Δηλαδή δεν είναι μαύρο-άσπρο το ζήτημα αυτό.
This.
Δεν νομιζω οτι χρειαζεται να απολογηθεις σε κανενα που θες να πινεις τον καφε σου χωρις να σε διακοπτουν καθε 10 λεπτά και αυτο μια ψυχικη αναγκη ειναι. Ουτε δειχνει τιποτα για το αν θες να βοηθησεις τους συναθρωπους σου, ουτε για το ποσο ευαισθητος εισαι.
Ουτε οσοι θελουν να επιβιωσουν που πανε να ζητιανεψουν στα πιο πολυσυχναστα μερη φταινε σε κατι. Καλα κανουν θεμα επιβιωσης ειναι.
Στην Αγγλία το θεμα αντιμετωπίζεται σε πολλά επιπεδα: Κρατικό, δημοτικο και ιδιωτικο. Υπαρχουν σπιτια για να μεινουν ολοι (στο λονδινο τουλαχιστον) υπαρχει benefit system, φαι, προγραμματα επανενταξης, φυχοθεραπεια δωρεαν, βανακι "δανειστικη βιβλιοθηκη", υπηρεσιες αμεσης βοηθειας με 24ωρη γραμμη του δημου. Υπαρχουν ανθρωποι αφοσιωμενοι σε αυτο που κανουν, που καθε φορα που παιρνω τηλεφωνο για καποιον, τον ξερουν με το μικρο του, που παει, ποτε πηγε τελευταια φορα στο γιατρο, γιατι δεν δεχεται να παει σε καταλυμμα κτλ.
Γιατι κοιμουνται ακομα εξω;
Γιατι καποιος απειλησε να τους σκοτωσει και φοβουνται να τον μαρτυρησουν.
Γιατι εχουν καποιο ψυχολογικο και αρνουνται να πανε σε γιατρο (και προφανως δεν μπορεις να αναγκασει κανενα)
Γιατι εχουν καποια αρρωστια και δεν θελουν να κολλησουν τους αλλους.
Γιατι εχουν καποια αρρωστια και οι αλλοι τους καναν bullying να φυγουν.
Γιατι δεν εχουν τιποτα (ασθενεια) και δεν αντεχουν το βραδυ να ειναι με πρεζακια, αλκοολικους, καταθλιπτικους κτλ που κλαινε φωναζουν ξερνανε κτλ. και προτιμουν να ειναι εξω μονοι τους - αλλα και οι δημοι δεν εχουν αρκετους χωρους για να βαζουν τον καθενα ξεχωριστα. Ακομα (θελω να ελπιζω).
Παρα πολλοι αλλοι λογοι
Γενικως ναι, ειναι ενα πολυπλοκο θεμα και για μενα μπορουν ολοι να κανουν κατι και σε επιπεδο συστημικο και ατομικο.
Ε πες μας πώς το λύνεις τότε να μάθουμε κι εμείς. Το κράτος κατ' εμέ δεν είναι λύση, είναι μια επιχείρηση, ένας μηχανισμός που τροφοδοτεί τον εαυτό του και τα ανθρώπινα μέλη που το συντηρούν. Το κράτος ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους που μπορούν να το διατηρήσουν σε ισχύ. Μάλλον όλοι ξέρουμε ποια θα ήταν ενδεχομένως ή λύση αλλά μόλις το ζήτημα έρχεται στο ενδεχόμενο να θυσιάσουμε κάτι από τα δικά μας προνόμια και τη δική μας ευδαιμονία, αυτομάτως στρέφουμε την ευθύνη στο κράτος και παρουσιάζουμε τους εαυτούς μας ως θύματα της κρίσης που ζουν μες τη φτώχεια και την ανέχεια. Μας φταίει το κράτος που δεν βοηθάει τους ασθενέστερους, μας φταίει και όταν φορολογεί τη "μεσσαία τάξη". Τι κράτος θέλουμε τελικά και για ποιους;
@Κamui o PCmagas δεν εχει καμια υποχρεωση να σου δωσει τη λυση για το θεμα των αστεγων. Ουτε το αν θα το κανει ή οχι θα επιβεβαιωσει ή θα αναιρεσει την δικη σου αποψη. Αν εχεις τυψεις εσυ ή οποιοσηποτε αλλος για την ευημερία σου, δεν αφορουν κανεναν αλλον. Δεν ειναι ενδεικτικο ποιοτητας ανθρωπου το πως και ποσο επηρρεαζεται και απο ποια πραγματα. Αν αυτο που δοκιμασες εσυ επιασε ή δεν επιασε αφορά και παλι μονο εσενα. Οπως ειπες και συ, εχεις πολλή λιγη γνωση του προβληματος για να μιλας με τοση σιγουρια και να κρινεις με τοση ανεση.
Γενικοτερα, προς όλους: Η αποπειρα δημιουργίας τυψεων προς άλλους, ειναι συνηθως μεθοδος χειραγωγησης και αμυνα. Και ενιοτε προβολή. Σιγουρα παντως δεν ειναι επιχειρημα. Κανενας δεν εχει τιποτα να μαθει απο τον Hollierthanthou. To πολυ πολυ να ταμπουρωθει κι αλλο στην αποψαρα του απο πεισμα.
Αραξτε και καντε και καμια ερωτηση πριν αρχισετε τις νουθεσιες. Πολλες φορες ο απεναντι σας εννοουσε κατι αλλο απο αυτο που μπορει να καταλαβατε, ή μπορει να μην εχει ολα τα δεδομενα που εχετε εσεις για να διαμορφωσει αποψη. Αν δε μαθουμε να συζηταμε πρωτα απο όλα, δεν προκειται ποτε να οργανωθουμε η να συνεργαστουμε. Οχι να βοηθησουμε τους αστεγους, ούτε τους εαυτους μας.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αλλά αντί για Θησείο λέω να πάμε Πετράλωνα.
Τα πετραλωνα βολευουν και μενα, ειναι παλια μου γειτονια. Αλλά βολευομαι με οτιδηποτε ειναι σχετικα κεντρικό.
Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Lord Leon: 17 Ιούνιος 2019 - 22:15