηκε να έχει καμία πικρία απέναντι σε αυτό, μου φάνηκε σαν μια ειλικρινής στιγμή αμοιβαίας υποστήριξης και κουράγιου.

Γενικά στην Οξφόρδη για κάποιο λόγο φαίνεται πως ο μισός πληθυσμός της πόλης είναι άστεγοι. Εννοείται ότι χρησιμοποιούν και εκεί τις υπέροχες μεθόδους των κομμένων παγκακίων και των αχρείαστων χερουλιών στις δημόσιες καρέκλες στις στάσεις, καρφιά κάτω από γέφυρες και τα συναφή. Τη μέρα δε βλέπεις κανέναν γιατί μάλλον έχουν υποδομές που τους κρατάνε μέσα για να μην τους βλέπει ο κόσμος και αποτελέσουν "πρόβλημα της κοινωνίας", ενώ μόλις νυχτώσει που λογικά σχολάνε οι υπάλληλοι τους ξαμολάνε στους δρόμους και ανακαλύπτεις ότι είναι μάλλον περισσότεροι από τους ντόπιους που κυκλοφορούν έξω το βράδυ.

Τα υπόλοιπα δε τα σχολιάζω, από τη μια δεν έχω ιδιαίτερη εμπειρία γιατί δεν έχω βοηθήσει ποτέ κάποιον οργανωμένα πέρα από να δόσω κέρματα και όντως με προβληματίζει ενίοτε το τι ακριβώς έχουν ανάγκη ορισμένοι, αλλά το να χρησιμοποιώ αυτό το ενδεχόμενο για να μη νοιώθω ενοχές ή το αφήγημα της κρίσης για να αισθανθώ ίσος ή και χειρότερα από αυτούς μου προκαλεί εμετό.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Kamui: 17 Ιούνιος 2019 - 21:19

O6rrvsU.jpg

#88757 pc_magas

pc_magas

Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

• Members
  • 485 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAcharnes

Καταχωρήθηκε 17 Ιούνιος 2019 - 21:41

Το θέμα είναι πως το λύνεις το πρόβλημα της αστεγίας ή όντως που κάποιος έχει πρόβλημα και ΔΕΝ μπορεί να περιθάλψει ένα συγγενικό πρόσωπο; Μια λύση είναι το "κράτος"/δημόσιο ΑΛΛΑ πλέον όταν ο μηχανισμός περίθαλψης εχμ έχει τεχνικές δυσκολίες ή δεν γνωρίζεις που να πας για βοήθεια τότε κάπως και κάποιος πρέπει να το λύσει. Και να λες όχι εγώ τότε ποιος;

#88758 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούνιος 2019 - 21:53

Ε πες μας πώς το λύνεις τότε να μάθουμε κι εμείς. Το κράτος κατ' εμέ δεν είναι λύση, είναι μια επιχείρηση, ένας μηχανισμός που τροφοδοτεί τον εαυτό του και τα ανθρώπινα μέλη που το συντηρούν. Το κράτος ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που μπορούν να το διατηρήσουν σε ισχύ. Μάλλον όλοι ξέρουμε ποια θα ήταν ενδεχομένως ή λύση αλλά μόλις το ζήτημα έρχεται στο ενδεχόμενο να θυσιάσουμε κάτι από τα δικά μας προνόμια και τη δική μας ευδαιμονία, αυτομάτως στρέφουμε την ευθύνη στο κράτος και παρουσιάζουμε τους εαυτούς μας ως θύματα της κρίσης που ζουν μες τη φτώχεια και την ανέχεια. Μας φταίει το κράτος που δεν βοηθάει τους ασθενέστερους, μας φταίει και όταν φορολογεί τη "μεσσαία τάξη". Τι κράτος θέλουμε τελικά και για ποιους;

O6rrvsU.jpg

#88759 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούνιος 2019 - 22:10

Δηλαδή δεν είναι μαύρο-άσπρο το ζήτημα αυτό.

This.

Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να απολογηθεις σε κανενα που θες να πινεις τον καφε σου χωρις να σε διακοπτουν καθε 10 λεπτά και αυτο μια ψυχικη αναγκη ειναι. Ουτε δειχνει τιποτα για το αν θες να βοηθησεις τους συναθρωπους σου, ουτε για το ποσο ευαισθητος εισαι. 

Ουτε οσοι θελουν να επιβιωσουν που πανε να ζητιανεψουν στα πιο πολυσυχναστα μερη φταινε σε κατι. Καλα κανουν θεμα επιβιωσης ειναι.  

Στην Αγγλία το θεμα αντιμετωπίζεται σε πολλά επιπεδα: Κρατικό, δημοτικο και ιδιωτικο. Υπαρχουν σπιτια για να μεινουν ολοι (στο λονδινο τουλαχιστον) υπαρχει benefit system, φαι, προγραμματα επανενταξης, φυχοθεραπεια δωρεαν, βανακι "δανειστικη βιβλιοθηκη", υπηρεσιες αμεσης βοηθειας με 24ωρη γραμμη του δημου. Υπαρχουν ανθρωποι αφοσιωμενοι σε αυτο που κανουν, που καθε φορα που παιρνω τηλεφωνο για καποιον, τον ξερουν με το μικρο του, που παει, ποτε πηγε τελευταια φορα στο γιατρο, γιατι δεν δεχεται να παει σε καταλυμμα κτλ.

Γιατι κοιμουνται ακομα εξω;

Γιατι καποιος απειλησε να τους σκοτωσει και φοβουνται να τον μαρτυρησουν.

Γιατι εχουν καποιο ψυχολογικο και αρνουνται να πανε σε γιατρο (και προφανως δεν μπορεις να αναγκασει κανενα)

Γιατι εχουν καποια αρρωστια και δεν θελουν να κολλησουν τους αλλους.

Γιατι εχουν καποια αρρωστια και οι αλλοι τους καναν bullying να φυγουν.

Γιατι δεν εχουν τιποτα (ασθενεια) και δεν αντεχουν το βραδυ να ειναι με πρεζακια, αλκοολικους, καταθλιπτικους κτλ που κλαινε φωναζουν ξερνανε κτλ. και προτιμουν να ειναι εξω μονοι τους - αλλα και οι δημοι δεν εχουν αρκετους χωρους για να βαζουν τον καθενα ξεχωριστα. Ακομα (θελω να ελπιζω).

Παρα πολλοι αλλοι λογοι

Γενικως ναι, ειναι ενα πολυπλοκο θεμα και για μενα μπορουν ολοι να κανουν κατι και σε επιπεδο συστημικο και ατομικο.

Ε πες μας πώς το λύνεις τότε να μάθουμε κι εμείς. Το κράτος κατ' εμέ δεν είναι λύση, είναι μια επιχείρηση, ένας μηχανισμός που τροφοδοτεί τον εαυτό του και τα ανθρώπινα μέλη που το συντηρούν. Το κράτος ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που μπορούν να το διατηρήσουν σε ισχύ. Μάλλον όλοι ξέρουμε ποια θα ήταν ενδεχομένως ή λύση αλλά μόλις το ζήτημα έρχεται στο ενδεχόμενο να θυσιάσουμε κάτι από τα δικά μας προνόμια και τη δική μας ευδαιμονία, αυτομάτως στρέφουμε την ευθύνη στο κράτος και παρουσιάζουμε τους εαυτούς μας ως θύματα της κρίσης που ζουν μες τη φτώχεια και την ανέχεια. Μας φταίει το κράτος που δεν βοηθάει τους ασθενέστερους, μας φταίει και όταν φορολογεί τη "μεσσαία τάξη". Τι κράτος θέλουμε τελικά και για ποιους;

@Κamui o PCmagas δεν εχει καμια υποχρεωση να σου δωσει τη λυση για το θεμα των αστεγων. Ουτε το αν θα το κανει ή οχι θα επιβεβαιωσει ή θα αναιρεσει την δικη σου αποψη. Αν εχεις τυψεις εσυ ή οποιοσηποτε αλλος για την ευημερία σου, δεν αφορουν κανεναν αλλον. Δεν ειναι ενδεικτικο ποιοτητας ανθρωπου το πως και ποσο επηρρεαζεται και απο ποια πραγματα. Αν αυτο που δοκιμασες εσυ επιασε ή δεν επιασε αφορά και παλι μονο εσενα. Οπως ειπες και συ, εχεις πολλή λιγη γνωση του προβληματος για να μιλας με τοση σιγουρια και να κρινεις με τοση ανεση. 

Γενικοτερα, προς όλους: Η αποπειρα δημιουργίας τυψεων προς άλλους, ειναι συνηθως μεθοδος χειραγωγησης και αμυνα. Και ενιοτε προβολή. Σιγουρα παντως δεν ειναι επιχειρημα. Κανενας δεν εχει τιποτα να μαθει απο  τον Hollierthanthou. To πολυ πολυ να ταμπουρωθει κι αλλο στην αποψαρα του απο πεισμα.

Αραξτε και καντε και καμια ερωτηση πριν αρχισετε τις νουθεσιες. Πολλες φορες ο απεναντι σας εννοουσε κατι αλλο απο αυτο που μπορει να καταλαβατε, ή μπορει να μην εχει ολα τα δεδομενα που εχετε εσεις για να διαμορφωσει αποψη. Αν δε μαθουμε να συζηταμε πρωτα απο όλα, δεν προκειται ποτε να οργανωθουμε  η να συνεργαστουμε. Οχι να βοηθησουμε  τους αστεγους, ούτε τους εαυτους μας.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Αλλά αντί για Θησείο λέω να πάμε Πετράλωνα. 

Τα πετραλωνα βολευουν και μενα, ειναι παλια μου γειτονια. Αλλά βολευομαι με οτιδηποτε ειναι σχετικα κεντρικό.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Lord Leon: 17 Ιούνιος 2019 - 22:15

stasou%2520mygdala.jpg

#88760 pc_magas

pc_magas

• Members
  • 485 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAcharnes

Καταχωρήθηκε 17 Ιούνιος 2019 - 22:12

Τι κράτος θέλουμε τελικά και για ποιους;

Ένα κράτος που αποδεδειγμένα για κάθε Χ ευρώ που δίνω σαν φόρο να μεταβαίνει ένας άστεγος από κατάσταση αστεγίας σε κατάσταση μη αστεγίας. Δλδ έαν δώσω 1.000€ φόρο και ξέρω ότι θα φάει και θα στεγαστεί ένας άστεγος προτιμώ να δώσω 10.000 σε άτοκες δόσεις ;). Το πρόβλημα είναι ότι δεν βοηθάει τος ασθενέστερους ουσιαστικά.

Μία λύση που σκεφτικά είναι επανεκπαίδευση αστέγων σε κάποια επαγγέλματα δηλαδή θα σου δώσω κάποια χ εφόδια δημόσια (πχ. προσωρινη διαμονή και χρήματα) + εκπαίδευση και με αυτά θα πρέπει να βρεις εργασία, όμως έχει υπάρχει το πρόβλημα ότι εάν το άτομο που προσπαθεί να βοηθήσει το σύστημα δεν ανταποκρίνετε τότε τι γίνετε, τον αφήνεις στον δρόμο ή τον επανεκπαιδεύεις και για πόσο;

Μια άλλη λύση είναι να επιτρέπεις σε έναν άστεγο πχ. μέσω επιδότηση ΕΣΠΑ να ανοίγει μια επιχείρηση ή πάγκο στην λαϊκή με κάποια ειδική διαδικασία χωρίς χρέωση, με κάποιον επόπτη αλλά και σύμβουλο, για ένα Χ διάστημα. Εφόσον έχει εξασφαλίσει ένα βιοτικό επίπεδο τότε αυτομάτως μεταβαίνει σε κανονική κατάσταση ίδρυσης και τις εκάστοτε επιχείρησης. Ακόμη από κάποια ηλικία και άνω να επιτρέπετε κάποιες δραστηριότητες μέχρι κάποιου ποσού δλδ να μην φορολογείτε η γιαγια που πουλάει καλτσούνια στην Λαΐκη.

So far 2 λύσεις.

Και έστω αποτυχημένα, μπακαλίστικα, whatever δοκίμασα και σε hackathon να αναπτύξω ένα σύστημα αυτοματοποιημένης ελεημοσύνης (believe it or not). Αλλά ok θέλει χέρια, 3d printers, και engineers μαζί με κοιν. λειτουργούς και ήταν κάπως impulsive χωρίς να εκτιμήσω τα υλικά.

Btw πανταχού makers, soft & hard engineers και κοινωνικοί λειτουργεί ενδιαφέρεστε να αναπτύξουμε ένα δίκτυο με vending machines που παράλληλα θα προσφέρουν δωρεάν και αυτοματοποιημήνα ελεημοσύνη; Δλδ σκεφτείτε πως ένας αυτόματος πωλητής είναι ένα μηχάνημα που προσφέρει φαγητό και πότο 24/7/365 (μέχρι να τελειώσει) έτσι εάν πχ. έχεις ένα μηχάνημα στον δρόμο που ο καθένας θα αγοράζει φαγητό με λεφτά ΑΛΛΑ θα έχει και μια κρυφή λειτουργία θα δίνει φαγητό σε απόρους και αστέγους μέσα από ένα δίκτυο ΜΚΟ, δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και εθελοντών/κοιν. λειτουργών που θα εκδίδουν μια smartcard (δε με την χρήση smartphone θα μπορεί να γίνετε και on the fly στον δρόμο) δίνουμε μια λύση.

Η ιδέα είναι η λύση αυτή να είναι αποκεντρωμένη και να πατά σε συνεργασία πολλών φορέων με ένα κεντρικό φορέα που θα διαχειρίζεστε τα τεχνικά θέματα/ζητήματα όπως και την τεχνικώς καλή λειτουργία του συστήματος.

Βέβαια, εάν το δει η αδερφή μου θα πει "Τι κάνεις blahblahblah" αλλά ok δεν αντέχω το να μην μπορώ να αξιοποιήσω αυτό που ξέρω για να βοηθώ τις μάζες. (PS σπούδασε κοινωνική εργασία, αλλά δεν έχει ενασχόληση με την τεχνολογία στο βάθος που έχω εγώ.)

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από pc_magas: 18 Ιούνιος 2019 - 19:37

#88761 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Ιούνιος 2019 - 00:15

@Κamui o PCmagas δεν εχει καμια υποχρεωση να σου δωσει τη λυση για το θεμα των αστεγων. Ουτε το αν θα το κανει ή οχι θα επιβεβαιωσει ή θα αναιρεσει την δικη σου αποψη. Αν εχεις τυψεις εσυ ή οποιοσηποτε αλλος για την ευημερία σου, δεν αφορουν κανεναν αλλον. Δεν ειναι ενδεικτικο ποιοτητας ανθρωπου το πως και ποσο επηρρεαζεται και απο ποια πραγματα. Αν αυτο που δοκιμασες εσυ επιασε ή δεν επιασε αφορά και παλι μονο εσενα. Οπως ειπες και συ, εχεις πολλή λιγη γνωση του προβληματος για να μιλας με τοση σιγουρια και να κρινεις με τοση ανεση. 

Το λέω απλώς γιατί ο ίδιος μιλάει για λύσεις και τις αναφέρει με περίσσεια αυτοπεποίθηση. Προσωπικά δεν πιστεύω στις λύσεις ούτε θεωρώ ότι έχω πετύχει το οτιδήποτε. Το μόνο πράγμα για το οποίο είμαι σίγουρος είναι το οτι με ενοχλεί αυτή η τάση θυματοποίησης του εαυτού μας, καθώς η ηρεμία μας απειλείται από το πρόβλημα "ζητιάνος", μετατρέποντας έτσι τους ίδιους τους πάσχοντες στο ίδιο το πρόβλημα, το οποίο τάχα μου πλήττει εμάς. Και η ποινικοποίηση της ζητιανιάς (μαζί με την περαιτέρω περιθωριοποίηση των αστέγων) δεν είναι απλώς κάτι συναισθηματικό, είναι κάτι που εφαρμόζεται και πολιτικά σε πόλεις τις Ευρώπης που μπορεί ταυτόχρονα να καυχιούνται για το welfare system τους. Αυτό γίνεται ακριβώς στο πλαίσιο του mentality της θυματοποίησης της μεσσαίας τάξης και των τουριστών από "τον κάθε περιθωριακό". Μπορεί κανείς να αισθνάεται έτσι και να έχει βοηθήσει πολύ περισσότερους ανθρώπους απ' ότι εγώ, απλά αντιλαμβάνομαι μέσα από τη φρασεολογία που χρησιμοποιείται, ότι η απανθρωποποίηση μας είναι τέτοια ώστε η. . . αυτοματοποιημένη ελεημοσύνη (aka goodsamaritanbot) του pc_maga να ακούγεται περισσότερο αξιόπιστη από την ανθρώπινη ενσυναίσθηση.

O6rrvsU.jpg

#88762 Lord Leon

Lord Leon

Immortal Esper

• Members
  • 740 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Ιούνιος 2019 - 08:52

Το λέω απλώς γιατί ο ίδιος μιλάει για λύσεις και τις αναφέρει με περίσσεια αυτοπεποίθηση. [...]. αυτοματοποιημένη ελεημοσύνη (aka goodsamaritanbot) του pc_maga να ακούγεται περισσότερο αξιόπιστη από την ανθρώπινη ενσυναίσθηση.

Aναφερθηκα μονο στον τροπο που γινοταν η συζητηση. Καταλαβαινω γιατι σου εκανε τριγκερ (και σε οποιον) το "εχει λιγοτερους ζητιανους να σε ενοχλουν στον καφέ σου" αλλά πρωτον δεν ειναι ισαξιο με τον τυπο που βαζει την παρτη του ισα κι ομοια με ανθρωπους που κοιμουνται στα σκουπιδια, επειδη μετά το 2010 μπορουσε να βγαινει ΜΟΝΟ 2 φορές την εβδομαδα και δευτερον όταν κατι μας τσιγκλαει αλλά δεν ειναι ευθεια προσβολή και εχει πανω απο ενα τροπο ερμηνειας καλό ειναι να ξεκιναμε με ερωτησεις, όχι σαρκασμό.  Κανενας μας δε χρησιμοποιει clean language 24/7 εδώ μέσα, ούτε εχει την ικανοτητα να νοιωθει 100% πως νοιωθουν ολοι οι αλλοι. 

Η ενσυναισθηση ειναι φασμα, οχι ασπρο/μαυρο. Αλλοι συμπασχουν, αλλοι συμπονουν, αλλοι συμπαθουν - για αυτο γαμαει τοσο πολυ η γλωσσα μας,

Αν θες να μοιραζεσαι τα ασχημα συναισθηματα των παθουντων, κουλ. Καν'το. Αλλα συνηθως οταν καποια, ειναι σε ενα κλουβι με λυκους, ειναι πιο ευκολο να την βοηθησεις αν εισαι εξω απο το κλουβι, παρά μεσα μαζί της. Σημασια ειχει να την ακουσεις και να την καταλαβεις, το αν θα στεναχωριεσαι για αυτην της ειναι αχρηστο.

Οk, μπορει να συμφωνω περισσοτερο μαζι σου σε επιπεδο θεωριας απο τον pcmagas. αλλά το τυπακι οπως ειδες λειτουργει με ΣΑΕ (συστηματα αυτοματου ελεγχου) και irl. Δοκιμαζει-εξεταζει-προσαρμοζεται  :kakaka:  Και σκεφτεται και out of the box οταν χρειαζεται. Ξερεις τι θα γινει; 9 στις 10 αποπειρες του θα αποτυχουν. Μια θα πιασει. Οχι για ολους για ενα-δυο ατομα ομως μπορει να τα βγαλει απο την ανεχεια. Για αυτές τις δυο ομως η ενσυναισθηση του "θελω να πιω τον καφε μου ησυχος" ειναι πιο χρησιμη απο την ενσυναισθηση του "δεν πιστευω σε λυσεις". My twopence.

stasou%2520mygdala.jpg

#88763 pc_magas

pc_magas

• Members
  • 485 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAcharnes

Καταχωρήθηκε 18 Ιούνιος 2019 - 19:28

Επιπλέον, αξίζει προσοχής να σημειώσουμε ότι στην προηγούμενη φορά στο meetup που πήγαμε στον Θανάση ποιο συχνά ήταν (από όσο αντιληφθεί) οι εξής κατηγορίες ανθρώπων:

• Λαχειοπώληδες
  • Παιδιά ρομά, (που στην περίπτωση αυτή το να δώσεις έστω και 1cent προάγεις την παιδική εργασία)
  • Οργανοπαίκτες.

Άρα ναι ήταν λάθος να πώ "ζητιάνους" εφόσον η πλειοψηφία δεν ήταν. Και ήμουν από την πλευρά που διερχόταν ο κόσμος έτσι ήμουν ποιο κοντά. Και για φαντάσου να μιλάς για το τελευταίο αριστούργημα anime/manga  ποια είναι η καλύτερη waifu/husbando και να έρχεται ο άλλος με το ακορντεόν να σε διακόπτει. Ακόμη και ο 1 που θα έλθει θα πρέπει να κάνω την εξής λογική διαδικασία:

1. Υπάρχει ψήγμα αληθείας στα λεγόμενά του;
  2. Είναι πειστικός ότι ΟΝΤΩΣ έχει πρόβλημα;
  3. Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα που τα χρήματα θα το οδηγήσουν σε μια χειρότερη κατάσταση;

Και αυτά για να αποκτήσει MAX 1€ φιλανθρωπίας από εμένα που και πάλι δεν φτάνουν ούτε για ζήτω και στην τελική τον οδηγούν στην ίδια κατάσταση και δεν τη βελτιώνει. Και πάλι λόγο ότι είναι η διεργασία άνευ "αντικειμενικών" στοιχείων μπορεί να αδικήσω τον επόμενο ζητιάνο που ΟΝΤΩΣ έχει ανάγκη τη βοήθειά μου, άρα ενδεχομένως να αδικώ έναν άλλον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Και στην τελική όλο το τραπέζι που φάγαμε, αγνόησε τα άτομα αυτά ή δεν τα αντιληφθεί καν, συμπεριλαμβανομένου και εμένα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από pc_magas: 18 Ιούνιος 2019 - 19:32

#88764 phm

phm

Anime Ghost

• Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2019 - 12:57

Meanwhile in China:

Youtube Video

Δεν θα έβαζα και το χέρι μου στην φωτιά ότι κάτι παρεμφερές δεν θα έρθει σιγά σιγά και στην δύση.
phmava.php

#88765 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2019 - 16:14

Επιπλέον, αξίζει προσοχής να σημειώσουμε ότι στην προηγούμενη φορά στο meetup που πήγαμε στον Θανάση ποιο συχνά ήταν (από όσο αντιληφθεί) οι εξής κατηγορίες ανθρώπων:

• Λαχειοπώληδες
  • Παιδιά ρομά, (που στην περίπτωση αυτή το να δώσεις έστω και 1cent προάγεις την παιδική εργασία)
  • Οργανοπαίκτες.

Άρα ναι ήταν λάθος να πώ "ζητιάνους" εφόσον η πλειοψηφία δεν ήταν. Και ήμουν από την πλευρά που διερχόταν ο κόσμος έτσι ήμουν ποιο κοντά. Και για φαντάσου να μιλάς για το τελευταίο αριστούργημα anime/manga  ποια είναι η καλύτερη waifu/husbando και να έρχεται ο άλλος με το ακορντεόν να σε διακόπτει. Ακόμη και ο 1 που θα έλθει θα πρέπει να κάνω την εξής λογική διαδικασία:

1. Υπάρχει ψήγμα αληθείας στα λεγόμενά του;
  2. Είναι πειστικός ότι ΟΝΤΩΣ έχει πρόβλημα;
  3. Μήπως έχει κάποιο πρόβλημα που τα χρήματα θα το οδηγήσουν σε μια χειρότερη κατάσταση;

Και αυτά για να αποκτήσει MAX 1€ φιλανθρωπίας από εμένα που και πάλι δεν φτάνουν ούτε για ζήτω και στην τελική τον οδηγούν στην ίδια κατάσταση και δεν τη βελτιώνει. Και πάλι λόγο ότι είναι η διεργασία άνευ "αντικειμενικών" στοιχείων μπορεί να αδικήσω τον επόμενο ζητιάνο που ΟΝΤΩΣ έχει ανάγκη τη βοήθειά μου, άρα ενδεχομένως να αδικώ έναν άλλον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη.

Και στην τελική όλο το τραπέζι που φάγαμε, αγνόησε τα άτομα αυτά ή δεν τα αντιληφθεί καν, συμπεριλαμβανομένου και εμένα.

Νομίζω ότι το γεγονός ότι πρέπει να λύσουμε πρώτα ένα σωρό εξισώσεις μέχρι να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουμε κάποιον είναι η απόδειξη ότι ένα σύστημα αυτοματοποιημένης ελεημοσύνης θα τα κατάφερνε καλύτερα από εμάς.

O6rrvsU.jpg

#88766 pc_magas

pc_magas

• Members
  • 485 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAcharnes

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2019 - 19:44

Νομίζω ότι το γεγονός ότι πρέπει να λύσουμε πρώτα ένα σωρό εξισώσεις μέχρι να βάλουμε το χέρι στην τσέπη για να βοηθήσουμε κάποιον είναι η απόδειξη ότι ένα σύστημα αυτοματοποιημένης ελεημοσύνης θα τα κατάφερνε καλύτερα από εμάς.

Σημείωση στην "αυτοματοποίηση" της φιλανθρωπίας δεν θα αυτοματοποιείτε η εγγραφή αλλά οι φιλανθρωπικοί οργανισμοί θα αποτελούν την πύλη εγγραφής και προαυθεντικοποίησης. Ακόμη ένας κοινωνικός λειτουργός/κοιν. υπηρεσία έχει τις απαιτούμενες γνώσεις το να εγγράφει τον άνθρωπο στο σύστημα. Απλά θα ορίζω μια κοινή πλατφόρμα για την ελεημοσύνη.

#88767 1451

1451

.

• Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2019 - 20:28

https://www.neakriti.gr/article/kriti/1089805/deka-atoma-sta-kratitiria-gia-epaiteia-video-/

#88768 pc_magas

pc_magas

• Members
  • 485 Δημοσιεύσεις:
  • LocationAcharnes

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2019 - 20:35

Meanwhile in China:

Youtube Video

Δεν θα έβαζα και το χέρι μου στην φωτιά ότι κάτι παρεμφερές δεν θα έρθει σιγά σιγά και στην δύση.

Αυτό είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ είναι χειραγώγηση.

Χμμ μάλλον να το ξανασκευτώ. Να αποφεύγω να δίνε στο πολύ θεατριλίκι όπως και όπου βλέπω μικρά παιδιά.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από pc_magas: 19 Ιούνιος 2019 - 20:35

#88769 Kamui

Kamui

Degenerate aristocrat

• Members
  • 616 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιούνιος 2019 - 23:55

Άραγε τι σας αηδιάζει περισσότερο; Αυτά που γίνονται ή ο τρόπος με τον οποίο γράφονται;

Είναι κάτι σαν το ερώτημα για το τι είναι χειρότερο, οι πολιτικοί ή οι δημοσιογράφοι;

Είναι να ξερνάς.

O6rrvsU.jpg

#88770 GhostPrince

GhostPrince

夢遊病者

• Members
  • 2.160 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 20 Ιούνιος 2019 - 00:48

Οι απλοί πολίτες είναι οι χειρότεροι.
フカフカ